A Vatikán szeptember 7-én közzétette a "Szinódus a szinodalitásról" című előkészítő dokumentumot és kézikönyvet, amely egy két éven át világi találkozók és üres viták sorozata leírva. A "záródokumentum", amely 2023 októberére várható, valószínűleg már meg van írva.

Az egyik fő cél, hogy "részvételi és befogadó egyházi folyamatot éljünk", amely mindenkinek" (kivéve a háttérbe szorított katolikusokat), különösen azoknak, akik különböző okokból "a perifériára szorultak", lehetőséget ad arra, hogy "kifejezzék magukat és meghallgattassanak".

A kézikönyvben felsorolt témák azok, amelyeket az oligarchák erőltetnek: Covid-19, bevándorlás, bántalmazási kamu, társadalmi igazságosság, éghajlatváltozás. Tömeggyilkos hamispróféta egyházában senkit sem érdekelnek az egyház számára releváns témák.

A kézikönyv dicséri a meglévő szinodális/öngyilkos folyamatokat, mint amilyenek Németországban, Dél-Amerikában, Írországban és Ausztráliában vannak, és követeli, hogy hallgassák meg a fiatalokat, a nőket, a szegényeket, a külföldieket és "a hitüket ritkán vagy soha nem gyakorló katolikusokat" - miközben a kompetencia nem keresendő.

A szinódus "eredményei" 2024-től világszerte megvalósulnak az összeomló szinódusi egyházban.

https://gloria.tv/post/Uzj6y6yqN2iA3LxQJCarpdb7G