2013. július 5., péntek

Pro Oriente: A papgyilkosságot követően pánik uralkodik a koptok között

Felső-Egyiptomból is érkeztek jelentések, miszerint iszlamisták erőszakos cselekedetekkel lépnek fel koptok ellen.
Az Észak-Sínai Kopt Egyházmegyéből érkező jelentések szerint drámai helyzet alakult ki a térségben – erről számolt be a Pro Oriente Alapítvány. Helyi iszlamista erők megölték szombaton Mina Aboudot, az El Arish-ban székelő kopt-ortodox püspök, Kosman titkárát. Mohamed Mursi, lemondatott miniszterelnök helyi hívei gyűlöletbeszéddel támadják mind a kopt keresztényeket, mind a biztonsági erőket. A kopt keresztények között a gyilkosság következtében eluralkodott a pánik – jelenti a Pro Oriente.
A MidEast Christian News (MCN) sajtószolgálatra hivatkozva a Pro Oriente arról számolt be, hogy Mina Aboudra autójában lőttek rá. A gyilkosságot megelőzően elvezényelték a rendőröket és katonákat abból a templomból, ahol Mina Aboud szolgált, hogy elhárítsák a Mursi követők támadását.
Észak-Egyiptomból is erőszakos cselekedetekről érkeznek hírek. A Luxor kormányzóságbeli Dabeya településen 19 kopt család házát és üzleteiket gyújtották fel. Meg nem erősített hírek szerint három keresztény veszítette életét. Egyre több fenyegetés ér kopt templomokat, intézményeket, polgárokat és családjaikat.
Kathpress/Magyar Kurír

Az Obama által támogatott szíriai lázadók levágták három ember, köztük egy pap fejét


(forrás: www.katholisches.info – 2013. április 17.)
Szíria: a lázadók megtámadták a Szent Antal ferences kolostort és megöltek egy szerzetest
(forrás: http://hu.radiovaticana.va/news/2013/06/25/szíria:_a_lázadók_megtámadták_a_szent_antal_ferences_kolostort_é/ung-704823)
Szíria: a lázadók megtámadták a Szent Antal ferences kolostort és megöltek egy szerzetest. A június 24-én közzétett hírt megerősítette P. Pierbattista Pizzaballa szentföldi ferences kusztos rádiónknak adott interjújában.
A pádovai Szent Antal ferences kolostor az Oronte folyó völgyében található az ország észak-keleti részén, 120 km-re Aleppótól. Pizzaballa atya elmondta: a szerzetes nem volt a ferences rend tagja, hanem remete szerzetes volt, de egy idő óta a ferences kolostorban élt biztonsági okokból. A lázadó erők által vasárnap megölt atya, P. François Mourad 49 éves volt.
A szentföldi kusztos az interjúban mély fájdalmának adott hangot. Sajnos Szíria északi részén, közel a török határhoz, a keresztény településeket már teljesen elpusztították, szinte lakatlanná váltak. Csak a lázadók maradtak ott családjaikkal. Hangsúlyozni kell – tette hozzá P. Pizzaballa –, hogy a lázadók külföldről jönnek, mindnyájan rendkívül szélsőséges csoportot képviselnek.
„Imádkozzunk François atyáért és minden áldozatért, valamint azért, hogy ez az őrültség mielőbb véget érjen. Ne hozzanak be újabb fegyvereket Szíriába, ami csak azt jelentené, hogy tovább folytatódik ez az abszurd polgárháború. Mindenképpen kerülni kell a további vérontást. Sajnos Szíriában már nem pusztán az egymással szemben álló szírek harcolnak, hanem az ország az arab és a nemzetközi közösség küzdőterévé vált. Ennek az árát mindig a szegények, a legkisebbek, a legutolsók fizetik meg. Közéjük tartoznak a keresztények is. A nemzetközi közösség kötelessége, hogy mindezt megfékezze” – jelentette ki P. Pierbattista Pizzaballa ferences kusztos.
A keresztények közül sokan elmenekültek, vagy az ország belsejébe települtek át, mivel nincs elég pénzük ahhoz, hogy távozzanak Szíriából. Azonban világos, hogy a keresztény közösség óriási sebeket szenvedett. A keresztény kisebbséggel való kapcsolat egyfajta lakmuszpapírt jelent ahhoz, hogy megértsük: milyen típusú rezsimek és társadalmak vannak kialakulóban a Közel-Keleten – hangsúlyozta rádiónknak adott interjújában a szentföldi ferences kusztos.
[Ez volt – jellemző módon – a vatikáni rádió tudósítása a brutális tettről. Most jöjjön egy nem keresztény újság, a Münchner Merkur jelentése a kath.net tolmácsolásában.]

