2017. június 25., vasárnap

Égi Édesanyánk üzenetei 2017. június 25-én Medjugorjéból

Nyíljatok meg a mély imára!
Medjugorje, 2017. június 25.
Drága gyermekek! Ma szeretnék köszönetet mondani kitartásotokért és meghívni benneteket arra, hogy nyíljatok meg a mély imára. Gyermekeim, az imádság a hit szíve és az örök életbe vetett remény. Ezért imádkozzatok szívvel, mindaddig, míg szívetek nem énekel hálával a Teremtő Istennek, aki életet adott nektek. Gyermekeim, veletek vagyok, és édesanyai béke-áldásomat hozom nektek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Jó emlékezni a Szűzanya szavaira, amikor így szól hozzánk: „… gyermekeim, mindnyájatokat arra hívlak, hogy szívetek mélyéből nyíljatok meg erre a nagy kegyelemre, amelyet Isten itteni jelenlétem által ad… Évek óta hívlak és buzdítalak benneteket a mély lelki életre és az egyszerűségre.” Ezek az égi Édesanya szavai, amely szeretetéről és mellettünk való kitartásáról beszél.
Az életünkben minden kegyelem. Kegyelem a Szűzanya évek óta tartó jelenléte és jelenése Međugorjéban. Kegyelem és ajándék, ha tudunk imádkozni. Az első és legnagyobb alapigazság az imával kapcsolatban az a felismerés, hogy nem tudunk imádkozni.  Az apostolok is kérték Jézust: „Uram taníts minket imádkozni” (Lk 11, 1).
Ha elmarad a gyakorlati ima, nagy lesz az imádság utáni éhség. Az emberi szívnek Istenre van szüksége, mert csalhatatlanul tudja, ki az ő Teremtője?! Ha szívünk nem fordul Istenhez, akkor talál majd más hamis bálványokat és isteneket, amelyek nem hozhatnak békét számára.
Nem szavakkal való imára vagy Istennek kimondott üres szavakra, hanem mély imára hív bennünket a Szűzanya. Istennek nem a szavainkra, hanem a szívünkre van szüksége. Ahogyan Szent Ágoston mondja: „Az ember azért imádkozik, hogy átalakuljon és nem azért, hogy Istent informálja.” A mély ima vagy a kontempláció a keresztény ima útja az Istenről és az emberről való igazság megtapasztalásához, amennyire ez lehetséges az ember számára. Isten elküldte szeretet üzenetét az embernek, ő pedig értelemmel fogadja. A mai ember elfelejtkezett Istenről, az üzenet feladójáról. A mély ima lelki útján felfedezzük azt, amit Isten ajándékozott nekünk. Van személynevünk és családi vezetéknevünk. De, a mi igazi vezetéknevünk az, hogy Istenéi vagyunk. Isten életéből származunk és az Isten életébe térünk vissza. Spanyolországi látogatása alkalmával XVI. Benedek pápa a következőket mondta: „Minden ember Isten temploma.” Ez benső tapasztalat.
Van egy történet, amely magyarázatot ad erre. Volt egy keresztény ember, akit Paternosternek hívtak. Imádkozott, böjtölt és zarándokolt, de egy idő után az ima szárazzá és üressé vált a számára. Részt vett lelkigyakorlaton és különböző imaszemináriumokat látogatott. Bekapcsolódott a karitatív és békemozgalmakba. Egy ideig remeteként élt az erdőben. És mindezek után is ugyanolyan maradt, mint volt. A hazafelé vezető úton, vihar tört ki és egy idős embernél talált menedéket. Paternoster elmesélte baját az idős embernek. Az öreg hosszasan figyelte, majd azt mondta: „Fiam, te feledékenységben szenvedsz. Elfelejtetted a neved. Elfelejtetted, hogy te magad vagy az ima. Te a Miatyánk vagy. Imádkozni nem új imaforma elsajátítását jelenti, hanem tudni azt, ki vagy és olyan embernek lenni, amilyennek lenned kell. Jézus az imádság embere volt, de nem azért, mert imádkozott, hanem azért, mert ő maga volt az ima. Fiam, te is Isten imája vagy. Te Isten szentsége vagy. Te Isten temploma vagy.”
Nem csak az a kegyelem, hogy értelemmel felfogjuk, hanem, hogy bensőleg megtapasztaljuk azt, hogy Isten gyermeke és Isten temploma vagyunk. Isten ezt az ismeretet azoknak adja, akik komolyan és kitartóan kérik. A Szűzanya ebben az üzenetében megköszöni kitartásunkat. Jézus azt mondta: Kérjetek és kaptok, ez pedig azt jelenti: szüntelenül, kitartóan imádkozzatok.  Ezért fontos elhatározni, hogy egy órát adsz önmagadnak és Istennek a találkozásra, hogy erőt kapj a sikeres és megtervezett élethez.
Imádság
Szűz Mária, Te, aki a remény és a hit anyja voltál és vagy, az élet legnehezebb perceiben könyörögd ki számunkra az Isten útján való állhatatosság kegyelmét. Ó Mária, Te boldog vagy, mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked. Te pedig megjegyezted mindezeket a dolgokat és elgondolkodtál rajtuk (vö. Lk 2, 19), könyörögd ki számunkra azt a kegyelmet, hogy imánk szüntelen ajkunkon és szívünkben legyen úgy, ahogyan a levegő szünet nélkül kering testünkben. Ó Mária, Te mélyen ismerted Istent, mert kegyelemmel teljes vagy és teljesen Isten felé fordultál, ezért hozod nekünk Istent és vezetsz bennünket Istenhez. Szeretnénk kezünket a te kezedbe helyezni, szívünket a te szeplőtelen szívedbe, hogy tudjunk növekedni a hit, a remény és a szeretet útján. Ámen.
M.M
fordította: Sarnyai Andrea


