2013. augusztus 1., csütörtök

Kipakol a Szcientológia Egyház vezetőjének unokahúga

Önéletrajzi könyvet adott ki a Szcientológia Egyház vezetőjének, David Miscavige-nek unokahúga, Jenna Miscavige, aki a világszerte sokat vitatott hitközösségen belül nőtt fel. A könyvben kemény fizikai munkával, büntetésekkel és agymosással teli gyerekkor tárul elénk.

Jenna Miscavige
Jenna hét évesen írt alá egy szerződést, mely arról szól, hogy attól fogva a “Sea Organisationnak”, azaz az egyház hatalmi központjának szenteli magát “a következő évmilliárdokra”. Most, húsz évvel később megírta a sokak által szektának nevezett vallási szervezetből való “drámai menekülésének” történetét “My Secret Life Inside Scientology and My Harrowing Escape” – magyarul körülbelül: “Titkos életem a szcientológiában és drámai menekülésem” – címmel. A Lisa Pulitzerrel közösen szerzett önéletrajzi írás “zavarba ejtő betekintést nyújt egy szervezetbe, mely az idomításra, a félelemre és a külvilágtól való izolálásra” építi fel hatalmát – írja a német Focus magazin, amely több epizódot is felelevenít Jenna szcientológusok közt telt mindennapjaiból.
Szülők nélkül kellett felnőnie
Mivel a szcientológusok abban hisznek, hogy az ember lelke a test halála után is továbbél, azok, akik az egyháznak szentelik magukat, összes rákövetkező életükre elköteleződnek. És a Miscavige család pontosan eszerint járt el. Így került a kis Jenna igen hamar a szcientológia befolyása alá. A lány egy kétszobás lakásban élt együtt testvéreivel és szüleivel, de mivel utóbbiaknak az egyház tagjaként napi 14 óra szolgálatot kellett teljesíteniük, a kétéves Jenna és két idősebb mostohafivére csak éjszakánként láthatta őket. Egészen addig a gyerekek a szcientológusok által fenntartott gyerekfelügyelet alatt állnak.
Az egyház minden hívőt képességeinek megfelelően alkalmaz. Jenna apja számítógépes szakember lesz, a szülők hamar felemelkednek, és nemsokára költözhetnek is a nemzetközi menedzsment főhadiszállására. Csak éppen a gyerekek nélkül. Ugyanis a menedzsmentközpont helyét olyannyira titokban tartják, hogy még családtagok sem tudhatnak arról, hol van. A közösség magyarázata szerint így próbálják megvédeni a kívülállóktól, akik árthatnak az egyháznak. Jenna szülei így indokolták ekkoriban mindezt lányuknak: “Ezek az antiszociális személyek utálták, hogy mi másoknak segítünk, emiatt kellett mindent titokban tartanunk.” A szülei ekkoriban szombat este érkeztek haza a gyerekeikhez, vasárnap délelőtt pedig utaztak is vissza. “A legtöbb vallásban a család és a gyermekek központi helyet foglalnak el, ezzel szemben a szcientológiában fel kell őket áldozni. Hasonlóképpen a ‘Sea Org’-tagok hosszú munkanapjai és alacsony bérei is a szcientológia jólétének növekedését szolgálták” – írja később Jenna.
Jenna önéletrajzi könyve
Jenna önéletrajzi könyve
Mindennapok az internátusban – munka és büntetés
Jenna leírja, milyenek voltak a mindennapok a “Cadet Organization” falai között, amelyet magasrangú szcientológusok gyerekeinek tartottak fenn, és ahol korántsem volt leányálom felnőni. A szerző szerint az intézet leginkább egy katonai táborra emlékeztetett, ahol a gyerekekkel rendszeresen edzőgyakorlatokat és kemény fizikai munkát végeztettek. A gyakorlatok, a szolgálati munka, a tanítás és a házi feladatok elkészítésének ideje percre pontosan volt beosztva. A gyerekmunka, ami alól egyébként semmilyen körülmények között nem kaphattak felmentést, a szcientológusok számára úgy tűnik, normális dolog volt. Jenna szerint olyan körülmények között dolgoztak, melyek egy felnőtt férfi számára is keménynek mondhatók, de bármi panasz, kérdés vagy ellenkezés azonnali fegyelmi eljárást vont maga után. A büntetési formák sem voltak átlagosak: vödörnyi jéghideg víz a fejre, éjszakáztatás a denevérektől hemzsegő, romos disznóólban. Mivel a gyerekeket kötelezték arra, hogy minden “etikátlannak” tűnő dolgot jelentsenek, hamar besúgó lett belőlük. Szinte mindenre engedélyt kellett kérniük, a szerző azt írja, a mai napig rákérdez, hogy elmehet-e wc-re.
A gyerekeket teljes mértékben izolálták a külvilágtól és a napi szolgálat mellett az egyházalapító Ron L. Hubbard műveit kellett tanulmányozniuk. Azt is megtanulták, hogy a hívőkön kívül álló emberek még nem világosultak fel, és “megtisztításuk” egyszer az ő feladatuk lesz. A mindennapi tanulást egy elektropszichométer nevű eszköz segítségével kontrollálták. Ez a szerkentyű egyidejűleg mutatta, ha a gyerek hazudott a felügyelői kérdéseire válaszolva, és vezetett áramot a testbe, ha éppen büntetni kellett. A kérdezés során komoly pszichés terrornak vetették alá őket, folyton visszatérő, gyakran nagyon személyes kérdésekkel zaklatták őket. Jenna azt írja, a módszer eredménye az volt, hogy gyakran maguk is kételkedtek benne, hogy ártatlanok lennének, és olyan volt, mintha egy párhuzamos világban valóban valami szörnyű bűnt követtek volna el, csak éppen nem tudtak róla.
Fizikai és lelki terror, izolálás
Tizenkét évesen otthagyta a tábort, a nevelés egy auditor-képző központban folytatódott. A lány szerint túl sok különbség nem volt a kettő közt: “Alapjában véve csak egyre inkább robotokká váltunk. A reakcióink automatizálódtak, és minden, amit mondtunk, egy bizonyos forgatókönyvet követett.” Olyan üléseken is részt kellett venniük, amelyeken különböző módon provokálták őket, mint például nevetségessé tették, vagy szóban szexuálisan sértegették őket. Emellett gyakran kellett kiszolgálniuk a vezetőséget: kitakarítani az irodájukban, lemosni az autójukat, kimosni a szennyesüket. Mindezt nagyon kevés pénzért, de volt olyan is, hogy hetekig fizetés nélkül kellett kijönnie.
Az egyházvezető unokahúgaként Jennának ráadásul több elektropszichométeres ellenőrzést kellett elviselnie, mint másoknak. Idővel azonban nem csak neki kezdett egyre több problémája támadni a közösségen belül – egyszer rajtakapták, hogy kikezdett egy diáktársával, holott a szcientológusoknál még a flört is tiltott -, fivéreit és édesanyját is büntetésben részesítették, utóbbi büntetőtáborba is került, ahol fizikailag megterhelő feladatokat osztottak rá. Végül az egész család kilépett a szcientológia egyházból, kivéve Jennát, aki – mint később leírta – ekkor még nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy kilépjen abból a világból, amelyikben felnőtt, és elmenjen egy olyan iskolába, ahol a múltja miatt cukkolják. Csak akkor, amikor – addigra már az ekkor még szintén szcientológus férjével együtt – egy vallási célú kiküldetés során szembe találkoznak a külvilággal, döntöttek úgy közösen, hogy kiválnak az egyház kötelékeiből. A szervezet azonban még ezalatt is sorozatos nyomást gyakorolt rájuk.
Sztárok, akik az egyház tagjai: Tom Cruise, John Travolta, Juliette Lewis, Kirstie Alley
Sztárok, akik az egyház tagjai: Tom Cruise, John Travolta, Juliette Lewis, Kirstie Alley
Élet a szcientológia után
Jenna azóta Kaliforniában él férjével és közös gyerekeikkel. Nehéz újrakezdésről számolt be, mely során fokozatosan jöttek rá az egyház és a szcientológia tanainak visszásságaira, valamint arra, milyen kegyetlen módszerekkel próbálja az egyházhoz láncolni saját családtagjait az egyház vezetője. Jenna már csak az egyháztól való szakítása után eszmélt rá, hogy mekkora hatalma van nagybátyjának, aki kiskorában egyébként mindig kedves és szeretetteljes volt hozzá, ugyanakkor érezni lehetett, hogy mindenki fél tőle.
A szcientológiáról röviden: A szcientológia tanain alapuló egyházat L. Ron Hubbard (LRH) alapította, aki az úgynevezett dienetika atyja. Eszerint az embereknek meg kell szabadulniuk minden szenvedéstől, hogy azok ne akadályozzák személyes fejlődésüket. Mindezt lehetővé teszi a szcientológiai központ, ahol speciálisan képzett auditorok tárják fel a képzés résztvevőinek jelenlegi vagy korábbi életükben megélt fájdalmas tapasztalatait, és addig szembesítik őket ezekkel, amíg meg nem tisztították a szellemet. Ily módon szerintük legyőzhetőek a pszichoszomatikus betegségek, a neurózisok és pszichózisok, sőt, az intelligenciaszint is növekedésnek indul. A beavatott akár a teljes múltjára is képes visszaemlékezni. Különböző szinteket lehet elérni a folyamatban, a legvégén pedig elénk tárul “a leplezetlen igazság”. Az a személy azonban, aki elérte a legfelsőbb szintet, semmiképp sem oszthatja meg élményeit alacsonyabb szinteken lévőkkel, mert súlyos zavarok, adott esetben halál léphetnek fel.
(hir.ma)

