2014. május 18., vasárnap

Vallások és a kereszténység - Dr. Barsi Balázs OFM gondolatai



Minden vallás tiszteletre és megbecsülésre méltó annyiban, amennyiben az emberi élet végső értelmét keresi, túlmutatva a látható és mulandó világon. A régi – és ma újraéledő – pogányság is hordoz értékeket. Az igazság ugyan egy, mivel Isten is egy, de a mi gyarló emberi értelmünk nem tudja átfogni és egyszer s mindenkorra véglegesen megragadni, ezért több oldalról kell azt megközelíteni, állandóan újrafogalmazni. Emiatt hasznos és szükséges párbeszédbe bocsátkozni más vallásokkal, filozófiákkal, nyitottnak lenni minden szellemi széljárásra, mindent megvizsgálni, és a jót megtartani.
 Ugyanakkor Jézusnak vannak olyan kijelentései, amelyek örök érvényűek, változtathatatlanok, és melyeket nem lehet akárhogyan érteni. Azon lehet vitázni és elmélkedni, hogy hogyan jön hozzánk az Atya, a Fiú és a Szentlélek, de azon nem, hogy ha szeretjük Jézust és megtartjuk tanítását, a Szentháromság egy Isten lakást vesz nálunk. Ez olyan, minden mást felülmúló igazság, ahol vitának helye nincs. Ezen a ponton vége a szellemi-lelki-erkölcsi relativizmusnak: a kinyilatkoztatás mindnyájunkat egyenként érintő legnagyobb tényéről van szó, egy újfajta életminőségről, mely minden más vallás tanításától idegen. Ezek után a kinyilatkoztatás igazságait kutatni, azokról eszmecserét folytatni csak akkor lehetséges, és csak akkor van értelme, ha előbb ezt a valóságot éljük, és mindent ennek a valóságnak rendelünk alá, még ha a másként gondolkodók nekünk esnek is, mint Pálnak és Barnabásnak, amikor hitüket szembeállították a lisztraiak pogány hitével.
Urunk Jézus, köszönjük Neked a kinyilatkoztatást és az új, isteni életet, melyet nekünk adtál. Segíts, kérünk, hogy miközben párbeszédet folytatunk más vallások képviselőivel, és együttműködünk velük a társadalmi jó előmozdításában, szilárdan megmaradjunk keresztény identitásunkban, s Lelked által mindenkor azt az Istent képviseljük, szolgáljuk és hirdessük, aki saját életéből adott részt nekünk, s meghívott a Szentháromság boldog közösségébe.
Dr. Barsi Balázs OFM gondolatai

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Üdvösség Anyja: Soha nem szabad másokat átkoznotok, miközben Isten Áldásait kéritek

