2021. június 5., szombat

Háború: Hamispróféta kétlépcsős harca a Summorum Pontificum ellen

 

Antikrisztus társa kétlépcsős leszámolást tervez XVI. Benedek Summorum Pontificum című motu propriójával szemben - számol be a Summorum-Pontificum.de (június 4).

Az első csapás néhány héten belül várható - a nyári szünet leple alatt - és az egyházmegyei papokat érinti. A cél őket liturgikusan alkalmatlanná kell tenni. Aki római misét akar celebrálni, az ki lesz szolgáltatva a szélsőséges püspököknek, és újra engedélyt kell kérnie tőlük.

A második csapás ősszel érkezik, és a régi rítusú közösségeket fogja érinteni. Kénytelenek lesznek képzésüket és lelkipásztori munkájukat a "második vatikáni zsinat irányelveihez" igazítani.

Az illetékes helynökökhöz intézett levélben követelik majd az egyházmegyés püspökökkel való teljes együttműködést. Ősszel Rómában lesz a vallási elöljárók találkozója, ahol további utasításokat adnak ki. Ezen a találkozón elrendelhetik a közösségek látogatását, hogy ellenőrizzék "a zsinat iránti hűségüket".

A Summorum-Pontificum.de azt írja, hogy az egyházmegyei és a szerzetes papság eltérő kezelésével Ferenc pápa megosztottságot vezet be, hogy gyengítse az ellenállást.

A "zsinat iránti hűség" ürügye egy csel. A zsinattal szemben kritikus katolikusok ma sokkal közelebb állnak a második vatikáni zsinathoz, mint a válást, a protestáns szentáldozás, a homoszexualizmust, a vallási közömbösséget, a klíma- és maszkvallást propagáló Hamispróféta csoport követői.

https://gloria.tv/post/PnwcfSwthBPD2zrMxc9xYigCr

Brian Shilhavy: A legfontosabb igazság az eljövendő "új világrendről", amiről szinte senki sem beszél

 

A farkas a báránnyal, a leopárd a kecskével, a borjúval, az oroszlánnal és az egyévessel együtt fog lefeküdni; és egy kisgyerek vezeti őket.

A tehén a medvével táplálkozik, fiókáik együtt fekszenek, az oroszlán pedig szalmát eszik, mint az ökör.

A csecsemő a kobra lyukának közelében fog játszani, a kisgyermek pedig a viperafészekbe dugja a kezét.

Nem ártanak és nem pusztítanak egész szent hegyemen, mert a föld tele lesz az ÚR ismeretével, mint a vizek beborítják a tengert. (Ézsaiás 11:6-9)

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt, a COVID-19 előtt, az "Új Világrend" vagy az "Egy Világkormány" témájának felvetése "összeesküvés-elmélete" megbélyegzéssel járt, annak ellenére, hogy olyan globális intézmények, mint a Világgazdasági Fórum, a Rockefeller Alapítvány és sok más globális intézmény évtizedek óta kiadják a jövőre vonatkozó nézeteikről szóló anyagokat, és olyan dolgokat jósolnak, mint a világ népességének jelentős csökkenése és egy központi világkormány.

Ugorjunk előre napjainkba, 2021 júniusába, és ez az elképzelés már nem is olyan távoli, különösen azok számára, akik tudják, hogyan kerüljék meg a vállalati média és a Big Tech cenzúráját.

És mégis, még az alternatív médiában is többnyire csak egyetlen nézetet tárgyalnak az eljövendő Új Világrendről, mintha az elkerülhetetlen lenne. A legtöbben úgy látják, hogy ez a jövő a fokozott technológia jövője, és olyan szavak, amelyek néhány hónappal ezelőtt még alig voltak részei a szókincsünknek, ma már gyakoriak, mint a transzhumanizmus, technokraták, mRNS, génmódosítás, nanorobotok stb.

