2013. augusztus 27., kedd

Havazott a világ legszárazabb területeként számon tartott dél–amerikai Atacama sivatagban.

San Pedro de Atacama lakói szerint a harminc éve nem volt ilyen heves hóvihar a területen. A hatóságok attól tartanak, hogy a heves esőzések és hóviharok miatt több folyó is kiléphet a medréből. San Pedro de Atacama felé vezető utat ideiglenesen lezárták az extrém időjárás miatt.

http://koponyeg.hu/hireso/674-havazott-a-legszarazabb-sivatagban-video-

Évszázados rekordárvíz Kínában

Az ország északkeleti, orosz határhoz közeli részein száz éve nem látott árvíz pusztít, amely már eddig is 85 áldozatot követelt. Könnyen veszélybe kerülhet a 10 millió lakosú Harbin városa is.
Több mint 5 ezer katonát vezényeltek ki a gátakra, közel 600 olajkutat lezártak, és 1700 lakost kitelepítettek - írja a kínai állami hírügynökség.
A megáradt folyókat Harbin környékén alig bírják tartani, a 85 áldozat mellett 105 eltűnt személyt is keresnek.
Az áradást az okozta, hogy augusztus 14-e óta folyamatosan heves esőzések áztatták a régiót. Az előrejelzések szerint további csapadék várható.

Origo

Amikor kolduló gyermekkel találkozunk….

Az egyik barátom a Tesco parkolójában tolta vissza a bevásárló kocsit, amikor egy 9 éves forma gyerek felajánlotta, hogy ő viszi vissza a helyére. Ismerősömnek felkeltette az érdeklődését, hogy miért is van szüksége arra a 100 Ft-ra amit a kocsi visszavitele jelent.
Elmondta, hogy ő ebből él , mert egyedül van, Erdélyből egy ismerőse áthozta Dunabogdányba, de ő eljött onnan és most itt a parkolóban alszik valahol.
Férfi ismerősöm  - aki egyedül él – ajánlotta, hogy most jöjjön el vele és megpróbál valamilyen megoldást találni a számára. A kisfiú egyébként 14 évesnek vallotta magát.
Mivel szociális területen dolgoztam engem hívott fel az ismerősöm, aki egyébként kétgyermekes családapa – hogy segítsek ezt a gyereket valahova elhelyezni.
Én telefonálni kezdtem a gyerek elhelyezése ügyében. Először is felhívtam a Fészek Egyesületet akik krízisben lévő gyerekeket fogadnak be. Ott elmondták, hogy akkor tudják befogadni, ha rendőrség, vagy gyermekjóléti szolgálat ajánlásával rendelkezünk.
Ezek után a gyermekjóléti szolgálat egyik munkatársát hívtam fel aki szombati nap ellenére próbálta a vezetőt elérni, hogy adja áldását a gyermek elhelyezésére - ez nem sikerült, nem volt elérhető. Azt mondta, nincs más mint a rendőrségnél jelentkezni és krízis elhelyezést kérni.
De itt kezdett a dolog elakadni, mivel a kisfiú azt mondta, hogy ő nem megy rendőrségre, de nem megy otthonba sem, mivel ő Erdélyben nevelőotthonban élt, inkább marad a szabad ég alatt. Kérlelte ismerősöm, nézzék meg együtt a gyermekotthont – ami egyébként nagyon szép és a gondozók is nagyon jók - és döntsön azután. De ő azt mondta, nem megy sehova, sem rendőrségre, sem az otthonba.
Ekkor kezdett a dolog tarthatatlan lenni a segítő szándéktól vezérelt ismerősömre nézve, tudniillik a segítő szakmában dolgozók elmondták, hogy veszélybe sodorta magát azzal, hogy a gyereket haza vitte, mert ha a gyerek nem magánzó - ami nyilván való, gyerekként egyedül nem jöhetett Magyarországra – mindenféle váddal feljelenthetik, de feldúlhatják otthonát is. (A kisfiú egy dunabogdányi férfiról úgy beszélt mint főnökéről, aki dolgoztatja - hogy még miben, az nem derült ki.)
Miután ismerősöm számára világossá vált, hogy a puszta jó szándék milyen helyzetbe sodorta, úgy gondolta a gyerek saját lakásába való befogadásáról nem lehet szó.
Feltette a gyereknek a kérdést: te mit szeretnél? Az volt a válasz, hogy vigye vissza a parkolóba.
A gyerek jóllakott és vissza lett szállítva az érdi Tesco parkolójába (egyébként majdnem írástudatlan volt).
A történetnek itt vége - nem tudni mi lett a gyerek sorsa a továbbiakban.
Ez az eset jól példázza mind a segítő szándékú emberek, mind a gyermekjólét és gyermekvédelem eszköztelenségét. Ezt a gyereket nem sikerült megmenteni a kolduló maffiától, a pedofiliától, mindazoktól akik abból húznak hasznot, hogy egy elhanyagolt gyerekkel pénzt kerestessenek oly módon, hogy abból talán már soha nem lehet egészséges emberré válni.
Elmondták az ebben járatosak, hogy 3 hónapra hoznak át gyerekeket a határon túlról, mindarra amiről itt már szó esett, majd egy napra vissza viszik (az okmányok miatt) és visszahozzák - újból kezdődik minden előröl.
A gyerekek kiszolgáltatottak, megfélemlítettek , nem ismerik a nyugalmas biztonságot. Végül a bűnözés viszonylagos szabadsága életükké válik...
Istenem kérlek segíts, hogy a bűn mocsara ne nyelje el a gyermekeket!
 Tarnóczi Mária

