Éppen az I. János Pál boldoggáavatási miséjén megjelent bíborosok és főpapok köszöntötték Legszentebb Ferenc Szentatyánkat, amikor ő felfigyelt a szerényen és alázatosan elillanni készülő Robert Sarah bíborosra, akinek jobb tenyerén bekötött sérülés látszott. Mivel a beszélgetés széles körű érdeklődésre tarthat számot, az ezt rögzítő videó olasz szövegét ezúton magyar fordításban is közreadjuk:

Roberto, mi történt a tenyereddel? – szólította meg Legszentebb Ferenc Szentatya Sarah bíborost.

Bocsásson meg Szentatya, véletlenül régi rítusban mondtam a pénteki szentmisét, és emiatt talán túlságosan átéltem Urunk szenvedését, akkor jelent meg ez a seb…

Remélem, most már érted, Roberto: ezért tiltottam be a régi misét! A mise csak az utolsó vacsorára való emlékezés, mert nekünk vidám, boldog, kerek és egészséges papokra van szükségünk, nem lyukas tenyerűekre!

Bocsásson meg, Szentatya, igyekszem észben tartani!

Menj, de többé ne vétkezz!

Ez a rövid jelenet betekintést adhat nekünk Legszentebb Ferenc Szentatyánk atyai szívének mélységeibe, irgalmának – még cingulusának hosszát is felülmúló – nagyságába. De arra is alkalmat adhat, hogy szavait kontextusba helyezve végre megértsük, hogy a Szent Liturgikus Reform hogyan érte el, hogy Pió atya legyen az utolsó stigmatizált pap. Igazán hálatelt szívvel gondolhatunk arra az atyai gondosságra, amely ily nagy veszedelemtől mentette meg papjainkat!

Nem mehetünk el azonban szó nélkül az ellenséges sajtó és rossz szándékú emberek által terjesztett aljasság mellett, amely a boldoggá avatáson megjelentek számát ordenáré módon összehasonlította korábbi szenttéavatások tömegeivel.

Az ordenáré képi befolyásolás

 

A kisebb jelenlét oka nem az, amit az aljasul összeválogatott képekkel sugallani szándékoztak, hogy tudniillik kevesen voltak kíváncsiak az eseményre, hanem egy szervezési málőr. Az Anzelmiánumon működő Synhodos Páholy tiszteletre igen méltó nagymestere, Andrea Grillo, ugyanis figyelmetlenségből éppen erre az időpontra hirdette meg a Lateráni Bazilikában a Zsinat Szellemének szentelt monumentális szobor avatási ünnepségeit. Ez utóbbi eseményre zsúfolásig megtelt a bazilika, mert a Szent Péter téren korábban rendszeresen látható Obeliszken Túli Tömegek (FDO) is ez utóbbi rendezvényen jelentek meg.

Mindenki megnyugtatására közöljük, hogy belső forrásaink megerősítették: októberben, amikor I. János Páléval egyidejűleg megtörténik a II. Vatikáni Zsinat és a még nem szenttéavatott zsinat utáni pápák ünnepélyes szentté és egyháztanítóvá nyilvánítása (kivéve persze a Ratzingert), a megszokott rendben sorakoznak majd fel az Obeliszken Túli Tömegek (FDO). Mert bár ez nagy teher a Vallási Művek Intézete (IOR) számára, minden igaz kaotikus megérdemli annak örömteli látványát, amikor a tömegek láttán kockára fagy és elakad az aljas rosszindulat a károgók torkán.

https://invocabo.wordpress.com/2022/09/06/sarah-biboroson-megjelentek-a-stigmak/