2014. május 5., hétfő

A Szűzanya üzenete Ivan látnok által 2014. május 5-én:

"Drága gyermekek, ma különös módon szeretnélek hívni benneteket arra, hogy ezekben a percekben imádkozzatok szándékaimért, terveimért, azért, amit el szeretnék érni ezzel a világgal, ezzel a plébániával, az Egyházzal. Drága gyermekek, imádkozzatok és legyetek állhatatosak az imában! Köszönöm, hogy ma is válaszoltatok hívásomra."

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Üdvösség Anyja: Isten soha nem engedné meg, hogy az Ő Igéjét megváltoztassák, vagy tévesen értelmezzék, hogy Az megfeleljen az embernek




Zarándoklaton voltunk.

Kedves Testvérek!
Május 1-4 között Medjugorjében voltunk zarándoklaton.
Az Úr ezt mondta a zarándoklat után egy választottján keresztül nekem."Drága Évikém! Nagy örömet okoztatok Nekem ezzel a zarándoklattal. Lelkek sokaságát mentettétek.Áldozataitokkal és a kényelemről való lemondásaitokkal, ami ilyen zarándoklással jár. Saját lelketek fejlődését is előmozdította ez az út, mert erősödött bennetek a felebaráti szeretet az egymáshoz való alkalmazkodás útján. Növekedett a szívetekben a Szűzanya iránti rajongó szeretet. Erősítettem buzgóságotokat a mindennapi imában és böjtben. Ez az út, amely lemondásokkal és fáradtsággal járt jelentősen megrövidítette tisztítóhelyi vezekléseteket és többeknél megszületett az a kegyelem, hogy átlépheti a tisztítótüzet."
Még egy dolog, amit megosztanék Veletek, szintén ezen a zarándoklaton történt velem.
A Jelenések Hegyéről lefelé jövet, az egyik legmeredekebb , legélesebb szikláktól borított részen egyensúlyomat elvesztve, kapaszkodót nem találva egyensúlyomat elvesztettem, a másodperc töredéke alatt tudatosult bennem, hogy itt súlyosan megsérülök, összetöröm magam, vagy akár meg is halhatok. Emberi módon felfoghatatlan, hogyan nem lett bajom, mert semmibe kapaszkodni nem tudtam.Mégis, sértetlenül, nagyon megrémülve, de azonnal hálát adva, szapora szívdobogással haladtam lefelé az úton, mert ráadásul a többiektől néhányan elkeveredtünk.
Ezt a dolgot szintén megkérdeztem Jézustól, mert az ördög nem először tör az életemre.
Jézus válasza:" Drága Évikém! Valóban majdnem elestél. Ellenségem nem nyugszik, míg újra valami sérülést nem okoz neked. Miatta vesztetted el az egyensúlyodat, de Én a te Jézusod, ott mentem melletted és elkaptam a karodat".

http://www.masodikeljovetel.hu/en-az-aldozati-lelkeket-arra-hasznalom-fel-hogy-a-tobbi-lelket-is-elhozzak-hozzam-akiket-egyebkent-nem-lehetne-megmenteni/

Lysa TerKeurst: Az 5 legjobb dolog, amit ma mondhatunk valakinek

„A reményben legyetek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban állhatatosak. Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet.” Róm 12,12-13
 