Hét év börtön és hatszáz korbácsütés járt egy honlapért

Hét év börtönre és 600 korbácsütésre ítélték a szaúd-arábiai hatóságok egy "liberális" szaúdi weboldal alapítóját. Az Al-Watan című lap helyi idő szerint kedden arról számolt be, hogy a szigorú ítéletet egy dzsiddai bíró hozta, aki ugyanakkor ejtette az istenkáromlás vádját, ami halálbüntetéssel is járhat.
A vádlott, Raif Badavi 2012 júniusa óta őrizetben volt. A hatóságok azt rótták fel neki, hogy az általa alapított Szabad Szaúdi Liberálisok elnevezésű weboldalon a többi között arra szólította fel a szaúdiakat, hogy fejtsék ki véleményüket a vallás szerepéről. Mindez az  ultrakonzervatív iszlám országban eretnekségnek számít, és kemény büntetést von maga után.
Szaúdi egyházi vezetők a közelmúltban több alkalommal is elítélték a közösségi oldalakat. Az egyik legnevesebb vallási vezető például a Twittert a pokolhoz vezető út eszközeként említette. Nem sokkal később azonban állítólag visszavonta ezt az állítást.
Az amerikai külügyminisztérium aggodalmának adott hangot a dzsiddai ítélet miatt.
(MTI)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Üdvösség Anyja: mint ahogy Isten Szent Szava képes egyesíteni a lelkeket, úgy az nagy megosztottságot is okozhat


2013. július 31. szerda, 18:31
Gyermekem, ha szeretitek Fiamat, Jézus Krisztust, akkor mindazok, akik valóban szeretik Őt, közelebb kerülnek egymáshoz. Amikor azok, akik Fiamat szeretik, nehéznek találják, hogy másokat is szeressenek, akkor hívniuk kell Engem, az Üdvösség Anyját, hogy megnyissam a szívüket.
Fiam Szeretete olyan erőteljes, hogy a Szentlélek Ereje által nagyon gyorsan el tud terjedni a világ egyik sarkától a másikig. Amikor Fiam Szent Szava Isten minden gyermekéhez eljut ezeken az üzeneteken keresztül, akkor az behatol majd az alázatos lelkekbe, akik felismerik, hogy a Megváltó az, aki hozzájuk szól. A Szeretet, mely az Ő Szavában nyilvánul meg, ami az emberiség történetének ezen időszakában adatik számotokra, több millió lelket fog azonnal egyesíteni, mintha ti mindnyájan az egész életetek során már ismertétek volna egymást. Oly erőteljes ez (a Szeretet), hogy a nyelvek ereje által nemzetről nemzetre gyorsan tud terjedni, minden nyelven. Innen tudjátok, hogy az ezeken az Üzeneteken keresztül adott Szavak Fiamtól jönnek.
Mint ahogy Isten Szent Szava képes egyesíteni a lelkeket, úgy nagy megosztottságot is okozhat. A gyűlölet, mely annak következménye, hogy Isten Szava falja a lelkeket, a legrosszabb oldaláról mutatkozik. Amikor ezek az Üzenetek ilyen gyűlöletet és gonosz tetteket vonzanak maguk után azok által, akik Fiam igaz tanítványainak nevezik magukat, akkor tudnotok kell, hogy ezt a gonosz okozza. Szegény lelkeim, szegény összezavarodott gyermekeim, sohasem szabad hátat fordítanotok, amikor bizonytalanok vagytok Fiam Szavaiban. Nyitva kell tartanotok elméteket és hűségesek kell maradnotok ahhoz, amit tanított nektek. Senkit se ítéljetek el az Ő Nevében. Szeressétek egymást. Ha nem hiszitek, hogy utolsó prófétáját küldte el, nem baj. Azonban kérlek benneteket, ne felejtkezzetek meg kötelezettségeitekről – azáltal, hogy teljesítitek Fiammal szembeni kötelességeiteket: hogy szigorúan betartjátok Tanításait.
Sohasem szabad elfogadnotok, hogy bármilyen olyan új tanra áldást adna, amelyet nem Ő adott a világnak, amikor a Földön járt. Ő sohasem nézne el semmit, bármi legyen is az, ami Kereszthalálát helyettesítené a világ oltárain.
Szeretett Édesanyátok
Az Üdvösség Anyja


