Helyesli a mecsetépítést – miközben elítéli a kontinenshódítást ellenző AfD pártot
Rainer Maria Woelki, Köln érseke a vasárnapi szentbeszédében élesen bírálta a Németországot is elárasztó kontinenshódítóknak megálljt parancsolni kívánó németeket és a legutóbbi tartományi választásokon a hasonló programmal fellépő Alternative für Deutschland (Alternatíva Németországnak) nevű politikai pártot. A már régóta migránsajnározó hírében álló kölni érsek legfőbb érve az volt, hogy a történelem hibáiból tanulva a németeknek kötelességük befogadni a sáskahadat – írja a Katholischen Nachrichtenagentur (KNA) hírportálra hivatkozva a Junge Freiheit című berlini hírportál.
Rainer Maria Woelki a kölni dómban (fotó: Geisler Fotopress)
Rainer Maria Woelki, Köln érseke a jelek szerint nem sokat tanult a legutóbbi szilveszter éjjel éppen a temploma előtti téren és annak környékén, illetve más német nagyvárosokban is végbement gyalázatos eseményekből. A régi migránsajnározó hírében álló, s talán éppen azért Angela Merkel „német” kancellárral is személyes jó viszonyt ápoló főpap legutóbb a Kölni Dómban celebrált szentmiséjének szentbeszédében kirohanást intézett a jórészt muszlim vallású migránsáradatot, illetve az egyre-másra épülő új mecseteket ellenző németek és az országhódítást feltartóztatni kívánó Alternative für Deutschland (AfD – Alternatíva Németországnak) nevű politikai párt ellen.
Zoom
Angela Merkel és Rainer Maria Woelki – a két jó barát
„Aki a muszlimokat, mint például az AfD pártvezetése, gyalázza, azoknak tisztában kellene lenniük azzal, hogy az imaházak és a mecsetek létét az alaptörvény éppen úgy biztosítja, mint a mi templomainkét és kápolnáinkét”, mondta a szentmisén résztvevőknek a kölni érsek, majd hozzáfűzte: „Aki igent mond a templomtornyokra, annak igent kell mondania a minaretekre is.” (Felmerül a kérdés: vajon az ilyen főpapi megnyilatkozások nem járulnak-e hozzá ahhoz a jelenséghez, hogy például csupán a tavalyi esztendő folyamán 260 ezer német állampolgár fordított hátat a Római Katolikus Egyháznak? – H. J.)
Zoom
A kölni érsek is szelfizik egy afganisztáni migránssal
A kölni érsek szavai alátámasztására előhozakodott a történelemmel is. Véleménye szerint Németországnak, pontosabban a polgárainak azért is kötelességük támogatni, felkarolni a migránsokat: „Nehogy nálunk újra ki lehessen rekeszteni és üldözni embereket a fajtájuk, a származásuk vagy a vallásuk alapján”, hangsúlyozta az érsek, majd az AfD nevét szójátékként használva kijelentette: „Nem, ilyen alternatívára Németországnak nincs szüksége!”
Zoom
Az AfD egyik tüntetésén már szégyen a német zászló.