Az ún. világvallások VII. kongresszusának tisztelt résztvevői!

Számos keresztény és nem keresztény teszi fel a kérdést: Mi értelme van egy ilyen találkozónak? Amikor találkoztok, természetesnek tűnik, hogy mindenki röviden kifejezi hite lényegét. Az idén ezen a találkozón részt vesz az érvénytelen pápa, Bergoglio Ferenc is, aki antievangéliuma miatt (Gal 1,8-9) kizárta magát a katolikus egyházból, ezért nem lehet annak valóságos feje. Ezért mi, igazhitű katolikusok, Önöknek, a találkozó minden résztvevőjének, helyette bemutatjuk a kereszténység legalapvetőbb igazságait.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://glory.wistia.com/medias/3jre7dyylq
https://rumble.com/v1jjh55-kazahsztnban.html
https://ugetube.com/watch/L3vwCk67s1qPIcP
https://cos.tv/videos/play/38878136447046656
https://www.bitchute.com/video/jYb4CxPvDE8H/
https://gloria.tv/post/qRekStMCfwYd4LcpKRXHEpQQC

Letöltés videó: 492.4 MB, 1280×720 / 148.3 MB, 768×432

 

 

Így szól a mi hitvallásunk: „Hiszek egy Istenben, Mindenható Atyában, Mennynek és Földnek, minden látható és láthatatlannak Teremtőjében.“ Mi keresztények Istent Atyának nevezzük, mert tőle eredeztetünk, tőle kaptuk a létünket. Valljuk, hogy ez a világ nem a véletlen műve, hanem hogy a teremtés mögött Isten, mint legmagasabb lelki lény áll. Ő helyezte az élettelen és élő anyagba a csodálatos törvényeket és törvényszerűségeket.

Ő teremtette ezt a Földet, az egész kozmoszt, csillagok milliárdjait. Ő alkotta nemcsak a látható, hanem a láthatatlan világot is, a lelki lényeket, akiket angyaloknak hívunk. Ők pedig szétváltak jó angyalokra, akik a döntő próbát kiállták és hűek maradtak Istenhez, és rossza angyalokra, akik gőgjük miatt Isten ellen fordultak, így váltak belőlük rossz angyalok, azaz démonok.

Isten teremtette az embert, aki testileg hasonló az állatokhoz, azonban halhatatlan lelkével Istenhez hasonló. Az első ember próbára lett téve, de nem állta ki azt. Elkövette az első bűnt – az Isten elleni lázadást. Ádám és Éva nem hallgattak Istenre, nem hittek Neki, de hittek a kígyó hazugságának. Ezzel átkot, szenvedést és halált vontak magukra, valamint önmagukat és gyermekeiket is az ördög, a gonosz lelkek és a démonok hatalma alá vetették. Mindmáig egyes vallási kultuszokban démonokat tisztelnek és ezeknek nagy áldozatokat hoznak. A nem keresztény nemzetek történelmében ezek emberáldozatok is voltak.

A bűnnel megbántották a szent és örök Istent. A bűnt nem teheti jóvá ember. Igazságos elégtételt nem adhat sem angyal, sem arkangyal. Isten azonban irgalmazott és Megváltót küldött az emberiségnek. Maga az Egyszülött Fiú emberi természetet vett fel, Szűz Máriától született és elhozta a megfelelő megbékélést az ősbűnért és az emberiség bűneiért. Ezzel be lett töltve Isten igazságossága.

Jézus Krisztus a kereszten vérét ontotta és életét áldozta értünk. Halálával győzedelmeskedett az ördög felett, a hazugság lelke és a halál felett, és ajtót nyitott számunkra az örök életbe. Jézus Krisztusról hitvallásunkban megvalljuk: Hiszek Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában. Ő Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű.” A keresztények vallják a Szentháromság titkát. Egy Isten van – egy istenség – , de három személyben, azaz Atya, Fiú, Szentlélek.

