2010. október 9., szombat

Egy kis vidámság Szent Teréz életéből

Ami a lelki életben az előrehaladást megkönnyíti és állandósítja, az a vidámság.
Szent Teréz szent volt, a legnagyobbak közül való. Tele szenvedéssel, megpróbáltatásokkal, testi kínokkal 
____________________________________________

Rágalmazták, megszólták s  ilyen lelkülettel indult el egy-egy kolostoralapításra, azonban jókedve, drága humora, napos vidámsága sosem hagyta el…….
Amikor egyszer pár órára az Úr elvette  testi fájdalmát, , már kezdett aggódni  jó közérzete miatt, ám  hirtelen felborult vele az apácaszállító kocsi. Jól megütötte magát, kedves humorral felkiáltott:  
„ Uram, már azt hittem, haragszol rám ! „
_____________________________________________

Az a jelenet amely lejátszódott a kis Jézus és közte , éppen nem nélkülöz valami  csodálatos mennyei derűt:
-          Ki vagy Te?
-          Én vagyok a Jézusról nevezett Teréz. - Hát te ki vagy?
-          Én meg a Terézről nevezett kis Jézus vagyok.
______________________________________
    A  vidámság  a lélek egészsége.
           Mi teszi  vidámmá a lelket?-  A tiszta szív.
           Aki mindig vidám akar lenni, annak gondoskodni kell arról, hogy a szíve mindig tiszta legyen.
_________________________________________________

Egy Szent mondta, hogy az örvendező, vidám lelkület megszerzésének több eszköze van:

Isten jelenlétének a gyakorlata, az ima és a Szentségek, 
de kitűnő eszköz a jó lelki olvasmány is.

Olvassuk sokat, kedvvel és szeretettel Nagy Szent Teréz írásait- el fogja árasztani lelkünket e kivételes
nagyságú, bájos szentnek a derűje, ragyogó humora, mennyei vidámsága.
A vidámság nagy bizalmat, bátorságot és biztos sikert jelent.
Imádkozzunk buzgón a Szentanyához, esdje ki számunkra az Ő szellemét, a vidámság lelkületét !

2010.10.08.

2010. október 8. Péntek

Újból kértem az úr bocsánatát. Jézus: Drága gyermekem! Mindent megbocsátottam neked! Légy boldog gyermekem, mert nagyon szeretlek!
Máriabesnyőn a körmenet gyors szívverést éreztem. Megkérdeztem őt erről. Jézus: Amikor előtted elhaladva vittek engem, ezért éreztél gyors szívverést, mert azt mutattam ezzel az érzéss neked, hogy végtelenül szeretlek téged, gyermekem! Mindig légy irántam hűséges és akkor még sok-sok kegyelemben foglak részesíteni.
Megkérdeztem a Szűzanyát, hogy ő-e a lelki vezetőm, és hogyan viselkedjek, mint lelki gyermeke? Szűzanya: Igen, Szentfiam megbízott engem, hogy én legyek a te lelki vezetőd. Légy boldog gyermekem, mert ennél nagyobb boldogság nem létezhet egy kiválasztott gyermekem számára. Számodra én vagyok az az út, mely Szentfiam felé vezet téged. Hogyan kell viselkedned, mint lelki gyermekemnek? Sokszor mondtam neked, hogy légy engedelmes nekem és Szentfiamnak. Hallgass a tanácsaimra és a tanításaimat igyekezz betartani! Nagyon fontos, hogy mindig törekedj arra, hogy mindazt, amit mondok neked figyelmesen meghallgasd, és véghez vidd a rád bízott feladatokat és kéréseket. Gyermekem, sokszor fordulj hozzám nemcsak úgy, mint Jézus édesanyjához, hanem mint a saját égi édesanyádhoz. Ahogy látod, minden kisgyermek szorosan kötődik édesanyjához, és nem akar mellőle elmenni, mert ragaszkodik hozzá. Amikor édesanyja kezét fogja a gyermek, nagy bizalommal halad mellette, mert biztonságban érzi magát. Drága gyermekem, neked is a kisgyermekhez hasonlóan kell ragaszkodnod hozzám. Hidd el, én mindenben örömmel segítek neked. Mindig kérd közbenjárásomat, mert én Szentfiam lábai előtt leborulva kiesdem számodra a szükséges kegyelmeket, melyek segítenek neked a lelki életedben. Nagyon szeress engem, gyermekem, mert minél jobban szeretsz, annál jobban rám tudsz hagyatkozni, és akkor mindig odafigyelsz mindenre, amit mondok neked. Örülj gyermekem, és légy mindig hálás irántunk, mert nagyon szeretünk téged és minden embert, köztük édesanyádat is. Drága gyermekem, én mindig meghallgatom a hozzám szóló imáidat. Igen, fogom a kezedet és te is fogd az én kezemet erősen, és ha mindig úgy marad a kezünk, akkor boldogan foglak odavezetni téged Jézushoz, aki nagy örömmel és szeretettel vár téged Atyám házában. De neked még hosszú időt kell itt a földön tölteni, mert sok tervünk van veled és sokat kell imádkoznod és engesztelned a rengeteg bűnösért, akik a világon vannak. Minden keresztény gyermekem számára a lélekmentés kellene, hogy  a legfőbb cél legyen. Nagyon sokat kell imádkoznod gyermekem, mert rengetegen élnek a földön bűnben és Isten nélkül, és sokan kárhoznak el. Szentfiammal nagy fájdalmat érzünk a szívünkben, amikor egy gyermekünk visszautasít minket és helyette ellenségemet, a gonoszt választja. A gonosz kinevetve minket, örömmel viszi le ezt a szegény lelket a pokolba. Nagyon fontos gyermekem, hogy minden nap úgy élj, mintha az lenne az utolsó napod az életedben. Nem tudhatod sem az órát, sem a percet, hogy mikor és kit szólít magához az Úr. De ha te, gyermekem mindig követsz engem és Szentfiamat, akkor boldogan fogsz meghalni, hasonlóan mint Madarász Éva gyermekem. Én mindig melletted vagyok, bárhol is légy.
Régen voltam egy medjugorjei különleges jelenésen este a kis hegyen. Szívemben éreztem, hogy nekem ott kell lenni a Szűzanya szobor mellett a jelenéskor. Megkérdeztem erről a Szűzanyát. Szűzanya: Bár te gyermekem, nem tudhattad, de én hívtalak oda a rólam készült medjugorjei szoborhoz. Azt akartam, hogy légy mellettem. Már akkor úgy tekintettem le reád, mint az én lelki gyermekemre.
Múlt évben a karmelita búcsún éreztem a szívemben, hogy nekem be kell lépnem ebbe a rendbe és fel kell vennem a skapulárét. Szűzanya: Drága gyermekem, a Szentlélek súgta a szívedbe, hogy lépj be a karmelita harmadrendbe, és vedd fel a skapulárét. Látod gyermekem, semmi sem véletlen. Szabad akaratodból kötelezted el magadat nekem és most én vagyok a lelki vezetőd. Észre sem vetted, hogy mindenedet felajánlva nekem, hatalmat adtál a kezembe, hogy feletted rendelkezhessek, mint az égi édesanyád.


http://engeszteles.bocsajozsef.hu/egi-kegyelmek-zapora/20101008