Azok számára, akik teljes mértékben megértik, hogy ez egy globális terv része, amely nem egyik napról a másikra kelt ki egy veszélyes új "vírus" "felfedezésével", amelyet a globalisták arra használnak, hogy félelmet keltsenek a lakosságban az emberiség irányítása céljából, azt hiszem, vissza kell lépnünk egy lépést, és meg kell kérdeznünk magunktól: Beleesünk-e a csapdájukba, amikor így gondolkodunk? Létezik egy alternatív nézet, amely nem csak lehetséges, de hihetőbb is, mint az a narratíva, amely jelenleg az alternatív médiában kering?

 

 

Ki irányítja a világ népességének csökkenését?

Nemrégiben publikáltam egy cikket Isten jeléről és pecsétjéről. Manapság olyan sok figyelmet kap a "fenevad bélyege", hogy arra indítottak, hogy Isten bélyegéről és pecsétjéről írjak, ami sokkal fontosabb.

Abban a cikkben bemutattam, hogy azoknak, akiket a Szentlélek bélyegével pecsételtek meg, nem kell félniük a luciferi globalisták által irányított, eljövendő Új Világrendtől, beleértve a "transzhumanista" programjukat is. Lásd:

Isten pecsétje és jele sokkal fontosabb, mint a "fenevad jele" - Felkészültél arra, ami jön?
Egy másik, nemrég megjelent cikkemben elmagyaráztam, hogy a luciferiánus globális vezetői struktúra csúcsán valójában egység van abban, ahogyan a világ jövőjét látják, és hogy a különböző politikai pártok vagy ideológiák közötti bármilyen vélt különbség csupán része az emberiség megosztottságának fenntartására irányuló terveiknek, elrejtve, hogy kik az emberiség valódi ellenségei.

Abban a második cikkben röviden érintettem azt a témát, hogy ki szervezi a világ népességének jelenlegi csökkenését, János több mint 2000 évvel ezelőtt, a Biblia Jelenések Könyvében leírt próféciái alapján, és több részt is idéztem ennek illusztrálására:

Láttam, és ott volt előttem egy sápadt ló! Lovasát Halálnak hívták, és Hádész szorosan követte. Hatalmat kaptak a föld egynegyede fölött, hogy karddal, éhínséggel, járvánnyal és a föld vadállataival öljenek. (Jelenések 6:8)

Az első angyal megfújta a trombitáját, és jégeső és vérrel kevert tűz hullott a földre. A föld egyharmada elégett, a fák egyharmada elégett, és minden zöld fű elhamvadt. (Jelenések 8:7)

És a négy angyal, akiket éppen erre az órára, napra, hónapra és évre tartottak készenlétben, elszabadult, hogy megöljék az emberiség egyharmadát. (Jelenések 9:15)

Az emberiség egyharmadát megölte a szájukból kijövő három csapás, a tűz, a füst és a kén. (Jelenések 9:18)

Megkockáztatom, hogy több millió ember van az USA-ban, akik hisznek abban, hogy a Biblia igaz. És mégis, az a gondolat, hogy Isten gonosz embereket és gonosz erőket használna fel céljai elérésére, idegen számukra, és ezt számos kritika és hozzászólás is alátámasztotta, amelyeket a cikk megírása és közzététele után kaptam.

De nem lehet úgy elolvasni az egész Bibliát, hogy más nézettel jöjjünk ki belőle. Ezt tette az emberi faj történelme során, és a végidőkre vonatkozó próféciák szerint újra meg fogja tenni, hogy bevezethesse az Ő Új Világrendjét.

Ezt tette az ókori világgal az özönvízzel, amelyet csak Noé és családja úszott meg. Ezt tette Izrael tizenkét törzsével, az északi tíz törzs asszíriai meghódításával, majd később a déli két törzs babiloni meghódításával.

Azok a hívő hívők, akik túlélték a népességnek ezeket a drasztikus csökkenéseit e hódító nemzetek révén, azt is megkérdőjelezték, hogy Isten miért használ náluk gonoszabb nemzeteket arra, hogy ennyi embert megöljön.

