"A pokol nem létezik" - Ferenc pápa megerősíti, hogy eretnek


”Non esiste un inferno”, azaz "A pokol nem létezik" - mondta Ferenc pápa barátjának, a katolikus ellenes La Repubblica lap Eugenio Scalfari újságírójának.

A pápa azt mondta, hogy a rossz lelkeket "nem büntetik meg". A bűneit megbánó lelkeknek megbocsátanak és a Mennyországba kerülnek; "De azoknak, akik nem bánják meg bűneiket, nem lehet megbocsátani, ők eltűnnek. A pokol nem létezik. A bűnös lelkek egyszerűen eltűnnek."

Ferenc pápa véleménye megegyezik a Jehova tanúi nézeteinek.

Azonban az egyház Jézus Krisztussal együtt kimondja, hogy a rossz lelkek "örök tűzben fognak égni; És bevetik őket a tüzes kemenczébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás".

A katolikus egyház Katekizmusa szerint az "egyház tanítása megerősíti a pokol és az örökkévalóság létezését".

A westministeri Vincent Nichols bíboros azt mondta a BBC-nek a pokollal kapcsolatban, hogy "a tűz és a kénkő soha sem volt része a katolikus tanításnak". A bíboros azt állítja, hogy ezek csak az ikonográfiából származik.

Nichols egy kalap alá vette Lenint, Hitlert vagy a dresdeni mészárost, Churchillt a szentekkel, ezzel arra utalt, hogy a pokol üres, pedig Krisztus Máté 26:24-ben azt mondta, hogy Júdás a pokolban van.

Nichols nem tudja továbbá azt sem, hogy Máté 13:50-ben Krisztus "tüzes kemenczét" emleget, ahol "tüzök el nem aluszik".

Szent János a Jelenések könyvében a pokolt olyan helyként írja le, ahol a gonoszt "kínoztatik tűzzel és kénkővel" (Jelenések könyve 14:10-11) a "tűznek tavába" (Jelenések könyve 20:14-15).

Máté 7:13-14-ben Krisztus azt mondja: "Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt." - ezzel utalva arra, hogy sok ember megy a pokolba.

A hiedelmet, miszerint a pokolban nincs fizikai tűz, az 1950-es években találták ki Németországban.

https://gloria.tv/article/eThc72LbNzAY2Rvj3py2j8LSn