2009. október 2., péntek

1. A próféciákról
"Prófétálni nehéz, különösen a jövőről." (Kínai közmondás)

"Engem nagyon érdekel a jövő, mivel életem hátrelévő részét ott fogom eltölteni." (Charles F. Kettering)

Tudjuk-e, hol tartunk a próféták által megírt, előre látott jövőbeli események menetében?


Négy repülőgépet eltérítenek. A World Trade Center tornyait ledöntik, és támadás éri a Pentagont.  Az egész amerikai gazdaság recesszióba kerül.


A Katrina hurrikán lecsap a partvidékre.  Az olajfinomítók leállnak. A kikötők használhatatlanná válnak. Az  üzemanyagár az egekbe szökik. Az olajcégek rekordnyereségről számolnak be. Az életünket szabályozó gazdasági normák nem érvényesek többé.
Nem ijesztő???

Bármilyen riasztóak is ezek az események, a Biblia végidőkről szóló próféciáinak fényében egyáltalán nem meglepőek.

Az Ószövetség könyvei bemutatják sok nagy próféta - Mózes, Ézsaiás, Jeremiás, Ezékiel, Dániel, Hóseás, Joel, Mikeás és mások - életét és munkásságát. Ezek az emberek életszerű, részletekben gazdag képekben előre jelezték a jövőt.

Jézus prófétált az egyház üldöztetéséről, Jeruzsálem elfoglalásáról és a Templom elpusztításáról, a zsidóknak a nemzetek közé történő szétszóratásáról, valamint az egyház csodálatos megmeneküléséről és növekedéséről. Az ószövetségi prófétákkal együtt Ő is előre látta azt az időszakot, amikor Izrael mint nemzet újra helyreáll.
Mindez megvalósult a történelemben! De Jézus azokat is figyelmeztette, akik megértették a próféták üzenetét, hogy figyeljenek Jeruzsálemre és a Közel-Keletre, mert a világcivilizáció közelgő végét jelző események ebben a térségben fognak megtörténni.

Mi a helyzet Izraellel?

Ez a táblázat jelzi, hogy pillanatnyilag hol is tartunk. Izrael megalakult - annak ellenére, hogy a környező arab országok mindent megtettek (és tesznek) azért, hogy ne jöhessen létre, ill. ha már létrejött, akkor elpusztítsák.
Néhány időpont ezekről a kísérletekről:

1948 - ahogy megalakult az állam, máris Egyiptom, Jordánia, Irak, Szíria, Libanon és Szaúd-Arábia támadták meg az újszülött államot. Ennek ellenére, Izrael a háború végére növelni tudta területeit.

1956-ban Izrael, Nagy-Britannia és Franciaország elfoglalja a Sínai-félszigetet Egyiptomtól.

1967 - A hatnapos háború során Izrael legyőzi Egyiptomot, Szíriát és Jordániát, és megszerzi a fennhatóságot egész Jeruzsálem, a Gólán-fennsík, Ciszjordánia és a Gázai-övezet felett.

1973 - Jóm kippúr (az engesztelés napja) ünnepén Egyiptom és Szíria meglepetésszerű támadást indít Izrael ellen, amely visszaveri az agresszorokat.

1982 - Izrael (megelőzésképpen) benyomul Libanonba.

1987-1993 Kitör az első intifáda (palesztin felkelés) Ciszjordániában és a Gázai-övezetben.

1991 - Az Öböl-háború során iraki Scud-rakétatalálatok érik Izraelt.

2000 - Kitör a második intifáda.

2006 - Izrael 34 napos véres háborút vív a Hezbollah ellen, annak érdekében, hogy kiszabadítsa a libanoni terroristák által elrabolt katonákat.

Ezek az események is azt mutatják, hogy Izrael óriási védelem alatt áll, ha ennyi támadás ellenére is talpon tud(ott) maradni.

"És megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenük, ki fogságra vittem őket a pogányok közé, majd egybegyűjtém őket földjükre, és senkit közülük többé ott nem hagyok." (Ezékiel 39: 28)


Armageddon

Az Armageddon szó alatt ma már általánosságban a világ végével kapcsolatos legriasztóbb félelmeket értik, a próféták azonban ezt a fogalmat konkrétabb értelemben használták a Közel-Keleten összpontosuló borzalmas világkonfliktus utolsó, öngyilkos háborújának a leírására.
Erre a történelmet megrengető háborúra az előre jelzett menetrend szerint, konkrét időpontban és konkrét helyen kerül majd sor.

És addig? Történik addig valami?


1. A Római Birodalom újjáéled
Mielőtt még az utolsó 7 év elkezdődik, tíz európai vezető kerül hatalomra, a Dániel látomásában megjelenő 10 szarvnak megfelelően (Dániel 7,7-8).  Ezt Jelenések könyve is megerősíti (Jel. 13,1).
(Csak megkérdezem: a mostani gazdasági események nem ennek irányába mutatnak?)


2. Veszélybe kerül Izrael léte
Erről már fentebb találni említést - amióta Izrael állama létrejött, folyamatosan a megsemmisülés veszélyével kell szembenéznie. A próféciák viszont azt mutatják, hogy Izrael nem fog háborúban elpusztulni, hanem a világ fokozatosan elárulja Izraelt és arra kényszeríti, hogy aláírjon egy ráerőltetett békemegállapodást.


3. Az igazi hívők eltűnnek
A világot drámai megrázkódtatás éri, amikor bekövetkezik az elragadtatásnak nevezett esemény - ekkor valamennyi keresztény eltűnik a világból (1Thesz 4,13-18; János 14,3).
A sokmillió keresztény eltűnése elmélyíti azt a vallási zűrzavart, amely már ma is érzékelhető a természetfeletti és misztikus jelenségek iránt szenvedélyes érdeklődésben.



4. A hatalom egyetlen ember kezében összpontosul
A Közel-Kelettel foglalkozó sok közvetítő és politikus közül kiemelkedik egy új nemzetközi vezető, aki ráveszi Izraelt és a muzulmánokat is arra, hogy fogadják el a békeegyezményt. Ez által biztosítja a Nyugat számára a folyamatos energiaellátást.
Az első 3,5 évben Izrael nyugalomban lesz, olyanban, mint amilyenben n
em volt még soha.

Az időszak második felében azonban hatalmas katasztrófák érik a földet - a nagy nyomorúság időszaka (vö. Máté 24. fejezetében leírtakkal).


5. Természeti csapások sorozata rázza meg a világot
Alapjában rendül meg a világ, hatalmas felfordulás lesz - csillagok hullanak le és bolygók mozdulnak el pályájukról, hőség és fagy, áradások és egyéb más csapások teszik lehetetlenné a mezőgazdasági termelést. Betegségek söpörnek végig az emberiségen, földrengések döntik romba a nagyvárosokat, hegyek és szigetek tűnnek el a tengerben (Jelenések 6: 6-8, 12-14; 16: 8-9; 17-21).






6. Felvonulás Armageddonhoz
A világot eddig példátlan méretű világháború is sújtja: több száz millió ember keveredik bele abba a gigantikus küzdelembe, amely a Szentföld körül összpontosul majd (Jelenések 16, 13-16). Délről, keletről és Kínából is csatlakoznak a viadalhoz (Dániel 11, 40-44; Jelenések 9, 13-16). Milliók fognak ebben a háborúban elpusztulni.
Mielőtt azonban a háború lezárulna és kihirdetnék a győztest, Jézus Krisztus visszatér a mennyből hatalomban és dicsőségben (Jelenések 19).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése