Tömve van üzenetekkel a “nagy nyomorúság” idejében élők számára, akik majd közvetlen a “tűz” (a harmadik, utolsó világháború) előtti időszakban fognak élni, pontosabban mondva azon kevesek számára, akik felismerik majd, hogy ezek az üzenetek az ő számukra szólnak, és többen közülük – akik betartják a törvényt – az “igazak és választottak” közé tartoznak majd. Mint ahogy Atlantiszt, az előző civilizációt a “viz”, az özönviz pusztitotta el, úgy a mostanit a “tűz”, a tömegpusztitó fegyverek tüze fogja.

Énok könyve ősrégi iromány, melyet Jézus korában még úgy-ahogy ismertek, aztán eltűnt, s mintegy “parancsszóra”, a végidők közeledtével, 1773-ban egy angol kutató, James Bruce a mai Etiópia területén újból rátalált a teljes szövegére. Úgy ahogy magában a műben – vagy inkább művekben, mert Énok könyve több ősrégi iratot magába foglal – meg van jövendölve:

(Megjegyzés: fontos tudni, hogy az azokban a napokban kifejezés a végidőkre utal, a Szellemek Ura azonos a Biblia Istenével, az Emberfia v. Választott pedig a Messiással, Jézussal)

https://churchofgod.hu/content.php?act=enok1

104.12. akkor ismerek egy másik titkot: (tudniillik, hogy) könyvek adatnak majd az igazaknak és bölcseknek, és sok örömet, egyenességet és bölcsességet fognak nyújtani. 13. A könyveket átadják majd nekik; hinni fognak azokban, és örvendeznek annak és minden igaz, aki abból megtanulta a becsületesség minden útját, mert meg fogja kapni jutalmát.
105. 1. Azokban a napokban, – mondja az Úr – jelentsék ki és tegyenek tanúságot a föld gyermekeinek (a könyv) bölcsessége mellett: Mutassátok meg ezeket nekik, mert ti vagytok vezetőik, és a jutalomnak az egész földre (el kell jutni).

Szinte hihetetlen, “paranormál” és csodálatos, hogy ez szó szerint igy lett! Egy oly régi könyv, melynek eredete a történelem homályába veszik, most valóban itt áll a kezünkben, tömve nekünk szóló üzenetekkel!

Ezek a részek is mind-mind nekünk szólnak:

1. 1. Énok áldásának szavai, amelyekkel megáldotta a kiválasztottakat és az igazakat, akik majd a nagy nyomorúság idejében fognak élni, amikor minden gonoszság és istentelenség el lesz távolítva.
2. És példázatokban beszélve így szólt: – Énok, az igaz és Istentől való férfi, akinek szemét az Isten felnyitotta és látomásban látá a Szentséges személyét a mennyekben, amit angyalok mutattak meg nekem, és tőlük hallottam mindent, és tőlük értettem meg azokat, amiket láttam, de mindezek a dolgok nem ezé a nemzedéké, hanem egy távolié, amely majd ezután fog eljönni.

91.8 Azokban a napokban gyökerestül tépik ki az erőszakosságot, éppen így az igazságtalanság gyökereit is a csalárdsággal együtt, és megsemmisülnek az ég alatt.
9. A nemzetek minden bálványuktól megszabadulnak, a templomokat (tornyaikat) tűz pusztítja el, és eltörlik őket az egész földről, és a tűz kárhozatába fogják vetni, haragban és súlyos, örök ítéletben pusztulnak majd el.
11. Akkor elmetszik az igazságtalanság gyökereit, és a bűnösök kard által pusztulnak el. Az istenteleneknek mindenütt elmetszik gyökereit, és azok, akik erőszakoskodást terveznek és káromkodnak, kard által pusztulnak el.

93. 9. Ezután a hetedik héten egy hitehagyott nemzedék támad; számos cselekedetet hajt végre, és minden tette elpártolás lesz. 10. E hét végén ki lesznek választva az igazságosság örök ültetvényének választott igazai, hogy hétszeres oktatást kapjanak az Ő egész teremtéséről.

94.2 Egy eljövendő nemzedék egyes embereinek kinyilvánulnak majd az erőszakoskodás és a halál útjai; ők azonban távol tartják tőle magukat és nem követik azt.

99.10 Azokban a napokban áldottak lesznek mindazok, akik elfogadják és ismerik a bölcsesség szavait és megtartják a Legfőbb útjait és az Ő igazságának útján járnak, és nem válnak istentelenné az istentelenekkel együtt, mert meg fognak menekülni.

