Drága cseh és morva Püspökök! A Cseh Püspöki Konferencia nemrégiben a Fiducia supplicans-szal kapcsolatban kiadott kijelentése azt a benyomást keltette, hogy ti mindannyian, egytől egyig már az új doktrínát valljátok. Az azonban ellentmond az egész Szentírásnak és a Hagyománynak. A Patriarchátus Egyházfiúi nemzetközi felszólítással fordul a katolikus egyház minden bíborosához és püspökéhez (Filial Appeal to all Cardinals and Bishops of the Catholic Church). A katolikus papok és értelmiségiek ezen 2024. február 2-án közzétett felhívása ezt a két konkrét követelést tartalmazza:

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://maria-nos-amat.wistia.com/medias/bzq7fuebw3
https://rumble.com/v4isdsk-csehorszg-pspkei.html
https://cos.tv/videos/play/51306814132229120
https://youtu.be/Lk_yCkhdfr0

 

 

„1) Kövessétek világszerte oly sok püspök testvér bátor példáját: kérjük, hogy azonnal tiltsátok meg a Fiducia Supplicans dokumentum érvényesítését az egyházmegyétekben.

2) Kérjük, hogy szorgalmazzátok közvetlenül az ún. pápánál, hogy azonnal vonja vissza ezt a balsikerű dokumentumot, amely ellentétben áll mind a Szentírással, mind pedig az egyház általános és szakadatlan Hagyományával és amely nyilvánvalóan súlyos botrányt vált ki.”

Elengedhetetlen kihangsúlyozni azt, hogy jelenleg a Vatikánt érvénytelen aposztata pápa bitorolja.

Drága cseh és morva Püspökök! A jelen helyzetben radikálisan kell kiállni Krisztus és az Ő evangéliuma mellett még az üldöztetés, sőt akár a vértanúhalál árán is. Ha pásztorlevélben világosan felszólítjátok a papokat és a híveket, és elmagyarázzátok nekik, hogy mi az a veszély, amelynek kiteszitek magatokat az ő lelkük megmentése közben, Ti pedig, Isten igazságával és Isten népével felvértezve bojkottáljátok az érvénytelen pápát és az ő érvénytelen szankcióit.

Legyen példaképetek a Krisztushoz való hűségben szent Ambrus püspök. Amikor az eretnek ariánusok befolyásolták a császárnőt és katonák jöttek, hogy átvegyék a milánói nagytemplomot, szent Ambrus bent maradt a templomban a hívekkel egyfolytában három napon át. A fenyegetésekre ezt felelte: „Isten templomát a farkasoknak ki nem adom. Nem árulom el Krisztus nyáját. Ha az Úr azt engedi meg, hogy engem megöljenek, akkor az itt lesz, az oltárlépcsőkön.”

A február 2-i felhívás leleplezi a különböző áldások megnevezésével történő manipulációt is: „A párok megáldása (legyen az ’liturgikus’ vagy ’pásztori’) egy úgymond természetes jel. A konkrét gesztus természetesen jelent valamit, tehát természetes, közvetlen üzenet értékkel bír, amelyet nem lehet mesterségesen megváltoztatni a dokumentum szóbeli kitételeivel.

Az áldás mint olyan, az emberiség univerzális nyelvében mindig egyetértést jelent azzal, ami meg van áldva. Ezért a konkrét jel, amelyet ez az áldás ad az egész világnak, olyan, mintha az ’irreguláris párok’ – a homoszexuális párok – a katolikus egyház szerint Isten számára most már elfogadhatóak lennének, a köteléknek éppen abban a típusában, amely őket jellegzetesen párként állítja be.

Az aláírók más manipulációra is rámutatnak a Fiducia supplicans-ban, amely azt a benyomást kelti, mintha a különböző külső korlátozások megváltoztatnák az áldás lényegét.

Idézünk a felhívásból: „Az a tény, hogy az aktusból ki van zárva … a virág, az esküvői ruha, (az oltár előtt állás, stb.), nem változtatja meg az aktus jellegét, mivel a lényegi és alapvető gesztus megmarad. Ráadásul mindannyian tapasztalatból tudjuk, hogy az ilyen ’korlátozások’ mennyit érnek és milyen hosszú az időtartamuk.”

A felhívás arra is figyelmeztet, hogy a Fiducia supplicans tudatosan hazug módon interpretálja magát a papi áldás lényegét.

Idézet a felhívásból: „Tény, hogy a pap két olyan emberre ad áldást, akik magukat szexuális értelemben párként mutatják be, mégpedig egy objektív módon bűnösként definiált kapcsolat által. Ezért – függetlenül a dokumentum szándékaitól vagy a magyarázattól, amit a pap esetleg adni próbál – ez a cselekedet az eltérő tan látható és érezhető jelévé válik, amely ellentétben áll a hagyományos tannal. Jusson eszünkbe, hogy a hagyományos tanítást ebben a témában tévedhetetlennek kell tekintenünk, mivel azt a Szentírás és a Hagyomány, az univerzális és szakadatlan hagyomány, ubique et semper egyértelműen megerősítik. Szükségszerűen annak is eszünkbe kell jutnia, hogy a természetes jog tanáról van szó, amely nem engedélyez semminemű változást.”

A felhívás elöljáróban is rámutat Bergoglio eretnek deklarációjának katasztrofális következményeire.

