2013. szeptember 23., hétfő

Miséről jöttek ki – már 81 halott a pakisztáni robbantásban

Jelentősen megnőtt a pakisztáni Pesavarban előző nap elkövetett öngyilkos merénylet áldozatainak a száma a hétfői hatósági közlés szerint: a keresztény templom előtt végrehajtott támadásban 81-en haltak meg, száznál több a sebesült.

Sokan még mindig válságos állapotban vannak a pesavari merénylet után – mondta el a sajtónak egy helyi önkormányzati illetékes.
Az északnyugati városban két öngyilkos merénylő hozta működésbe a testükre szerelt robbanószerkezeteket a templom bejáratánál, amikor a mise végeztével a hívők elhagyták az épületet.
Ez volt a legsúlyosabb merénylet, amelyet keresztények ellen követtek el Pakisztánban, ahol a lakosság 95 százaléka muzulmán. A támadást a pakisztáni tálibok vállalták és továbbiakkal fenyegetőztek arra az esetre, ha amerikai drónokról légicsapásokat intéznek tagjaik ellen.

Pakisztán forrong

A merényletet követően Pesavarban és más városokban is tiltakozó akciókat tartottak, amelyek egy része még hétfőn is folytatódott. Több város közlekedését a tiltakozásként emelt úttorlaszok nehezítették meg hétfőn.
Nem növelték viszont a biztonsági készültséget Pesavarban, mivel a hatóságok úgy ítélték meg, hogy a támadás után „a helyzet normalizálódott”.
Mentik a menthető életeket a pakisztáni Pesavarban
Mentik a menthető életeket a pakisztáni Pesavarban
(mno.hu )