2013. október 18., péntek

Hűtlenségi felmérés - kik és miért?


A magyarok többsége életében legalább egyszer már félrelépett, a hűtlenek többsége visszaeső, és a budapestiek kezelik a leglazábban a párkapcsolataikat - ezek derültek ki abból a kérdőíves felmérésből, amiben több mint ötszáz megkérdezett nyilatkozott saját, partnere és szülei párkapcsolati hűségéről.
A viszony.hu által végzett kutatásban résztvevők közül tízből csak hárman voltak biztosak abban, hogy soha nem csalnák meg párjukat, azonban minden második hűtlennek vallotta magát, minden harmadik pedig több alkalommal is félrelépett már élete során. Ennek ellenére a megkérdezettek nagyobb többsége elítéli a hűtlenséget.
A félrelépők 80 százaléka potenciális visszaesőnek számít, hiszen a hűtlenkedők közül csak minden ötödik állította magáról, hogy soha többé nem tenne ilyet.
 
A fővárosiak és a vidékiek között éles a kontraszt: a budapestieknek csupán alig negyede állítja magáról, hogy minden körülmény között hű maradna párjához, míg a kisebb településen élők körében kétszeres ez az arány.
Kiderül az eredményekből az is, hogy a férfiak kétharmada hisz az egész életen át tartó szerelemben és hűségben, míg a hölgyek közül csak minden második vélekedik így. Kitűnik, hogy azok, akik szüleik házasságát pozitívan értékelik sokkal inkább hajlamosak hinni a sírig tartó hűségben, mint azok, akik azt feltételezik, hogy már felmenőik is hűtlenek voltak egymáshoz.
Almási Kitti pszichológus szerint a személy önmagához való viszonya határozza meg, hogy képes-e tartósan monogámiában élni, a másikat és önmagát is szeretni, így aki alacsony önbecsüléssel rendelkezik, vagy szorongó, nagyobb eséllyel fordul újabb és újabb partnerek felé, akiktől megerősítést vár.
(MTI)

Amszterdamban adómentes marad a Szcientológia Egyház

Továbbra is adómentességet élvezhet a Szcientológia Egyház amszterdami szervezete, mert tevékenysége jótékonynak minősíthető - így döntött az amszterdami fellebbviteli bíróság felülbírálva egy első fokú ítéletet.
Az üggyel foglalkozó első bíróság úgy ítélte meg, hogy adóznia kellene a szervezetnek, mert követőitől díjat szed tanfolyamaiért. A fellebbviteli bíróság azonban rámutatott arra, hogy a Szcientológia Egyház eltekint a tandíjtól olyan tagjai esetében, akiknek nem futja rá. Emellett - áll a fellebbviteli bíróság ítéletének indoklásában - nincs lényeges különbség a szcientológiai tanfolyamok és azok között, amiket más spirituális szervezetek tartanak.
A szcientológia hivatalosan elismert vallás az Egyesült Államokban, más országokban üzletnek tekintik vagy szektának, és korlátozzák tevékenységi lehetőségeit. Németországban, Franciaországban és Görögországban az elmúlt években különböző állami szintű fellépések történtek ellene. Tavaly Belgiumban is felmerült a betiltásuk. Magyarországon a 2012. december 30-án elfogadott új egyházi törvény szerint nem egyház, jelenleg vallási egyesületként működik.

Míg Hollandiában a szervezet számára kedvező bírósági döntés született, szerdán Franciaországban nem. A semmítőszék jóváhagyta a franciaországi Szcientológia Egyház ellen csalás miatt hozott jogerős ítéletet és így bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetést kell fizetnie a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetének. Utóbbiak közölték, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak azzal érvelve, hogy sérelem érte a vallásszabadságot. A semmítőszék viszont úgy látta, hogy kizárólag a büntetőjog megsértése alapján született ítélete.

MTI, Index

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Minden új törvény, melyet az ellenség Egyházamban hamarosan bevezet, gúnyolni fogja az Atyám által lefektetett Igazságot

