2013. július 20., szombat

Tömegesen hagyják ott a katolikus egyházat

Tavaly csaknem 120 ezren léptek ki a német katolikus egyházból pénteken megjelent adatok szerint, amelyek azt mutatják, hogy alábbhagyott a 2010-ben kirobbant gyermekbántalmazási és szexuális zaklatási botrányok hatására indult kilépési hullám.
A német katolikus püspöki konferencia adatai szerint 2012-ben 118 288 hívő hagyta el az egyházat. 2011-ben 126 ezren, 2010-ben 180 ezren léptek ki.

A 80 milliós országban 24,32 millió katolikust tartanak nyilván, ami a teljes lakosság csaknem egyharmada, 30,3 százaléka. A római katolikusok alkotják a legnagyobb és legrégibb németországi vallási közösséget. A második az evangélikusoké 23,6 milliós létszámmal.

A keresztelések száma kismértékben csökkent, a 2011-ben regisztrált 170 ezerről 168 ezerre mérséklődött, az egyházi esküvők száma viszont több évi csökkenés után ismét nőtt tavaly, meghaladta a 47 ezret a püspöki konferencia kimutatása szerint, amelynek alapján Németországban majdnem 15 ezer katolikus pap dolgozik.

A taglétszám azért is fontos a egyházaknak Németországban, mert az alkotmány rendelkezései alapján az egyházak tagjai egyházi adót kötelesek fizetni. A katolikus egyház bevételeinek 70 százaléka származik ebből a forrásból, írja az MTI.
168 óra

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Az utolsó próféta elküldésére most került sor, így kérlek, ne utasítsátok el ezt az Ajándékot

Drága szeretett leányom, amikor aggódsz, és úgy érzed, hogy e Küldetés miatt nem szeretnek, tudnod, kell, hogy a Szentlélek mindig erősnek fog tartani téged. Te sohasem leszel képes valótlanságokat kinyilatkozni, mivel ezt szeretett Atyám nem engedélyezi. Te vagy a végidők prófétája, és bár Én tudom, hogy ez megrémít téged, tudnod kell a következőket:
Atyám szeretete által, Én nagy Kegyelmet adok a világnak. Az utolsó próféta elküldésére most került sor, így kérlek, ne utasítsátok el ezt az Ajándékot, mert Atyám kívánsága az, hogy magához szorítsa minden gyermekét, és megvédje őket a világban lévő gonosszal szemben. Ez az az Ajándék, mely elhozza nektek a szörnyű büntetéstől való végső megváltást.
Ne utasítsátok el e prófécia Ajándékát, ami a Mennyből való végső közbenjárás, hogy megmentsen benneteket a bajtól.
Azoknak mondom, akik nem tisztelik Atyámat, és akik pogány isteneket imádnak: országaitok le lesznek söpörve a Föld színéről, ha nem fordultok vissza az Egy Igaz Istenhez. Ti, akik hamis isteneket imádtok, melyek csillogó jövőt ígérnek nektek és a hiúságotokhoz folyamodnak, el lesztek terelve Tőlem, és egy végtelen vákuumban fogtok megfulladni – abban a mélységben, melyből sohasem fogtok visszatérni.
Most hallgassatok meg mindannyian. A Mennyből fordulok az emberiséghez. A prófétám egyszerűen azt fogja tenni, amit Én mondok neki. Ő engedelmeskedik Nekem, az Isten Fiának, az Emberfiának, amint az meg volt jövendölve. Neki nincs (saját) hangja. Az ő szavai, az Én Szavaim. Az ő engedelmessége elengedhetetlen ahhoz, hogy megfeleljen Isten Parancsának. Az ő engedelmessége azt jelenti, hogy nem szabad kinyitnia száját Isten Szavának megvédésére.
Minden megjövendölt esemény gyorsan meg fog történni. Csak hagyjátok figyelmen kívül ezt a figyelmeztetést, és többet fogtok szenvedni a kelleténél. Csak mocskoljátok be ezeket a szavakat, és szégyenetekre le lesztek leplezve az egész világ előtt az Engem való üldözésetekért.
Az Én Szavam Igaz. Az Én Szavam konkrét. Szavam azért adatik, hogy megvédjen és megmentsen benneteket a fenevadtól, aki fertőzése által tönkreteszi életeteket. Kérlek, legyetek erősek és távolodjatok el a gonosz hazugságoktól, melyeket mond nektek. Ha a szívetek nehéz, jöjjetek Hozzám és Én meg fogom azt könnyíteni. Ha a szívetek szomorú, Én beborítalak benneteket és békét hozok nektek, hogy ez által a halál soha többé ne félemlítsen meg benneteket.
Ha tele vagytok haraggal, mely ezen Üzenetekkel szembeni gyűlöletbe fordul, tudnotok kell, hogy akkor támadva vagytok a hazugság királya által. Tudni fogjátok a szívetekben, hogy amennyiben ezek az Üzenetek fájdalmat és szenvedést okoznak nektek, akkor ezek az Üzenetek Tőlem jönnek.
Jézusotok


