2021. április 26., hétfő

A reverenda közösség átvette a híres kegyhelyet

 

A franciaországi Coutances egyházmegye április 24-én jelentette be, hogy Maurice Franc atyát, a Szent Márton konzervatív közösség tagját nevezték ki a Mont-Saint-Michel kegyhely rektorává szeptember 1-jétől.

Ő váltja a lazán öltözött Mission de France Henri Gesmier atyát, aki ördögűzőként volt ismert. Franc fogja előkészíteni a közösségének többi papjának 2022 szeptemberi érkezését.

A Szent Márton Közösség az olaszországi Genovában alapított Novus Ordo csoport, amely reverendát visel és a II. vatikáni zsinat minden betűjét védi. Ezért a II. vatikáni mainstream "tradicionalistának" tekinti őket.

A Mont-Saint-Michel egy árapálysziget Franciaország északnyugati partjaitól körülbelül egy kilométerre. Apály idején megközelíthető több mint 3 millió zarándok és turista számára, akik évente látogatják egykori apátságát. A Jeruzsálemi Monasztikus Testvéri Közösség már 2001 óta van jelen Mont-Saint-Michel-en egy közösséggel.

https://gloria.tv/post/4YVwe3RWiGtA4ywLcRccZ1oP8

Új pásztori dogma: Kirúgták a pásztort

 

A 49 éves lengyel származású Janusz Roginski atyát, a kanadai Burlingtonban lévő Szent Gábriel templom lelkipásztorát Douglas Crosby püspök kiutasította a Hamilton egyházmegyéből.

A világjárványhoz való "lelkipásztori hozzáállása" vezetett ehhez, mondta Roginski a LifeSiteNews.com lapnak. A részleteket nem részletezte.

Április 20-án Roginski akkor nyűgözte le az embereket, amikor nyilvánosan ellenezte, hogy júniusban a regionális önkormányzat iskolái előtt homoszexuális zászlót tűzzön ki, amit a Hamilton egyházmegye támogatott.

A homoszexuális zászlót "a megosztottság, a viták, a katolikusok számára botrányt okozó és a bűnt elősegítő jelnek" nevezte, és azt javasolta, hogy az iskolák inkább a Szent Szívnek és Krisztus szeretetének szenteljék a júniust, amely "mindent befogadó".

Roginski kiesése azonban már egy hónappal korábban eldőlt. A St. Gabriel's ismert hely volt a katolikusok számára. Crosby püspök most valószínűleg változtatni fog ezen.

Roginskit a szomszédos St. Catharines egyházmegye vette fel.

https://gloria.tv/post/6PLxP8VBzxowDKqjzUzzxuxXw

Franciaország: Az egyház "lázmérője" visszatért

 

Egyre több fiatal Novus Ordo egyházmegyés pap viseli a reverendát Franciaországban - írja a FamilleChretienne.fr (április 19).

Laurent Gastineau atya, a Séez egyházmegye 2014-ben felszentelt fiatal papja elmondta, hogy az ő területén 2014-ben két pap viselte a reverendát. Most tíz pap visel reverendát - a helyi papság fele.

Az Arte Houssard, a franciaországi szabott reverendák gyártója 1999 és 2016 között 145%-kal növelte eladásait.

"Mindig is voltak vásárlóink, főként hagyományőrzők, akikhez hozzáadhatók a mai új generációs (Novus Ordo) papok, akik reverendát akarnak, még ha nem is viselik minden nap" - mondja a cég párizsi üzletének vezetője.

Hamispróféta nem biztos, hogy örülne ennek a fejleménynek. A reverenda használata vagy elutasítása azonban egy biztos lázmérő, amely az egyház egészségét vagy hanyatlását jelzi.

https://gloria.tv/post/JoYHw88DGkUP1byprG33zrkXN

Hamispróféta-hatás: Lengyelország is elveszett

 

A lengyel egyház paphiányban szenved - írta Stanisław Gądecki poznani érsek április 25-i pásztor levelében. A papok számának "jelentős csökkenésére" és a kisebb plébániák összevonására számít.

A poznani érsekségnek jelenleg 635 papja van 414 plébánián. Néhány évvel ezelőtt az európai szeminaristák negyede lengyel volt.

XVI. Benedek pápaságának kezdetén, 2005-ben rekordszámú, 1145 férfi lépett be a lengyel szemináriumokba. Tavaly ősszel 441 új szeminarista volt - ez több mint 60%-os csökkenést jelent.

1989 óta - a kommunizmus végének és II. János Pál pápa diadalmaskodásának éve - a termékenységi ráta Lengyelországban a reprodukciós szint alatt van. Miután Lengyelország 2004-ben csatlakozott az EU-hoz, több mint kétmillió fiatal lengyel hagyta el az országot, hátrahagyva az időseket.

https://gloria.tv/post/3NvWP1U4zXn8BH8f9pPa4BxAS


A válasz