2014. június 18., szerda

800 milliós magyar rajzfilm készül Salamon királyról

200 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap a Salamon király legendáját feldolgozó egész estés animációs filmet. Temple Réka producer vezetésével a Cinemon Studio részvételével a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró közreműködésével készül a közel 800 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilm. A Salamon király legendája rendezője a belga származású Albert Hanan Kaminski, aki több népszerű animációs filmet, köztük a Babar: Az elefántok királya és a Pettson és Findusz-t is jegyzi.
A sztori Salamon kamaszfiúból felnőtt férfivá válásának kalandos történetét meséli el, és bemutatja a Mediterrán térségben élő kultúrák sokszínűségét, Ázsia, Afrika és Európa közös örökségét, a három nagy vallás bölcsőjét egyaránt - áll a Filmalap közleményében.
A várhatóan 2016-ban gyerereknapon mozikba kerülő film a hagyományos rajzanimáció alapjait használja fel a legmodernebb digitális technika segítségével. A Salamon király legendája a magyar Cinemon Studio és az izraeli Eden Productions koprodukciójában készül.
Temple Réka számos animáció elkészítésében vett részt, ő a producere például a Gryllus Vilmos Maszkabál című animációs filmjének. Reméljük a Salamon király legendájának képi világa annál összetettebb lesz majd.
(index)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

A világ éhezik Szavam Igazságára2014. június 17. kedd, 22:23
Mélységesen szeretett leányom, Maradék Hadserem nagy számban gyűlt össze és szétszóródott a világ minden táján. Az Enyéim ismernek Engem és a Szentlélek Ereje által ismertté tettem Magam ezen Üzenetekbe foglaltatott Szavaim Hatalmán keresztül.
Szavam gyorsan fogja Hozzám vonzani azokat, akik a Szentlélekkel áldottak. Ezeknek a lelkeknek nincs kétségük. Szavaimon keresztül a Szentlélek még a legvonakodóbbakat is vonzani fogja és bár talán ők nem biztosak abban, hogy valóban Én, Jézus Krisztus Vagyok az, Aki odahívja őket, hogy válaszoljanak Hívásomra, óvakodva fognak Hozzám jönni. Végül egészen át fognak ölelni Engem. Aztán ott vannak azok is, akik hisznek Bennem, de nem fogadják el, hogy Én hívom őket. Idővel ők is válaszolni fognak Hívásomra. De mi is az Én Hívásom? Ennek egyszerűen igazolnia kellene Engem? Nem, mert erre nincs szükség. Hívásom, az összegyűjtésetek, felkészítésetek miatt van, hogy minden Keresztény segítsen majd Nekem azon igyekezetemben, hogy megmentsem az emberiséget. Szeretett tanítványaimnak köszönhetően sok mindent meg tudok valósítani.
A Küldetésem az, hogy lelkeket mentsek és ezt a szabad emberi akarat felhasználásának segítségével fogom megtenni. Isten Akarata az, hogy életet adjon, és hogy Védelme alá vegye minden gyermekét. Az Isteni Akarat által minden lelket meg lehet menteni, de az Örök Üdvösséghez vezető út alapja a szabad akarat, melyet Isten adott az embernek. Szabad akaratotok által közületek mindenki ki fogja választania jövőjét. Ti nem lesztek arra kényszerítve, hogy elfogadjátok Isten Irgalmát, de meg lesztek kérve arra, hogy kövessetek Engem. Én soha nem fogom megparancsolni, hogy ezt tegyétek, mert ez a ti jogotok – a szabad akaratotok joga -, hogy ti magatok döntsétek el, amit csinálni szeretnétek.
Néhány ember bölcsen fog választani, mert ők tudni fogják, hogy mit ajánlok fel: az Örök Élethez vezető Igazság útját. Néhány ember ostobán fog dönteni és a rossz utat fogja követni. Ők ezt azért fogják megtenni, mert nem sikerült az Igazságot megérteniük, az Isten Szavát. Hagyni fogják, hogy a nagy anyagi vonzás, a kéjelgések és az élvezetek elirányítsák őket Tőlem. Ők nem hisznek a halál utáni életben és nem éreznek bűnbánatot bűneik miatt, melyeket önző vágyaik beteljesüléséért követnek el. Mégis, amikor az Igazságot bemutatják nekik és mások arra ösztönzik őket, hogy hallgassanak Isten Szavára és a Jövőről tett Ígéretemre, meg tudnának változni. A Megtérés Ajándéka által Királyságomban lakhatnának.
Ezért Hívásom azért van, hogy arra bátorítson minden lelket, hogy keresse az Igazságot. Szabad akaratuk által – és ennek saját elhatározásukból kell történnie – meg fogják engedni Nekem, szeretett Jézusuknak, hogy megmentsem őket. Hívok most minden Keresztényt: vegyétek fel fegyverzeteteket, segítsetek Nekem összegyűjteni a szétszóródott és az elveszett lelkeket. Segítségetek által bátorítani tudok minden valláshoz, fajhoz és bőrszínhez tartozó lelket, hogy jöjjenek Hozzám. Ha eléritek őket, Én a Szentlélek nagy Ajándékaival foglak beborítani benneteket, hogy sikerrel járjatok és elhozzátok Nekem az elveszett lelkeket, akikért minden másodpercben epekedem.
Isten Akarata az, hogy mindenkit megmentsen. De az ember – aki úgy dönt, hogy a saját szabad választása által a Karjaimba jön – szabad akarata által, fog az Isten Isteni Akarata beteljesedni úgy, ahogyan annak lennie kell. Menjetek mindnyájan és tanítsátok a Szent Evangéliumok Igazságát. A világ éhezik Szavam Igazságára. Szavamat többé már nem úgy tanítják, ahogyan kellene. Az embereknek meg kell adni az Igazságot – ezért adtam oda az Életem. Az Igazság – Szent Szavam – hozzáférése nélkül, ti nem tudjátok az Örök Üdvösséghez vezető utat választani.
Ezért jövök most, hogy elhozzam az Igazságot nektek. Hogy észhez térítselek benneteket, hogy legyetek felkészülve, készen, és félelem, aggodalom nélkül a szívetekben várjátok a Nagy Napot. Ha elfogadtok Engem és teljesen megbíztok Bennem, békében lesztek.
Jézusotok

