2020. augusztus 1., szombat

Becstelenség: Vandalizálták a katolikus templomot, megtaposták a szentostyákat


Nicaraguai Nindriben található Nuestra Senora del Perpetuo Socorro templomot emberi démonok látogatták meg július 29-én.

A Nicaragua Católica Facebook.com profil több képet is publikált, többek között a tabernákulumról is. A szentostyákat a földre dobták, a cibóriumot és monstranciát pedig ellopták.

A bűnözők megtaposták a szentostyákat és vandalizálták a képeket, szobrokat, padokat és ajtókat. Július 30-án a plébánia jóvátételi szertartást ünnepelt

https://gloria.tv/post/x8jwneymF6GR3ZCBME6aVsRtk

Harminc apáca esküdött fel ugyanazon a naponSzent Márta napján (július 29) Angelo Becciu Kúria bíboros harminc fiatal apáca esküjét fogadta el, akik a Marta y Maria Kongregációhoz tartoznak.

A szertartás a Sant’Eugenio bazilikában történt, ami az Opus Dei-hez tartozik.

Ez az első guatemalai alapítású apácai kongregáció. Az alapító Miguel Angel García Aráuz (+2003) jalapai püspök és Angela Silva apáca. A csoportot 1979 januárjában alapították hat kandidátnővel.

Mára már több, mint 800 apáca van jelen 86 közösségben nyolc országban (Guatemala, Venezuela, Etiópia, Honduras, Argentína, Spanyolország, Kolumbia és Olaszország) Képek.

https://gloria.tv/post/2z8XEPopSRhgBVkCd7WbZfhru