2021. február 3., szerda

Intolerancia: A Vatikán és az olasz püspökök "nagyon ellenségesek" a hagyományos latin misével szemben

 

Hatalmas nyomáscsoport van az olasz püspököknél és a Római Kúriánál, különösen az Államtitkárságnál, amely "nagyon ellenséges" XVI. Benedek Motu Proprio Summorum Pontificumjával és a hagyományos latin szentmisével szemben - mondta Claude Barthe atya a LeRougeEtLeNoir.org lapnak (január 29).

Barthe az éves Summorum Pontificum római zarándoklat szervezője, ahol Burke bíboros novemberben azt mondta, hogy a Vatikán egy része be akarja tiltani a hagyományos latin szentmisét (TLM).

Ez a nyomáscsoport érte el az Ecclesia Dei Bizottság elnyomását - mondja Barthe.

A francia püspökök válaszait a vatikáni TLM kérdőívre "általában ellenségesnek" minősíti.

Ezek a kritikák meglepik, mivel az új rítusú eucharisztia egyre inkább ritka, "miközben a hagyományos ünnepek tele vannak kitörési ponttal, és különösen a fiatalok körében nem elhanyagolható számú megtérést váltanak ki".

Barthe szerint a francia püspökök szintén ellenségesen viszonyulnak a régi rítusközösségekhez, kritizálják szemináriumaikat, és azt akarják, hogy vezessék be az új rítus Eucharisztiát. Figyelmeztet arra, hogy ezek a közösségek destabilizálódhatnak, ha a kántor tagok panaszait felhasználják a kánonlátogatások kiváltására.

Jó hír, hogy Barthe kételkedik abban, hogy a hanyatló francia zsinat egyház még mindig elég erős ahhoz, hogy háborút indítson a TLM ellen, ahogyan azt a második vatikáni zsinat tette.

https://gloria.tv/post/aD8tYasDGJm93vJZhyL4bDAsz


Vigasztalhatatlan: Ezeknek az apácáknak van egy problémájuk

 

A Consolatrici del Sacro Cuore Vigne di Narni apácái (Olaszország) sok posztulánssal rendelkezik, túl sokkal.

Ezért új kolostort kell vásárolniuk. A nővéreket 1961-ben alapította Basilio Rosati passionista atya (+1996), aki nem sokkal halála előtt a Szent X. Piusz Papi Testvériségre bízta őket.

Az apácák liturgiával és imával töltik a napjaikat. Továbbá varrnak, hímeznek, festenek, tanítják a katekizmust és gondozzák az idős embereket is.

Bajuk akkor kezdődött, amikor az első amerikai posztuláns 2014-ben megérkezett, és Guadalupei Szűzanya trónra került.

Ettől a pillanattól kezdve a fiatal lányok beáramlása nem állt le. A gyülekezetnek 45 tagja van: 26 apáca, 8 kezdő és 11 posztuláns, 7 különböző nemzetiségből: Franciaország, India, USA, Olaszország és más európai országok.

A nővérek azt tervezik, hogy Vigne-től 40 percre megvásárolnak egy egykori 16. századi kapucinus kolostort 30 szobával és 5 hektár elkerített földterülettel. Ár: 1.15 millió euró.

https://gloria.tv/post/jxMzZynz7opK2GZ1n9KY3hMWM