Luxemburgban is törvényes lesz a melegházasság

Megszavazta a melegházasságot legalizáló törvényt a luxemburgi parlament szerdán, a jogszabály megteremti az azonos nemű párok örökbefogadási jogát is.
luxemburg
A parlament nagy többséggel, ötvenhat igen szavazattal, négy szavazat ellenében fogadta el a tervezetet, amelynek értelmében ezentúl "két ellenkező vagy két azonos nemű személy is házasságra léphet". A törvény legvitatottabb pontja, hogy az azonos nemű párok számára is lehetővé teszi az örökbefogadást.
"Luxemburg szolidárisabb és igazságosabb lesz" - jelentette ki a képviselőházi vita során Felix Braz igazságügy-miniszter.
A katolikus hagyományokkal rendelkező állam 2004-ben engedélyezte az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát.
Hollandia (2001), Belgium (2003), Spanyolország (2005), Svédország és Norvégia (2009), Portugália és Izland (2010), Dánia (2012), valamint Franciaország és Nagy-Britannia (2013) után Luxemburg lesz a tizenegyedik európai ország, amelyben törvényes a melegházasság.
A jogszabály az elfogadása után hat hónap múlva fog hatályba lépni, az első házasságok ennek alapján 2015-ben köttethetnek meg.
Forrás: hirado.hu

A focisták szerte a világon tanúságot tesznek hitükről a világbajnokság idején.