Ők meg fogják győzni követőimet, hogy egy népszavazás eredményéhez igazítsák Egyházam Törvényeit

2013. július 31. szerda, 18:56
Drága szeretett leányom, emlékezz mindig arra, hogy hogyan munkálkodik az ördög. Ő nagyon óvatos, nehogy felfedje magát. Ő azért, hogy zavart kelthessen, összekeveri az igazságot a hazugságokkal. Ez az ő kedvenc módszere, hogy megtévessze a lelkeket. Ő sohasem mondaná az igazságot, nem engedi meg másoknak, hogy azt lássák, hogy milyen ő valójában, de mivel ő gőgös, arroganciája és az Irántam való gyűlölete mindig ki fog szivárogni. Azok, akiknek a szemük nyitva van, azonnal fel fogják ismerni a sértéseket, melyeket Oltárom előtt az Arcomba dobnak.
Ne feledjétek, hogy a Sátán gőgös, arrogáns, nagyképű és nagyon-nagyon ravasz. Amikor a lelkekben jelen van, akkor magabiztos, ami a gőgből és az arroganciából ered és abból a hitből, hogy ő Isten fölött áll. Ő mindig ad olyan jeleket, amelyek sértik Istent, de csak azok fogják azokat észrevenni, akik tudják, hogy mit kell keresni. Azok, akik a Sátánt tisztelik, és akik idejük nagy részét olyan csoportokban töltik, melyek rituálékat szerveznek, hogy neki hódolattal adózzanak, örömüket fogják lelni abban, hogy látják ezeket a jeleket. Mindazok, akik eladták a lelküket a Sátánnak, ezeken a jeleken keresztül fognak kommunikálni, arrogáns és kihívó gesztusként Ellenem, Jézus Krisztus ellen.
Azok, akik az Én Nevemben becsapnak benneteket, arról fogják meggyőzni követőimet, hogy egy népszavazás eredményéhez igazítsák Egyházam Törvényeit. Azt fogják kérni mindenkitől, hogy egyezzenek bele az új gyakorlatokba, melyek két dolgot foglalnak magukba. Az első: hogy eltöröljék az Eukarisztiában való Jelenlétemet. A második: hogy nézzék el a bűnt, arra biztatván az embereket, hogy mutassanak rokonszenvet azok jogai iránt, akik nem hisznek Jézus Krisztusban.
Ezt a népszavazást meg fogják hamisítani, és a hazugságokat Igazságként fogják bemutatni. Amikor az új világvallás bevezetésre kerül, Földi Egyházam – az Igaz Egyház – rejtekbe fog vonulni annak érdekében, hogy tisztelettel adózhasson Irántam.
Én vagyok a fenevad célpontja. Én vagyok az, akit bántani akar. Ő tudja, hogy Engem nem képes elpusztítani, ezért az emberiséget próbálja elpusztítani, amelyre másodpercenként átkot szór. Szolgái nem fognak megelégedni csupán azzal, hogy sértegetik Jelenlétemet a világ tabernákulumaiban. Ők nem lesznek boldogok azzal, hogy csak a Szentségeket pusztítsák el, káromolván így Engem. Ők csak akkor lesznek boldogok, ha lelkeket lopnak, megvalósítván így minden idők legnagyobb Istenkáromlását. Ez lesz akkor is, amikor megpróbálják újra alkotni Első Eljövetelemet, azt a benyomást keltve, hogy Keresztelő János már elküldetett. Az az ember, aki azt fogja mondani, hogy ő Isten prófétája, hazudni fog, és nagy csodálkozást fog kelteni, amikor majd kijelenti, hogy Én, Jézus Krisztus lennék az Antikrisztus.
Az Antikrisztus viszont azt fogja állítani, a Sátán hatalma által, hogy ő nem más, mint Én, Jézus Krisztus. Jaj azoknak, akik tárt karokkal köszöntik őt, mert tehetetlenek lesznek vele szemben. Csak engedjétek meg ennek a kettőnek, hogy a hazugságok vákuumába szippantsanak benneteket, és akkor annyira el fogtok távolodni Tőlem, hogy csak Atyám beavatkozása hozhat benneteket vissza Nagy Irgalmasságomba.
Ha bárki jön a jövőben és azt állítja, hogy ő nem más, mint Én, Jézus Krisztus, akkor tudnotok kell, hogy az egy hazug. Másodszorra nem testben fogok eljönni. A Sátán nem tudja ezeket a szavakat kimondani:
„Jézus Krisztus, aki Testben jött el.”
Amit ő, a fenevad az Antikrisztus száján keresztül fog mondani az a következő:
„Én vagyok Jézus Krisztus, Én most testben jöttem el, hogy üdvösséget hozzak nektek.”
Amikor ez megtörténik, Isteni Beavatkozásom gyors lesz, de addigra már a hamis próféta és az Antikrisztus sok lelket fognak ellopni.
Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy mindazok, akik azt mondják, hogy az Enyémek, továbbra is az Enyémek maradjanak.
Imádkozzatok, hogy legyen erőtök és bátorságotok Keresztem hordozásához, Testem – Misztikus Testem –, földi Egyházam legnagyobb üldöztetésének ezen időszakában.
Jézusotok
"Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?"
(Karinthy Frigyes)


„Ahogy a megbocsátás meg tudja világosítani az emberi
életet, éppúgy a szeretet is képes kiterjeszteni az emberi elmét.”

