2010. október 23., szombat

AZ ÚJ EMBER MÁS!

Hol született?
Újjászületés városának bűnbánat kerületében.
Hol nevelkedett?
Az engedelmesség iskolájában.
Hol dolgozik?
A szorgalom szakmájában, az önmegtagadás osztályán.
Milyen a ruházata?
Az alázatosság öltönyét viseli, ruhája a Krisztus igazságának szépsége.
Merre jár?
A szolgálat völgyében, de sokszor a krisztusi lelkület magas hegycsúcsain.
Mi a tápláléka?
A reggeli és a vacsora bőséges imádság. Az Ige tiszta, hamisítatlan tejét issza, de kemény eledellel is táplálkozik. Van eledele, amelyet mások nem ismernek.
Minek örül?
Annak, hogyha Krisztus növekedik és ô maga Krisztusban élhet.
Hogyan fejlődik?
Úgy, hogy a Szentlélek által naponta növekedik belső embere.
Kire hasonlít?
Krisztus képére változik el naponta.
Mi a titka?
A Krisztussal elrejtett élet az Istenben.
Hol érzi jól magát?
A kereszt alatt, az Úr közelében.

2010.10.22.

2010. Október 22. Pétek
Vassula naplóját olvasgattam, és nagy vágyat éreztem az Úr iránt. Jézus: Drága gyermekem! Bízz bennem, mert eljön az az idő, amikor látni fogsz engem!
Bizalommal kértem az Úr bocsánatát. Jézus: Drága gyermekem, bizalmaddal boldoggá teszed Szent Szívemet! Mindent megbocsátottam neked! Légy boldog gyermekem! Nagyon szeretlek kicsim!
Megkérdeztem, hogy értette, hogy „látni fogsz engem.” Jézus: Drága gyermekem! Ezzel a mondattal azt akartam mondani, hogy a Mennyben örökké látni fogsz engem. Másként pedig, hogy megkaphatod a látás kegyelmét. De nem árulok el neked többet, mert ez a kegyelem mindenkit váratlanul érint. Ha megtudnád, mikor kapod meg, annak nem lenne jó a vége, mert minél jobban akarsz valamit, annál inkább elveszíted azt a kegyelmet. Bízz rám mindent, hogy mikor és milyen kegyelmet kapsz tőlem!
Jézus: Gyermekem! Mindent bízz Rám!  X atya fel fogja ismerni, hogy minden válasz, melyet leírtál a naplóba az tőlem és a Szűzanyától ered.
Hallgattam az Úr tanácsára. Jézus: Drága gyermekem, én mindig ott vagyok melletted és azáltal, hogy becsületesen vettél jeget a vonatra, boldoggá tettél engem és rád mosolyogtam. Nagyon örültem, hogy engedelmeskedtél nekem és hallgattál Rám! Érzed a szívedben? Nincs aggodalmaskodás a jegy vagy bérlet miatt.
A Nagy Figyelmeztetésről kérdeztem. Jézus: Drága gyermekem! Nem tudjátok elképzelni, mennyire közel van a Nagy Figyelmeztetés! Boldogan várd Szentlelkem eljövetelét, és így várja minden ember, aki törekszik a tisztaságra és szeretetre. Megkérdeztem, hol lesz ekkor a Szűzanya? Jézus: Gyermekem, Édesanyám mindig ott van mellettetek. A Szentlélek eljövetelekor mellettem lesz és imádkozni fog minden emberért, azokért a lelkekért is, akik ekkor fognak meghalni.
Csodáltam a Szűzanyát. Jézus: Drága gyermekem! Édesanyám lelke és teste sugárzik a tisztaságtól. Testéből áradnak a kegyelmek és különböző illatú virágok, legfőképpen a rózsa érezhető nála, mindez azért, mert az egész Mennyországot tükrözi valóságos jelenlétével.
A holnapi Váci kiengesztelődési találkozóról kérdeztem. Jézus: Drága gyermekem! A holnapi napot tekintsd úgy, mint a kegyelmek napját. Az egész Szentháromság és a Szűzanya jelen lesz köztetek a templomban. Szentlelkem sok lelki ajándékkal és kegyelemmel fog elhalmozni benneteket ezen a napon. Készítsd fel a lelkedet, hogy tiszta legyen, mert ezáltal még több kegyelmet be tudsz fogadni kis szívedbe.
Sajnos csütörtök este nem tudtam felolvasni másoknak az égiek egyik tanítását, ezért elszomorodtam. Jézus: Gyermekem, én is ugyanúgy elszomorodtam, mint te. De, boldoggá tettél engem, mert alázatosan elfogadtad a tanár döntését és kérését. Látod gyermekem, ilyen kis apró jó cselekedetekkel alakítom a lelkedet és szívedet.
Sokszor érzem magamat egyedül az iskolában, és ezt a problémámat megosztottam az Úrral. Jézus: Drága gyermekem, örülök, hogy elmondtad nekem a lelki problémádat. Ne légy szomorú! Most pedig főleg ne, mert Én itt vagyok veled és beszélgethetsz velem. Ne foglalkoztasson téged, gyermekem, hogy a többi diák közömbös irántad! Az érdekeljen, hogy törekedj őket úgy szeretni, mint önmagadat. Legyen számodra bármennyire fájdalmas és bántó a viselkedésük, te csak szeresd őket, amennyire csak tudod! Mindig gondolj az én életemre! Hisz sokan engem sem szerettek, pl. a farizeusok, a nép, de én ennek ellenére mégis úgy szerettem őket, mint a többi embert.
Nagyon szerettem volna egy-egy emberrel beszélgetni. Jézus: Drága gyermekem! Az természetes, hogy olyan emberekkel akarsz beszélgetni, akik számára én fontos vagyok. Én mindig nagy boldogsággal hallgatom beszélgetéseiteket, melynek témája én vagyok.
Tegnap nem csókoltam meg az Úr 5 Szent Sebét, mert nem mertem megtenni szobatársaim előtt. Jézus: Gyermekem, elszomorítottál engem, mert nem csókoltad meg 5 Szent Sebemet tegnap. De másrészt nem tettél rosszat vele, mert az ilyen tiszteletet, és szeretetet nem kell szobatársaid előtt mutogatni. Ne felejtsd el, a legtöbb szent is titokban élt, és cselekedeteiket eltitkolták a nyilvánosság elől. De törekedj arra, hogy kérésemet mindig boldog szívvel teljesítsd.
A gyónással kapcsolatban Jézus: Gyermekem! A héten eleget gyóntál, ezért holnap ne gyónj meg újra! Helyette tarts bűnbánatot és kérd irgalmamat és a teljes búcsú kegyelmét. Mert én mindig megtisztítom szent véremmel a te kis lelkedet!
Szentmise előtt kértem az Úr bocsánatát. Jézus: Drága gyermekem, hagyatkozz rám és bízz az én végtelen irgalmamban! Szentáldozás előtt. Jézus: Jöjj gyermekem, boldogan várlak szentáldozáskor!
Gyerekkoromra gondoltam, amikor egy-egy alkalommal ott voltam a szentmisén! Jézus: Már gyermekkorodban rajtad tartottam szemeimet!

http://engeszteles.bocsajozsef.hu/egi-kegyelmek-zapora/20101022