A 73. zsoltár, amelyet egy Aszáf nevű férfi írt, jó példa arra, hogy mennyire ellentmondásosnak tűnt, hogy Isten gonosz népeket használ fel céljai elérésére:

Aszáf zsoltára. Bizonyára jó az Isten Izraelhez, azokhoz, akik tiszta szívűek.

Ami engem illet, a lábam majdnem megcsúszott, majdnem elvesztettem a talajt. Mert irigyeltem a gőgösöket, amikor láttam a gonoszok jólétét. Nekik nincsenek küzdelmeik; testük egészséges és erős.

Megszabadultak az emberekre jellemző terhektől; nem gyötrik őket emberi bajok. Ezért a gőg a nyakláncuk; erőszakkal ruházzák fel magukat.

Érzéketlen szívükből gonoszság fakad; elméjük gonosz képzelgései nem ismernek határokat. Gúnyolódnak, és rosszindulattal beszélnek; gőgjükben elnyomással fenyegetnek.

Szájuk az égre tart igényt, és nyelvük birtokba veszi a földet. Ezért fordul hozzájuk népük, és bőségesen isznak vizet.

Azt mondják: "Honnan tudhatná Isten? Van-e tudása a Magasságosnak?"

Ilyenek a gonoszok - mindig gondtalanok, gyarapodnak a gazdagságban.

Bizony hiába tartottam tisztán szívemet, hiába mostam kezemet ártatlanságban. Egész nap gyötörtek; minden reggel megbüntettek.

Ha azt mondtam volna: "Így fogok beszélni", elárultam volna gyermekeidet.

Amikor mindezt megpróbáltam megérteni, nyomasztó volt számomra, amíg be nem léptem Isten szentélyébe; akkor megértettem végső sorsukat.

Bizonyára csúszós talajra helyezed őket; romlásba taszítod őket. Milyen hirtelen pusztulnak el, teljesen elsodorják őket a borzalmak!

Mint az álom, amikor az ember felébred, úgy fogod megvetni őket, Uram, mint képzelgést, amikor felébredsz.

Amikor szívem szomorú volt és lelkem megkeseredett, értelmetlen és tudatlan voltam; nyers vadállat voltam előtted.

Mégis mindig veled vagyok; jobb kezemnél fogva tartasz engem. Te vezetsz engem tanácsaiddal, és azután te viszel engem a dicsőségbe.

Ki más van nekem a mennyben, mint te? És a földön nincs semmi, amire vágyom rajtad kívül.

Testem és szívem elbukhat, de Isten az én szívem ereje és örökkévaló részem. Akik távol vannak tőled, elpusztulnak, te elpusztítasz mindenkit, aki hűtlen hozzád.

Ami pedig engem illet, jó közel lenni Istenhez. Az uralkodó Urat tettem menedékemmé; minden cselekedetedről beszámolok. (Zsoltárok 73:1-28)

Éppen ma olvastam az I. Sámuel 24. fejezetéből, és egy másik alapelv is nagyon világossá vált számomra: vannak, akik eladták a lelküket a gonosznak, és nem tehetnek mást, mint hogy továbbmennek ezen az úton, még akkor is, ha tudják, mi lesz a végkifejlet!

 

 

Saul volt az első, akit a monarchia idején Izrael királyává választottak. De csúfos kudarcot vallott, és nem hagyta magát többé Istenre hagyatkozni, ezért Isten Sámuel prófétával új királyt választott, Dávid királyt, azt a családi vonalat, amelyből végül az eljövendő Messiás származott, aki Jézus Krisztusban teljesedett be.

Isten pedig gonosz szellemet küldött Saul gyötrésére:

Az Úr Lelke pedig eltávozott Saulról, és az Úrtól gonosz szellem gyötörte őt. (1Sámuel 16:14)

Isten egy gonosz szellemet, egy démont használt fel a saját céljaira.

