2011. augusztus 17., szerda

Gyártó István: Magyar ima

Boldogasszony Anyánk, Isten Szép Virága,
Óvj minket a harcban, hazánk oltalmára,
Vezess át a poklon, vezess át az éjjen,
Lobogjon a zászlód friss tavaszi szélben.

Engedd, hogy mi legyünk sarudnak sarka,
Mely a kígyó fejét a porba tapossa,
Add, hogy építhessük megromlott hazánkat,
Kérjük, emeljed fel jó magyar fajtánkat.

A bűn zúgó árja tizedeli népünk,
Egy-két emberöltő és örökre végünk,
Mert nem magyar az többé aki hitét vesztve
Eladja a lelkét, más Istent keresve.
Adj új reményt annak, aki Hozzád fordul,
 
Segítsd győzelemre kit támadnak orvul,
Oltalmazzad néped, légy jó Reginája
Legyen az országod magyarok hazája.

Elektromos tetoválás orvosi, játék és megfigyelési lehetőségekkel

A múlt hét csütörtökön kiadott jelentés szerint, a leginkább elektromos tetováláshoz hasonlítható hajszálvékony, bőrre ragasztható tapasz, komolyan átalakíthatja az orvosi érzékelők technológiáját, a számítógépes játékok világát, de még a kémipart is.
Az epidermális elektromos rendszer (epidermal electronic system – EES) névre keresztelt új mikroelektronikai technológiát egy amerikai, kínai és szingapúri kutatókból álló nemzetközi csapat fejlesztette ki és a Journal of Science folyóiratból ismerhető meg részletesen.
„Ebben a technológiában összemosódnak az elektronika és a biológia határai,” mondja John Rogers, a tanulmány társszerzője, az Illinois Egyetem anyagtudományi és mérnöki karának professzora.
„Olyan bőrbe integrálható elektronikai technológiát akartunk kifejleszteni, ami a felhasználó számára mechanikusan és fiziológiailag láthatatlan.”
A tapasz felváltaná az agy-, izom- vagy szívműködés megfigyelésére használt igencsak méretes elektródákat. A torokra helyezve a felhasználók hangutasítással működő videó játékokat tudtak 90%-os pontossággal irányítani a segítségével.
„Egy ilyen eszköz hasznos lehet bizonyos betegségek, például a gégerák esetében,” mondta Rogers. „Sub-vokális kommunikációs rendszerek kifejlesztésének is az alapja lehet, ami a titkosszolgálatok számára igen hasznosnak bizonyulhat.”

A vezeték nélküli eszköz szinte súlytalan, működéséhez pedig, a beépített napelemeknek, illetve annak a képességének köszönhetően, hogy hasznosítani tudja a kósza elektromos illetve rádiósugarakat, semmiféle külső energiaforrás nem szükséges.
Az 50 mikron vastag, tehát az emberi hajszálnál kicsit vékonyabb eszköz, mindenféle ragasztó nélkül képes a bőrre tapadni.
„A van der Waals kölcsönhatásnak nevezett erő biztosítja a tapadást molekuláris szinten, így a tapasz ragasztóanyag nélkül is több órán keresztül a bőrön marad,” írja a tanulmány.
Yonggang Huang, a Northwestern Egyetem mérnöke elmondta, hogy „a tapasz érintésre olyan puha, mint az emberi bőr.”
Rogers professzor és Yonggang Huang hat éve dolgoznak együtt a technológia kifejlesztésén. Korábban különleges kameraérzékelőkhöz fejlesztettek ki rugalmas alkatrészeket, most pedig további energiaellátási opciók feltárásán ügyködnek. 

Forrás: Breitbart.com