(Sri Chimnoy)



„A tanítás nem elveszett művészet, de megbecsülése eltűnt tradíció.,,
(J. Barzun)

„A szavak arravalók, hogy elrejtsék gondolatainkat!”
(Stendhal)


„Úgy élünk, ahogy álmodunk - egyedül."
(Joseph Conrad)


„A magánytól való félelem tanít meg minket a szeretetre.”
(Wei Hui)

Discocactus horstii

"Egy napon felébredtem, és észrevettem, hogy hiányzik. Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki.."
(Márai Sándor)


"A magány ellentétpárja nem az, hogy nem vagy egyedül. Hanem a meghitt közelség."
(Richard Bach)


"Jobb éhezni, mint egyedül lenni. Mert amikor egyedül vagy - és nem a választott magányról beszélek, hanem amikor kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy egyedül vagyunk -, az olyan, mintha már nem is lennél az emberiség része."
(Paulo Coelho)



"Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni."
(Hérakleitosz)


"Semmi sem gyötör jobban, mint a meghiúsult remény."
(Marcus Fabius Quintilianus)


"Megtanultam, hogy várni a legnehezebb, és szeretnék hozzászokni, tudni, hogy velem vagy akkor is, ha nem vagy mellettem."
(Paulo Coelho)

Matucana krahnii

"Minden emberi bölcsesség összegezhető két szóban: várakozás és remény."
(Alexander Dumas)


"Ahogy öregszem, egyre inkább hiszem, hogy csak az álmaink maradandók."
(Jean Cocteau)
Astrophytum coahuilense

"Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák."

(Ernest Hemingway)
Discocactus pugionacanthus

"Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést."
(Albert Einstein)


"Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni."
(Sören Kierkegaard)


,,A legsúlyosabb hiba, ha a tények megismerése előtt kezdünk el elméleteket gyártani. Biztos, hogy a tényeket kezdjük majd el hozzáigazítani az elmélethez, pedig éppen fordítva kellene eljárni.,,
(Sherlock Holmes)


"A hit lényege, hogy megbízol valakiben, amikor nem tudod, hová vezet."
(Jesse Duplantis)


"Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy."
(Walter Winchele)
Ferobergia hybride

"Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy."
(Thomas Edison)


"A felfedezés lényege: látni azt, amit már mindenki látott, de olyat gondolni, amit senki más nem gondolt róla."
(Szent-Györgyi Albert)


"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott."
(Thomas Dewar)


"A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak."
(Albert Einstein)
Copiapoa tenuissima

"A tanítás nem egy üres vödör feltöltése, hanem a tűz meggyújtása. "
(W. B. Yeats)
Ortegocactus macdougallii

„Az egyik percben nincs semmid, a másik percben meg többet kapsz, mint amit el tudsz fogadni.”
(Paulo Coelho)


"A barátság öröme, azt jelenti, hogy valaki rád bízott egy titkot."
(Alessandro Manzoni)
Szabó János.

Bocsa József: A Szentháromság 2. személye, Jézus


A Szentháromság személyei közül Jézus áll hozzánk a legközelebb, hiszen ő vett emberi formát magára, egészen a mi életünket élte. Jézus azért is vette magára az emberi létet, hogy könnyen utánozhassuk őt. Jézus az Ő utánzására, követésére hív minket. Példát mutat. Nekünk csak le kell, másolnunk, amit Ő tett. Persze nem csak úgy mint a matek leckét egy jobb tanuló házi feladatáról. Nem árt az se, ha igyekszünk meg is érteni, értelmesen másoljuk. Jézus vállalta értünk a szenvedést, hogy az Atya akaratát teljesítse. Ha mi is vállaljuk keresztjeinket, és egyesítjük Jézus keresztjével, sok kegyelemmel halmoz el minket a Mennyei Atya. Mindebben a legnagyobb segítség számunkra, ha naponta szentáldozáshoz járulunk, mert az Jézus értünk való keresztáldozatának is a megújítása. http://engesztelok.hu/lelkielet/keresztviseles http://engesztelok.hu/lelkielet/biztos-pontok;
A keresztény lét engesztelő lét, benne van nemcsak a saját bűneinkért való vezeklés, engesztelés, hanem a többi emberért való engesztelés is. Az engesztelésben a legfontosabb a Jézussal való azonosulás, egyesülés az Ő keresztáldozatával. Fogadjunk el zokszó nélkül mindent Isten kezéből! Adjuk át magunkat minden pillanatban Isten akaratának! http://engesztelok.hu/lelkielet/az-engesztelesben-a-legfontosabb;
Keresztjeink az üdvösségünket szolgálják. Életszentségre vezetnek. Nem szabad letenni őket, szabadulni tőlük. Ugyanakkor ne akarjuk mások keresztjét magunkra vállalni. A magunkét úgy hordozzuk, hogy tartsuk szemünk előtt testvéreink keresztjét is. Mások keresztjét látva a magunkét kisebbnek fogjuk látni. http://engesztelok.hu/lelkielet/keresztjeink;
Feszüljünk rá mi is a keresztre! A kereszthordozás az ajándékozó szeretet jele. Vállaljuk olyan engedelmesen, ahogy Jézus vállalta, hagyta magát odaszegezni a keresztre. http://engesztelok.hu/lelkielet/a-szent-kereszt-felmagasztalasa;
A megpróbáltatásoknak fontos szerepe van az életünkben. Olyan mint amikor egy csőd szélén álló vállaltot átvilágítanak. Engedjük, hogy minket is átvilágítson a Szentháromság! Ez alatt az átvilágítás alatt meglátszik, hol vannak problémás, javítandó területek az életünkben. Éppen ezért igyekezzünk hősiesen kiállni ezeket a próbatételeket! Ha átéltük azt, hogy megpróbáltatásainkban voltak segítők mellettünk, akik meghallgattak, bátorítottak minket, imádkoztak értünk, akkor mi is segíteni fogunk azokon, akikről látjuk, hogy nagyobb megpróbáltatás alatt állnak. A megpróbáltatások tüzében élő embert félelmek igyekeznek hatalmukba keríteni, és mindenféle negatív gondolatok megfogalmazódnak ilyenkor benne. Segítsünk azoknak, akik a megpróbáltatás alatt állnak, hogy ezeket a félelmeket, és helytelen gondolatokat le tudják győzni. http://engesztelok.hu/lelkielet/probatetelek;
Jézus oldalsebében van a legbiztosabb hely a számunkra. Kérjük a Szűzanyát naponta, hogy helyezzen oda minket. Sebeink kínjai ott feloldódnak Jézus mérhetetlen fájdalmában. Vigyünk oda minden embert magunkkal! Azokat, akik vágynak lelkük tisztulására, azokat, akiket a gonosz lelkek tartanak fogságukban, a bűnben megátalkodottakat és a hitetleneket is. Hozzunk mindenkit Jézus Szívébe! Itt elmerülhetünk az isteni szeretet tavában, tengerében, ahogyan ezt az ismert „Jézusomnak Szívén, megnyugodni jó” énekünk is szépen tartalmazza. Itt nemcsak megnyugszik az ember, hanem megvan mindene, nem éhezik, nem szomjazik soha. Ha érez is szomjúságot az az örök élet vízi utáni szomjúság, nem földi szomjúság. http://engesztelok.hu/lelkielet/jezus-oldalsebeben; http://engesztelok.hu/lelkielet/hozzatok-mindenkit-jezus-szivebe;
Szokjuk meg azt, hogy helyezzünk mindent Jézus szívébe: a sértéseket, a bántásokat, amiket mi okoztunk másoknak, és amiket mások okoztak nekünk. Ezáltal gyógyítja sebeinket, meglágyítja szívünk keménységét, felmelegíti hidegét, kiéget belőle minden salakot. http://engesztelok.hu/lelkielet/a-szabadsag-utja;
Jézus halála után következett hamar a feltámadás. A feltámadt Krisztus fényével be akarja ragyogni a szívünket, meg akar örvendeztetni minket, azt szeretné, hogy szüntelenül a feltámadás fényében járjunk. Ez a fény megvakítja a sátánt, elszakítja azokat a kötelékeket, amikkel a gonosz lelkek fogva tartottak minket. http://engesztelok.hu/lelkielet/nagyszombat;
Jézus második eljövetelének a várakozásában kell élnünk. Hogyan tehetjük ezt a legjobban? Lelkünk kiüresítésével, hogy ne a világi dolgok töltsék azt be, hanem a lelkünk mélyén már ott lakó Jézus. http://engesztelok.hu/lelkielet/keszueljtek-vegs-eljoevetelere;
http://engesztelok.hu/nehez-idkre-felkeszit-lelki-gyakorlat/a-szentharomsag-2-szemelye-jezus