Egy ideig tehát egyfajta polgárháború zajlott, mivel Saul tudta, hogy ez a Sámuel által adott prófécia.

De annak ellenére, hogy Saul tudta, hogy mi jön, ahogyan a Sátán és a démonok ma is egészen biztosan tudják, hogy mi jön a VALÓDI Új Világrend számára, Saul nem tehetett semmit, hogy ezt megakadályozza.

Amikor Dávidnak lehetősége lett volna megölni Sault, nem tette, mert tudta, hogy Isten irányít, és a királyságot a maga idejében átadja neki. I. Sámuel könyvének 24. fejezetéből:

Miután Saul visszatért a filiszteusok üldözéséből, azt mondták neki: "Dávid az En-Gedi sivatagban van".

Ezért Saul fogott háromezer kiválasztott férfit egész Izraelből, és elindult, hogy megkeresse Dávidot és embereit a Vadkecskék sziklái közelében. Útközben juhnyájakhoz ért; ott volt egy barlang, és Saul bement, hogy könnyítsen magán. Dávid és az emberei messze hátul voltak a barlangban.

A férfiak így szóltak: "Ez az a nap, amelyről az Úr beszélt, amikor azt mondta neked: "A kezedbe adom ellenségedet, hogy úgy bánj vele, ahogyan akarsz"".

Ekkor Dávid észrevétlenül odalopózott, és levágta Saul köntösének egy sarkát.

Utána Dávidnak lelkiismeret-furdalása volt, amiért levágta a palást egyik sarkát. Így szólt az embereihez: "Az Úr megtiltotta, hogy ilyesmit tegyek urammal, az Úr felkentjével, vagy hogy kezet emeljek ellene, mert ő az Úr felkentje." Ez volt az első alkalom, hogy megkérdezte: "Miért?

Ezekkel a szavakkal Dávid megdorgálta embereit, és nem engedte, hogy megtámadják Sault. Saul pedig elhagyta a barlangot, és elindult a maga útján.

Ekkor Dávid kiment a barlangból, és így kiáltott Saulhoz: "Uram, a király!".

Amikor Saul hátranézett, Dávid meghajolt, és arccal a földre borult.

Így szólt Saulhoz: "Miért hallgatsz arra, amikor az emberek azt mondják, hogy Dávid ártani akar neked? A mai napon saját szemeddel láttad, hogy az Úr a barlangban a kezembe adott téged. Voltak, akik arra biztattak, hogy öljelek meg, de én megkíméltelek, és azt mondtam: 'Nem emelek kezet uram ellen, mert ő az Úr felkentje'.

Nézd, atyám, nézd meg ezt a darabot a kezemben lévő köntösödből! Levágtam köntösöd sarkát, de nem öltelek meg. Most már értsd meg és ismerd el, hogy nem vagyok bűnös a gonoszságban vagy a lázadásban. Nem vétettem ellened, de te azért vadászol rám, hogy elvegye az életemet.

Az Úr ítéljen közted és köztem. És bosszulja meg az Úr a vétket, amit velem tettél, de az én kezem nem fog hozzád érni.

Ahogy a régi mondás tartja: "A gonosztevőktől származnak a gonosz tettek", így az én kezem nem fog hozzád érni.

"Ki ellen indult el Izrael királya? Kit üldöz? Egy döglött kutyát? Egy bolhát? Legyen az Úr a mi bíránk, és döntsön közöttünk! Tekintse meg az én ügyemet és adjon igazat neki; igazoljon engem, megszabadítva engem a te kezedből."

Amikor Dávid befejezte ezt, Saul megkérdezte: "Ez a te hangod, fiam, Dávid?". És hangosan sírt.

"Igazabb vagy nálam" - mondta. "Te jól bántál velem, de én rosszul bántam veled. Az imént elmondtad, hogy milyen jót tettél velem; az Úr a kezedbe adott engem, de nem öltél meg.