Ivanka éves jelenése 2017. június 25.

Ivanka Ivanković Elez látnoknak 2017. június 25-én volt a szokásos éves jelenése. Az utolsó mindennapos jelenés alkalmával, 1985. május 7-én a Gospa Ivankára bízta a 10. titkot, és azt mondta, hogy Ivanka élete végéig évente egyszer fog megjelenni neki, mégpedig a jelenések évfordulóján. Így történt az idén is. Ivanka családi házában, szűk családi körben fogadta a jelenést, amely 4 percig tartott. A jelenés után Ivanka ezt mondta:
A Szűzanya a következő üzenetet adta:
„Gyermekek, imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok.”
A Szűzanya boldog volt és mindannyiunkat megáldott anyai áldásával.
A Szűzanya boldog volt és mindannyiunkat megáldott anyai áldásával.

ÖMLESZTETT MOCSOK A YOU TUBE-ON

Miközben azt üzengetik a legnagyobb amerikai internetes szolgáltatók, hogy üldözik az erőszakot és az közönségességet, a durva hangnemet, aközben ők ezt minden gátlás nélkül terjesztik. A YT csatorna is élen jár ezen szellemi rombolásban, elég ha csak a főoldalukon reklámozott anyagokat nézzük. De akik valamilyen téma után kutatnak, azok is lépten-nyomon beleütköznek a szennyes videókba, ahogy ez látható egy júniusi napon, amikor a közéleti videók közé bekeverik a tömény szennyet.




ERŐSZAKOS TUDATFORMÁLÁS MINDEN MENNYISÉGBEN
1-es képen az új szerb miniszterelnöknő, akit a hazai hírekben is emlegettek, hogy vállaltan LESZBIKUS. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy a diplomáciai közvetlen kapcsolatoknál őrá kell tekintettel lenni, minden tárgyalófélnek, hiszen ő leszbikus és még halvány célzást sem lehet neki tenni a beteges nemi hovatartozásokról. Ez az erőszak alattomos megnyilvánulása. Szerbia ezzel is igyekszik jó pontokat szerezni az EU-ba való belépéshez. Kérdés, hogy Putyin mit szól az ilyen húzásaikhoz?
2-es képen a migráncsok hajója, akik főleg az olaszoknál szoktak kikötni, de most már az olaszoknak is elegük lett az élősködőkből. Legújabb hírek szerint a panaszukat az EU elé vitték. Ami nálunk nagy aljasság az, hogy ezeket a lefizetett bűnözőket, menekülteknek nevezik, holott ezek nem önszántukból szállnak be a csónakokba, Líbia partjainál.
3-4-es képen a nemzetközi lexikon, a Wikipedia magyar változata erőszakos módon kéregeti a pénzt, bezzeg a nyugati nyelvű oldalakon ezt nem merik megtenni. A magyarokat még itt is meg akarják nyúzni.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/%C3%B6mlesztett-mocsok-you-tube