A terve az, hogy a megtévesztés hálójába csalja a lelkeket, azáltal, hogy rángatja a szívüket

Drága szeretett leányom, Maradék Hadseregemről szeretnék beszámolni nektek. Jelenleg a Maradék Hadsereg növekszik szerte az egész világon. Sokan, akik nem ismerik ezeket az Üzeneteket, már gyülekeznek, mivel földi Egyházam magját a szétporlás veszélye fenyegeti.
Sokan ismerik az Igazságot, és látják a Legszentebb Szavam felhígítására tett kísérleteket. Mindazok, akik a Szentlélek Fényét élvezik, fel fogják ismerni a gonosz szellemét, amikor az elárasztja Egyházamat. A gonosz szelleme az alázat látszatába felöltözve fog jönni. A terve az, hogy a megtévesztés hálójába csalja a lelkeket, azáltal, hogy rángatja a szívüket.
Ne feledjétek, a Sátán terve az, hogy lelkeket lopjon. Aztán, tudnotok kell azt is, hogy kik azok a lelkek, akiket elsőknek szemel ki magának, hogy behálózza őket. Ő mindig azokat akarja elpusztítani, akik szeretnek Engem. Azokat, akiket már megfertőzött, figyelmen kívül fogja hagyni, mert már elpusztította őket.
Soha ne gondoljátok, hogy a gonosz a legnyilvánvalóbb módon fogja megmutatni önmagát. Ez a gonosz szellem az alázat, a szelídség és a gondoskodó magatartás által fogja elcsábítani a lelkeket, mert hogyan is lehetne másként meggyőzni a jó lelkeket a hazugságokról?
Én vagyok az emberiség Megváltója, és most azért avatkozom be, hogy elhozzam az Igazságot nektek. Semmi sem fog megállítani Engem abban, hogy megmentsem a világot az elpusztítástól, de minden gonosz tettet el fognak követni e Küldetés ellen.
Úgy, ahogy ti, szeretett Követőim, haladtok előre, azok, akik azt hiszik, hogy Isten Szavát káromoljátok, visszafelé fognak húzni benneteket. Aztán, amikor csendben félrehúzódtok és nem estek bele a démonok csapdáiba, melyeket azért fognak felállítani, hogy elbátortalanítsanak benneteket Szavam megvédésében, ki fognak gúnyolni titeket.
Azok a Kegyelmek, melyek Maradék Hadseregemnek adatnak, gyengédek lesznek, de erőteljesek, és az Üdvösség Anyja segítségével letaglózzák a fenevadat és annak seregét.
A lelkekért folytatott csata nem lesz kellemes, így ne legyenek megtévesztve azok, akik azt mondják, hogy az Én Nevemben jönnek, mert Isten ellenségeinek valódi arca idővel olyannak fog megmutatkozni, amilyen az valójában. Sajnálatos módon sokan meg fognak vakulni az Igazsággal szemben, és addigra már olyan sátáni rituálékban fognak részt venni, amiről nem fogják tudni, hogy azok, mert ezek annyira gondosan lesznek álcázva.
A Hangom üvölteni és üvölteni fog köztetek, mert Én sohasem fogom félbeszakítani azon Tervemet, hogy Örök Életet hozzak nektek. Nincs olyan emberi érvelés – mely arra a következtetésre vezet, hogy elítélje ezen Üzeneteken keresztül adott Szent Szavamat –, ami meggyengíthetné Isten Hatalmát.
Az Irántam való gyűlöletetek növekedni fog, és a harag, mely elárasztja a lelketeket, a Sátántól jön, de ti azt fogjátok hinni, hogy Istentől származik. Hogyan lehettek ilyen vakok? Milyen rothadás gennyesedett el bennetek, mely miatt megpróbáltok másoknak ártani? Imádkozzatok, nehogy elidegenítsétek Tőlem felebarátaitokat. Imádkozzatok, hogy megtaláljátok az Igazságot, mielőtt még a gonosz birtokba venné a lelketeket. Ő nagyon erőteljes, és azok, akiknek a büszkeség miatt meggyengült a lelkük, engedelmes, szolgálatkész „edényekké” válnak, melyekben a Sátán és bukott angyalai fognak székelni.
Ébredjetek fel mindnyájan! Elérkezett az idő az Igazság Könyvének felnyitására. Nektek nemcsak a lapokat kell felnyitnotok, hanem meg kell nyitnotok a szíveteket is.
Jézusotok

