2019. augusztus 1., csütörtök

Chile: Kiderült, hogy a jezsuita sztár egy "bántalmazó"

A jezsuita Renato Poblete atya (+86), aki nemzeti sztár Chilében, többször elkövetett, durva és rendszeres szexuális bántalmazással lett megvádolva 1960 ls 2008 között a saját rendje által.

Poblete állítólag 22 nőt bántalmazott, közülük négyen kiskorúak voltak, néhányra pedig abortuszt is kényszerített.

A jezsuita rendbe a nemrég kanonizált Alberto Hurtado atya (+1952) hatására lépett be, majd híres lett, mint a Hogar de Cristo jótékony alapítvány káplánja, az alapítvány általa pedig nagyon híres lett. Poblete továbbá az oligarcha La Segunda újság kommentátora is volt.

A jezsuitát az oligarcha média ünnepelte és sok díjat kapott. 2010-es halála után szobrot állítottak neki és parkokat, valamint szociális és pásztorális központokat neveztek el róla.

Chilében jelenleg nyolc püspök (köztük két bíboros) ellen folyik per, valamint 150 pap ellen. Egy püspöktől és érsektől elvették papi címüket a szexuális bántalmazások végett.

https://gloria.tv/article/AY7HL27cGSZi3hQpqyTwNm9UJ

II. János Pál életrajzírója: Ferenc pápa Vatikánja "kénes, lázas és nagyon ronda"

A folyamatban lévő tisztogatások a II. János Pál Intézményben "sztálinista tettek a II. János Pál pápa teológiai és pásztori hagyatéka ellen" - mondta George Weigel, II. János Pál neokonzervatív életrajzírója.

A CatholicWorldReport.com oldal július 29-ei riportjában Weigel az intézmény melegpárti nagykancellárját, Vincenzo Paglia érseket okolja az üldözésekért, akit egyébként Ferenc pápa nevezett ki.

Ha Ferenc pápa bíborossá teszi Pagliát, akkor az "a diákok által imádott, nagy szakértelemmel rendelkező tudósok megnyomorításáért" lesz - írja Weigel.

A légkör Rómában jelenleg "kénes, lázas és nagyon ronda, érezni egy szimatnyi pánikot is." - mondta Weigel.

https://gloria.tv/article/3Ze6JkXaxewY1W9Gx11bJztV7

Újabb Viganó kinyilatkoztatás: Hamispróféta egy hatvan éves tervet valósít meg

Néhány jezsuita egy "60 éves terven" dolgozik, amely célja az, hogy marxista gondolkodást csempésszen az egyházba - fedte fel Carlo Viganó érsek az InsideTheVatican.com oldalon július 30-án.

Az ideológiájukat nem érdekli a liturgia, erkölcs vagy a teológia, helyett a "praxisra" és a szociális igazságosságra koncentrál - tette hozzá Viganó.

Szerinte ez a terv elérte az egyik nagy célját azzal, hogy egy jezsuitát neveztek ki Szent Péter székére.

https://gloria.tv/article/rFwcnPJqjctw4EmbPv2Ka6Nhq

A fájdalmas anya sajnálja azt, ami az ikertornyokkal történt

A marylandi Wilmington egyházmegye Ocean City Szent Lukács plébániájában van egy "fájdalmas anya" kép, ami a Mindenkor Segítő Szűzanya elemeit is tartalmazza.

Emellett nagy változásoknak ment alá a kép. Az angyalok és Jézus keresztre feszítését a Szűzanya feje mellől kicserélték az American és United Airlines repülőgépekre, amelyek az ikertornyokba csapódtak.

A lenti szöveg pedig azt írja, hogy a repülők megszállták a dicsfény "szent helyét".

A fájdalmas anya "hagyományos" képeket is tartalmaz, mint pl. a szívet átszúrt kardok, ami azt szimbolizálja, hogy összetört a szíve Krisztus passiójától.

Továbbá a Szűzanya méhében nem Krisztus, hanem a World Trade Center van, ami a kereskedelmet és kapzsiságot szimbolizálja.

A magyarázat azt állítja, hogy a "Szűzanya" átöleli a szeptember 11-ei támadás áldozatait, ahogy "átölelte gyermekét a méhében".

Az ikertornyokból szálló füst bemutatja az emberek állítólagos "hatalmas áldozatát" szeptember 11-én.

https://gloria.tv/article/EUvLUrYoLSqd4LoXGHMdKJjNR