Ha az ember megtalálja az ellenségét, hagyja-e sértetlenül elmenekülni? Az Úr jutalmazzon meg téged jól azért, ahogyan ma bántál velem.

Tudom, hogy biztosan király leszel, és Izrael országa a te kezedben áll meg. Most pedig esküdj meg nekem az Úrra, hogy nem vágod ki utódaimat, és nem törlöd ki nevemet apám családjából."

Dávid tehát megesküdött Saulnak. Ezután Saul hazatért, de Dávid és az emberei felmentek az erődítménybe. (1Sámuel 24:1-22)

Saul azonban még ezután az esemény után is tovább próbálta megtalálni és megölni Dávidot, mert Isten egy gonosz szellemet küldött, hogy gyötörje őt. Téveszméi voltak.

 

 

Csodálkozol, hogy a körülötted lévő emberek miért nem látják az igazságot arról, ami ma történik?

Nézzünk meg egy szentírási részt az Újszövetségben a végidőkről, amely nem szimbolikus, nehezen értelmezhető prófétai nyelven íródott, mint például a Jelenések könyve, hanem egyszerű nyelven.

Ez egy levélből való, amelyet Pál apostol írt az akkoriban a görögországi Thesszalonika városában élő hívőknek.

Ami a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelét és a hozzá való összegyűjtésünket illeti, arra kérünk titeket, testvérek, hogy ne nyugtalankodjatok vagy ijedjetek meg könnyen valamilyen prófécia, híradás vagy levél miatt, amely állítólag tőlünk származik, és azt mondja, hogy az Úr napja már eljött.

Ne hagyjátok, hogy bárki bármilyen módon megtévesszen benneteket, mert az a nap nem jön el addig, amíg a lázadás meg nem történik, és a törvénytelenség embere, a pusztulásra kárhoztatott ember meg nem jelenik.

Ellenkezni fog, és felmagasztalja magát minden fölé, amit Istennek neveznek, vagy amit imádnak, úgy, hogy Isten templomában állítja fel magát, és Istennek hirdeti magát.

Nem emlékeztek arra, hogy amikor veletek voltam, ezeket a dolgokat mondtam nektek?

És most már tudjátok, hogy mi tartja őt vissza, hogy a megfelelő időben feltárulhasson.

Mert a törvénytelenség titkos hatalma már munkálkodik; de aki most visszatartja, az mindaddig így fog tenni, amíg el nem távolítják az útból.

És akkor fog lelepleződni a törvénytelen, akit az Úr Jézus a szája leheletével megdönt, és eljövetelének ragyogásával elpusztít.

A törvénytelen eljövetele összhangban lesz a Sátán munkájával, amely mindenféle hamisított csodákban, jelekben és csodákban, és mindenféle gonoszságban jelenik meg, amely megtéveszti a pusztulókat.

Azért vesznek el, mert nem voltak hajlandóak szeretni az igazságot, és így üdvözülni.

Ezért Isten hatalmas téveszmét küld nekik, hogy elhiggyék a hazugságot, és hogy mindazok elkárhozzanak, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek a gonoszságban. (2Thesszalonika 2:1-12)

Nos, csak azért, mert ez egyszerű nyelven íródott, és nem szimbolikus prófétai kifejezésekkel, ez nem jelenti azt, hogy még mindig vannak nézetkülönbségek e versek beteljesedését illetően, különösen azt illetően, hogy kire utal ez a "törvénytelenség embere".

Egy dolog azonban világos: az embereket egy "hatalmas téveszme" fogja megtéveszteni, amelyet Isten küldött.

Néhány olvasóm megjegyezte, hogy szerintük pontosan ez történik ma, és hogy miért nem látnak át oly sokan a COVID-narratíva hazugságain, és hajlamos vagyok egyetérteni velük.

És ennek eredményeképpen sokan közülük már sorba álltak, hogy megkapják a biofegyver injekciókat, és már halottak.

