2020. szeptember 21., hétfő

Brazília: A bordélyházak nyitva, a templomok zárva

 

A tengerpartok, éttermek, plázák és bordélyházak nyitva vannak, miközben a templomok még mindig üresen állnak - vette észre Teresina 73 éves püspöke, Jacinto Brito.

"A koronavírus csak a szentostyában található meg?" - tette fel a kérdést szeptember 13-ai szentbeszédében (videó lent). Szerinte öt hónap után itt az ideje, hogy visszatérjünk a templomokba: "Elég! Én azt mondom, elég. Ideje visszatérni."

Kiemeli, hogy az egyház "volt az, aki leginkább együttműködött" a koronavírus korlátozásokkal.

Most, hogy a kár megtörtént és a hívek eltűntek, Brito arra kéri a papokat, hogy nyissák ki a templomokat, kezdjenek el kinti szertartásokat tartani és növeljék a misék számát.

https://gloria.tv/post/vpGhi26pMJ2D1DfqhjvxZt3V8

Szent Ferenci Érsek: A Covid korlátozás egy "gúny"

 

A San Francisco-i Salvatore Cordileone érsek szetpember 20-án három eucharisztikus körmenetet rendezett híveivel, mellyel a szentmise korlátozások ellen tüntettek.

Az érsek megfigyelte, hogy a plázák 25%-os kapacitás mellett nyitva vannak, de a nagy székesegyházban csak egy hívő tartózkodhat egyszerre.

Cordileone szerint "nincs ok" erre a szabályra, "ez arra jó, hogy a katolikusokat eltüntessék".

Több hiába való beszélgetése is volt a városvezetőkkel: "Régóta türelmesen viseljük az igazságtalan bánásmódot, most pedig ideje annak, hogy a hit követői összegyűljenek, és elmondjuk Isten prímásának és a városvezetésnek: Elég!".

Cordileone szerint a korlátozások "sértők". "Ez egy gúny, kigúnyolnak, sőt, ami rosszabb, még Istent is kigúnyolják!".

https://gloria.tv/post/NDAKzyRQHjfv4DhCievgbKJhR

Hála Istennek a pokol örök! Reginald Garrigou-Lagrange O.P. atya írása (+1964)

 

 

Isten nem engedheti meg, hogy büntetlenül megvessék.

Ha a pokol fájdalmai nem lennének örökérvényűek, a makacs bűnös kitartana lázadása mellett, mivel nincs olyan megtorlás, ami megfékezné büszkeségét.

Ekkor az utolsó szó a lázadásé lenne, ami a gonoszság győzelme volna egyben.

“L'Éternelle vie et la profondeur de l'âme.” Garrigou ügyelte fel Karol Wojtyła doktori tézisét.

https://gloria.tv/post/FRbmJnM4js8z1H8CNXtCngBmF

MEG KELL NÉZNI! Jim Caviezel színész a pokolba haladó cinkos püspököket támadja

 

"Van ez a dolog, amit úgy hívnak, hogy kultúra, és ha a keresztények nem figyelnek, akkor a kereszténységet is megszüntetik" - mondta Jim Caviezel, aki arról lett híres, hogy Jézust játszotta A passió (2004) c. filmben.

Elmondta a FoxNews.com oldalnak (szeptember 17, lent), hogy a katolikus püspökök hagyják, hogy templomokat gyújtsanak fel és szobrokat romboljanak le anélkül, hogy bármit mondanának.

Caviezel szerint "nagy kár", hogy nem lehet megkülönböztetni "a papot és a püspököt a politikustól".

"Ezt az, amikor valakinek a hozzáállása langyos, Krisztusnak pedig különleges helye van az ilyen emberek számára, ezt pedig ők is tudják".

Caviezel azt kérdezi, hogy miért van az, hogy a katolikusok nem mehetnek templomba a koronavírus miatt, de repülőre felülhetnek.

Szerinte a püspökök "kollaboránsok", akik nem állnak ki a kormánnyal vagy a polgármesterekkel szemben. Szerinte a jó és rossz közti csata során az igazán rossz emberek azok, akik kollaboránsok.

https://gloria.tv/post/7C3s8gYsTfVE3bWRZovHFBUfu