Böjte Csaba írása a HungaRió után


A Pécsi HungaRión fiatalok jöttek, hogy tanácsot kérjenek, választ a maguk, a környezetük, a világ gondjaira!  Néztem a szép arcú, csinos húszon-harminc éves fiatalokat, és egy végtelenül egyszerű választ adtam: GYERMEK!
Igen meg vagyok győződve, hogy a legtöbb gondra, bajra, ami a ma emberét feszegeti, van megoldás. A megoldás egy szép család, tudatos gyermekvállalás! Oly sokszor láttam, hogy egy-egy helyét kereső, élete értelmét nem találó pattanásos kamasz mennyire megváltozik, mikor tudatos döntéssel vállalja az életet, s annak felelős hordozását. Hihetetlen, hogy egy kisbaba mi mindent ki tud hozni egy nyafka, önmaga körül forgolódó lányból. Mikor egy gyermek születik, akkor egy édesapa, egy édesanya is világra jön, a születés új teremtés, melyben mindazok, kik hittel igent mondtak, újjá születnek, létük egy magasabb, tisztább dimenzióban emelkedik. Csodálatos mikor éjnek idején felhív egy-egy frissen született édesapa, hogy lihegő hangon elmondja: "atya én apa lettem!" Nem tudom, hogy mi más történhetne még egy ilyen fiatal életében, hogy az telefonját felvéve, reggelig minden ismerősének elújságolja.
Kedves Fiatalok, merjetek az élet mellett dönteni, merjetek családot alapítani, gyermeket vállalni, életet szülni erre a szép világra. Életünknek, reggeli felkelésünknek, mindennapi munkánknak, gyermekeink, utódaink adhatnak értelmet! Szent József nem a test és a vér kívánságából lett apa, hanem Isten akaratából! Mennyei Atyánk megkérte, hogy fogadja be a gyermek Jézust! Ilyen, józsefi értelemben, Isten akaratából, lettem én is apa! A hosszú évek meggyőztek, hogy élet szolgálatában, ez is egy járható út! Ezért azt javaslom, hogy ne  halott dolgok töltsék be szívünket, vágyainkat, hanem döntsünk az élet mellett, és szolgáljuk azt nagy nagy szeretettel! 
Csaba testvér
(devaigyerekek.hu )

Urunk Jézus Krisztus üzenete Anna Terézia által

Tisztaság


Kedveseim, ügyeljetek lelketek tisztaságára, mert olyan könnyen a kísértés csapdájába eshettek. Ne gondoljátok, hogy veletek nem történhetnek nagy elesések, mert a Szentháromság gyermekei vagytok. Bizony, minden nap el kell kérnetek, nemcsak a tisztánlátás, bűnbánat, megkülönböztetés, stb kegyelmét, hanem azért is imádkoznotok kell, hogy megőrizzétek tisztaságotokat. Mert bizony a gonosz lélek lesben áll, hogy ebben a parázna világban benneteket is megkísértsen. Ezért aki áll, vigyázzon, hogy el ne essen! Kérjétek a tisztaságos, a szent Szűz közbenjárását, hogy takarjon be benneteket anyai palástjával, hogy az ártó ne tudjon egykönnyen megtalálni és kárt okozni nektek. Senki sincs kivédve ez alól a kísértés alól, hiszen emberi mivoltunk egyik alapvető mozgatórugója a fajfenntartás ösztöne, bennünk él. Csak a Szentháromság védelme alatt, a Szűzanya közbenjárásával tudjátok megőrizni tisztaságotokat. Maradjatok mindig a kegyelem állapotában. A legkisebb kísértésnek is álljatok ellen, Isten erejében.
2013. 07. 01. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/tisztasag






