2013. május 25., szombat

A Szűzanyánk 2013. május 25-ei üzenete Medjugorjéből

*Medjugorje, 2013. május 25.* **
"Drága gyermekek! Ma arra hívlak benneteket, hogy legyetek erősek és határozottak a hitben és az imádságban mindaddig, amíg imátok nem lesz olyan erős, hogy megnyissa szeretett Fiam, Jézus szívét. Imádkozzatok gyermekeim, imádkozzatok szüntelenül mindaddig, amíg szívetek nem nyílik meg Isten szeretetére. Veletek vagyok és közbenjárok mindnyájatokért és imádkozom megtérésetekért. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
--
Mária, Béke és Kiengesztelődés Királynője, könyörögj értünk és az egész világért

Római Riport - 2013. május 25.

Motoron, Istent szolgálva Interjú: P. Bátor Botond OSPPE Tartományfőnök


Az olasz filmekben természetes látvány, hogy a plébános Vespával érkezik. Idehaza ez szokatlan, viszont ugyanúgy jelen van. Bátor Botond testvért, a magyar pálos rend tartományfőnökét kérdeztük a motorozás és a lelki élet kapcsolatáról.
DSC08536
P. Bátor Botond OSPPE Tartományfőnök
Az átlagember fejében a szerzetes és a motorkerékpár nehezen kapcsolható össze. Szembesülnek ezzel önök is?
Ez csak a jelenkor, hisz mostanra a motor elvesztette közlekedési eszköz szerepét, inkább hobbieszközzé változott. De gondoljunk csak Olaszországra – ki ne látott volna olyan filmet, hogy megvillan a reverenda vagy a fityula? Az autón senki nem kapja fel a fejét, pedig lehet ez közlekedési eszköz is.
Nem nagyon ülök föl úgy, hogy ne lenne célom, vagy ne munkámmal lenne kapcsolatos. Ez így kellemesebb is, ki ne menne szívesebben valahova motorral, mint autóval? Ha hétvégén használnám, akkor viszont beszervezek másokat is, közösen látogatunk meg történelmi, pálos romokat és kolostorokat az országban.

