A Hittani Kongregáció elutasította a Szeplőtelen Szív Rabszolgáinak (MICM) fellebbezését, amelyet Andre Villarrubia szerzetes vezetett, és amelynek székhelye a New Hampshire-i Richmondban volt.

Ennek a szerzetesekből álló Feeney tanait követő régi rítus közösségnek a gyökerei a híres jezsuita atya, Leonard Feeney (+1978) által alapított csoportban gyökereznek, aki ragaszkodott ahhoz a tanhoz, hogy "a látható egyházon kívül nincs üdvösség".

2018-ban a Hittani Kongregáció azt mondta, hogy e dogma szigorú értelmezése "elfogadhatatlan".

Ennek megfelelően a 69 éves Peter Libasci manchesteri püspök 2019 januárjában azt mondta a közösségnek, hogy hagyja abba a katolikus képviseletet, megtiltotta a szentségek megünneplését a Szent Benedek Központban, és visszavonta John Earl atyát, aki őket szolgálta. Legalábbis Libasci régi latin szentmisét rendezett a közeli plébánián a közösséghez kötődők számára.

A gyülekezet iránti kegyelem hiánya elképesztő, mivel a Vatikánnak általában kiváló gyomra van a (valódi) eretnekségekhez, míg maga Ferenc pápa tele van "párbeszéd" és "Fratelli tutti" szlogenekkel.

https://gloria.tv/post/wdwxTBwwWqzy6rDNEtoeX1Qk9