Itt vagyunk, Uram, a világbajnokságon - elnevezéssel weboldalt hozott létre a chilei püspöki kar a nemzeti válogatott hívő tagjai és szurkolói számára. A weboldal a mérkőzések elemzése és az emlékezetes pillanatok felvételei mellett imákat is tartalmaz, ezenkívül megtekinthető itt Ferenc pápa videoüzenete, valamint Ricardo Ezatti Andrellónak, Santiago de Chile érsekének beszéde. (A spanyol nyelvű honlap a következő címen érhető el: http://www.iglesia.cl/especiales/mundial2014/)
* * *
Németországban David Kadel sportújságíró Fussball-Bibel [Futballbiblia] címmel írt könyvet, melyben különböző klubok játékosai és edzői vallanak hitükről, Istennel való kapcsolatukról és életükről. A könyv szerzője évek óta kapcsolatban áll olyan játékosokkal, akiknek életében fontos szerepet játszik a hit, és megismerte a Leverkusen rendszeresen bibliát olvasó körét is.
A játékosok arról vallanak, miként inspirálja őket hitük az életükben és a futballban, és elmondják, hogy nem tudják elképzelni mindennapjaikat az Istennel való folyamatos párbeszéd nélkül. Az állandó teljesítménykényszerben számukra az Istennel való kapcsolat, a „felfelé” tekintés ad megújító erőt.
A Fussball-Bibel című könyvben olvasható beszélgetésekből képet kapunk arról is, mit gondolnak ezek a hívő focisták a fair play követelményeiről, a sárga- és a piroslapról, valamint arról is, hogyan hat a szurkolókra a focista hite. A kötet másik értéke, hogy az Újszövetség bizonyos részeit a játékosok mintegy kötelező olvasmányként ajánlják a pályára lépőknek.
A kötetben megszólaló játékosok: David Alaba (FC Bayern München), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Lewis Holtby (Tottenham Hotspur), Didier Ya Konan (Hannover 96), Dennis Aogo (FC Schalke 04), Jakub Blaszczukowski (Borussia Dortmund), Sven Schipplock (TSG Hoffenheim), David Luiz (Chelsea London), Edinson Cavani (Paris St.Germain), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Cacau (VfB Stuttgart), Tony Ujah (1.FC Köln), Elkin Soto (Mainz 05), Marco Russ (Eintracht Frankfurt), Ray Yabo (Karlsruher SC), Radamel Falcao (AS Monaco), Jermaine Jones (FC Schalke 04), Andreas Ivanschitz (UD Levante).
* * *
A Zenit hírügynökség Mateo Kovacsicsot, az Inter és a horvát válogatott játékosát szólaltatja meg, aki életének meghatározó pilléreiként beszél a hitről, a családról és hazáról.
Magyar Kurír

Döbbenet és mélypont: idegenek házasodnak valóságshow-kban

Számos ország után Németország is követte a legújabb valóságshow-trendet, aminek lényege, hogy egymást még soha az életben nem látott emberek házasodnak össze teljesen hivatalosan. A "Házasság első látásra" című műsor a Sat1-on fut.
A párokat mintegy kétszáz jelentkező közül választotta ki négy szakértő, köztük egy párterapeuta és egy lelkész. A vakrandiszerű esküvő után az összeházasodott pároknak meghatározott idő áll rendelkezésére, hogy eldöntsék, együtt maradnak-e vagy elválnak. Dániában, ahol nagyon népszerű volt a reality műsor, végül minden pár a válás mellett döntött.
A német változat forgatása még zajlik: a házasságok megköttettek, a párok jelenleg nászúton vannak. A következő hetekben kamerák követik életüket. A televízió műrorára télen kerülnek a leforgatott epizódok. Összesen négy pár szánta el magát a szokatlan lépésre - tudatta az MTI. Anyakönyvvezető előtt mondták ki az igent, gyakorlatilag ekkor látták egymást életükben először. A jogilag érvényes házasság megkötése előtt a felek házassági szerződést kötöttek - mondta el a műsor szóvivője.
Bár már nyugodtan edzettnek mondhatjuk magunkat a valóságshow-k újabb és újabb mélypontjait szemlélve, azért mégis van, ami ki tud billenteni ebből a keserű rezignáltságból. Az, hogy vadidegen emberek ilyesmire egyáltalán jelentkeznek (figyelem: kétszáz jelentkező közül választották ki a négy "szerencsés" párt), már önmagában megkérdőjelez mindent, amit méltóságról, érzékenységről, egyáltalán: emberi mivoltról gondoltunk eddig. Természetesen az eredmények önmagukért beszélnek: minden egyes pár, aki ilyen módon kötötte össze életét, pillanatok alatt el is vált. Vajon mire számítottak? Hogy így találják meg a nagy őt? Vagy olyan végtelenül sivár volt az életük, hogy a műsorba való jelentkezés jelentette számukra a megoldást? Talán jobb, ha nem találgatunk, viszont egyet nagyon remélünk: hogy magyar változat nem lesz.
(Családháló, MTI)