Szíriai lázadók levágták egy pap fejét

(forrás: www.kath.net – 2013. július 5.)
Egy szír-katolikus papot és két további áldozatot konyhakéssel fejeztek le Szíriában. A szír fegyveresek borzalmas tettüket az „Allah akbar”, Allah nagy üvöltésekkel kísérték, és videóra vették [ahogy szokásuk az iszlám terroristáknak]. A brutális videó napok óta kering a világhálón, rengeteg helyről lehívható.
Az iszonyatos klip három embert mutat, akik megkötött kezekkel egy mezőn térdelnek, miközben szakállas férfiak tucatjai várnak a kivégzésükre. Egy férfi az egyik védtelent, aki sötét szerzetes-ruhában van, a földre nyom. Utána egy karhosszúságú késsel lenyiszálja a fejét. A körülöttük állók üvöltenek, Allahu akbar, néhányan mobiltelefonjukkal filmezik a kivégzést. A hóhér diadalittasan emeli a megölt fejét a magasba, majd a hátára dobja. A másik két megkötözött férfit is hasonló módon kivégzik. A videó egy jelenettel végződik, ahogy nevető gyerekek az egyik holttestnél állnak.
A videó eleinte téves cím alatt keringett, azt állítva, hogy a három meggyilkolt között a hónapokkal ezelőtt elrabolt két szíriai püspökökről volt szó.
A videó a következő címeken található: „VERY GRAPHIC Islamist rebels beheading 3 Syrians”, vagy „GRAPHIC Footage of Beheading Raises Questions of Arms Supply to Rebels, Syria Unrest“.

Az interneten a fent megadott címszavak alatt számos oldal jön ki, mely a kivégzés kapcsán élesen bírálja Obamát, aki nemrég döntött úgy, hogy további fegyvereket küld a szír banditáknak.
Úgy tűnik, hogy a világ három részre szakadt: 1) a megőrült politikusokra, milliárdosokra, média-vezérekre, 2) az ókori rómaiakra hasonlító vérszomjas nézőseregre, 3) és egy maroknyi már vagy leendő lelki-testi vértanúra.
G. atya, aki iszonyodik az ilyesmitől, megnézte a filmet: azt mondta, más dolog olvasni a vértanúságról és más dolog látni. Ő ettől csak megerősödött, és még következetesebbé vált.
Hónapokkal ezelőtt láttam egy amerikai filmet, melyben egy őrült férfi futó kamera előtt úgy végzett áldozataival, hogy azok halálát az okozta, ha az interneten rákattintottak a videójára. Vagyis minél többen nézték a kivégzést, az annál gyorsabban következett be. Ha senki nem kattint rá, akkor nem haltak volna meg. Minél többször ismételte meg „mutatványát”, azaz minél több emberrel végzett ilyen bestiális módon, annál többen nézték a filmeket.
A végén, lebukásakor azt mondta, hogy eljön az idő, amikor emberek tömege élőben a tévén fogja nézni a kivégzéseket.
A terroristák betegesen imádják filmre venni áldozataik szenvedését. A történelem ismétli magát: eljutottunk Néró és a többi keresztényüldöző császár és a vérszomjas római csőcselék korába. A gazdasági összeomlás pedig egyre közelebb hozza azt az időt, amikor az ördög-lovagolta politikusok, közvélemény irányítók és a tömeg megtalálja majd a bajok okát: a keresztényeket. És nemcsak az iszlám országokban… (katolikus - honlap.hu)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Isten, az Atya: Tudom, hogy az abortusz terve világszerte irányítva van