Rendkívül szép helyekre el lehet így jutni: Nagyvázsony, Pula, Salföld vagy Badacsonytomaj, ahol sajnos a falak már nem láthatóak, de itt áll most II. János Pál emlékhelye. A Mecsekben is van mit nézni, de Jakabhegy mellett működő rendház is van Dél-Magyarországon. Észak-Keleten Füzér, Sátoraljaújhely, Gönc, Telkibánya kínál jó motoros úti célt.
motoros1
A török idők előtt mintegy 100 kolostor és 1000 szerzetes tartozott a pálosokhoz. Az egész országban és azon túl is megtalálhatók voltak, de az 1686 és 1786 közé tehető barokk újjáéledés után sajnos II. József feloszlatta a rendet – ekkor 310 szerzetes volt.
Már 1782-től megindult az úgynevezett szemlélődő közösségek (kamalduliak, karthauziak, a klarisszák és az ágostonos apácák) felszámolása, a pálosokra négy évvel később került sor. A hivatalos indokkal szemben mi iskolákat tartottunk fenn, tanítottunk, kivettük részünket a kulturális életből. A Hazafias Férfiúi Társaság, ami tulajdonképpen a Magyar Tudományos Akadémia elődjének tekinthető, szintén pálos alapítású. A rend alapításától fogva összefonódott a magyar kultúrával – leginkább ez és a birtokok zavarhatták II. Józsefet.
A pálos rend magyar alapítású, az egyetlen. Boldog Özséb esztergomi kanonok hozta létre 1250-ben. Ő akkor már négy éve elvonulva imádkozott. Álmot látott, amelyben sok kis láng egyesült – tudta, hogy össze kell fognia az országban elszórtan élő remetéket. A rend a nevét nem az apostolról, hanem Remete Szent Pálról kapra, aki 228-341 között élt Egyiptomban. A remeték atyjaként elismerve tekint rá a keleti, a nyugati és a kopt egyház is. Ő lett a rend patrónusa, égi pártfogója – történetét kortársa, Szent Jeromos írta le.
DSC08538
A fehér barát és a mi Yamaha tesztmotorunk
Rendjük hány tagja motorozik?
Négyen vagyunk Barnabás, Attila és László testvérrel, aki gyakran a mikrobuszt vezeti – erre is szükség van, ha hosszabb zarándokútra indulunk, műszaki hiba vagy kisebb baleset is előfordulhat. Legutóbb százan mentünk a lengyelországi Częstochowába, ami Szűz Mária híres kegyhelye, a középkor óta zarándokhely. A város Jasna Góra nevű pálos rendi kolostorában őrzik a híres kegyképet, a Fekete Madonnát.
Van, hogy csatlakoznak hozzánk nem a rendünkhöz tartozó papok is, de leginkább civilek kapcsolódnak zarándokútjainkhoz. Magukat Motorkerékpálosoknak hívják – a szűkebb mag a legtöbb túrán jelen van, de akadnak olyanok, akik ritkábban csatlakoznak. Nem hozunk létre klubot vagy egyesületet, mi csak zarándokutakat szervezünk; szeretnénk, ha a motorosokat a hite hozná közénk.
Lelki csoport ez, de van igény az ilyen programokra. A „Pálosok nyomában” motoros zarándokútjain 10-15-20 ember vesz részt – nagyjából ez a létszám az, amennyivel még lehet együtt motorozni. Mondjuk a nagy częstochowai búcsún 15 ezer motoros van. Mi inkább két csoportot alakítottunk, de többen egyénien, két-három géppel összeállva utaztak.
Július 12–14. között Pálosszenkúton tartunk motoros búcsút. Napközben kulturális és lelki programok lesznek, este koncertek is. Idén többek között föllép a sérült emberekből álló Nemadomfel együttes és a Misztrál. Szombaton rockzene, és ellátogatunk Félegyházára egy motoros felvonulás keretében. A templom előtt megáldják majd a motorosokat, és a találkozókhoz hasonlóan vetélkedők is lesznek, idén először gyorsulási verseny is. Belépő nincs, hisz ez búcsú – annak ellenére, hogy a motorokhoz kötődik, ez egy lelki program.
motoros aldas2010
Már szerzetesként kezdett motorozni, vagy még előtte?
Még a szeminárium előtt szerelmesedtem bele. Kőbányai gyerek vagyok, ott kerültem bele olyan társaságba, akik már a nyolcvanas években erdélyi túrákat szerveznek. Többször elvittek magukkal, megismertem a T5-öt, a P10-t és az ETZ-ket. Volt olyan, hogy egy srác a T5 vázába Jawa 250 blokkot fabrikált bele. Mivel a lába gipszben volt, oldalkocsit akasztott föl – ebben utaztam én, nagy élmény volt.
2002-ben házfőnök lettem Pécsett. Ekkortájt vezették be a parkolódíjat a városban, így megfogant bennünk a gondolat, hogy valami kisebb, praktikus motort kéne beszerezni. Vásároltunk egy Honda Bros 400-at, ami egy V2-es belpiacos japán motor. Nagyon szerettem, de az Alföldön sajnos egy balesetben összetört; kikanyarodott elém egy autó.
motoros2
Munkára használtunk quadot is, a 250-es Yamaha erős és szórakoztató gép volt, de sajnos el kellett adnunk, mert egy kistraktorra nagyobb szükségünk volt. Ekkor már elterjedt, hogy van közünk a motorokhoz, és egy görög katolikus pap hívott fel minket, hogy eladná Suzuki GSX-ét. Megvettük, sőt, később Barnabás testvér tőle vette a Kawasaki Ninja 900-asát is.
Később egy Honda CX500 került hozzám, nagyon jó gép a trágyaszórónak csúfolt kéthengeres, de sajnos nem nagyon tudta tartani a tempót a többi motorral, így azt is eladtuk együtt a Suzukival – most egy 2001-es első szériás Yamaha FJR1300-at használok, amit Németországban vásároltunk használtan. De láthatta, itt a gellérthegyi sziklatemplom előcsarnokában a Kawasaki mellett egy Honda Bali 100 is parkolt – ezt leginkább Attila testvér használja a városban.
RAW 0087
Többször felmerült az évek során, hogy már nem kerül hozzánk újabb motor, de egyrészt praktikus, másrészt annyi érdekes élményt adhat. Volt, hogy általános iskolai osztálytalálkozómra motorral érkeztem – egy volt osztálytársnőm ezt látva jött rá, hogy mégis lehetünk életközeliek. Ez volt az első lökés későbbi megtéréséhez.
Idős asszonyok is szeretettel néznek ránk, mikor nyeregben érkezünk. Fontosnak tartom, hogy ne csak a valóságtól elrugaszkodott képet mutassunk a motorosokról, ne csak a rossz, hanem a pozitív példa is rögzülhessen. A többséggel nincs semmi baj. A görögkeleti Kocsis püspök is motorozik, de létezik a Magyar Keresztény Motorosok Közössége (MKMK), ami különböző felekezetekhez, gyülekezetekhez tartozó emberekhez áll.