Kell-e attól tartanunk, hogy a DNS-ünk megváltozik és transzhumánná változtat minket?

Nem, természetesen nem! Nagyon sok olyan dolog van, ami valószínűleg minden egyes nap megváltoztatja a DNS-ünket, ahogy azt az epi-genetika területe megtanította nekünk az elmúlt években, és ettől nem kell félni, hanem inkább irányítani kell.

A Health Impact News elindítása óta részletesen foglalkoztunk ezzel a témával, és feltártuk, hogy ez mind "eugenikai" tanítás, amely már évtizedek óta létezik, és amelyet egyszerűen csak újracsomagoltak a 21. század számára.

Ezért ebben a cikkben nem fogok ezzel foglalkozni, de itt van néhány jó cikk a múltból, ahol foglalkoztunk ezzel a témával:

A genetikai kutatásból hiányzik a tudomány – A politikai társadalmi kontroll a genetikai menetrend (E 2013-as cikk fotóján egy ismerős alak látható – aki háttal a kamerának)

A génjeink a mi termékünk?

A genom feltérképezése és a modern genetika: Eugenika újracsomagolva a modern időkre

 

 

Kitől kellene félnünk? Istentől, vagy a transzhumanizmus és a Nagy Újraindítás hirdetőitől?

Tudom, hogy ez sok ember számára nehezen felfogható fogalom, de az, hogy e-maileznek nekem, és levezetik a frusztrációjukat, vagy megpróbálják rávenni, hogy a maguk módján lássam a dolgokat, nem fog működni, úgyhogy ne is vesztegessék az idejüket, mert ezt úgysem önöknek írom.

Ha valaki nincs megjelölve a Szentlélek pecsétjével, és ehelyett a téveszme szelleme alatt áll, akkor úgysem értheti meg ezeket a dolgokat.

De egyszerűen nem látok sehol máshol most ilyen dolgokat írni, és a választottaknak, akik gyorsan egy kis maradékká válnak, ez a cikk nektek szól. Tudom, milyen magányosnak érzitek magatokat most, higgyétek el nekem.

Szeretném azonban, ha megértenétek, hogy jobb napok jönnek, hogy minden egy meghatározott tervet követ, ami már nagyon régóta készül, de ez nem az a terv, amiről valószínűleg olvastatok, még az alternatív médiában sem.

A FÉLELEM az a "járvány", amely a világot megragadta, mert ez minden, ami a Sátánnak és csatlósainak maradt, hogy megpróbáljon mindenkit megtéveszteni, és minél több embert magával vinni a végső céljához, amennyit csak tud.

És az egyik dolog, amitől egyáltalán nem kell félnetek, az az ő "technológiájuk", mint például a transzhumanizmus.

Ez mind hamis

Itt az ideje, hogy ne hallgassatok tovább a "szakértőkre", és ebbe beletartoznak az alternatív médiában szereplők is, beleértve a jó szándékú orvosokat is.

Itt az ideje, hogy felvegyétek a Bibliátokat, és elkezdjétek olvasni és tanulmányozni, majd imádkozzatok Istenhez bölcsességért és kinyilatkoztatásért, hogy átlássatok a hazugságokon és a megtévesztésen, amelyek most a kultúránkat uralják.

Mert tanúsíthatom nektek, miután több mint 40 éve olvasom és tanulmányozom a Bibliát, és keresem Isten vezetését az életemben, hogy amikor Isten kezébe teszitek az életeteket, majd szívből jövő imádságokat imádkoztok hozzá vezetést és bölcsességet kérve, Ő válaszolni fog nektek, és elkezd nektek olyan dolgokat mutatni, amelyeket soha nem láthattok, ha csak azzal töltitek meg az elméteket, ami most a médiából jön ki, és ebbe beletartozik az alternatív média is.

