2013. április 7., vasárnap

Barsi Balázs: A szentmise nem a csengetéssel kezdődik

Sokszor az akadályoz meg bennünket a jócselekedetekben, hogy azt hisszük, nekünk nincs semmink, amivel segíteni tudnánk. De miért is gondoljuk, hogy azt kell adnunk, amink nincs? Miért nem adjuk azt, amink van?
Van szemünk, hogy észrevegyük, ki az, aki segítségre, vigasztalásra szorul. Van kezünk, hogy felemeljük, hogy segítsünk neki hordani a terhet, amely alatt görnyed. Van időnk, hogy meghallgassuk panaszát, hogy gyógyírt adjunk lelki sebeire. Van szívünk, hogy szeressük.

A szentmise nem a csengetéssel és az introitus éneklésével kezdődik. Hosszú-hosszú út előzi meg, amelyen járva újra meg újra szembetaláljuk magunkat testi-lelki nyomorúságban szenvedő embertársainkkal. Ha nem tekintünk rájuk, ha elmegyünk mellettük, mint a pap és a levita az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédben, hogyan léphetnénk az irgalmas Isten jelenlétének terébe? Ha úgy lépünk be a templomba, hogy észre sem vesszük azokat, akik a mi segítségünkre várnak, miért csodálkozunk azon, hogy az ünnepek üresek és csalódást okoznak, s a szentmisén szórakozottság, unalom vesz erőt rajtunk? Hiszen hiába léptük át a templom ékes kapuját, ugyanabban a világban maradtunk, ahol addig is voltunk: önzésünk sivár és terméketlen pusztaságában.

Szeretnél olyan „élményben” részesülni, mint az emmauszi tanítványok, akiknek szíve lángolt az örömtől, míg Jézus beszélt hozzájuk? Vágyakozol te is arra, hogy felismerd őt a kenyértörésben, a szentmisében? Ismerd fel őt még az úton, mindazok képében, akikkel jót tehetsz! Gyakorolj irgalmasságot a názáreti Jézus nevében, nem teátrális gesztusokkal, hanem a figyelmesség és részvét mindennapi cselekedeteivel. Legyen tekinteted olyan, mint Péteré és Jánosé: biztató, vigasztaló, megerősítő. Engedd, hogy szentáldozásaid következményeként maga az Úr Jézus Krisztus tegyen általad jót, így dicsőítsd meg Istent és kinyilvánítva az ő szeretetének hatalmát.

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Az üstökös megjelenésének időpontja, amelyről már beszéltem, közel van, amikor az emberek azt fogják hinni, hogy két Nap van.

2013. április 6. szombat
Drága szeretett leányom, a csillagok hamarosan meg fognak változni és az üstökös megjelenésének időpontja, amelyről már beszéltem, közel van, amikor az emberek azt fogják hinni, hogy két Nap létezik. Az emberiség hamarosan látni fog egy csodálatos látványt, és mennydörgésnek hangja lesz hallható, mely úgy fog tűnni, hogy a két Nap összeütközik.
Irgalmasságom Sugarai minden lélekre ki fognak áradni, beleértve azokat is, akiknek annyira sötét a lelkük, hogy e fénytől meg fognak vakulni. Amikor a mennydörgés hangja hallható lesz, egy csendes nyugalom ereszkedik majd a Földre, és a csend fülsüketítő lesz. Egy hang sem lesz hallható, csak az Én Hangom csengése fog bevésődni majd a szerencsétlenek lelkébe.
Olyan leszek, mint a napnak egy sugara, amely minden egyes hibát, bűnt és minden kétségbeesett kiáltást tisztán láthatóvá tesz majd a bűnösök szemében.
Jajveszékelés lesz, és az emberek a szomorúság mély érzését fogják a szívükben érezni, amint szembesülni fognak a lelkük állapotával. Tizenöt percig minden elcsendesedik, és aztán az élet menete olyan lesz, mint korábban, mintha ez a csoda meg sem történt volna. Azoknak, akiknek lelkét az Igazság megérintette, az élete nem lehet és nem is lesz többé ugyanolyan, mint annak előtte volt. Ők majd követni fognak Engem, az Én Tanításaimat, és milliárdokat fognak megtéríteni.
Üzeneteim a napi táplálékukká fognak válni a Szent Eucharisztiával együtt, és nem lesz szükségük semmi többre. Olyan erősek lesznek, hogy semmi sem állja majd útjukat, semmi sem félemlíti vagy fékezi meg őket, amint maradék Hadseregemben az Új Paradicsomom felé menetelnek.
A többieknek azt fogják mondani, hogy a Nagyfigyelmeztetést a Föld atmoszférájában történő zavar idézte elő, és azt majd könnyen megmagyarázzák. De ez (a magyarázat) egy hazugság lesz, mivel ők nem akarják Isten Létezését elismerni. Mert ha azt megtennék, akkor nem lennének képesek azon tervük véghezvitelére, hogy megtévesszék a világot az Antikrisztus üres ígéreteinek elfogadtatásával.
Amikor ilyen nagymértékben tanúi vagytok Isten csodáinak, akkor tudnotok kell, hogy az a Tervem, hogy az emberiséget az üdvösség birodalmába vigyem, a végső szakaszába érkezett.
Menjetek hűséges követőim, és bízzatok mindig azon Ígéretemben, amelyet minden lélek megmentése érdekében tettem. Nagy az Én Irgalmam, Hatalmam pedig mindenható.
Jézusotok.