Az első és a legfőbb parancsolat szeretni Istent teljes szívből, teljes lélekből és teljes erőből. Az igaz kereszténység az Isten iránti szeretet mellett hangsúlyozza a felebarát iránti szeretetet is. A felebarátot úgy kell szeretni, mint magunkat, magunkat pedig úgy, hogy az örök élet elnyerése érdekében eltökéltek vagyunk a legnagyobb áldozat meghozatalára is. Ugyanilyen eltökéltséget kell tanúsítanunk felebarátunk halhatatlan lelke üdvössége érdekében is.

Mindenek előtt tudni kell, hogy a bűnbocsánatot nem Buddha, nem Konfúciusz, nem Mohamed hozta el számunkra. A bűnbocsánatot ajándékba kaptuk kizárólag Jézus Krisztus, Isten Fia kiontott vére árán. Ezért nincs senki másban üdvösség, csak Jézus Krisztusban (ApCsel 4,12). Jézus nem csupán meghalt bűneinkért a kereszten, hanem Ő bizonyította istenségét és hitelesítette azokat az igazságokat, amelyeket evangéliumában át is adott és dicsőséges feltámadásával alá is támasztott. Feltámasztása valós és történeti, nem csupán szimbolikus, eszkatologikus vagy misztikus, ahogy azt a hazug heretikusok állítják.

Az evangélium bizonyságot tesz Isten szeretetéről és a mi üdvösségünkről: „Úgy szerette Isten a világot (és téged), hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.“ (Jn 3,16). Hogyan szeretett Isten? Nemcsak hogy anyagi és lelki létet adott, hanem Ő érted egyszülött Fiát adta halálra. Miért? Azért, hogy te, aki hiszel Benne, el ne vesszél, hanem örök életed legyen.

A feltámadott és megdicsőült Jézus ezt mondta Pál apostolnak: „A pogányokhoz küldelek, hogy nyisd

meg a szemüket, hozd ki őket a sötétségből a világosságra, a Sátán hatalmából Istenhez hogy megkapják bűneik bocsánatát…“ (ApCsel 26,18) A pogányok lelki vakok, sötétségben és a sátán hatalmában vannak. Az evangélium Igéje által megnyílik számukra az üdvösség, és a Krisztusba vetett hit által elnyerik a bűnbocsánatot. Ezután részesülhetnek a kiválasztottakkal együtt az örök életben és az örömben.

A sötét örökség valósága, ami ebben a földi életben minden embert érint, az az, hogy bensőjében ott a rossz gyökere. Ebből a mérgezett gyökérből származik minden gaztett, háborúk, kegyetlenség és embertelenség, amit az emberiség valaha is elkövetett. Ez a gonosz gyökér egoizmusban és egocentrizmusban mutatkozik meg, amelyek lelki vakságot okoznak, így az egyén nem látja és nem is akarja meglátni magában a hibát. Másokat túlzóan vádol és gyűlöl ezek miatt a hibák miatt. Az emberben levő gonosz gyökér hazugságban leledzik és fel van vértezve az igazsággal szemben.

Isten szeretetből teremtett minket a maga képmására. Halhatatlan lélekkel ruházott fel. Ugyanígy szeretetből adta nekünk Fiát, hogy a bűneinkért járó büntetés alól megváltson. Isten Fia valódi Isten és valódi ember. Ő az irántunk való szeretetből vállalta a nagy megaláztatást és a szenvedést. A Szentírás bizonysága szerint nem ezüstön és aranyon, hanem Isten Fia, Jézus Krisztus drága vérén lettünk megváltva. Jézus parancsolatokat adott nekünk, hogy azokat tartsuk meg és így a földön és a halál utáni örökkévalóságban is igazi békességünk és nyugalmunk legyen.

Az ember egója szereti a hazugságot, és földi és örökkévaló kárára elutasítja Isten igazságos és szükséges parancsolatait. A lelki gonoszság, amelyet ősszüleinktől örököltünk, a kígyó, a sátán magja. De nekünk van kiutunk! Ez a kiút a mi Megváltónk. Vele együtt tudunk győzedelmeskedni afölött a hazugság és gonoszság fölött, amely éppen ebből a mérgezett magból nő ki. A bennünk levő gonosz fölött mi magunk nem győzhetünk, de Jézussal igen. A feltétel az, hogy komolyan vegyük Jézus Igéjét: „Tagadd meg magad (az egód), vedd fel a kereszted és kövess engem.“

Az őszinte ember választ keres arra az alapkérdésre, hogy: Mi az életem értelme? Az élet értelme Isten keresése, az Ő megismerése, az Ő parancsolatainak teljesítése és a halál után az örök élet elnyerése.