Fehér barátok, fekete Madonna

„A város Jasna Góra nevű pálos rendi kolostorában egy híres kegyképet őriznek, az ún. Fekete Madonna képét. A kép, amely a Gyermek Jézust tartó Szűzanyát ábrázolja, a legenda szerint Szent Lukács evangélista műve, amelyet arra a Szent József által készített asztallapra festett, amelynél valaha a Szent Család étkezett és imádkozott.” A pálosok történetének rövid áttekintése szinte lehetetlen, ezért szertnénk felhívni olvasóink figyelmét Sörédi Pál kiváló szakmunkájára, amely olvasmányosan, részletesen tárgyalja az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend kialakulását, többszöri betiltását és életét az Árpád-kortól napjainkig.

Czestochowska
Szerzetesként, a világot lelki oldalról megélve mi a véleménye a közlekedésről, annak aktuális helyzetéről?
Kezd kialakulni a harmónia, jobban figyelnek már a motorosokra. Sokáig idegennek tekintettek minket a forgalomban, de javul a helyzet. Már nem jellemző, hogy minden lámpánál versenyezni akarna valamelyik autós, többen lettünk, egyre általánosabb részei vagyunk az utcaképnek.
Örömteli, hogy sokan vezetéstechnikai tanfolyamokat végeznek el, a mi csoportunkból is többen voltunk, rendkívül hasznos és egy drága motor árához képest elhanyagolható a költsége. Magunk és mások életét is megmenthetjük – megéri, nem?
Úgy vélem, a balesetek összefüggenek a társadalom problémáival. Belső feszültségek adódnak, amelyek ha elterelik a vezető figyelmét, nagy bajt okozhatnak, bár azt hiszem papként ezt nem kell elmagyaráznom egy motoros újságírónak. Sokan lelki problémákkal, megfáradva indulnak vezetni – hogy ne legyen tragédia, előbb magunkban kell rendet rakni.

http://totalbike.hu/magazin/2013/05/25/motoron_istent_szolgalva/

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Azok, akik dühükben ordítanak Szavam ellen és azt állítják, hogy az a Sátántól származik, a fenevaddal fognak lakni egy egész örökkévalóságon át.


