2014. április 26., szombat

A VATIKÁNBAN MINDEN LEHETSÉGES


LEHET KÉT PÁPA EGYSZERRE

ÉS LEHET EGYHÓNAPOS PÁPA IS


I. János Pál pápa rövid uralkodása nem tette lehetővé, hogy elképzeléseit kiteljesítse. Az általa elképzelt reformokat végül is II. János Pál pápa vezette be, aki alapvetően reformálta meg az egyházat. (II. János Pál pápa nevét I. János Pál tiszteletére vette fel, ezzel jelezve, hogy az ő nyomdokain akar járni.) I. János Pál érzékelte az egyház hanyatlását (a kapitalista társadalmakban csökkenő egyházi befolyás, a szocializmussal kialakult modus vivendi), aggodalommal töltötte el a Harmadik Világ élete, a Vatikán helyzete (a fényűzés ellen, a bíborosok ellen akart fellépni, rendbe kívánta tenni a Vatikáni Bankot, amelynek vezetőit 34 év múltán, 2012-ben vád alá is helyezték hűtlen kezelés gyanújával), és az egyházat nyitottá akarta tenni az emberek előtt. Mint teológus, konzervatív nézeteket vallott, VI. Pál pápa 1968-as nézeteit (Humanæ Vitæ) vallotta a szexualitással kapcsolatban is.I. János Pál pápa megválasztása után 33 nappal halt meg, máig rejtélyes körülmények között. A hivatalos közlemény szerint halálát szívelégtelenség okozta. (A pápák holttestét nem boncolják fel, így ez a hivatalos közlemény csak a tapasztalt tünetek alapján született.) Halála után hat nappal helyezték örök nyugalomra, a Szent Péter-bazilika grottájában. Halálának körülményeiről azóta is spekulációk folynak, egyesek szerint megmérgezték, mert nyilvánosságra akarta hozni a vatikáni bank botrányában érintett bíborosok nevét, mások szerint azért, mert az adminisztrációban akart jelentős változásokat bevezetni, és fel akarta számolni a vatikáni korrupciót, valamint meg akarta törni egyes bíborosok hatalmát. Ezt a teóriát egy Jesus López Sáez szalézi szerzetes El dia de la cuenta című (angol címe: The Day of Reckoning) könyvében próbálja bizonyítani, valamint David A. Yallop In God's Name könyvében. Az igazi előrelépés közelgő boldoggá avatása lesz, amikor exhumáltatni kell majd a Vatikáni Grottából.(wikipedia, részlet)

A NYUGDÍJAS PÁPÁT AKTIVIZÁLTÁK

Ma jelentette a MNO, hogy a „lemondott” Benedek pápa újra „üzemképes” és Ferenc pápával együtt fogják szentté avatni a két kiszemelt régi pápát. Ha valaki eddig nem tudta követni ezt a pápaforgalmat, akkor ne önmagában keresse a hibát. Lesznek itt még meglepetések. Miért lett szent a két pápa? XXIII. János azért, mert megcsinálta a II. Vatikáni Zsinatot, ahol a zsidókat „fölmentették” a Jézus gyilkosság alól, míg II. János Pál pápa köztudottan nagy zsidóbarát volt, külön könyvet is írt a zsidó barátaihoz...
Kép:MNO

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/vatik%C3%A1nban-minden-lehets%C3%A9ges


A XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatására Rómába érkezett zarándokok vasárnap hajnalra teljesen elfoglalták a Szent Péter térre vezető utcákat – írja az MTI. A kordonoknál felgyülemlett tömeg azt kiabálta, hogy engedjék be őket. Tapssal, imával és énekkel adtak nyomatékot követelésüknek, hogy nyissák ki a kapukat. Amikor ez megtörtént, olaszok, lengyelek, franciák, magyarok és a világ minden részéből érkezett zarándokok futva indultak el a térre.
A kordonoknál álló rendőrök csoportokban igyekeztek átengedni a hatalmas tömeget, de az néha erősebbnek bizonyult. Az emberek egyébként türelmesen és boldogan igyekeztek Róma minden utcáján a tér felé.

Sokan az Angyalvár előtti téren éjszakáztak hálózsákokban. Az olasz polgári védelem emberei vizet osztanak, a kerekes székes zarándokokat a térnek az oltár közeli részébe segítik.
Az internet- és mobilszolgáltatás a Vatikán egész környékén akadozik a telítettség miatt.
(index)