Közülünk mindenki a legbizonyosabb valóság előtt áll, ami a halál. Előbb – utóbb meghalsz, és Isten ítélete vár rád, ami után vagy az örök élet vagy az örök kárhozat következik, vagyis vagy mennyei ajándék vagy örök büntetés lesz az osztályrészed. Az okos ember számol a véggel – a halállal, Isten ítéletével és az örökkévalósággal. Azonban be kell ismernie, hogy ott van benne a mérgezett gyökér, és meg kell látnia ennak mérgezett gyümölcseit is, azaz a bűnöket, amelyek ebből a gyökérből erednek. Csak ekkor ismeri fel állapotát és azt, hogy saját erejéből nem képes üdvözülni.

Az üdvösségért azonban az embernek együtt kell működnie. Az egyetlen menekvés a bűnbocsánat. Ez a megbocsátás egyedül Jézus Krisztusban van. Annak feltétele, hogy ezt elnyerjük, a bűnbánat gyakorlása. Ez bűneink Isten előtti megvallását jelenti, azaz annak a rossznak a megvallását, amellyel lelkiismeretünk vádol, és amelyet felebarátunk ellen követtünk el Isten törvényének megszegése által. Jézus így szólt az apostolokhoz: „Hirdettetik a megtérés a bűnök bocsánatára.“ A bűnbocsánat és a mi üdvösségünk tökéletes terve összekapcsolódik Isten Fia titokzatos testtélételével és megváltó kereszthalálával. A keresztjével Jézus kiragadott bennünket az önpusztítás útjáról – a bűnre vivő útról, ami a pokolban végződik.

A saját magunkhoz, Istenhez és a felebaráthoz való igaz viszonyulás a helyes önkritikával függ össze, amely neveli a lelkiismeretünket és az igazságban való járásra oktat minket. Aki elhagyta Istent, és eldobta ezzel az Isten által adott erkölcsi elveket, hamis boldogságot keres a karrierizmusban és az anyagiasságban, a paráználkodásban, a bűnös és gaz pedofíliában, szodómiában, zoofíliában, egész a szadomazochizmusig terjedően. A gender ideológia a ferdeségeket legalizálja, amelyekről szégyen még csak beszélni is. Mindez pszichés aberráltsággal, démoni megszállottsággal és betegségekkel függ össze. Az ilyen emberek a tisztátalan démonok médiumává válnak, akiket Jézus nem tűrt meg, hanem kiűzte őket.

A gonoszság gyökerének az emberben rejtett célja van, mégpedig a fokozatos önpusztítás. Az elferdült szexualitás nem semleges dolog, az ember pszichéjét létében támadja meg. Aki a tisztátalan vágyak rabszolgájává válik, további gaztettekre van diszponálva, mint amilyen a zsarnokság, okkultizmus, gyilkosságok, egész az Isten ellenes lázadásig és a sátánizmusig terjedően. Az áteredő bűn az emberben a gonoszság gyökere. A gonoszság lelkének ereje áll mögötte, amely ősszüleinkbe telepedett a pokoli kígyó, az ördög által. A lélekben rejtetten működik, és mindenkinek szembe kell szállnia a hazugságnak eme erejével és a bűnnel, különben tönkreteszi úgy a földi, mint az örök életét.

Az egyházban a hit alapvető dogmáiba – amelyekre épül az igaz erkölcs – avatkoztak bele a herézisekkel. Az embernek szüksége van a megváltó hit motivációjára és erejére, hogy küzdjön a bűnnel és a lélekben leledző gonoszság gyökerével. Mindig, amikor az igazság és a hit oszlopai leomlottak, megdőlt az erkölcs is. Ha a hazugság uralkodik, el van tagadva a bűn, meg van tagadva a Megváltó és az igaz kereszténység is. Ez lelki öngyilkosság és Krisztus elárulása, ami a katolikus egyházban jelenleg csúcsosodik, az egó isteneinek való hódolás gyümölcse, amely egó atyja az ördög (tőle származik). (Jn 8,44)

A katolikus egyház elutasította az alapot, amely nélkül senki nem lesz megváltva, azaz az igaz megtérést (Lk 13,3).

