2021. február 24., szerda

Az augsburgi püspök a Miatyánk saját változatát hirdeti

 

Nagyböjti lelkipásztori levelében Bertram Meier augsburgi püspök a Miatyánk saját változatát hirdeti, bár az eredeti változat maga Krisztusé, és a Biblia hangsúlyozza, hogy "a szolga nem nagyobb az uránál" (János 13,16).

"Ahelyett, hogy napi kenyeret kérnék, újra és újra imádkozom: 'Add meg nekünk ma a napi szavunkat!'." - írja a bölcsen feltörő prelátus, és utánzásra ajánlja privát változatát.

Egyedül az anyagi dolgok nem elégségesek - hangsúlyozza Meier - "kapcsolatokra, barátságra, egymásnak jó szavára, Isten Igéjére, közös imádatra van szükségünk".

Először is, a kenyér iránti kérelem nem az "anyagról" szól, és nem is az "anyagi" szóról, másodszor a Miatyánk manipulálása nem érvényes eszköz a további "kapcsolat" létrehozására, harmadszor pedig a Meier által ajánlott dolgok egyenes támadása a Covid 19 rezsim diktatúrája ellen.

https://gloria.tv/post/GN7uiTqcv7uP3mR6KnFp2DbCv

Visszatért a kommunizmus: Felgyújtottak egy újabb lengyel templomot

 

A lengyelországi Lublinban található Szent Kereszt-templomot február 23-án verőfényes nappal felgyújtották.

A tűzoltók azzal kicsinyítették le a nyilvánvaló bűncselekményt, hogy "valószínűleg" gyújtogatásról volt szó. A templom bejárata megsérült, és egy bent tartózkodó ember füstmérgezést szenvedett.

Már majdnem egy éve annak, hogy a lengyel halálpárti aktivisták ostromolják a katolikus templomokat azzal, hogy megszakítják a miséket és betörik az ablakokat.

Ezek a gyűlölködők utálják az egyházat, mert az egyház ellenzi a gyermekek meggyilkolását az anyjuk méhében.

https://gloria.tv/post/2CY9LCm6G6V7CNiYv6hJLa1Xx


Alençon kármelita kolostor a siker felé

 

Amikor a második vatikáni zsinat felkérte a kolostorokat, hogy vizsgálják felül szabályaikat és alkotmányukat, a francia Alençoni karmelita apácák megállapították, hogy az avilai Szent Teréz által írt rendelkezések rendben vannak.

Úgy folytatták életüket, mintha a második vatikáni zsinat soha nem történt volna meg. Ez volt az első szerencsés döntésük. Második szerencsés döntésük az volt, amikor Summorum Pontificum (2007) nyomán a hagyományos latin szentmisét kérték.

"Megállapítottuk, hogy a mise áldozati dimenziója kevéssé fejeződött ki az emberek előtt tartott misén, míg a hagyományos forma tökéletesen kifejezi a katolikus tant" - mondta egy apáca a HommeNouveau.fr lapnak (február 5).

A kolostor egyhangúlag megszavazta ezt a változást. Jacques Habert püspököt, aki akkoriban Séesben tartózkodott, nem ellenezték. Csak arra kérte az apácákat, hogy fokozatosan vezessék be a változásokat.

Alençon kármelita kolostor egyike azon kevés európai kármelitáknak, akik teljesen elfogadták a régi rítust: "Rájöttünk, hogy sok fiatal keresi ezt" - mondja az egyik apáca.

https://gloria.tv/post/ZW4cVEViFmnY38j2PZSY1ADu4

Sebestyén Péter: Haláltánc

 

A sátán vezényel. Az emberiség húzza. MOSTANSÁG leginkább a járvány kottájából, amit szintén ő komponált. A mi hozzájárulásunkkal. De azt is folyton átírja. Hangulatjelekkel, hullámzásokkal, a ritmus diktálásával. Minél rohamosabb tempóban. Minél több disszonanciával. Minél több hangszerrel és annál is több, fals hanggal. Igyekszik minél több groteszk, fülsiketítő és ördögi szólamot megszólaltatni. Legyen belőle félelmetes, lelket-szellemet szétszedő, őrült hangzsivaj. Minden harmóniára utaló jelet kivenni, amennyire csak lehet. Nagy ez a zenekar. Az Astra Zeneca csak az egyik vonósnégyes. És ott a többi is. Egyik az öregeknek, másik a fiataloknak, harmadik a középkorúaknak. De egyik se jó mindenkinek, vagy annyi nincs is. (Annyi narancslé áll a szupermarketekben, hogy annyi narancs a világon nincs is…) Ha nem jelentkeznek elegen, bezárjuk az oltásközpontokat. Miközben a másik hír szerint már májusig telítettek az országos előjegyzési listák? Mi van? Ki érti ezt?…

A tudomány az elsőhegedűs, az egészségügy a kontrás. Ügyesen leosztva a többi szólamokat egyéb hangszereknek. Az egymást licitáló laboroknak és tudományos csoportoknak. A különféle gyógyszerlobbiknak és pénztárosoknak. A világhírű filantrópoknak és a segítőkész karvalytőkének. Mint Chaplin filmjében: a gyerek parittyával betöri az ablakot, aztán jön apu, s kínálja az ablaküveget. Jó pénzért. A wuhani WHO-ellenőrző csoportot eddig már megpuhították. Gates testvér azt nyilatkozta, ő a maláriára gondolt és nem volt szándékos víruscsinálás.