Drága leányom, elérkezett az Én Időm, hogy erőszakkal beavatkozzak a világba, a Velem szembeni nagy bűn időszakában.
Türelmem próbára van téve és Haragom fellobbant, amint a legnagyobb sértéseknek vagyok szemtanúja, melyeket Ellenem követnek el.
Mint minden élőlény Megteremtője, Én vagyok az élet Szerzője. Úgy teremtem azt meg, ahogyan szeretném és Szent Akaratomnak megfelelően vetek véget annak. Amikor az ember megpróbál beavatkozni Akaratomba, akkor Én visszavágok, mert nem fogom eltűrni az ilyen gonoszságokat.
Azoknak mondom, akik bármelyik gyermekemet megölik: a ti életetek véget fog érni. El fogom venni az életeteket, nemcsak testben, de lélekben is. Nem lesz örök életetek, az meg sem adható nektek. Az élet, amelyet elvesztek, a ti bukásotok lesz. „Szemet szemért” lesz a büntetésetek.
Vigyázzanak azok közületek, akik továbbra is életet pusztítanak, annak minden formájában. Én tudom, hogy mit tesztek. Tudom, hogy az abortusz terve világszerte irányítva van egy köztetek lévő csoport által. Tudom, hogy azok az országok, akik a trágár jogszabályok által lázasan sietnek igazolni az abortuszt, pusztán csak bábok.  Őket zsinegeken tartják, miközben az Egy Világ Csoport dallamára táncolnak, mely csak egyetlen mesternek engedelmeskedik. Az ő hűségük a fenevadé, akinek az a legnagyobb terve, hogy több százmillió életet pusztítson el, és aki már sikert ért el az abortusz bűne által. A meg nem született gyermekek könnyű célpont a szemükben. Az abortuszt arra használják, hogy beavatkozzanak Törvényeimbe és az emberre hagyományozott legnagyobb Ajándékba: az Élet Ajándékába.
Az ember arroganciája, mely egyesült a fenevad „csípőfogásával” és azokkal közületek, akiket ő elbolondított, undorít Engem. Szeretetem erőteljes, de a ti gonosz szándékotok, hogy elpusztítsátok, ami az Enyém, olyan váratlanul lesz megállítva, hogy ti ordítani fogtok az életetekért. Hogyha most nem hívtok Engem a Megbékülés (gyónás) Ajándéka által, akkor alig lesz Irgalmasság mutatva irányotokba. Azok közületek, akik támogatják, vagy bárhogyan is részt vesznek a meg nem született gyermekek életének elvételében: ugyanazt a büntetést fogjátok elviselni. Pusztítsátok (csak) el azokat az ártatlan életeket és a saját életetek is el lesz véve! Szörnyű fájdalommal figyeltem oly hosszú időn át, hogy hogyan sértegettek Engem. A ti időtöknek most vége, mert ti most szigorúan meg lesztek büntetve ezért az Istenségemmel szembeni súlyos cselekedetért.
Ne feledjétek, csak kevés az időtök, hogy felhagyjatok az abortusz elfogadásától. Haragom hamarosan kiárad a Föld négy sarkára. Az abortusz bűne az, amiért az ember a legrosszabb büntetést fogja elviselni. Egy ország sem lesz kihagyva ezekből a büntetésekből. Csak azok lesznek megkímélve a szörnyű fájdalomtól, melyet a világnak okozok, akik nem engedélyezik az abortuszt.
Mivel Én vagyok az élet Szerzője, egy embernek sincs joga ahhoz, hogy Ellenem forduljon. Senkinek sem. Az, aki szembe mer szállni Velem, azáltal, hogy az élet elvételével utánoz Engem, meg lesz fosztva minden élettől.
Atyátok,
A Legmagasságosabb Isten