Csináljunk vallást a Szent Koronából

Frissítés: Azt hittük nem kell bizonygatnunk, magyarázkodnunk egyes magukat legnagyobb magyaroknak tartók felé, hogy mi is tiszteljük a Szent Koronát, mi is elismerjük annak felsőbbségét, és mi ismerjük a Szent Korona tant, azt igeneljük és a történeti alkotmányunk alapjának tekintjük. De pont ezen tiszteletünk mondatja velünk, hogy nem engedhetjük meg, hogy egyesek színházi kelléket, bálványt, vallást generáljanak a Szent Koronából, netán mindenféle sugárzó erőket tulajdonítsanak neki. Pont, hogy ez gyalázza meg a Szent Koronát....
Eredeti bejegyzésünk:
Sajnos még mindig vannak olyanok, akiknek nem csak nemzettudatát, de vallását is elég kétes elemek határozzák meg, egy sajátosan értelmezett keresztény, pogány és kitalált elemekkel operáló álhagyományosság révén. Ennek része a Fénykorona szertartás és fogadalomtétel, melyek közül az utóbbi nemcsak Pap Gábor vezényletével, fehér lepelben és maszkban hajtható végre, de otthoni "meditáció" útján is, a honlapról egy férfi vagy női hangot letöltve. Természetesen senkinek nem javasoljuk, hogy ilyen emberek által kreált rítusokban vegyen részt.
Interneten jött velem szembe, egyre több nemzeti jelölte meg, hogy ő bizony ott lesz a veresegyházi szertartáson. Nézzük miről is szól ez az egész. Megszokott jelenség, hogy akiknek nincs vallásuk (hiába vannak megkeresztelkedve, de nem tartják), és egyébként úgy élnek, mint egy ateista, azok kitalálnak mindenféle szertartásokat maguknak.
Mi is konkrétan ez a szertartás? Honlapjuk (katt) ellát minket bőséges információval. Először azt néztem meg, hogy honnan eredeztetik, mert biztos komoly a háttere, ha külön menüpontja van az eredetnek (katt). Abban reménykedtem, hogy legalább Atillától, vagy minimum Szent Istvántól eredhet ez az autentikus szertartás, de sajnos nem voltak ennyire kreatívak papgábristák (mert hogy Pap Gábor van a háttérben). Sajnos egy oklevelet sem találtak, vagy egy rovásírásos vésetet valamilyen piramisnak kikiáltott domb belsejében, amire rá lehetne fogni, hogy az bizony erre az ősi szertartásra utal. Csalódnom kellett: a menüpont csak arról tájékoztat, hogy 1978-ban milyen körülmények között jött haza a Szent Korona, majd így zárul: "A Szent Korona által megszólítottak egy csoportja 1980. december 31-én megtartotta az első fénykorona szertartást. A kezdetekre való visszaemlékezést Pap Gábor előadásában adjuk közre, mivel a későbbi fénykorona szertartások szellemi vezetője is ő volt." Az ősi szertartás 1980-ra vezethető vissza... hmm.
Ne akadjunk fent ilyesmin, olvassunk tovább, főleg a szertartás mikéntjét tartsuk szem előtt (katt). Nettó egyéni ötletelés az egész, megspékelve olyasmivel, hogy átlényegülés, meg hát jézusi idézet. Ha jól értettem a leírásból, akkor kell 16 "kiválasztott", akik a zománcképeket testesítik meg, aztán szólnak majd az egybegyűltekhez egy bizonyos koreográfia szerint, pl. jézusi idézetekkel.
Innentől szószerint idézzük, megéri:
  • A fénykorona teljessé válását – amikor mindegyik szereplő elfoglalta helyét – imacsend követi. Az imacsendet, ami körülbelül 3 perc, a magyar himnusz hangjai szakítják meg.
  • A himnusz után lehet beiktatni a fogadalomtételt.
  • Ezt követi a székely himnusz, a Pap Gábor által írt két versszakkal kiegészítve.
  • Az ének után a misztériumjáték szereplői bevonulásukkal ellentétel sorrendben egyesével kilépnek a fénykorona testéből, s mielőtt maszkjukat leveszik, nemzetünk, az emberiség sorsának jobbrafordulásáért jókívánságaikat mondják el.
Tehát jön a himnusz, majd a fogadalomtétel (erről bővebben később), majd jön a székely himnusz, amibe a "szellemi vezető" csak úgy beleköltött még két versszakot :DDD Majd a fénykoronából kilépnek a kiválasztottak. Ehh. 
Mi is ez a fogadalomtétel? Egy sima, valaki által megszövegezett fogadalomtétel, amit - a lusták számára- meditációban is meg lehet tenni: nem kell elmenni egy ilyen szertartásra, pusztán elég otthon letölteni a gépre a fogadalom felmondott szövegét és átlényegülés után el kell mondani. Zseniális és félelmetes egyben. 2500 Ft-ért merített papíron is megvásárolható a szöveg (katt).
Kérem szépen ez nem más, mint bálványimádás: a Szent Korona abszolútumként, önálló erőként való imádása (ami önmagától is uralkodik, a királytól függetlenül...). Nem idegen ez persze Pap Gábortól, aki szerint a Szent Korona adóvevőként működik, a kereszt egy antenna, a csüngők a földelés ésatöbbi. Szántai Lajos kicsi kerecsene pedig azóta már klasszikussá vált: Mária "kerecsen-kerecsen" megnevezésekkel ringatta kicsi Jézust, akár így is lehetett alapon.