A szakemberek szerte a világon egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak, ásnak egy gödröt és abba temetik azt a földet, amelyet az előző gödörből kiástak. Országos fő tisztiorvosunk is összeszámolta: közel 4000-en kapták el a vírust az első, és közel 300-an a második oltás után. Sőt már a harmadik hullámnál tartunk, mert létezik már dél-afrikai, brazíliai, norvég és brit mutáns is. De a tudomány még nem tudja, mikor lesz vége az álarcos bálnak. Óvatos becslések is mindmáig pusztán egy év garanciát adnak azoknak, akik beoltatták magukat. S utána? Kezdünk mindent elölről? Az eddigi eredmények lenullázzák az azelőttieket? Töröljük az emberiség memóriájából mindazt, amit értéknek nevezünk? Hiszen mostantól, a hitványság, a gazemberség, a manipulálhatóság lesz az érték. Szemetet termelünk, de a hulladékot értéknek tekintjük. Munkahelyeket teremthetünk. A körforgásos hulladékgazdálkodás a fenntartható fejlődés motorja. Nem?

De miért kell annyi műanyagot termelni?  A szén, a gázolaj, a fa a hibás? Persze. A parasztgazdálkodás, a kertvégi WC szennyez, de a városi puhány életmód melléktermékei nem szennyeznek? Ugyan már! A nejlon nem szennyez? Kétszáz év múlva sem? (Lásd a tengerekben is felgyűlt sok csomagolóanyagot, egészségipari és egészségügyi veszélyes hulladékot, milliárdnyi maszkot, stb.) Évfolyamnyi egyetemista puskázik onlájn és „tölti le” vizsgáját sikerrel, mert megszülettek a digitális értékek?

Annyira összefonódott a pénz-tudomány-politika, hogy most már külön-külön sincs semmiféle hitelük. Hátborzongató ez a bizalmi válság, amibe az emberiséget beletaszították. Ez a káosz, amit a léleknek és szellemnek okoztak. Amivel összezavarták belső iránytűnket. Ez a tesze-tosza, kapkodó, magát mindennap újrafogalmazó és kijavító, hazug téblábolás.

Egyik internetes „vitapartnerem” azzal intézte el a vallásos emberek meggyőződését, hittapasztalatát, hogy az puszta pótcselekvés. Szerinte a vallásos hit nevetséges… (Most meg azt látom, hogy a világ „tudományos”, egymásnak ellentmondó, kínnal-bajjal összeeszkábált, erőltetett „érvei” még nevetségesebbek…) Neki az aminosav az istene. Egyébként is kisbetűvel írja a mi Istenünket. Mert hát istent ki teremtette? A lélek, ha van, hogy kerül a sejtbe? (sic), meg hát nemlétező dolgokat ő nem ír nagybetűvel. Íme, az ateizmus apoteózisa. Amikor istenítjük világunkat, tudásunkat, társadalmi berendezkedésünket, és közben kínunkban saját farkunkat harapdáljuk, körbe-körbe, mert az istentelen értékrendünk fojt meg, kerít be és öl meg minket.

Ezt szenvedi ma a posztmodern világ.

A tavalyi nagyböjt még csak edzés volt. Egyfajta bemelegítő kovid-lelkigyakorlat. Az idei már „élesben” megy. Be jó lenne, ha a mostaniban már azzal a céllal „böjtölnénk”, mi, keresztények, úgy kapaszkodnánk – bűnbánattal, alázattal, imádságos lélekkel – a szenvedő Krisztus ma is megújuló agóniájába, hogy ki tudnánk mondani: Atyám, legyen meg a te akaratod! Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!

Mert Krisztus akkor még a keresztről is hozzánk tud fordulni, és meghív a Paradicsomba. Mint a jobb latort.

Emlékezzél meg rólunk Urunk, a te Országodban!

Mert tiéd, csakis a Tiéd egyedül a hatalom és a dicsőség!

Válts meg önzésünkből, hiszen az emel föl minket, amiben Rád szorulhatunk!

https://katolikus.ma/halaltanc/?fbclid=IwAR0tcl3PhcdzsIa_KR0KmjMXfOnj93-dxM5IEdzfEQnzj9_M1o1vSk4qCIA