2021. március 11., csütörtök

Senkit se érdekel: Felgyújtották a templomot, a keresztet a tűzbe hajították

 

Az abortusz aktivisták, akik közül néhányan félmeztelenek voltak, március 8-i nőnapon gyújtották fel a kolumbiai Bogotában található történelmi Assisi Szent Ferenc-templom bejáratát.

A helyi hatóságok felvételt tettek közzé a bűncselekményről. Egy bűnöző "ingyenes abortuszt" írt a templom falaira. Egy másik demonstratívan fakeresztet dobott a tűzbe. Csak miután a rendőrség közbelépett, a bűnözők megálltak.

Március 8-án zavargások történtek Mexikóban több templom ellen is, köztük az oaxacai székesegyház ellen. Az üvegablakokat betörték, az ajtók, padok és a gyóntatószékek megsérültek.

https://gloria.tv/post/t2eHCFw3QmNn11LmrSCTbknAD

Nincs mise: A plébánia templom oltási központ lesz

 

A dél-olaszországi Mendicinóban található San Pietro templom a város helyszíne a Covid-19 oltások beadására - írja lelkesen az olasz püspökök homoszexualista képviselője az Avvenire.it lapnak.

A plébános, Enzo Gabrieli atya maga javasolta templomának használatát, mivel egyébként minden misét felfüggesztett.

Rengeteg más helyszín lett volna Mendicinóban, ahol végre lehet hajtani az oltásokat, például az iskola vagy a színház.

https://gloria.tv/post/GrWiRbKcZCVi3NJAZhhZNgGTB

A keresztények "Allahnak" hívhatják Istent

 

Évtizedek óta tartó vita rendeződött.

A malajziai legfelsőbb bíróság engedélyezte az "Allah" használatát a keresztények számára, hogy azonosítsák Istent imákban, szövegekben és vallási gyakorlatban - írja az AsiaNews.com (március 10).

Eddig a kormány az iszlám pártjára állt, amely érvényben akarta tartani a tilalmat. A maláj vallási szókincs arabból származik, ahol "Allah" egyszerűen "Istent" jelent, és a keresztények is használják.

A Belügyminisztérium által kiadott körlevelet, amely megtiltja a keresztények "Allah" használatát "közrendileg", most várhatóan törlik.

Nem világos, hogy a kormány fellebbez-e a döntés ellen. 2,6 millió keresztény él Malajziában.

https://gloria.tv/post/xnjoetcFHJfW3D8s6JrixCE2J