Isten hatalmasabb a sátánnál


Kedveseim, miért gondoljátok, hogy a Szentháromság megtartó ereje nem elég nektek? Azt tapasztaljátok, hogy az ellenség zaklatása sokszor elnyomja a kegyelem hangját bennetek. Higgyétek, bármi is történjen veletek, ha azt hittel és erős, Istenbe vetett bizalommal felajánljátok és elfogadjátok, akkor valóban megtart titeket a Szentháromság. Akármilyen megpróbáltatásban is részesültök, ne feledjétek, Isten hatalmasabb a sátán leggonoszabb megnyilvánulásaival szemben is. Ha ti távol tartjátok magatokat az ellenséges erők mindenféle közeledésétől, akkor bátran ráhagyatkozhattok a Szentháromságra, mert Ő tart meg benneteket. Utasítsátok el a lázadót és a kísértőt minden területen! Bátran mondjatok ellent neki és higgyetek az Istenben, akkor megfutamodik előletek. Tartsatok ki mindhalálig és bátorítsátok egymást buzdítva, hogy megálljatok a legnehezebb időkben is.
2013. 07. 02. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/isten-hatalmasabb-a-satannal


Mindnyájan győztesek lehettek
Kedveseim, töltsön el titeket a Szentháromság öröme és boldogsága, hiszen ha az Ő gyermekei vagytok, akkor méltán viselitek magatokon a Szentháromság jelét, melyet a szent keresztségben kaptatok. Éljetek hát méltón keresztény hivatásotokhoz, hogy annak idején majd learassátok a termést. Ahogy szent Pál mondta, úgy fussatok, hogy tiétek legyen a győzelem pálmája. A sport küzdelmekben mindig csak egy győztes lehet. De ha keresztény küldetéseteket hűen követitek, akkor mindnyájan győztesek lesztek, és képesek lesztek bejutni a Szentháromság örömébe. Ne feledjétek, már most el kell kezdenetek buzgón követni Jézust, aki példát mutatott nektek. Ezért mindig illesszétek szándékaitokat, cselekedeteiteket ahhoz a Jézushoz, aki mindnyájunkat meghívott a követésére. Mindenkit a saját életállapotában kér, hogy élje hiteles, krisztusi életét. Soha ne szégyelljétek megvallani üdvözítő Isteneteket, ahol rákérdeznek, mi a titka örömötöknek. Ugyanakkor vigyázzatok, ne dobjátok oda kincseiteket a gonosz lélek által gyötört embertestvéreiteknek. Azokat szeressétek, segítsetek, és jó példával járjatok előttük, hogy felismerjék, szeretetetek honnan származik.
2013. 07. 03. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/mindnyajan-gyztesek-lehettek



A kísértés kezelése


Kedveseim, álljatok ellen a gonosz kísértéseknek, amelyek a bűnre visznek benneteket! A Szentlélek sokszor már előre jelzi a kísértés veszélyes közeledését, már akkor, amikor felüti a fejét. Ilyenkor ne rémüldözzetek és ne engedjetek csábításának! Azonnal mondjatok ellent neki! Ne hagyjátok, hogy egészen közel jöjjön hozzátok, mert akkor már elgyengülve könnyen beleessetek csapdájába. Kérjétek a kegyelmet az éberségre, és hogy felismerjétek közeledését. Igen alattomos módon settenkedik és ólálkodva lesi a pillanatot, mikor csaphat le áldozataira. Vigyázzatok, hogy ne legyetek gonosz tervének eszköze. Bízzatok, hisz Jézus legyőzte az örök ellenséget, a sátánt. De nektek is harcolnotok kell ellene, hisz még itt a földön éltek. Még nem élvezitek az örök élet biztonságát. Gyakoroljátok a küzdelmet és az ellenállást.
2013. 07. 06. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/a-kisertes-kezelese


A felhalmozás bűne


Kedveseim, hagyjatok el minden felesleges dolgot, ami csak megnehezíti életeteket. Bármilyen rendetlen ragaszkodás vagy gyűjtögetés akadályoz benneteket, hogy szabadon engedjétek magatokban a Szentlélek működését. Vizsgáljátok végig holmiijaitokat és hamarosan meglátjátok, mennyi felesleges dolgot felhalmoztatok annak reményében, hogy még jó lesz valamire. Vigyázzatok, mert ez a lelkület távol tart benneteket a teljes Istenre hagyatkozástól. Mindent, ami szükséges, tartsatok meg. De ami felesleges, örvendeztessétek meg vele felebarátaitokat, akiknek nincs, hogy örömet okozhassatok vele. Amiről nem tudjátok eldönteni, hogy szükségetek lesz e rá, különítsétek el a többitől. Vigyázzatok és imádkozzatok, nehogy csapdát állítson a kísértő nektek és máris a felhalmozás bűnébe taszítson. Amire nincs szükségetek, adjátok oda a rászorulóknak, hogy szükségüket enyhíthessétek. Törekedjetek arra, hogy semmit ne tartogassatok, amit soha nem használtok. De van még ennél is magasztosabb út. Amikor abból is adakozni tudtok, amiből nektek is kevés van. Ehhez nagylelkűségre van szükség. Imádkozzatok, hogy ti is nagylelkűen hozzájáruljatok az egyenlőtlenségek felszámolásához.
2013. 07. 07. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-felhalmozas-bne

Az erények gyakorlása

Kedveseim, úgy álljatok mindig készenlétben, hogy ne tudjon rajtatok rést találni a gonosz lélek. Ez csak egy módon lehetséges: ha minden kísértésének ellenálltok, és gyakoroljátok az erényeket, amíg magas fokon be nem gyakoroljátok azokat. Gyakorlás nélkül nem lesztek képesek megállni a Szentháromság előtt. Vigyázzatok, mert a világ minden oldalról kísért benneteket, hogy elgyengüljetek, és ne próbáljatok erény gyakorlatokat végezni. Sőt, ha beszéltek erről, még ki is nevetnek, hogy elgyengüljetek, és ne tudjatok megállni a Szentháromság előtt.
2013. 07. 08. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/az-erenyek-gyakorlasa




A gondolatok bűne
Kedveseim, nagyon őrködjetek gondolataitok felett, ne engedjétek azokat szertelenül áramolni. Nem is gondoljátok, milyen komolyan el kell számolni, még a ki nem mondott gondolatokkal is! Ezért legyetek nagyon éberek, és kérjétek a kegyelmet, hogy időben fel tudjátok ismerni honnan erednek gondolataitok. Mint a felhők, úgy jönnek-mennek, sőt néha cikáznak is. Csak azt veszitek észre, hogy szavaitokon keresztül kisülnek és záporoznak a bennetek lévő gondolatok. Meg kell tanulni féken tartani azokat úgy, hogy amikor tetten éritek szertelen csapongásukat, azonnal ajánljátok fel a Szentháromságnak. Helyezkedjetek az Ő oltalma alá. Azután megbánva minden rendetlenséget, kérjétek az Úr irgalmát a bűnbánat szentségében. Majd pedig kiengesztelődve Jézussal, kérjétek, hogy a legnagyobb jót hozza ki még abból is, amit elrontottatok.
2013. 07. 09. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-gondolatok-bne




