A katakomba szöveget aláírta (videó lent) a legtöbb amazonasi szinódus küldött - publikálta az IlSismografo.blogspot.com.

A szöveg 15 pontot tartalmaz és bemutatja azt, hogy az idős felszabadítási teológusok, miután átadták Latin-Amerika nagy részét a protestánsoknak, most igyekeznek újítanu magukon azzal, hogy a marxizmust a környezetvédelemre cserélik, a "szegényekért" folytatott harcot pedig az őslakók imádatára.

Ez segíti a klímariogatást, valamint "tiszteletteljes párbeszédet akar minden spirituális hagyománnyal", ami egy álca a pogány hit terjesztésére.

A szöveg ökumenizmust kér "a többi keresztény közösséggel", pedig az evangélikusok, az Amazon fő beszélői, utálják a pogányimádó (volt) katolikusokat.

Az aláírók egy anglikán stílusú "szinodális életet" akarnak a plébániákon és egyházmegyékben, ami álcázva a modernizmus hirdetése egy "demokratikus" szavazással.

Továbbá "azonnali elismerést követelnek a közösségekben már létező egyházi lelkészségekre", valamint "jogot az eucharisztia asztalára, közösség vezető nőknek lelkészséget", valamint olyan dolgokról is írnak, hogy kevesebb műanyagot kell használni, többet kell használni a tömegközlekedést (14) és befogadni a migránsokat és menekülteket (15).

Vajon vannak migránsok és menekültek az Amazonas-medencében?

https://gloria.tv/article/ywGK9YC4ujaR1oYNTUeVGLLwC