És aztán végezzetek saját kutatást, hogy minél többet ellenőrizzetek, amennyit csak tudtok. Fogjátok azt, amit a média mond nektek, és vegyétek az ellenkező nézetet, és kezdjétek el kutatni.

Nézzétek szkeptikusan az összes állítást, amit jelenleg tesznek ezzel az "új" technológiával kapcsolatban, ami valójában nem is olyan új, és nézzétek meg, hogy van-e bármilyen bizonyíték ezekre az állításokra a szuper kvantumszámítógépekről, az emberi intelligenciát meghaladó mesterséges intelligenciáról, az emberi biológia összefonódásáról a technológiával, hogy "létrehozzák" az emberfölötti embereket, stb.

Hol vannak a bizonyítékok minderre? Azt hiszem, azt fogjátok találni, hogy a bizonyítékok hiányoznak, és hogy a valószínűbb igazság az, hogy ez az egész egy nagy átverés, amit azért terveztek, hogy az embereket irányítsák, és rávegyék őket, hogy féljenek a technológiától.

A cikk megírására készülve elvégeztem néhány alapvető keresést, többek között azt, hogy "mi a jelenlegi legnagyobb működő számítógép?".

A Duckduckgo.com-ot használtam keresőmotornak, és ez volt az első találat, ami feljött:

Megérkezett a világ legnagyobb teljesítményű kvantumszámítógépe

Ez a Honeywell.com-on található, és látszólag egy évvel ezelőtt jelent meg. Itt van egy idézet az oldalról, ami számomra szembetűnő volt:

Amikor a Honeywell kvantumszámítógépet akart építeni, a legmagasabb minőségű qubitek létrehozását helyeztük előtérbe, a rendszerben előforduló hibák kiküszöbölésére összpontosítva a qubitek kisebb számán, majd a qubitek számának növelésén dolgozva. Azzal, hogy ilyen alacsony hibaszintet értünk el a kvantumműveleteinkben, minden egyes új qubittal, amelyet a géphez hozzáadunk, a kvantumtérfogat is bővül.

Tehát ez az állítás, miszerint ez a "világ legnagyobb teljesítményű kvantumszámítógépe", elismeri, hogy hibázik, és hogy folyamatosan dolgoznak a hibák csökkentésén - és ez az a technológia, amely átveszi a világuralmat?

Ezután beírtam a keresőbe: "Megoldották-e a számítógépek a sakkot?". Mert emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt nagy hír volt, hogy a világ legnagyobb sakkmesterei közül néhányan kikaptak a számítógépektől, és ez már jó ideje volt.

Biztos, hogy a számítógépek mostanra már elsajátították az emberi sakkjátékot, igaz?

 

 

A második eredmény a Wikipédiából származik, amely a mai cikk megírásának idején ezt írta:

A sakk megoldása a sakkozás optimális stratégiájának megtalálását jelenti, azaz olyan stratégiát, amellyel az egyik játékos (fehér vagy fekete) mindig győzelmet, vagy mindketten döntetlent tudnak kikényszeríteni (lásd: megoldott játszma). Általánosabban a sakkhoz hasonló játékok (azaz tökéletes információval rendelkező kombinatorikus játékok) megoldását is jelenti, mint például a nagy sakk és a végtelen sakk. Zermelo tétele szerint a sakk és a sakkszerű játékok esetében létezik meghatározható optimális stratégia.

Gyengébb értelemben a sakk megoldása utalhat annak bizonyítására, hogy a három lehetséges kimenetel (Fehér nyer; Fekete nyer; döntetlen) közül melyik a két tökéletes játékos eredménye, anélkül, hogy feltétlenül felfednénk magát az optimális stratégiát (lásd közvetett bizonyítás)[1].

A sakknak a két értelemben vett teljes megoldása nem ismert, és nem is várható, hogy a közeljövőben megoldják. Nem egységes a vélemény, hogy a számítási teljesítmény jelenlegi exponenciális növekedése elég sokáig fog-e tartani ahhoz, hogy egy napon lehetővé váljon a "nyers erővel", azaz az összes lehetőség ellenőrzésével történő megoldása.

