2021. április 17., szombat

Álszentség: A német püspökök olyan "változtatásokat" kérnek, amelyeket régóta bevezettek

 

Georg Bätzing limburgi püspök állítólag "megérti", hogy a Hittani Kongregáció elutasítja a bűnös homoszexuális kapcsolatok "áldását".

De számára ez "semmit sem segít", mondta Bätzing az Rnd.de lapnak (április 16), mert már régóta van egy "lelkipásztori fejlődés", amely ezen túl (a szakadékba) vezet. Számára ez azt jelenti, hogy "a változás küszöbön áll".

A homoszexuális "áldások", amelyeket Bätzing mesterségesen feljátszik, az újságírók által kitalált homokozó probléma egy olyan országban, ahol a katolikus házasságkötések száma zuhanórepülésben van (2020: 9%), a "katolikusok" nagy része már egyáltalán nem házasodik.

Minden valósággal szemben Bätzing azt sugallja, hogy a (bűnös) homoszexuális kapcsolatok az egyház "áldását" kívánják. Úgy tesz, mintha erre a "kérdésre" "már nem" lehetne igennel vagy nemmel válaszolni, holott pontosan ezt teszi.

Ehelyett szemrehányást tesz a Hittani Kongregációnak, amiért a Szentírással és a józan ésszel összhangban elutasítja a homoszexuálisok "áldását".

Bätzing ezzel szemben úgy véli, hogy "nekünk" "másként" kellene értékelnünk a homoszexuális élettársi kapcsolatokat és ágyasságokat. Ki az a "mi"? "Másképp", mint kik?

https://gloria.tv/post/Yz1XkBh24SxF4cx7KSRf1KuQ4

Változatosság kedvéért: Egy újabb templom égett le

 

A franciaországi Normandiában, Romilly-la-Puthenaye-ben található Saint Aubin-templomot teljesen elpusztította egy április 17-i tűz, nem sokkal reggel 6 óra előtt.

A 16. századi templom oltára, tetőszerkezete és belseje is lángba borult. Az égő harangtorony az utcára zuhant. A tűzoltók - több mint negyvenen - túl későn érkeztek. Csak a kelyhet, egy 15. századi terrakotta szobrot és néhány festményt sikerült megmenteniük, amelyek a sekrestyében voltak.

"Már csak négy fal maradt" - mondta a LeFigaro.fr lapnak Jean-Bernard Juin helyi polgármester. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a tüzet. A kárt egymillió euró körülire becsülik.

https://gloria.tv/post/ZN3aeJFpDTCb21HLp1HB3YTyY

A francia egyházmegye mecsetet finanszíroz

 

A tours-i egyházmegye pénzt adományozott egy helyi mecset építésére - adta hírül a LaNouvelleRepublique.fr (április 13).

Vincent Jordy tours-i püspök április 15-én azzal indokolta az adományt, hogy II. János Pál 1996-os látogatása alkalmából a helyi muszlimok szimbolikus adományt adtak, amit az egyházmegye viszonozni kívánt. A Riposte-Catholique.fr hozzáteszi, hogy 2015-ben Auch egyházmegyéje - ahol II. János Pál soha nem járt - 5000 eurót adományozott egy mecset építésére.

732-ben Martell Károly megnyerte a híres tours-i csatát Abdul Rahman Al Ghafiqi nagy lovas serege ellen, megakadályozva Franciaország iszlám meghódítását. Tours városának ma 5 jól látogatott mecsetje és 17, többnyire elidősödött plébániája van.

https://gloria.tv/post/2ABffsEFqagH4oj7tLn1q9QfC