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

A Farizeusok sokakat megkorbácsoltak és megöltek, mielőtt végül Keresztre feszítettek Engem

2013. augusztus 26. hétfő, 20:20
Drága szeretett leányom, mielőtt Keresztre feszítettek volna Engem, ellenségeim sok gyűlöletes hazugságot hoztak fel Ellenem. A farizeusok több ízben tartottak összejöveteleket, hogy eldöntsék, mit tegyenek Velem. Ők egy percre sem fogadták el azt, hogy Engem Isten küldött az emberiség megmentésére. Mennyire gyűlöltek Engem. Mennyire ordítottak, és kínozták azokat a Tanítványaimat, akiket elfogtak.
A Farizeusok sokakat megkorbácsoltak és megöltek, mielőtt végül Keresztre feszítettek Engem. Kegyetlenségük és gonoszságuk Isten Tanításai és a Szent Bibliával voltak ellentétesek. Ez azonban nem rettentette el őket, mivel üldöztek Engem. Ők Isten Szavát prédikálták, s aztán szembe is szálltak azzal – mindezt egyazon időben. Nemcsak hogy elítéltek Engem, de azt is kijelentették, hogy Isten nem küldene egy ilyen típusú Messiást. Lenézték az alázatos és szegény embereket és azokat, akikről úgy vélték, hogy teológiailag tudatlanok. Az Irántam való gyűlöletük sok szegény templomba járó lelket megfélemlített. Azok, akik megkérdezték tőlük, hogy miért ítéltek el Engem, ezzel egyben saját magukat is elítélték, mivel meg merték kérdőjelezni elutasításom okát.
Miközben bejártam a Földet, sok hamis próféta prédikált abban az időben, és Engem őrültnek tartottak, akit nem lehet megtűrni. Sokan ezek közül a hamis próféták közül a Teremtés Könyvéből idéztek, és nevetséges kijelentéseket tettek, melyek sértőek voltak Istennel szemben, mégis megtűrték őket és (a farizeusok) nem sokat törődtek velük.
Bár tanúi voltak az Általam tett csodáknak, még akkor sem nyitották meg szemüket az Igazságra, mert nem akartak látni. Az akkori papok sok nyilvános beszédet tartottak, amelyben a Sátán fiaként ítéltek el Engem, és figyelmeztették azokat is, akiket láttak csatlakozni Hozzám, hogy kizárhatják őket a templomokból. Ők elutasítottak Engem, mert alázatos Mivoltomat nem tudták elfogadni, és mert nem részesültem elvárásaiknak megfelelő magas oktatásban. Ezért arra a következtetésre jutottak, hogy Én nem lehetek a Messiás. Azt gondolták, hogy a Messiás csak a saját soraikból származhat. És így mindent megvetettek, ami Velem kapcsolatos volt. Szavaim által fenyegetve érezték magukat, de annak ellenére, hogy elutasítottak Engem, Szavaim bizonyos módon mégis megérintették őket, amit nem tudtak megmagyarázni.
Első Eljövetelemre nem voltak felkészülve. Minden bizonnyal Második Eljövetelemre ma sincsenek felkészülve. Bárkit, aki azt állítja, hogy ő egy próféta lenne, aki azért küldetett, hogy Második Eljövetelemre figyelmeztesse Isten gyermekeit, meg fognak tűrni, amennyiben nem az Igazságot nyilatkozza. De amikor egy igaz próféta színre lép, és Isten Szavát mondja, akkor őt gyűlölni fogják, és nyilvánosan elítélik. Amikor látjátok, hogy nyilvánosan ítélkeznek, melynek az az alapja, hogy nem ismerik azon Ígéreteimet, hogy újra eljövök, és amikor olyan gonosszá fajul a gyűlölet, hogy az elkövetők megsértik Isten Szavát, tudni fogjátok, hogy Én vagyok az, Akit gyűlölnek. Csak Én tudok ilyen gyűlöletet kelteni a bűnösök körében.
Ha Én ebben az időben a Földön járnék, újból megfeszítenének Engem. Azok, akik azt állítják, hogy szeretnek Engem, és akik a Keresztény Egyházakban Tanítványaimat vezetik, elsőként vernék az első szeget a Testembe.
Ne feledjétek: közületek senki sem méltó arra, hogy önmagát Énelém helyezze. Közületek senkinek sincs joga arra, hogy nyilvánosan elítélje Szavamat, amikor nem ismertek Engem. Nektek nincs szégyenetek, akik elítéltek Engem, amikor megpróbálom Atyám Végső Szövetségét teljesíteni.  Büszkeségetek undorít Engem. Ti a saját lelketeket ítélitek el a Szememben. Ti semmit sem tanultatok Rólam. Ti nem hisztek a Szentírásban, mivel tagadjátok azt, hogy Második Eljövetelemre sor kerülhet.
Az utolsó napon arra lesztek felszólítva, hogy számoljátok meg azokat a lelkeket, akiket elveszejtettetek Számomra. Azon a napon miközben Irgalmamért fogtok kiáltani, nem lesztek képesek a Szemembe nézni.
Jézusotok