Utazási tilalmak az USA-n belül – Kalifornia magát bünteti a diszkriminatívnak tartott törvények miatt

california-travel-ban-FI
Tudom, manapság már tényleg nem kell nagyítóval keresni az idők jeleivel összefüggő híreket, hiszen szembe jönnek velünk, ha akarjuk, ha nem, de valahogy ezt a minket látszólag kevésbé érintő fejleményt mégse tudtam szó nélkül hagyni.
Arról van szó, hogy Kalifornia állam utazási tilalmat rendelt el négy másik amerikai államba, mégpedig azért, mert az érintett államok bizonyos helyi törvényeivel nem ért egyet. (Lásd még: ITT) Az utazási tilalom egész pontosan azt jelenti, hogy tilos állami pénzből finanszírozni olyan utazásokat, amik nem elkerülhetetlenül szükségesek. Ilyen lehet például egy iskolai sportcsapat utazása egy hivatalos mérkőzésre. A példa már csak azért is ideillő, mert Kalifornia egyik állami egyetemének amerikai focicsapata ősszel csapna össze a University of Alabama csapatával és az egyetem nem tudja, hogy az új tilalom érinti-e őket. Egyelőre az illetékesek se.
A korlátozással érintett legújabb államok egyébként Texas, Alabama, Dél-Dakota és Kentucky.
A kaliforniai törvényhozók először tavaly hoztak utazási tilalmat maguk után vonó törvényeket olyan államokkal szemben, amelyek szerintük a törvényeik által diszkriminálnak a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyekkel szemben. Észak-Karolina, Kansas, Mississippi és Tennessee már rajta voltak a tiltólistán. Talán Észak-Karolina esetéről lehetett a legtöbbet hallani, ahol törvény írja elő, hogy mindenki kizárólag a születési anyakönyvi kivonatán szereplő nemnek megfelelő nyilvános vécét használhatja és nem azt, amilyen neműnek éppen érzi magát.
Texas ellenben egy olyan törvény miatt került a listára, ami megtagadja a népjóléti szolgáltatásokat illetve az örökbefogadást „őszinte vallásos hittel rendelkező” szülők számára. Ez a törvény, főleg, hogy Texasról van szó, valóban elég meglepő, de ennél is érdekesebb, hogy Kalifornia ezt az LGBTQ közösség elleni diszkriminációként kezeli. Ezek szerint a másság egy vallás?
A helyzet értelmetlenségét jól szemlélteti a Kalifornia által választott tiltakozó intézkedés. Mint egy hisztis kisgyerek, aki fel se fogja, hogy a lehetetlen követelésért alkalmazott retorzióval saját magát bünteti.
Ha nem kapok csokit, egész nap a spájzban fogok ülni!
Akár pontokba is szedhetnénk a helyzettel kapcsolatos képtelenségeket, de azt hiszem nem érdemes.
Mennyire más képet mutat a 2000 éve elénk állított példa, hiszen Jézus nemhogy elkerülte az Isten törvényeit megszegő világot, és nemcsak eljött közénk, „hanem önmagát megüresítette, szolgai formát vett fel, és hasonló lett az emberekhez.”
Kalifornia reakciója helyett mi is inkább ez utóbbi útra lépjünk, ha kell akár Kaliforniáig, de legalább a szomszédba vagy a szomszéd szobáig elmenve ezen a széles világonMárk 16:15 az evangéliumért.


http://idokjelei.hu/2017/06/utazasi-tilalmak-az-usa-n-belul-kalifornia-magat-bunteti-a-diszkriminativnak-tartott-torvenyek-miatt/

Újabb vallásellenes merénylet Angliában

Gépjárművel hajtottak egy iszlám vallási ünnepre gyülekezők közé Angliában. Nem egyedi eset, az utóbbi hónap folyamán ez a második olyan merénylet, ahol az elkövető muszlimokat akart gyilkolni.
Járdára hajtott és embereket gázolt el vasárnap egy személyautó Newcastle-ben – az incidensnek legkevesebb hat sérültje volt, köztük gyermekek is. A gépjármű a Westgate Sportközpont előtt hajtott a járdára, amikor az íd al-fitr muszlim vallási ünnep alkalmából több száz ember gyülekezett a környéken. A rendőrség közleménye szerint egyelőre nem tekintik terrorcselekménynek a történteket. Egy 42 éves nőt őrizetbe vettek, majd több embert kihallgattak az incidens után.
Napokkal ezelőtt, június 19-én szintén egy hasonló eset történt: az elkövető egy mecset mellett hajtott az emberek közé a Finsbury Parknál, Londonban. A rendőrség szerint egy ember életét veszítette, és az incidens során tízen megsérültek. A brit Muszlim Tanács közleménye szerint az elkövető kifejezetten muszlimokat akart ölni, emiatt választotta ezt a helyszínt, ahol a hívők épp az éjféli imáról távoztak a mecsetből.
A június 25-i merénylet már a második olyan eset, ahol az elkövető muszlimokat akart ölni, nem sokkal azután, hogy egy tagjait vallási hivatkozások felhasználásával radikalizáló terrorszervezet az iszlám nevében követett el terrorcselekményeket.

http://www.hidfo.ru/2017/06/ujabb-vallasellenes-merenylet-angliaban/