Ilyen csalásokkal vadásznak az idősek, hiszékenyek pénzére


Se szeri, se száma az idősek ellen elkövetett trükkös bűncselekményeknek, becsapós lopásoknak. A legújabb módszerek egészen elképesztőek...
Egy idős házaspár győrasszonyfai otthonában néhány napja trükkös tolvajok jártak, százötvenezer forintot loptak el. A házba a kora délutáni órákban kopogtatott három idegen. Érdeklődtek, hogy eladó-e az ingatlan. A hetvenes éveik közepén járó házaspár tájékoztatta az ismeretleneket, hogy nincs szándékukban házukat értékesíteni, ennek ellenére készségesen invitálták otthonukba őket.
Míg a férfiak közül ketten a háziak figyelmét lefoglalták, addig társuk felügyelet nélkül nézhetett szét a ház szabadon maradt helyiségeiben. Az ingatlant megtekintő trió ezt követően távozott az idős házaspár otthonából.
A nyugdíjasok csak másnap délután vették észre, hogy trükkös lopás áldozatai lettek, az idegenek meglopták őket.
Kreatív lopás, megtévesztés
Szinte naponta hallani arról, hogyan fosztottak ki lakásokat trükkös tolvajok. Főként az idősebbek az áldozatok, mivel jószívűek, hiszékenyek, gyakran egyedül élnek. A tolvajok éppen ezt használják ki, és különböző szolgáltatók, intézmények embereinek kiadva magukat pénzt, értéktárgyakat lopnak el tőlük. Bár az "adjon egy pohár vizet" és ehhez hasonló mondatokkal szemben már sokan "védettek", a csalók újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy pénzhez jussanak.
A bűnözők manapság már nem is mennek házhoz: inkább az utcán, parkolókban vagy telefonon keresztül intézik a dolgokat. Egy utazási iroda vezetője például arról számolt be, hogy ismeretlenek 40 ezer forintos nílusi úttal kecsegtették a családokat, többen be is fizették azt. Aztán kiderült, az oda és visszautat, illetve a szállást nekik kellett volna állniuk - ez több százezer forint. Persze, nem tudtak elutazni, a 40 ezer forint pedig elveszett.
Többen panaszkodnak a parkolókban felbukkanó árusokra, akik az utolsó darabokat kínálják fel "ingyen". Aztán, aki elfogadja, attól pénzt kérnek. Ha nem fizeti ki az illető, kiabálni kezdenek, hogy ellopták tőlük a terméket, így a végén az áldozat lesz a gyanúsított. Autóval sem érdemes megállni, ha idegenek mutogatnak, hogy "lapos a hátsó kerék". Ha mégis, semmiképp se az ő segítségükkel akarjuk ellenőrizni, mert könnyen az autóban található értékek bánhatják.
A telefonos meghívások, termékbemutatók, amelyek ingyenes orvosi vizsgálatot, ajándékcsomagot, utazást, vagy akár számlákkal kapcsolatos előadást ígérnek, többnyire szintén furmányosak: a végén egy 200 ezer forintos "csodatakaróval" távozik a rászedett érdeklődő.
Az "unokázás" már a neten is terjed
Terjed az online unokázás, azaz a nyugdíjasokat támadják az online szélhámosok. A legújabb nemzetközi trend szerint a bűnözők a Facebook segítségével próbálnak pénzt kihúzni - a közösségi oldalt egyre gyakrabban használó - gyanútlan idősektől.
A bűnözők a Facebook segítségével megpróbálják kideríteni a nagyszülők és az unokák tartózkodási helyeit az elérhető információkból, majd kihasználva ezt, pénzt húznak ki az aggódó nagypapák és nagymamák zsebéből.
Egyik tipikus példája a rászedésnek, amikor a csalók felveszik a kapcsolatot a nagyszülőkkel és közlik velük, hogy a szeretett unokájuk valamiféle bajba került, és természetesen csak némi pénzbeli dotáció segíthetne, hogy kikeveredjen ebből, mondjuk egy súlyos adósságból vagy a rácsok mögül.
A csalók gyakran a tengerentúlról intézik kártékony üzleteiket, így próbálva meg elérni, hogy lenyomozhatatlanok legyenek és elkerülhessék a felelősségre vonást.
Természetesen a családok tehetnek pár hasznos dolgot, hogy megelőzzék az ilyen átveréseket. Például érdemes családon belül megállapodni egy titkos jelszóról, amelyet kifejezetten csak bajba kerülés esetében használnának, és ezt nyilván nem tanácsos megosztani a Facebookon. Továbbá, ha valaki olyan hívást kap, amelyben azt közlik, hogy valamely családtagja bajba jutott, tegyen fel a hívónak célzott kérdéseket a szóban forgó személyre, hogy megállapítsa, valóban az igazat mondja-e.
Főként az időseket célozzák meg azok az ismeretlen elkövetők, akik telefonon, bajba jutott unokának, vagy az ő ismerősének kiadva magukat csaltak ki esetenként több százezer forintot a segíteni akaró nagyszülőtől.
A történet nagyon egyszerű. Az ismeretlen telefonáló, aki magát unokának adta ki, legtöbbször balesetre hivatkozva fordult anyagi segítségért alkalmi nagyanyjához, akinek csak az volt a dolga, hogy a gondosan beborítékolt pénzt egy hozzá küldött taxival küldje el bajba jutott unokájának.
Több esetben a felhívottak saját, vagy a taxis ébersége miatt nem küldték el a kért összeget. Volt, aki gyanút fogva egyeztetett családtagjával a történet hitelességét illetően, s volt akinek eredendően nem volt unokája. Olyan eset is előfordult, mikor a taxi sofőrje visszavitte a beborítékolt bankókat az idős asszonynak, mondván, hogy a rossz arcú férfi nem lehet az unokája. Csupán a fuvardíjat fizettette meg a becsapottal. Olyan sofőr is akadt, aki miután megtudta, hogy pénzt kell szállítania, egyszerűen nem válltata a fuvart.
(pénzcentrum.hu )