Oké, tehát még a Wikipédia is elismeri, hogy a számítógépek nem tudják megoldani a sakkot, egy ember alkotta játékot.

De elhitetik velünk, hogy egy nap felülmúlják az embert?

Mi a helyzet azokkal a helyzetekkel, amikor a számítógépeknek élet-halál döntéseket kell hozniuk? Az egyetlen példa, ami a közelmúltból eszembe jutott, az "önvezető" autók, amelyekről azt hisszük, hogy hamarosan felváltják az emberi sofőröket.

Mi a bizonyíték arra, hogy ez igaz?

Ezúttal egy hírkeresést végeztem, és egy "20 órával ezelőtt" a Wall Street Journalban megjelent cikk volt az első találat:

Nem is vettem a fáradságot, hogy rákattintsak a cikkre - valószínűleg úgyis fizetős falba ütköztem volna, és nem is igazán van szükségem az elolvasására.

A következő dolog, amit valószínűleg azt kérik majd tőlem, hogy elhiggyem, hogy 1969-ben megvolt a technológiánk ahhoz, hogy embereket küldjünk a Holdra, és azt televízión közvetítsük a Földre - mindezt 5G nélkül. Ó, várjunk csak....

Most, hogy már van bizonyítékod, hogy egészséges szkepticizmust tanúsíts a transzhumanizmussal, AI-val stb. kapcsolatos összes állítással szemben. - kezdj el logikusan gondolkodni azon, hogy egy számítógép valójában mire is képes.

Meg tudja-e mondani egy számítógép, hogy miért a kedvenc színed, ízed stb. a "kedvenced"? Meg tudja-e magyarázni egy számítógép, hogy egy egyén miért szeret egy személyt, de egy másikat miért nem?

Az a tény, hogy az agyunk NEM számítógép! Egyáltalán nem úgy működnek, mint a számítógépek. Rendkívül szubjektív emberek vagyunk, akik naponta számos olyan döntést hoznak, amelyeket SOHA nem lehet algoritmusok segítségével megjósolni.

Tudnak-e a számítógépek erkölcsi döntéseket hozni? Nem. Csak olyan erkölcsi döntéseket tudnak hozni, amelyeket egy ember előre beprogramozott, és MINDIG az emberi programozó erkölcsét fogják tükrözni.

És ezek a számítógépek fogják uralni a világot? Tényleg?

És ki fogja megépíteni ezeket a szuperszámítógépeket és emberfeletti robotokat, amikor most még annyi alapvető félvezető számítógépes chipet sem tudunk előállítani, hogy továbbra is autókat és teherautókat gyártsunk?

Szóljatok, ha egy kvantumszámítógép képes lesz megoldani a sakkjátszmát, és akkor majd elgondolkodom más "magasabb rendű feladatokon", amiket esetleg el tudnak végezni.

Addig is tovább fogok olvasni egy több ezer éves könyvet, olyan emberek által, akiket annak a Szelleme vezetett, aki a világegyetemet teremtette és még mindig irányít, hogy megértsem az időket, amelyekben élünk, és ŐT FÉLJEM, és nem bármit ezen a bomló, hamarosan elhasználódó, haldokló bolygón, amely a Sátán és csatlósai irányítása alatt áll, mert napjaik már végesek.

Azt is mondja: "Kezdetben, Uram, te raktad le a föld alapjait, és az egek a te kezed művei. Ők elpusztulnak, de te megmaradsz; mind elkopik, mint a ruha.

Összetekered őket, mint a köntös; mint a ruha, úgy változnak. De te ugyanaz maradsz, és a te éveidnek soha nem lesz vége." (Zsidókhoz írt levél 1:10-12)

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-legfontosabb-igazsag-az-eljovendo-uj-vilagrendrol-amirol-szinte-senki-sem-beszel