2020. november 18., szerda

A párizsi érsek szerint a mise "egy kis dolog a sarokban"

 

Gérald Darmanin francia belügyminiszter azzal vádolta a francia püspököket, hogy nem tudják irányítani templomaikat - mondta Michel Aupetit párizsi érsek a RadioNotreDame.net lapnak (november 17).

Miközben a püspökökkel megbeszélte a szentmisék jelenlegi francia tilalmát, Darmanin videókat mutatott be nekik, amelyeken a katolikusok maszk nélkül voltak misén és a nyelvre áldozást fogadják.

Aupetit, kifejezetten megemlítve a hagyományos latin szentmise híveit, azzal vádolta őket, hogy bajt okoznak, és azt állította, hogy a nyelvre áldozást csak a hatodik században "találták fel" (míg a Novus Ordo egyház csak ötven évvel ezelőtt vette fel a kézbe áldozást).

Aupetit december 1-jén "szigorú" higiéniai protokollal szándékozik folytatni a miséket - nyilvánvalóan - megtiltva a nyelvre áldozást.

Figyelmeztetett az engedetlenség ellen, és vádolta "azokat, akik a kis dolgukat a sarokban végzik, és megakadályozzák, hogy minden testvérük részt vehessen a szentmisén”. A francia egyházban egyetlen Covid-19 gócpont sem volt eddig.

https://gloria.tv/post/PXGKjQPfqy272FErnQAMvjaja

Brit Covid-19 lezárás - Kivéve az asszisztált öngyilkosság esetén

 

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter számára az, hogy valaki külföldre menjen asszisztált öngyilkosságért, indokolt az Egyesült Királyság elhagyására a Covid-19 kijárási tilalom alatt.

Az 1961-es brit öngyilkossági törvény tiltja mások halálának elősegítését vagy ösztönzését. A kérdést Andrew Mitchell "konzervatív" képviselő hozta fel, aki egy 45 éves, emlőrákos nő esetét mutatta be, aki Svájcban várt az öngyilkosságára, attól félve, hogy a kijárási tilalom megakadályozza ezt.

A svájci hatóságok kegyesen kiszabadították a Covid-19 karanténból, mielőtt belépett a halálklinikára. November 5. óta a britek ésszerű ok nélkül nem hagyhatják el otthonukat.

https://gloria.tv/post/qyAckanWzFeh6ULc4NhuFekNH