2021. február 4., csütörtök

Hatalmas átverés: A prelátusok diktálják a szabályokat, melyeket szabadon megszegnek - Viganó írása

 

Carlo Maria Viganó érsek közös szálat lát XII. Piusz nagyheti liturgiája és VI. Pál Novus Ordo-ja, VI. Pál ökumenikus gesztusai, II. János Pál Assisi panteonja és Ferenc pápa Pachamamája között.

Egy január 31-i levélben egy névtelen papnak elmagyarázza, hogy ezek a fejlemények a zsinat után "lehetségessé váltak, mert engedelmeskedtünk a lelkészeknek". Bár döntésük némelyike tévesnek tűnt, "nem hittük el, hogy becsapnak minket".

Viganó ezt "hatalmas átverésnek" nevezi. A modernista prelátusok tudják, hogy a jó fiúk engedelmeskedni fognak gonosz parancsaiknak: "Tudják, hogy mi, szegény bolondok, ahogy gondolják, Krisztus tekintélyét látjuk bennük." Így a prelátusok olyan szabályokat diktálnak, "amelyeket csak nekünk kell betartanunk, miközben ők maguk nyugodtan megszeghetik azokat".

Ezért Viganó szerint a pápának nem szabad engedelmeskedni, hibáira fel kell hívni a figyelmet és lemondásra kell kérni "pontosan a római pápával való hierarchikus közösség védelme érdekében".

Azt is javasolja, hogy imádkozzunk Istenhez, hogy "mielőbb" hívja magához Ferenc pápát, ha ez előnyös az egyház számára.

https://gloria.tv/post/E93qarbp7VVa2oYV9oNhuso3N

Egymás dicsérete: A nyertes pedig...

 

Szerdán kihirdették az emberi testvériségért szóló 2021-es abu-dzabi Zayed-díj két nyertesét.
• António Guterres ENSZ-főtitkár
• a francia/marokkói Latifah Ibn Ziaten, az Imad Ifjúságért és Békéért Egyesület alapítója.

Guterres szocialista és "gyakorló katolikus" 1995-ben portugál miniszterelnökként és pártállásával ellentétben kijelentette, hogy "nem szerette a homoszexualitást", és hogy ez "zavarta". 1998-ban sikeresen ellenezte az abortusz bevezetését Portugáliában. Második miniszterelnöki ciklusában legalizálták a kábítószer használó homoszex házasságokat.

Guterres 1999 és 2005 között a Szocialista Internacionálé elnöki tisztét töltötte be. Az Európai Külkapcsolati Tanács tagja, amelynek fő adományozója a Daimler, a Microsoft és a NATO mellett Soros.

Latifa Ibn Ziaten muszlim anya egy terrortámadás során elvesztette a fiát, aki francia katona volt. Támogatja a "szekularizmust" és a "vallások közötti párbeszédet", és Franciaország szocialista és zsidó intézményei támogatják.

A díjat Hamispróféta és az Al-Azhar imám adják át egy online "Az emberi testvériség" nemzetközi napján (február 4), amelyet közvetíteni fog a vatikáni média.

A díjat Hamispróféta abu-dzabi dokumentuma ihlette, és Zayed bin Sultan Al Nahyan (+2004) abu-dzabi diktátorról kapta a nevét. Első címzettjei 2019-ben Hamispróféta és az Al-Azhar imám voltak.

https://gloria.tv/post/yCQC86PGyTtb1h68qHAJdL4kZ