Hogyan bánjunk a Szentlélek ajándékaival



Kedveseim, támaszkodjatok a Szentháromság megtartó erejére. Ne feledjétek, soha nem az számít, amit érzékszerveitekkel fel tudtok fogni és be tudtok fogadni. Nagy kegyelem, amikor Isten megenged megtapasztalni valamit az Ő bennetek lévő működéséről. De ne gondoljátok, hogy ezt bármivel is kiérdemelhetitek, mert ez az Ő ingyenes ajándéka. Annak adja, akinek akarja. Nem érdemeitek szerint osztogatja kegyelmeit. Mert szent, és mert akarja, hogy minél többet felfogjunk abból, amit nekünk juttatni akar. Bár felfogóképességünk képtelen nyomon követni Isten bennünk történő működését, ezért a legfontosabb, hogy bármit kapunk vagy kapnak mások, adjuk vissza Neki alázattal, gyermeki odaadással. Mint ahogy a kisgyermek is, amikor ajándékot kap atyjától, azonnal megosztja vele örömét és átadja neki, hogy segítsen kibontani, kipróbálni, mert ő még nem képes erre. Tanuljatok meg gyermekien, egyszerűen és nagy örömmel mindent átadni Atyánknak. Mert Ő az, aki ért hozzá, aki megérteti velünk, mit kell tennünk ezekkel az ajándékokkal. Csak bízzátok magatokat teljesen a Szentháromságra, akkor ez menni fog.
2013. 07. 10. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/hogyan-banjunk-a-szentlelek-ajandekaival



A szentek közbenjárása



Kedveseim, készítsétek lelketeket a kegyelmek befogadására. Égi közbenjáróitok, a nagy szentek, a Szent Szűzzel az élen, szüntelenül segítségetekre vannak abban, hogy jól felismerjétek küldetéseteket. Kérjétek őket, hajoljanak egészen közel hozzájukk, hogy meghalljátok, mi mindennel fordulnak a Szentháromsághoz, hogy közbenjárjanak értetek. Nyíljatok meg előttük, nyissátok meg szíveteket, és engedjétek, hogy beköltözzön szívetekbe a kegyelem ereje. Gondoljatok égi segítőitekre, különösen kedvenc pártfogóitokra, akik most, ezekben az egyre nehezebbre forduló időkben mellettetek állnak és várják feléjük fordulásotokat. Éljetek minden alkalommal és lehetőséggel, amikor közelebb tudtok hozzájuk kerülni. Élvezzétek testvéri jelenlétüket és járjatok velük biztonságban.
2013. 07. 12. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-szentek-koezbenjarasa




A Szentháromsággal való együttlét


Kedveseim, tartózkodjatok minél gyakrabban lelketek belső kamrájában, ahol a Szentháromság szerető ölelése vár rátok. Vágyódjatok a szent csendre, amelyben elmélyül lelketek, és ahol megbékélhettek. Szükségetek van az elcsendesedésre, mert ha erre a kis időre nem adjátok át magatokat a Szentháromságnak, akkor hamarosan kiégtek. Nem lehet soha, semmi sem annyira fontos, mint hogy, ha rövid időre is, de bensőségesen találkozzatok a bennetek működő Szentlélek kegyelmi erejével. Vessétek magatokat egészen szerető karjaiba, és megtapasztaljátok édességének ízét, zamatát. Ó, boldog, szent együttlét, melyben feloldódva megpihenhettek. Dicsőüljön meg ebben a bensőséges egyesülésben a Szentháromság és ragadjon ki benneteket a megszokás közömbösségéből! Üdítse fel lelketeket ajándékozó szeretete, hogy ti magatok is ajándékai legyetek másoknak! Őrizzétek ezt a bensőséges szeretetet, hogy senki el ne rabolja tőletek.
2013. 07. 13. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-szentharomsaggal-valo-egyuettlet


Isten és ember szeretet


Kedveseim, figyeljetek mindig egymásra is, hogy felismerjétek, amikor testvéretek szükségben van. Legtöbbször lelki segítségnyújtásban kell megtámogatnotok egymást. Ez a felebaráti szeretet alappillére. E nélkül nem jöhet létre lelki testvéri kapcsolat. Tehát nemcsak a Szentháromság felé kell nap, mint nap megnyílnotok, hanem legalább annyira testvéreitek felé is. Ha ez a kétirányú odafordulás hiányzik belőletek, akkor nem beszélhettek mély, bensőséges Istenkapcsolatról sem. Tehát törekedjetek a Szentháromság felé, hogy kegyelmeit kiesdve képesek legyetek befogadni a testvéri szeretet egységét. A kettő soha nem választható el egymástól. Ahol hiányzik, vagy nem alakul ki az egyik, ott hiányt szenved a másik is. Törekedjetek arra, hogy a mély isten-szeretetbe belegyökerezzena felebaráti szeretet. Csak akkor érthetitek meg, mi az ellenség szeretet alapja, mely a tökéletességre vezet.
2013. 07. 19. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/isten-es-ember-szeretet


A bűnök kezelése


Kedveseim, amikor felismeritek a bűnt magatokban, ne rémüldözzetek, hanem adjatok hálát a Szentháromságnak, aki megadja nektek a tisztánlátás kegyelmét. Boruljatok le szent színe előtt, kérjetek bocsánatot, és azonnal fordítsatok hátat a bűnnek. Soha ne engedjétek, hogy a kísértő újból belevigyen a rosszba, mondván, hogy már úgyis mindegy, hiszen már elkövetted a bűnt. Ez nem szabad, hogy így legyen. Ha a bűnbánat után azonnal szakítotok a szóban forgó bűnnel, akkor megkapjátok a szükséges erőt Istentől, hogy ne térjetek vissza ismét ahhoz, amiben megkísértett a gonosz és elestetek. A szentgyónás szentségében Jézus megszabadít, amennyiben kitartotok erős elhatározásaitokban. Küzdjetek, mert érdemes!
2013. 07. 20. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-bnoek-kezelese


