2011. május 6., péntek

Élő rózsafüzér zarándoklat



Az Élő rózsafüzér zarándoklatot Budapestért, és a Budapest körül élőkért 2011. május 14-én, szombaton 9 szakaszban szervezzük meg már ötödik alkalommal, a Család Évében. Az élő rózsafüzér zarándoklat ötlete a bécsi Andreas Schätzle atyától származik, aki először 2003-ban, az ottani városmisszióra készülve szervezete meg a Bécs körüli zarándoklatsorozatot, mely hagyományt teremtett Bécsben és Ausztriában. A budapesti Élő Rózsafüzér Zarándoklat kilenc egyidejű gyalogos zarándoklatból áll, érintve városszéli plébániákat, kegyhelyeket, természeti és kulturális értékeket. Egy-egy szakasz kb. húsz kilométer hosszú.
Csatoltan küldöm a zarándoklat fontosabb információit tartalmazó szórólapot, melynek egyik oldala, a zarándoklat kicsinyített plakátja.  Az öt végponton a szomszédos szakaszok zarándokai találkoznak egymással, ahol este hálaadó szentmisét tartanak. A zarándoklat kegyhelyeket, plébánia templomokat érint az alábbi útvonal szerint:
1. szakasz: 8.00 óra indulás Máriabesnyő – Gödöllő –  Kerepes
2. szakasz:
7.30 óra indulás Csillaghegy - Káposztásmegyer – Fót
3. szakasz:
7.30 óra indulás Csillaghegy – Pesthidegkút – Máriaremete
4. szakasz:
7.30 óra indulás Farkasrét – Makkosmária– Budaszentlőrinc – Máriaremete
5. szakasz:
7.30 óra indulás Farkasrét – Gazdagrét – Kelenvölgy – Budatétény – Nagytétény
6. szakasz:
7.30 óra indulás Soroksár – Csepel – Nagytétény
7. szakasz:
7.30 óra indulás Soroksár – Pestszentimre – Pestszentlőrinc Havanna lakótelep
8. szakasz:
9.00 óra indulás Rákoskeresztúr – Rákoshegy - Pestszentlőrinc Havanna lakótelep
9. szakasz:
9.00 óra indulás Rákoskeresztúr – Rákosliget – Cinkota – Kerepes
Este 19.00 órakor szentmiséket a következő főpapok mondják:
Máriaremete: Dr. Erdő Péter bíboros úr
Fót: Dr. Beer Miklós megyés püspök úr

Nagytétény: Dr. Udvardy György püspök úr

Havanna lakótelep: Dr. Székely János püspök úr
Kerepes: Spányi Antal megyés püspök úr


Élő rózsafüzér Budapest körül nagyobb térképen való megjelenítése

Kilenced az Engesztelők Találkozójáért

Május 21-én lesz Vácon az Engesztelők első országos Találkozója. Annál jobban tudnak áradni a kegyelmek, minél többen készülünk lélekben erre a találkozóra. Kérlek mindnyájatokat, hogy a találkozó előtt 9 nappal kezdjetek kilencedet ennek a találkozónak a sikeréért, hogy mindazok a célok, amelyeket az Égiek erről a találkozóról elgondoltak, megvalósulhassanak, és hogy semmi ne akadályozza a kegyelmek kiáradását. Május 12-én, csütörtökön kezdjük el ezt a kilencedet! Ki-ki szabadon imádkozzon, ajánljon fel szentmiséket, személyes áldozatokat erre a szándékra! A találkozó programja, a vele kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók: http://engeszteles.bocsajozsef.hu/kiengesztelodesi-talalkozok/talalkozok
2011. május 21. szombat
Helye: Szent Anna Piarista Templom, Vác
Programja:
Délelőtt 9 órától előadások: Az engesztelés gondolata és gyakorlata néhány szerzetesrend életében
1. Pálosok: Bátor Botond tartományfőnök
2. Karmeliták: Zselepszky Fábián atya
3. Domonkosok: Mészáros Domonkos atya
4. Piaristák: Bocsa József atya
Egy hosszabb ebédszünet után, amelyben lehet egymással spontánul találkozni délután
14.00 Közös engesztelés (vezeti Csilik János atya)
16.00 Püspöki szentmise (Főcelebránsa Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr)
Várjuk mindazokat a közösségeket, csoportokat, egyéneket, akiknek valamilyen formában fontos az engesztelés. Kérjük, hogy előre jelentkezzetek, hogy kitűzőket készíthessünk, és ezek segítségével könnyebben megszólíthassuk egymást. Kérjük, hogy írjátok meg azt is, milyen formában végzitek az engesztelést, hogy ezeket összesíteni tudjuk és kicserélhessük tapasztalatainkat!
A jelentkezést a következő címre várjuk: talalkozo@bocsajozsef.hu;
vagy Rózsahegyi Margit: 2600 Vác, Galamb utca 8. T: 06305248291

Ne felejtsetek el jelentkezni se erre a találkozóra, ha jöttök! Szeretettel várunk mindnyájatokat


Néhány praktikus tudnivaló
Hogyan közelíthető meg a Piarista Templom?
Akik vonattal vagy busszal érkeznek, azoknak a főtérig (Március 15-e tér) kell jönniük, az itt lévő Fehérek templománál balra kell kanyarodni. Onnan már látszik a fehér kéttornyú templom.
Akik busszal vagy más gépjárművel jönnek, azoknak a Székesegyházat kell keresniük (Konstantin tér). A Székesegyház és a Piarista Gimnázium között vezet le az út a Dunához. Ott balra kanyarodva buszok és személyautók is ingyenesen parkolhatnak. Onnan rövid kis sétával megközelíthető a Piarista Templom.
Kitűző
Aki szeretné, hogy mások könnyebben szóba elegyedjenek vele, az helyezzen el a ruhájára egy kis névjegykártyát azzal a névvel, ahogyan szeretné, hogy szólítsák, és hogy honnan jött, vagy hogy milyen engesztelő közösség tagja!
Aki nem hoz magával ilyen kitűzőt, az igényelhet is a templom bejáratánál.
Szenteltvíz
Aki szeretne exorcizált szenteltvizet vinni magával, az hozzon megfelelő edényeket. A kertben a Szűzanya szobornál lévő csapból ezeket ebédszünetben megtöltheti. Tegyen bele az ott található exorcizált sóból, hozza magával a templomba a 14 órakor kezdődő közös engesztelésre, és azon megszenteljük. (Nem kell kihozni az oltárhoz, mindenkinél maradhat a helyén a víz.)
A múlt csütörtökön elkezdtük a kilencedet ezért a találkozóért. Ha valaki nem kapcsolódott volna bele akkor, az ima még most sem késő.
Szeretettel várunk mindenkit.