108. 1. Egy másik könyv, melyet Énok a fiának, Matuzsálemnek és azok számára írt, akik utána fognak következni, és be fogják tartani a végidőkben a törvényt. 2. Ti, akik jót tettetek, várjatok arra a napra, amíg véget nem vetnek azoknak, akik gonoszat cselekszenek, és véget nem ér a vétkesek hatalma. 3. Csak várjatok, amíg meg nem szűnik a bűn; mert neveiket kitörlik az élet könyvéből és a szentek könyveiből, és utódaikat örökre megsemmisítik. Szellemeiket elpusztítják, kiáltozni és jajgatni fognak egy zűrzavaros, puszta helyen, és lángban fognak égni egy olyan helyen, ahol nincs föld (alulról)

Tudta ezeket Hamvas Béla is, amikor az 1940-es években a következőt irta Énok könyvének magyar forditásához irt előszavában:
https://istenkereso.hu/letoltesek/tanitasok/Hamvas-Bela-Enokh_konyve.pdf
Mi az, ami az első emberiséget elpusztította, kérdezi Mereskovszkij és mi az, ami a második emberiséget pusztulással fenyegeti? Henóchot az angyalok, – az ég angyalai, – beavatták a csillagokban való olvasás titkába s ott látta, hogy a világ egyszer el fog pusztulni víz által s egyszer el fog pusztulni tűz által. A görög hagyományban Orpheus is ezt hirdette: az első emberiség halálát víz által (hydatósis) és a második emberiség halálát tűz által (ekpyrósis). De ugyanezt tudták Mexicoban is és tudta Toth az egyiptomi főpap is és tudta Zarathustra is. Mereskovszkij szerint Henóch apokalypsise a legidőszerűbb könyv, mert figyelmeztetés a nephilim, az erőszakos, törvénytelen hatalom gyermekeinek, a pénz, a hiúság, a kapzsiság, a tudomány gyermekeinek, hogy a régi vízhalál után most küszöbön áll a tűzhalál, az ekpyrósis, a világégés, amely a jajveszékelő földet a vétkesektől meg fogja tisztítani.

A bibliai végidők még valamikor a 19. században kezdődtek, amikor megjelentek a “polgári forradalmak”, a tudományosság, s ezekkel együtt megjelent az ateizmus, a darwinizmus és a hittől való elszakadás is. Aztán folytatódtak a 20. század nagy világégéseivel, melyek megelőzték a küszöbön álló totális világégést, a “tüzet”.

Máté 24
3 Mikor pedig az olajfák hegyén ül vala, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?
6 Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.

Ezek voltak többek közt az első és második világháború, egyre pusztitóbb világégések, amikor már az egész világ lángokban állt, de ezek még nem jelentették a véget, nem tették szükségessé az isteni beavatkozást.

Jelen pillanatban pedig már itt tartunk, ennek a küszöbén:

Jelenések 6:4 És előjőve egy másik, veres ló, és aki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.

Ennek borzasztó részleteit tartalmazza a Werdenberg prófécia és a Billy Meier jövendölés is.

Az előző civilizációt a “viz” pusztitotta el. Atlantisz elsüllyedése és a bibliai özönviz egy és ugyanaz az esemény.

Az özönviz emléke, Atlantisz novemberi elpusztitása jelen volt az ókor szinte összes kulturájában.

The Atlantis Encyclopedia
Day of the Dead
https://exploringrealhistory.blogspot.com/2022/05/part-4-atlantic-encyclopedia-crow.html

Az asszirek novemberben ünnepelték az Arasamnát, a perzsák novemberben a Mordadot, az aztékok novemberben az Atemoztlit, az inkák novemberben az Ayamarcát, a novemberi mexikói halottak napja jelen napjainkban: El Día de los Muertos, a halottak napja Mexikóban https://hirmagazin.sulinet.hu/hu/civilizacio/el-dia-de-los-muertos-a-halottak-napja-mexikoban

Európában mint Mindenszentek maradt fenn.

De ugyanigy novemberben ünnepelték a Hawaii-szigetek őslakosai is, náluk mint a Makahiki fesztivál maradt fenn, Thaiföldön a Loi Krathong, a Tsunokiri Japánban, hasonló fesztivál van novemberben Taiwanon, ill. volt Kinában a kommunista hatalomátvételig, és még sorolhatnám.

Ezek eredete mind közös és extrémül régi: valójában a biblai vizözön, Atlantisz süllyedésének, az akkori világ pusztulásának, vagyis az ezelőtti globális emberi civilizáció halottainak állit emléket.

Sajnos rövidesen újból hasonló esemény várható, de most “tűzözön” lesz!

https://pokolraveluk.info/2022/07/10/enok-konyve-meg-soha-nem-volt-annyira-idoszeru-mint-napjainkban/