Mindenkinek tanulnia kell

Kedveseim, maradjatok kitartóak a küzdelemben és állhatatosak a Szentlélek vezetésére. Figyeljétek, mire tanít benneteket minden nap, mert vannak olyan területek, amelyek újként hatnak rátok. Ezekre jól figyeljetek oda, és alakítsátok tetteiteket ezek szerint. Ha csak egy dologra is fel tudtok figyelni, és azt tettekre váltjátok, akkor már nagy lépésekben haladtok. Mindig hálás szívvel köszönjétek meg a Szentháromságnak, amiért ennyire tanítanak és felkészítenek benneteket. Figyeljetek ezekre, és tevékenyen építsétek be lelki életetekbe. Soha ne lankadjatok, hívjátok a Szentlelket, adjon erőt nektek a kitartáshoz és a buzgó tanuláshoz. Mindenkinek tanulnia kell, senki sem kivétel ez alól, ha azt akarjátok, hogy lelketek előbbre haladjon az üdvösségre vezető úton.
2013. 07. 23. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/mindenkinek-tanulnia-kell




Éberség

Kedveseim, éberségetek legyen őszinte. Ne legyen benne semmiféle alakoskodás. Vigyázzatok, nehogy a gonosz lélek tévútra vezessen benneteket azzal, hogy elhiteti arról, amit tesztek, hogy az jó és üdvös. De ha alaposabban szemügyre veszitek, hogy milyen szándék vezet benneteket, amikor úgy gondoljátok, hogy jó dolgot tesztek, akkor lehet, hogy felfedezitek fondorlatait. Mindig mérjétek tetteiteket Jézuséhoz, és ha nem találtok benne attól eltérőt, akkor bátran követhetitek a lelketekben megszólaló indíttatást. De ha bármilyen zavaró tényező békétlenséget okoz lelketeknek, akkor máris felismerhetitek a gonosz működését. Az éberségben mindig benne van az Istenre hallgatás, hiszen a kegyelem által tudtok figyelni a Szentháromságra. 
2013. 07. 24.
Kedveseim, az Úr szeretete sürget az éberségre és a készenlétre. Ne hanyagoljátok el a mindennapi imádságaitokból azokat, amelyek lelketek átadásában segítenek benneteket. Ez lehet lélektől lélekig való személyes beszélgetés, amelyben kifejezitek a Szentháromság iránti forró szereteteteket, együttérzéseteket a világban elkövetett bűnök miatt. Fejezzétek ki, amennyire csak tudjátok készségeteket a szolgálatra, hogy bármikor készek legyetek megtenni, amit rátok bíznak az égiek.
2013. 07. 26.    
Kedveseim, ébredjetek, legyetek éberek és őrizzétek meg lelketek tisztaságát úgy, hogy komoly lelkiismeretvizsgálatot tartotok. Ne engedjétek magatokat ettől eltéríteni. Már úgy is egyre kevesebben vannak azok, akik fontosnak tartják megőrizni testük-lelkük tisztaságát. Ne hallgassatok a világ csábító hangjára, mely minden nap egyre hangosabban ordítja az ellenkezőjét. Ne hasonuljatok a világhoz, mert az minden csábításával együtt igyekszik félrevezetni benneteket. Már kisebbségben vagytok, akik a Szentháromság tanítását komolyan veszitek, de merjétek bátran követni Istennek rátok bízott akaratát.
2013. 07. 28      
Kedveseim, mindenkor álljatok készenlétben és akkor semmi sem fog meglepetésként érni benneteket! Ne feledjétek, legyetek a Szentháromság közelében, hogy mindig védelmet találjatok Náluk. Minden nap egyre nehezebb küzdelmet jelent megmaradnotok a Szentháromság egységében, mert a kísértő azonnal jelen van, hogy megzavarjon.Szinte állandóan nyugtalanítani akar benneteket, nehogy Isten akaratában maradjatok. Küzdjetek, és ne féljetek! Küzdelmetek győzelemmel jár, ha kitartóak vagytok, és nem adjátok fel a harcot. Bízzatok, legyetek áldottak! 
2013. 07. 30.       Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/2013-08-27-08-29-37



A küzdelmek megerősítenek

Kedveseim, álljatok készenlétben, újra csak ezt mondom nektek. Egyre fokozódik körülöttetek a szellemi harc, de soha ne essetek kétségbe. Harcoljatok és tanuljatok meg az árral szembe úszni, hogy megizmosodjatok! Meg kell erősödnötök, mire a nagy Szentlélek-kiáradás bekövetkezik. Akkor már nem lesz időtök készülni, illetve eldönteni, hogy mit és hogyan kéne tennetek. Ne féljetek a jelen küzdelmektől, melyek minden nap elérnek benneteket, legtöbbször váratlanul. Vizsgáljátok meg lelkiismereteteket, hogyan reagáltok egy-egy veszélyes helyzetben. Ha nem edzene benneteket a Szentháromság, akkor elpuhulnátok, és nem állnátok készen megoldani a rátok váró testreszabott feladatokat. Bízzatok, mert a küzdelem határtalan erőket szabadít fel bennetek, hogy képesek legyetek megállni a Szentháromság előtt. Bátorság, ne féljetek, bízzatok! 
2013. 07. 31.            Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/2013-08-27-08-46-50

Pornóba fektettek a szlovén érsekek

Lemondott Szlovénia két katolikus érseke szerdán, miután a csőd szélére került a maribori egyházmegye. Juliusz Janusz, Szlovénia apostoli nunciusa bejelentette, hogy Ferenc pápa elfogadta Anton Stres ljubljanai érsek és Marjan Turnsek maribori érsek lemondását.

Mindketten érintettek a maribori egyházmegye pénzügyeinek hibás kezelésében, de vádat nem emeltek ellenük hivatali visszaélés miatt.

A botrány 2011-ben robbant ki, amikor a helyi médiában megjelent, hogy az egyházközség 800 millió eurós (240 milliárd forintos) veszteséget halmozott fel. Az egyházközség folyamatosan veszteséges cégekbe fektetett, beleértve egy országos, pornófilmeket is sugárzó tévécsatorna-hálózatot.


Maribor akkori püspöke, Franc Kramberger a nyilvánosságra hozott visszaélések miatt 2011-ben lemondott. Stres és Turnsek szintén érintettek voltak az egyházmegye pénzügyi tranzakcióiban, ugyanakkor úgy érveltek, hogy nem ők tehetők leginkább felelőssé a veszteségekért.

Ferenc pápa korábban nyilvánvalóvá tette, hogy elutasítja a korrupciót és a pénzügyi visszaéléseket.
Index