Idézet a felhívásból: „Gyakorlatban a hívek nem is tudatosítják sem a körmönfont elméleti indoklást, amely bevezeti a deklarációt, sem pedig azt, amely nemrégiben pontosítólag lett hozzáadva a deklarációhoz. Az üzenet, amely hatékonyan útjára lett bocsátva és amelyet Isten népe és az egész világ kikerülhetetlenül érzékelhet és már érzékeli is, így szól: A Katolikus egyház végre kifejlődött és most már elfogadja a homoszexuális házasságokat is.”

A felhívás végül azt hangsúlyozza, hogy a püspöki konferencia, valamint egyes püspökök is, akik elutasították a Fiducia supplicans-t, helyesen cselekedtek.

Idézünk a felhívásból: „Ez a helyzet teljes mértékben mentségként szolgál a Fiducia supplicans annyi püspöki konferencia, annyi prelátus, annyi tudós és annyi egyszerű laikus általi határozott elutasítására. Ebben az összefüggésben – különösen a bíborosok és a püspökök számára – semmiképpen nem felmentő ok hallgatni, hiszen a kialakult botrány komoly és nyilvános, ha pedig nem lesz megállítva, akkor törvényszerűen egyre inkább erősödni fog.

Müller bíboros az afrikai püspöki konferencia állásfoglalásával kapcsolatban, amely elutasította a Fiducia supplicans-t, így nyilatkozott. „Az afrikaiak most éppen átveszik a katolikus egyház vezetését, ez pedig remek dolog.”

Drága cseh és morva Püspökök! Tiltsátok be a Fiducia supplicans deklarációt! Ha az érvénytelen pápa, aki nyilvánvaló eretnekként exkommunikálta magát, meg akarna fosztani benneteket a hivatalotoktól, semmi esetre se távozzatok. Épp ellenkezőleg, ti szakadjatok el a nyilvánvaló eretnektől egyházmegyétekkel együtt! Ezzel megteremtitek egy érvényes pápa elfogadásának feltételeit és nemcsak a templomot mentitek meg, mint szent Ambrus, hanem az egész egyházmegyét.

Bergoglio megváltoztatta az egyház tanítását és erkölcsét, ez már nem a katolikus egyház. Az eretnek Fiducia supplicans lelki törést jelent. Eltörli az erkölcs és a hitbeli tanítás alapjait és új paradigmákat vezet be, ahogy ezt motu proprio az Ad theologiam promovendam meghatározza. A Fiducia supplicans deklaráció azzal, hogy eltörli a bűnt, nemcsak a Dekalógust és Isten törvényeit és parancsolatait számolja fel, hanem eltörli a Krédót is, amelynek központjában az üdvözítő Isten áll, aki megmentett minket a bűntől és az örök haláltól. A Fiducia supplicans deklaráció eltörli a szodómia súlyos bűnét, ráadásul megáldja ezt a bűnt!

Isten azonban ezt földi (2Pt 2,6) és örök tűzzel (Júd 7) bünteti!

A Fiducia supplicans a hazugság és a pápai hatalommal való visszaélés miatt, a szodómia legsúlyosabb bűnének megszüntetésével megszünteti Krisztus értünk hozott megváltó keresztáldozatát! Ez az Isten és az egyház ellen való lázadás. Ez a New Age sátánista antiegyházba való átmenet. Ez az örök kárhozatba vezető út! A hamispápa Bergoglio Ferencre teljes mértékben vonatkozik a Szentírás szava: ő „a bűn embere – a kárhozat fia, aki beül Isten templomába és Isten gyanánt mutogatja magát.” (2Thessz 2,4)

A püspökök nem hallgathatnak tovább. Minden igazhitű püspöknek meg kell tennie a megmeneküléshez vezető döntő lépést!

Be kell tiltaniuk az eretnek Fiducia supplicanst és el kell szakadniuk egyházmegyéjükkel együtt az aposztata Bergogliotól. Ez az elválás nem skizma, sem nem szakadás, hanem megmenekülés! Bergoglio Ferenc elszakadt az igaz tantól, tehát elszakadt a katolikus egyháztól. Kizárta magát belőle és Isten átkát vonta le magára (Gal 1,8-9). Ez a valóság, amiben már nem lehet kételkedni! Most már a püspökök – az apostolok utódai és az igaz tan védelmezői – közül valakinek el kell kezdenie a mentő elszakadás folyamatát a pápai trónt bitorló nyilvánvaló eretnektől. Ti, Csehország Püspökei, tegyétek meg ezt a lépést még saját személyetek súlyos befeketítése és perzekuálása árán is. Ezzel jóvá teszitek a CSPK vezetésében a homo-lobbi bűntetteit, amelyet ellenetek követtek el. Manipulatívan be lettetek sorolva az eretnek Fiduacia supplicans követői közé, ezzel pedig az egyház satianizációjának folyamatába is. Most megérett az idő arra, hogy egyházmegyétekkel egyetemben kiváljatok Bergoglio homo-szektájából.

 

+ Illés

a Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód                 + Timóteus

püspök-titkárok

 

2024. 2. 10.

 

Letöltés: BKP: Csehország püspökei! Tiltsátok be egyházmegyétekben az eretnek és botrányos Fiducia supplicanst és szakadjatok el az aposztata pápától (2024. 2. 10.)