2013. május 24. péntek 21:50
Drága szeretett leányom, mindenhol hallják Hangomat, minden helyen, és minden Isten imádására szentelt templomban szakadás lesz.
Bár sokan a hódolatukat fejezik ki Irántam, Tanításaim és Egyházam iránt, most, amikor a Hangomat hallják, amely figyelmet parancsol, mégis be fogják fogni a fülüket.
Hangom süket fülekre és makacs lelkekre fog találni. A Hangomat, a Szavamat és Hívásomat dühösen el fogják utasítani és ki fogják köpni, miközben Engem még egy utolsó alkalommal üldözni fognak a Földön. Ez az utolsó hívás, hogy még a Második Eljövetelem előtt Isten gyermekeit a Keblemre vonjam, és mégis az emberek közül sokan, akiket a démonok által terjesztett hazugságok megzavarnak, el fognak fordulni Tőlem, és el fogják utasítani Irgalmasságomat.
Engem azok fognak ismét elutasítani, akik Isten Házában foglalnak helyet, a papok és mindazok, akik nem fogadják el az Igazságot. Hamarosan mindnyájan látni fogjátok a Nevemnek szánt végső sértést. Azok közületek, akik betakarjátok a szemeteket és bekötött szemmel jártok, végül is úgy fogjátok látni az Igazságot, ahogyan az ebben az időben adatik a számotokra.
Én nem hozhatok létre egyházszakadást Egyházamban, mert akkor saját Magamat tagadnám meg. Az Én Testem az Egyház maga, és az sohasem halhat meg, de Egyházamban azok, akik el fognak Engem utasítani, meg fognak halni. Éppúgy, ahogyan az első alkalommal elutasítottak (Engem), ez alkalommal is megpróbálnak majd elpusztítani Engem, még mielőtt eljövök, hogy elhozzam az embernek a megígért végleges üdvösséget.
Az ember gyenge. Az ember tudatlan, és nem méltó Irgalmamra. Az ember makacs. Az embernek megadatott az Igazság földi Időm során, de még mindig nem érti Ígéretemet. A Második Eljövetelkor történő visszatérésemet az utolsó Prófétám elutasítása fogja kiváltani. A prófétanő, aki azért küldetett, hogy lelketek felkészítése érdekében Isten végső Szavát átadja nektek, kíméletlenül fog szenvedni. Én vagyok az, Jézus Krisztus, akit rágalmaztok, amikor az Isten prófétájának adott Szent Szavamat kigúnyoljátok. Isten Szava az, amit elutasítotok, mely azért adatik, hogy felkészítsen benneteket az Antikrisztus elleni csatára. Így cselekedvén, elpusztítjátok a lelkeket. Megakadályozzátok, hogy ezek a lelkek bejussanak a Paradicsomomba.
Azok, akik gonosz dolgokat mondanak Üzeneteimről, nem tudják megindokolni ellenérzésüket, dühüket vagy logikájukat, mert tele vannak olyan hibákkal, amelyek a gőg bűnéből születtek. Hamarosan nehéz lesz megkülönböztetni az Igazságot az új világszervezet hazugságaitól, amely az új pogány világvallást fogja bemutatni.
Ha most nem hallgattok Rám, akkor kényszeríteni fognak benneteket, hogy elfogadjátok ezt a gonosz helyettesítőt. Ezt egy csillogó aranyozott külsőbe fogják öltöztetni, mely közületek még a legbuzgóbbakra is nagy hatást fog gyakorolni, elferdítvén az Irántam való hűségeteket, és azt mindenki csodálni fogja. Ez lesz az a vallás, amely megtéríti az ateistákat elhitetve velük egy nagy hazugságot. Nem fognak békére találni azok, aki követni fogják ezt a pogány utálatot. Az egymástól való félelem és az egymás iránti gyűlölet nyilvánvaló lesz, ahol testvér a testvér ellen fog harcolni, és az emberi nem két részre fog oszlani. Az egyik fele el fogja fogadni az igazságnak ezen új világvallás által kicsavart változatát, mely sok egyház és hitfelekezet fölött fog elnökölni, valamint a Katolikus Egyház nagy része fölött. A másik fele azokból fog állni, akik valóban szeretnek Engem, és akik hűek maradnak az Igazsághoz.
Ha nem fogadjátok el az Igazságot – a szent Bibliában foglalt Igazságot -, akkor hazugságban fogtok élni. Nem marad a lelketekben Irántam való szeretet, ha elfogadjátok azokat a hazugságokat, amelyeket majd megetetnek veletek.
És bár Szavam ma eretnekségnek tűnhet, ahogyan az Én Időmben is történt a Földön, mégis amikor az Antikrisztus ellenőrizni fogja nemzeteteket, és éhezni fogtok az Igazságra, sokan közületek falni fogják ezeket az Üzeneteket. Hason fogtok kúszni és sikítani fogtok Utánam. Ti, akik káromoltatok Engem, majd ki szeretnétek vágni a nyelveteket, mert ráébredtek arra, hogy szavaitok mennyire megbántottak Engem. Én türelmesen várom azt a napot, de ha Elém állnátok és akadályoznátok Engem, hogy elérjem a lelkeket, akkor lekaszabollak benneteket. Ha továbbra is káromolnátok Engem azt állítván Üzeneteimről, hogy az a gonosz munkája lenne, akkor nektek sohasem lesz megbocsátva. Mert ez a legnagyobb bűn Isten ellen.
Ne feledjétek, hogy Én ezzel az utolsó alkalommal azért jövök Isten gyermekeihez, hogy Atyám Szövetséget beteljesítsem. Az ő Akarata most már úgy teljesülhet a Földön, mint az a Mennyben van. Senki sem tudja közületek megakadályozni, hogy ez bekövetkezzék. Senki sem tudja megakadályozni közületek – még ha néhányan utálnak is Engem – Második Eljövetelemet. Azok, akik dühükben ordítanak Szavam ellen és azt állítják, hogy az a Sátántól származik, a fenevaddal fognak lakni egy egész örökkévalóságon át.
Jézusotok