2014. május 17. szombat, 15:54
Drága gyermekem, amikor Isten gyermekei különleges kegyekben részesülnek, akkor ez azt jelenti, hogy nagyobb az elvárás is, a felelősséget illetően, a megajándékozott részéről. Minden áldásért, drága gyermekeim, amelyet Fiamtól kaptok, hálát kell adnotok mindig Istennek. Amikor a Fiam Mennyei Kegyelmeket ajándékoz egy léleknek, akkor sok az elvárás az illető személlyel szemben. Azután minden léleknek Fiam tanítása szerint kell élnie az életét.
Fiam, amikor Őt hívják, érezhetővé teszi Jelenlétét. Minél jobban megnyílik egy lélek az Ő Szeretetére, annál közelebb kerül Szentséges Szívéhez. Azonban, amikor egy lélek a Fiam előtt felmagasztalja magát, miközben a segítségét kéri, semmit sem fog kapni Tőle. Isten szereti az alázatos lelkeket. Nagy Kegyelmekkel halmozza el őket. Minél több Kegyelmet kapnak, annál nagyobb lesz az Ő (Fiam) jelenléte is bennük. Aztán, amint az Ő Jelenléte ismertté lesz, a szóban forgó személy a gyűlölet tárgyává válik. Az ördög vonzódik azokhoz a lelkekhez, akik Isten Fényében vannak. Ő tehát minden eszközt fel fog használni azért, hogy megalázza a kiválasztott lelket, és ezt általában úgy éri el, hogy becsapja az általa használt gyenge lelket, hogy fájdalmat és szenvedést okozzon az alázatos léleknek.
Sajnos, sok ember, akik szeretnek engem, az Isten Anyját, könyörögve jönnek hozzám, hogy segítsek nekik más lelkek elpusztításában. Ezek a lelkek – mondják nekem – kiérdemelték Isten büntetését. Amikor ők a lelkükben lévő gyűlölet miatt arra kérik Fiamat, hogy ítélkezzen ezen lelkek fölött, imájuk soha nem kerül meghallgatásra. Hogyan tudtok szeretni engem, imádni Fiamat, és hűséget esküdni az Igazságra, miközben másokat gyűlöltök? Ó, milyen ravasz a gonosz, amikor felfalja a szent lelkeket, akik megengedték a büszkeségnek, hogy megzavarja őket. Ha egyszer a büszkeség megragadja a lelket, az rögtön elveszti a fényét. Minél sötétebbé válik, annál jobban eltávolítja önmagát Isten Fényétől.
Ha megkértek engem, hogy járjak közben Fiamnál a nevetekben, akkor mindig szívetek teljes szeretetével kell hozzám jönnötök. Soha nem szabad másokat átkoznotok miközben Isten Áldásait kéritek, mert ez iszonyatos Számára. A gyűlöletnek nincs szerepe a Mennyben. Gyertek hozzám, drága gyermekek, de csak az ellenség iránti szeretettel a szívetekben, és akkor minden imátok válaszra fog találni Isten Szent Akarata szerint.
Szeretett Édesanyátok,
Az Üdvösség Anyja

Beteljesült a prófécia Bécsből és egy kisebb előzményi ráadás

Bécs legszebb templomát szex-témájú kiállításra használják fel és ami a legmegdöbbentőbb Schönborn bíboros úr is asszisztál hozzá!


http://www.erzdioezese-wien.at/site/home/nachrichten/article/36537.html




A bécsi érsek örül Conchita Wurst győzelmének


Christoph Schönborn bécsi érsek pénteki szokásos heti glosszájában az egyik legolvasottabb bécsi napilap, a Heute hasábjain gratulált Wurstnak.
"Örülök, hogy Thomas Neuwirth ilyen nagy sikert aratott Conchita Wurstként. Isten sokszínű kertjében nagy a tarkaság. Nem mindenki, aki férfinak született, érzi magát annak, és ez így van a nők körében is. Emberként ugyanúgy megérdemlik a tiszteletet, mint bárki más."
Az érsek szerint valós és jelentős téma a tolerancia a melegekkel szemben.
"Az olyanok, mint ő, sok gúnynak, trágárságnak és intoleranciának vannak kitéve, márpedig a tolerancia azt jelenti, hogy tiszteletben tartunk másokat akkor is, ha nem osztozunk a meggyőződésében."
Schönborn bécsi érsek akkor is örvendezett mikor Wurst meglátogatta a bécsi fogadalmi templomot, ahol a Testiség és szexualitás című kiállítás volt látható. Az érsek elmondta, imádkozik azért, hogy Isten áldása kísérje az oly nagy sikert arató osztrák énekes életét, és jól gazdálkodjon győzelmével. Az osztrákok 80 százaléka szerint Conchita Wurst győzelme használ az országimázsnak. Werner Faymann osztrák kancellár és Josef Ostermayer kulturális miniszter vasárnap hivatalában fogadja az Eurovíziós Dalfesztiválon győztes 26 éves énekest, aki ezt követően a kancellári hivatal előtti téren, a Ballhausplatzon ad köszönetmondó koncertet rajongóinak.
(MTI)
Aki nem hiszi el és tud németül, járjon utána.