http://deres.tv/content/csinaljunk-vallast-szent-koronabolSZENT KORONÁBÓL FÉNYKORONA MISZTÉRIUMJÁTÉK
Azzal kezdhetnénk, hogy mik vannak! De pontosabb az a kifejezés, hogy kik vannak? Hát vannak…A jómúltkor igen jó írás jelent meg a SZKR oldalán Pap Gáborról a minden lében kanál áltudósról. Annyira találó volt a véleményezés, hogy ennek éppen ideje volt már, hogy közzétette valaki a valóságot. Sajnos ez a cikk már nem olvasható az oldalon, pedig ezt intő példaként állandóan fönn kéne tartani a Szentkorona Rádió oldalán, hogy mindenki tudja és látva lássa, hogy mennyi szélhámos garázdálkodik Magyarországon, különböző mezekben. Most egy újabb adalék is olvasható a rádió oldalán az elhíresült áltudósról, akinek önhittsége és beképzeltsége igen figyelemre méltó és ez nem vélemény, erről ő maga gondoskodik hogy ezt fölfedezzük az első másodpercben. Minden előadásában úgy állít be elképesztően  zavaros dolgokat, mintha ő valami világrengető újat talált volna föl. Valójában a szemfényvesztők szélhámosságával működik az áltudós, akinek hosszú pályafutása még az előző rendszerben kezdődött és még máig is átível. Nem sokan lehetnek nálunk, akik több előadást tartottak volna, mint ő. Ez is a kisújjában van. Bámulatos színészi képességei vannak – mint egy hipnotizőrnek – amikor ájult közönségét elaltatja nevetséges dajkameséivel. De most nem jellemezni akarjuk az áltudóst, hanem egy újabb alkotására fölhívni a figyelmet. Ha nem olvastuk volna a SZKR oldalán a legújabb húzását, akkor nem is tudtunk volna arról, hogy ilyen alapítvány létezik. Nos, itt az áltudós „közhasznú” alapítványának az oldala, amiben minden benne van, csak olvasni kell. Mellékeljük képként az épületes „fogadalmi” papírt (kutyabőrt?), mint egy középkori búcsúcédulát, amiért sárga csekken lehet majd fizetni. Micsoda aljasság ez a közhasznú alapítványi, állami szélhámosság és csalás. Mi pénzeket lehet ilyen címen lenyúlni….Ezrével vannak ilyen csaló alaptványok nálunk, ami persze az állami bűnözés fogalma alá tartozik. Na még egy elszólás. Ez se semmi. Éppen most olvastunk egy szintén szélhámos álművész múltjával és dolgaival kapcsolatban egy érdekességet, akit nem nevezünk meg, mert az egy külön témát igyényelne, hogy ezeknek a társaságába tartozott hajdanán a hasbeszélő Molnár V. József tudós is. Ez a néhai álművész a Duna-parti „vascipők” világhírű alkotója volt. Most már semmin se csodálkozunk. Érdemes az alábbi oldal rovatait átnézni, hogy komoly fölfedezésekre jussunk. http://emberfiaalapitvany.hu/