2013. október 17. csütörtök, 20:38
Drága szeretett leányom, bárcsak több ember hinne igazán Bennem, Jézusukban, akkor a szívükben békére találnának. Ahol nincs bizalom, ott félelem van. A félelem megakadályozza, hogy Isten Szeretete behatoljon a lelketekbe, és akkor rabbá váltok. Semmi más nem könnyíti meg a terheteket, csak egyedül az Én Világosságom.
Amikor Én az Igazságot közlöm veletek, ezt csak azért teszem, mert szeretlek benneteket, és vágyom arra a napra, amikor végre egyesülni fogunk. Ne féljetek az Igazságtól. Szeretetem el fog tölteni benneteket bátorsággal és erővel, hogy állhatatosak és hűek maradjatok Hozzám minden dologban. Én megvédem közületek mindazokat, akik ezt kérik Tőlem, de csak azok a lelkek nem fognak félni, akik teljesen átadják magukat Nekem.
A fenevad gonoszsága modern és elbűvölő módon lesz álcázva, mely a humanizmus látszata, ami a szeretet és a szegények iránti gondoskodás által fog megmutatkozni. Egy percig se higgyétek, hogy a Sátán tanítványai valaha is a valódi arcukat fogják nektek megmutatni. Minden hazugság, amellyel felcserélik az Igazságot, logikusnak fog tűnni, és mintha az mindenki javát szolgálná. Minden új törvény, melyet az ellenség Egyházamban hamarosan bevezet, gúnyolni fogja az Atyám által lefektetett Igazságot, melyet Mózesnek adott a Tízparancsolatban. Minden gesztust, legyen az bármilyen kifinomult, azzal a céllal agyalnak ki, hogy sértegessenek Engem, Jézus Krisztust, az Emberfiát. A csaló, mivel gyűlöl Engem, nem tud ellenállni annak, hogy a szolgái által ne gúnyolódjon Velem. Ő minden szakrális tárgyat meg fog szentségteleníteni a cselekedetei, szavai és a sátáni szimbólumok hozzáadása által. Csak azok fogják ezt az utálatot észrevenni és világosan megérteni, hogy ezek a gesztusok valójában mit is jelentenek, akik ismerik az Igazságot.
A Sátán hatalma összezavarhatja tanítványaimat, elvonhatja figyelmüket és gyötörheti őket. Ő, a Sátán, sosem fog békén hagyni benneteket, különösen akkor nem, amikor az Igazságról tesztek tanúságot. De tudnotok kell a következőt: őt le lehet győzni, ha teljesen megbíztok Bennem. Ha teljesen átadjátok magatokat Nekem, nem lesz elég hatalma ahhoz, hogy befolyásolja a Belém vetett bizalmatokat. Neki, a Sátánnak vége van. Uralkodása, mely az emberiség számára fájdalmas volt, véget ér. Az Ellenem irányuló utolsó sértését az antikrisztus által fogja véghezvinni, aki utánozni fog Engem, és azzal fogja becsapni a világot, hogy Ő nem más, mint Én, Jézus Krisztus, és aki azért jön, hogy megmentse a világot.
Ha ismeritek az Igazságot, akkor képesek lesztek ellenállni ennek a kísértésnek. Ha továbbra is szilárdan kitartotok az Igazság mellett, melyet a Legszentebb Biblia tartalmaz, akkor üdvözülni fogtok.
A végső támadás gyors lesz, s akkor megmutatom majd az Igazságot a világnak, amit csak azok fognak elutasítani, akik tele vannak Irántam való gyűlölettel. Ne féljetek, mert Én vagyok az emberiség egyetlen Megváltója. Csak egyedül az Én Szeretetem fog megtartani benneteket. Csak azokért a szegény lelkekért aggódjatok, akik le fognak köpni Engem, miközben Én (segítő) Kezemet nyújtom nekik, hogy Új Paradicsomomba vigyem őket.
Jézusotok

Kollektív öngyilkosság


Bár a csoportosan elkövetett öngyilkosság sosem volt ismeretlen fogalom, nagy lökést adott a jelenségnek az internet, ami paradox módon sokszor ismeretlen embereket terelt össze pusztán öngyilkosság céljából.
Az első interneten szerveződött öngyilkosság 2000 októberében történt Japánban, ahol egyre több ember szervezi meg életének végét az interneten keresztül. A jelenség különösen azért riasztó, mert főleg a fiatalok körében hódít, és azok között, akik egyedül amúgy nem lennének öngyilkosok, az interneten keresztül azonban bátorítást kapnak.
Az interneten szervezett öngyilkosságok során ismeretlen emberek, sokszor négyen, öten is összeállnak, hogy megbeszéljék, hogyan vessenek véget az életüknek. Végül általában a Tokió melletti Fuji hegyhez hajtanak valamelyikük autójával, előtte azonban még bebiztosítják egy időzített sms-sel, hogy haláluk után rájuk találjanak. Az interneten szerveződő öngyilkosság azért is különösen veszélyes, mert nincs, aki lebeszélné az illetőt a tettéről.
Pár éve itthon is több ízben előfordult, hogy fiatalok lányok autóban együtt követtek el öngyilkosságot.
(index)

Közeleg a norvég egyházi melegházasság

A norvég püspökök többsége támogatja az egyneműek egyházi házasságkötését, jelentette be csütörtökön a norvégiai protestáns egyház.
A norvég evangélikus egyház püspökeinek találkozója után vált ismertté, hogy nyolc püspök támogatja az egyneműek egyházi házasságkötésének engedélyezését, míg négy ellenzi.
A kérdés erősen megosztja az egyházat.
A püspökök többsége az első időben megelégedne annyival, hogy a polgári házasságkötés keretében tartsanak egy egyszerű egyházi szertartást is. A konzervatív püspökök még ezt a megoldást is ellenzik. A kérdésről a norvégiai egyház 2014. áprilisi szinódusán döntenek.
Norvégiában 2009 óta engedélyezett az polgári esküvő és az örökbefogadás az egynemű párok számára, és az evangélikus egyház is engedélyezi a homoszexuális papok felszentelését.
Norvégiában ugyanakkor csak 2006-ban választották szét az államot és az egyházat. Az evangélikus vallás királyi rendelettel 1537-ben vált Norvégia hivatalos vallásává.
Norvégia lakosságának 86 százaléka az evangélikus norvég egyház tagja.


MTI