Carlo Maria Viganó érsek közös szálat lát XII. Piusz nagyheti liturgiája és VI. Pál Novus Ordo-ja, VI. Pál ökumenikus gesztusai, II. János Pál Assisi panteonja és Ferenc pápa Pachamamája között.

Egy január 31-i levélben egy névtelen papnak elmagyarázza, hogy ezek a fejlemények a zsinat után "lehetségessé váltak, mert engedelmeskedtünk a lelkészeknek". Bár döntésük némelyike tévesnek tűnt, "nem hittük el, hogy becsapnak minket".

Viganó ezt "hatalmas átverésnek" nevezi. A modernista prelátusok tudják, hogy a jó fiúk engedelmeskedni fognak gonosz parancsaiknak: "Tudják, hogy mi, szegény bolondok, ahogy gondolják, Krisztus tekintélyét látjuk bennük." Így a prelátusok olyan szabályokat diktálnak, "amelyeket csak nekünk kell betartanunk, miközben ők maguk nyugodtan megszeghetik azokat".

Ezért Viganó szerint a pápának nem szabad engedelmeskedni, hibáira fel kell hívni a figyelmet és lemondásra kell kérni "pontosan a római pápával való hierarchikus közösség védelme érdekében".

Azt is javasolja, hogy imádkozzunk Istenhez, hogy "mielőbb" hívja magához Ferenc pápát, ha ez előnyös az egyház számára.

https://gloria.tv/post/E93qarbp7VVa2oYV9oNhuso3N