3000 km-t gyalogol, hogy lássa a hamis prófétát


Majdnem háromezer kilométert gyalogol egy brazil férfi, hogy láthassa a július 23. és 28. között, a Katolikus Ifjúsági Találkozó alkalmából Rio de Janeiróba látogató Ferenc pápát. Négy hónappal ezelőtt a 37 esztendős Fabio Mateus otthagyta irodai állását az ország északkeleti csücskében található Ceará állam Trairi nevű apró városában, hogy útnak induljon dél felé. A férfi áthaladt már Pernambuco, Bahia és Minas Gerais államokon, több mint hetven várost és települést hagyott maga mögött. Út közben evangelizál...
Mateus a hét közepén már a Rio de Janeiro állambeli Petropolisban járt. A férfi előzetes felkészülés nélkül, hátizsákjába gyömöszölt tartalék sportcipőkkel, egy esőkabáttal, egy sapkával és felesége áldásával indult útnak március 15-én. A vállalkozását övező egyre nagyobb médiaérdeklődésnek hála az emberek egy idő után megálltak a forgalmas utak mentén haladó férfi mellett, hogy fényképeket készítsenek vele vagy ételt és italt adjanak neki.
Mateus, aki azért vállalkozott az erőt próbáló útra, hogy katolikusként hirdesse az igét, a Facebookon keresztül tart kapcsolatot a családjával, és seregnyi támogatót is nyert magának a közösségi portálon. A férfi hétfőtől péntekig naponta tíz órát gyalogol, átlagosan nagyjából 39 kilométert megtéve. Hétvégenként megpihen, hogy feltöltődjön és naplóba jegyezze élményeit - írta a Global Post amerikai hírportál.
Mielőtt Mateus elhagyta szülővárosát, a helyi plébános adott neki egy aláírt levelet, amelyben arra kérte az útjába akadó katolikus templomokat, hogy fogadják be a férfit. "Néhányan segítettek, de voltak páran, akik elküldtek. Olykor a fák közé kellett kifeszítenem a függőágyam, és az út mentén töltöttem az éjszakát, vagy ha szerencsém volt, egy kedves ember befogadott" - mondta Mateus, hozzátéve, hogy a hazaúton átadja magát a jól megérdemelt pihenésnek, busszal teszi meg a Trairibe vezető utat.
Több mint kétmillió embert várnak Ferenc pápa első külföldi látogatásának helyszínére. A brazil geográfiai és statisztikai intézet szerint 2000-ben a brazilok 73,6 százaléka volt katolikus. 2010-re ez az arány 64,6 százalékra esett vissza és ugyanezen időszak alatt az ország evangélikus lakosságának aránya 15,4 százalékról 22,2 százalékra növekedett.
(MTI)