* Rendkívüli hírek * Történelmi szavak a Vatikánból Medjugorje-ről ... „Medjugorje speciális szerepe nagyon fontos ... Azt lehet mondani az egész világnak, hogy van fénye Medjugorje-nek”
Ez a beszámoló a mai sajtótájékoztató legfontosabb részeit emeli ki, amit a medjugorjei pápai megbízottja tartott. Remélhetőleg a teljes átirat hamarosan elérhető lesz. Az élőben közvetített sajtótájékoztatót megnézheti itt (Mary Tv)
Először is meg kell jegyezni, hogy az érsek beszéde közben mintha elektromos feszültséget lehetett volna érezni a teremben. A sajtótájékoztatón résztvevők érezték, hogy valami történelmi és különleges dolog történik.
Hoser érsek a konferenciát egy előre elkészített üzenettel indította.
A pápai követet először összehasonlította Lourdes és Medjugorje helyzetét, Lourdes 150 év alatt mintegy 6 millió látogatót fogadott évente, míg Medjugorjében 2,5 millió látogató járt mindössze 36 év alatt.
„Fontos, hogy növekedjen Medjugorje. Az emberek valami rendkívülit fedeznek fel Medjugorjéban. Béke és megbékélés hangulatát érezni. A szív békéjének az atmoszférája, a szív belső békéje. Medjugorjéban hatalmas tere van a spiritualitásnak. Az emberek újra felfedeznek valamit, ami szent. Van abban valami isteni, ha tiszteljük a Szűzanyát.
A Szűzanya mindig visszavezet bennünket Krisztushoz. Ha jobban megnézzük, Medjugorjéban azt látjuk, hogy a középpontban az Oltáriszentség található. Látjuk a szentségimádatot, ahol Jézus Krisztus valóságos jelenléte megtalálható. Medjugorjében az emberek felfedezik a Szent Rózsafüzért. Medjugorjében az emberek elimádkozzák a „keresztutat”, és megtapasztják Jézus Krisztus passióját. Természetesen a Szentgyónás és az Istennel való megbékélés is a középpontban van.”
Hoser érsek egy érdekes pontra mutatott rá Medjugorje elüzletiesedését illetően. Azt mondta, hogy Lourdes-ban van Párizs után a legtöbb hotel Franciaországban, így természetes lenne, ha Medjugorjében is sok üzlet és szálloda létesülne. Azt mondta, hogy Medjugorje tovább fog növekedni.
A pápai követ ezután Medjugorje gyümölcseiről beszélt.
„Medjugorje átalakítja az embereket. Sok országban az egyéni gyónás nem létezik. Nincs Szentségimádás, nincs „keresztút”, nincs rózsafüzér ima.
Sok országban van egyfajta szárazsága a szent helyeknek, ami ahhoz vezet, hogy válságba kerül a hit. Medjugorjéban az emberek eljönnek a forráshoz. Az ima felfedezése mindenütt Szűz Mária segítségével zajlik.”
„Medjugorje hangsúlyozza a »Béke királynője« címet. A Szentatya, Ferenc pápa azt mondta: „egy töredékes harmadik világháborúban vagyunk. Látjuk ezt a kegyetlen polgárháborúkban. Megéltem a ruandai népirtást. Szíria már elpusztult. Szíria volt a kereszténység legrégebbi jelenléte a világban. Ma vegyi fegyvereket alkalmaznak. Rengeteg a politikai konfliktus, ez a mai világ valósága. Most rendkívül fontos, hogy a Béke Királynőjéhez, az Istenanyához forduljunk a békéért való imáinkban. Medjugorje sajátos szerepe nagyon fontos.”
„Azt lehet mondani az egész világnak, hogy van fénye Medjugorjé-nek, és ezt a fényt ismét meg lehet találni. Szükségünk ezekre a fényes foltokra ebben a világban, ami elmerül a sötétségben. Tehát barátaim, legyetek ennek az örömteli hírnek a hordozói”.

Forrás angol nyelven

Áldott Aki az Úr Nevében jön! Hozsanna a magasságban!

A Béke Királynője az Úr Nevében jön!