2011. július 20., szerda

Kaliforniában tananyag lesz a homo-, transz- és biszexuális csoportok története

A főpásztorok ellenzik azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében bevezetnék a tankönyvekbe a homoszexuális, biszexuális és transzszexuális emberek hozzájárulását az amerikai történelem és kultúra fejlődéséhez. Kalifornia állam szenátusa áprilisban már elfogadta a törvényt, július 5-én a képviselőház is. Jelenleg Jerry Brown demokrata párti kormányzó aláírására vár.
A most érvényben lévő szabályozás értelmében az oktatási anyagban szerepel a különleges kulturális és faji csoportok történelme, mint például az indiánoké vagy az afrikai amerikaiaké. A törvény szövege új védett kategóriákat ad ehhez, közöttük a fogyatékkal élőket, újabb etnikai csoportokat és a különböző szexuális beállítottságú embereket. A törvény támogatói szerint ez segít, hogy a fiatalok leküzdjék a homoszexuálisokkal szembeni előítéleteiket.
A kaliforniai püspökök az elmúlt hónapokban széleskörű kampányt indítottak a törvény elfogadása ellen. Véleményük szerint a szabályzat szükségtelen és erőltetett, inkább bizonyos érdekcsoportok nyomásgyakorlásának eredménye, mint az iskolás gyermekekkel rendelkező választópolgárok akaratának kifejeződése. José Gomez Los Angeles-i érsek nyilatkozata szerint ez újabb példája annak, hogy a kormányzat beavatkozik a szülők nevelési szabadságába. Ha a kormányzó aláírja a törvényt, Kalifornia lesz az első amerikai állam, amely bevezeti az iskolai oktatásba a homoszexuális, biszexuális és transzszexuális társadalmi csoportok történetét.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Életbe lépett Illinois államban az egyneműek házasságát legalizáló törvény

A döntés következtében az örökbefogadásokkal foglalkozó katolikus jótékonysági szervezeteket a bezárás veszélye fenyegeti.
A július 1-én törvényerőre emelkedett határozat értelmében a homoszexuális párok ugyanolyan jogokat élveznek, mint a heteroszexuális házaspárok, beleértve az örökbefogadás lehetőségét is. Ennek következtében a gyermekek örökbefogadásával foglalkozó minden intézménynek el kell fogadnia a homoszexuális pároktól érkező igényléseket is, még ha ellenkezik is hitelveivel, vagy bezárással büntetik. Az Illinois államban működő négy katolikus örökbefogadási iroda a törvény felfüggesztését kérte, amely 1997 gyermeket érint.
Jelenleg az Egyesült Államok hat államában ismerik el a homoszexuálisok házasságát: Kaliforniában, Nevadában, New Jersey-ben, Oregonban és Washington és Illinois államban.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek – “The Warning”

A ti választott fegyveretek nem más, mint az Irántam való szeretetetek

2011. július 19. kedd, 23:45
Szeretett leányom, hálásan térsz vissza ahhoz a gyakorlathoz, amely egy rövid időre megszakadt. Ennek eredményeképpen erősebbé fogsz válni, de ne feledd, kérlek, hogy neked minden időben Rám kell összpontosítanod.
Szeretetem gyermekeim iránt nagyon erőteljes, és ez egészen más szeretet, mint amiről ebben a világban olyan könnyedén beszélnek.  Az Én gyermekeim akkor érzik igazán Szeretetemet, amikor kopogtatásomra ajtót nyitnak.  Amikor az ajtójukhoz jövök, akkor két választási lehetőségük van: vagy kinyitják ajtóikat, és beengednek, vagy kizárnak Engem. Amikor valóban megengedik, hogy beléphessek lelkeikbe, szeretetem átjárja lényüket. Ez egy olyan szeretet, amit úgy találnak, hogy a meglepetés erejével elgyengítheti őket, mert olyan heves vagy olyannyira örömteli, hogy nem tudják abbahagyni a másoknak való áradozást, a jó hírről.
Az Én szeretett követőim, akik szeretnek Engem, tudják már ezt. Irántam való szeretetetek és odaadásotok által megengedem, hogy szeretetem úgy áradjon ki általatok, hogy az fertőző legyen, és hogy szétterjedjen, azért, hogy a többi lelket átölelhesse. Ha egyszer beengedtek Engem szívetekbe, a Szentlélek kegyelmével foglak eltölteni benneteket, azért, hogy mindenkinek elmondhassátok, mi is az valójában, amit most el kell mondanom nektek.
Először is, mély gyengédséggel a Szívemben, szeretlek benneteket. Másodszor, szeretetem miatt fogom most a gonoszt kipusztítani a világból, úgy, hogy minden gyermekemet visszavihessem a benneteket örökké szerető Teremtőtök, Isten, az Atya ölelésébe.
Kérlek benneteket, odaadó követőim, ne engedje meg közületek senki sem, hogy félelem költözzön szívetekbe, ahogy a Nagyfigyelmeztetés minden héttel egyre közeledik, hiszen amikor Irgalmasságom nagy Eseménye bekövetkezik, akkor ti örvendezni fogtok. Mert az Én ajándékom számotokra az, hogy közelebb kerüljetek Szívemhez, mint ahogy az annak előtte volt. Ez olyan erőssé tesz majd benneteket, hogy minden tétovázás nélkül fogtok a földi Új Paradicsomba bevitorlázni, olyan sima lesz majd az átmenet.
Szeretetem most erősebb, mint valaha, miként ti, szeretett követőim, mindent megtesztek, amit csak tudtok, hogy Szavaimat terjesszétek. Használjatok fel mindent, amit csak tudtok, hogy elmondhassátok az embereknek, hogy a Nagyfigyelmeztetésre fel kell készülniük. Ti bátrak vagytok gyermekeim, és örömet és boldogságot hoztok szomorú Szívemnek, amely minden pillanatban arra vágyik, hogy minden elveszett lélek megmeneküljön.
Most megbízom bennetek, hogy olyan nagy lendülettel, ahogyan csak tudtok, fogtok imádkozni a bűnösökért, akik nem fogják kiállni a Nagyfigyelmeztetés megpróbáltatásait, amelyeknek ki lesznek téve. Menjetek most, Én erős, szerető kis hadseregem. A ti kiválasztott fegyveretek nem más, mint Irántam való szeretetetek.  Tudni fogjátok szívetekben, hogy Én vagyok az, aki szól, és Én vagyok az, aki az ajtóitokon kopogtat. Nektek most mindenütt a világon, a felszentelt szolgáim ajtóin kell kopogtatnotok, hogy megbizonyosodjatok arról, hogy ők (felszentelt szolgáim) olvassák szent Szavaim.
A ti szerető Megváltótok és Megmentőtök
Jézus Krisztus