Sosem felejtem el, ahogy ott ülök a büdös, iskolai tornateremben. Mintha tegnap lett volna. Túléltem a tornaruhába átöltözés rettegett perceit a lányöltözőben, és most ott ülök a kemény padon, hallgatom a teniszcipők visítását, a labda egyenetlen pattogását, a tanár sípjának éles füttyét, és a lányok vihogását a hátam mögött. Nem velem nevetnek. Hisz az azt jelentené, hogy befogadtak, szeretnek velem lenni, közéjük tartozónak vallanak.
Nem, ők rajtam nevetnek.
Én vagyok a beszédtéma. Én vagyok vicceik célpontja.
És ez nagyon fáj.
Talán te is ismered ezt a fájdalmat. Cseréljük le a helyszínt és a szereplőket, és szinte mindnyájunk életében megtaláljuk ezt a fajta szenvedést.
- Mikor a munkatársaink egyezkednek, hova menjenek ebédelni, és minket kihagynak.
- Mikor egy másik anyuka az óvodából megszólít: „Épp arról beszélgettünk néhányan, hogy mennyire agresszív a gyermeked a játszótéren”.
- Mikor a szociális média olyan álomszépnek és felettébb romantikusnak mutatja be mások házasságát, te pedig álomba sírdogálod magad este az ágyban.
És ekkor odalép egy barátnő kedvesen mosolyogva, mond néhány egyszerű szót, és hirtelen már nem is vagy egyedül.
Ilyen barátnőd szeretnék ma lenni.
Bármi legyen is, ami a padlóra küldött, szeretném elsuttogni neked azt az 5 legjobb dolgot, amit egy barátnőnek mondhatunk szerintem.
Ez a lista mai igénk, a Róm 12,12-13 alapján született, és a címe: Szeretet.
1. „Te csodálatos vagy.”
(Róm 12,12: „A reményben legyetek derűsek...”)
Olyan kedves dolog, ha derűs reményt fecskendezel barátnőd szívébe azzal, hogy elmondod neki, miért különleges, miért tartod csodálatosnak.
A világ állandóan azon van, hogy hibáinkra, gyöngeségeinkre figyelmeztessen.
Adjuk hát meg egymásnak azt az örömet, hogy elmondjuk, milyen csodálatos barát, milyen csodálatos anya, milyen csodálatos bizonyságtevő, milyen csodálatos feleség, milyen csodálatos munkatárs, milyen csodálatos személyiség a másik.
2. „Én is.”
(Róm 12,12: „… a nyomorúságban béketűrők…”)
Ajándékozzuk meg barátnőnket saját történetünkkel, hisz mindnyájunk életében van nyomorúság, fájdalom, kudarc, sérülés. Mind meg tudunk betegedni testileg-lelkileg.
A béketűrő barát odaajándékozza együttérzését, mert neki is épp erre van szüksége. Az „Én is” kezdetű mondatokkal elismerem, hogy nem vagyok különb nálad, de együtt erősebbek vagyunk. Szeretetet ébreszt a lefegyverző felismerés, hogy mind együtt vagyunk a nyomorúságban.
3. „Imádkozom érted.”
(Róm 12,12: „… az imádságban állhatatosak…”)
Olyan jó az, ha elmondhatjuk valakinek, hogy kitartóan imádkozni fogunk érte. Van egy barátnőm, aki állhatatosan imádkozik értem, el is küldi mindig a kapcsolódó igéket sms-ben.
Nem csak arról van szó, hogy az adott helyzetről imádkozik. Azt szeretem benne, hogy velem van az imádságban, mintegy imával átsegít a szituációkon. Nem is tudom, hogy van türelme ennyi ideje újra meg újra ugyanazokkal a gondjaimmal bajlódni. Én néha már nagyon fárasztom saját magamat… de ő nem fárad. Mekkora ajándék! Tudom, tovább kell adnom azzal, hogy én is így imádkozom másokért.
4. „Segítek.”
(Róm 12,13: „Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak…”)
Ha látjuk, hogy egy barátnőnk, ismerősünk bajban van, hajlandók vagyunk megmozdulni, és segíteni a megoldásban?
Egyik ismerősöm mindenét elvesztette egy gázrobbanásban. Összehoztunk egy „Jób-partit”. Mindenki hozott valamit, amivel segítheti a családot.
Nem tudtunk mindent pótolni azonnal. De segítettünk létrehozni egy alapot, amin újraépíthetik az életüket, és be tudtuk bizonyítani, hogy Isten gondoskodik róluk.
5. „Gyere el hozzám.”
(Róm 12,13: „Gyakoroljátok a vendégszeretetet.”)
Nagy szükség van rá, hogy otthonunk szentélyében fogadjuk egymást. Amikor együtt vagyunk, látjuk és halljuk egymást, valahogy értelmesebbé, mélyebbé válik a kapcsolat. Valódi beszélgetés alakul ki.
Az együtt megtört kenyér felett megtört szívünket is megosztjuk. És örömmel tárjuk fel egyéniségünk épen maradt értékeit. Átnyúlunk egymáshoz az asztalon és a különbözőségünkön, és megfonjuk a barátság csodálatos kötelékét.
Igen, ez az öt jó, talán legjobb dolog, amit mondhatunk egymásnak.
Most hát én neked mondtam őket.
Megvallom, az utolsóval gondban vagyok. Kicsit abszurdnak tűnik, hogy mindnyájatokat ide ültesselek a konyhaasztal köré. De álmodozhatom róla!

Uram, köszönöm neked a barátság ajándékát. Mutasd meg, kérlek, kinek van ma szüksége biztató szavaimra. Jézus nevében, Ámen.

Lysa TerKeurst: The 5 Best Things to Say to a Friend Today
Encouragement for today, 2014.05.05.
www.proverbs31.org