Aki ezt elutasítja, eltakarja a szemét és nem akarja számításba venni a legalapvetőbb valóságot, ami a halál. Utána ugyanis az Isten-ítélet következik, majd az örök büntetés a pokolban, mindazok számára, akik notorikusan elutasították a megtérést.

Minden percben emberek ezrei halnak meg. Minden órában emberek tízezrei halnak meg. Hányan halnak meg egy nap alatt? Egy hónap alatt… Egy év alatt… Az hal meg boldogan, akinek halálakor nincs súlyos bűne.

A halált azonnal az ítélet követi. Krisztus ezt mondja: „Nincs olyan rejtett dolog, ami egyszer ki ne kerülne, és nincs olyan titok, amely ki ne tudódna és ne válna ismertté.“ (Lk 8,17) Az ítélet után azonnal a fizetség következik.

Az elkárhozottak sohasem látják meg Istent, Aki után az emberi lélek és szív vágyakozik. Az elvetettek a tüzes tóban gonosz démonokkal örökre kínoztatnak. Nagy lelki kínt szenvednek, amelynek sosem lesz vége. Szent Augusztinusz hozzáteszi: „Igazságos, hogy Isten elveti azt, aki Őt már ezelőtt elvetette.“

Mit tegyünk, hogy ne jussunk pokolra, hanem elnyerjük az örök mennyet?

El kell hagynunk az önámítás hamis útját és a bűnt, elfogadni a Megváltó Krisztust, átadni Neki bűneinket és naponta, legalább elalvás előtt, segítségül hívni Isten nevét: „Aki segítségül hívja az Úr, Jézus nevét, üdvözül.“ (Róm 10,13)

Tisztelt kongresszusi résztvevők! Hogy vagytok ti mindezzel? Mi lenne, ha rendkívüli beavatkozásra kerülne sor, és ti minnyájan hirtelen Isten ítélőszéke elé kerülnétek? A legfőbb valóság az, hogy közületek mindenki előbb-utóbb Isten ítélőszéke elé kerül. Ezért minnyájatoktól egyenként kérdezem: Ez után az ítélet után hol lesz a te lelked? A mennyben vagy a pokolban? Minnyájan térjetek meg, amíg még tart a ma. Lehet, hogy ez az utolsó figyelmeztetés a számodra. Térj meg, higgy Jézusban, Isten Fiában, aki a te bűneidért halt meg. Annak jeléül, hogy elfogadod Őt, mint megváltódat, tedd most a kezed a szivedre. Tudatosítsd, hogy ezidáig tévúton jártál a lelkedben levő gonosz gyökér hatalmában, amely gyökér mögött az ördög, a hazugság és a halál lelke áll. Jézus elfogadásának gesztusával elszakadtál az ördögtől.

Naponta hittel hívd segítségül Isten szent nevét, héberül Jehosua, és üdvözülsz. Jézus megszabadít a bűnből és az ördögtől és örök életet ad neked a mennyben. Ha elutasítod Jézust, aki az Út az örökkévalóságba, megmaradsz az önámítás és az önpusztítás útján, és a pokol vár rád, tekintet nélkül arra, hogy katolikus vagy-e vagy sem, buddhista-e vagy hinduista. A bűnnel, a hazugsággal és az ördöggel nem lehet párbeszédet folytatni. Az ilyen dialógus az igazság elárulása és az örök élet elvesztése. Aki hisz Jézus Krisztusban, üdvözül, aki nem hisz, elutasítja Őt, örökre elvettetik.

 

+ Illés

A Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód           + Timóteus

Püspök-titkárok

 

2022. 09. 03

 

Letöltés: BKP: A Világ- és a Tradicionális Vallások Vezetőinek VII. Kongresszusa Kazahsztánban; Tegyék kezüket a szívükre! /1.rész: A kereszténység lényege/ (2022. 09. 03)