DETROIT (ChurchMilitant.com) – A közösségi média óriás, a Facebook elnézést kér, amiért felfüggesztett egy hagyományos családvédő oldalt.
Február 23-án Mark Zuckerberg multimillió dolláros cégkolosszusa bejelentette, hogy „tévedést” követett el, amikor törölte az Activist Mommy (Aktivista mama) blogot, miután a szerző posztolt egy házasságra vonatkozó bibliai idézetet.
Elizabeth Johnston, a blog szerzője, az USA Ohio államában él, 10 gyermekes otthonoktató családanya. Blogján a Leviták könyvéből posztolt idézeteket a homoszexuális bűn „gyalázatos” és „förtelmes” jellegéről.
A Facebook azután távolította el posztját és fagyasztotta le fiókját, miután Elizabeth a következőket tette közzé blogján:
„Közhiedelem, hogy Jézus soha nem ítélte el a homoszexualitást, azonban semmi sem áll távolabb az igazságtól. Gyakran elítélte a bujaságot, méghozzá a legerősebb szavakkal, mint például Máté 5,28 -ban. Egy heteroszexuális bujaságról szóló példát választott ki,- amelyben egy férfi néz bűnös kívánsággal egy asszonyra – de ezek a szavak a bujaság minden formájára vonatkoznak, legyen szó akár nőről, aki férfire néz bűnös kívánsággal, akár homoszexuális kapcsolatról, pedofíliáról, bestialitásról, (állatokkal való kéjelgésről). Minden házasságon kívüli szexuális kapcsolat paráználkodás”.
Miután média körök tiltakoztak a Facebooknál, amiért célba vette Elizabeth Johnstont, a közösségi média platform február 23-án a következő sablonszöveggel fordult a családvédő blog szerzőjéhez: „Csapatunk egy tagja véletlenül törölt valamit, amit a Facebookon posztoltál. Hiba volt, őszintén elnézést kérünk a tévedésért”.
Amikor a média további nyomást gyakorolt a Facebookra, egy szóvivő ezt nyilatkozta: „Csoportunk minden héten posztok millióit dolgozza fel, és néha becsúszik egy hiba”.
Johnston azonban úgy véli, hogy a Facebook nyíltan konzervatív nézetei miatt vette célba blogját. Nemcsak a homoszexualitást elítélő posztjait törölték, hanem fiókját is több ízben lefagyasztották.
Amióta a történet virális lett, az Activist Mommy lap látogatottsága ugrásszerűen megnövekedett, az oldalt már több mint 77 000-en lájkolták.
Február 24-én Johnston egy videót tett közzé, amelyen ezt mondta: „Mark Zuckerberg helytelenül azt állítja, hogy a Facebook nem részrehajló, miközben nem az. A Facebookot ideológiai fegyverként használja és megbüntet bennünket, akik nem hódolunk be programjának. Gondolkozzatok el róla, 10 napig le voltam tiltva. Megbüntettek – felfüggesztettek, nemcsak Activist Mommy blogomat nem tudtam használni, de személyes oldalamat sem”.
Az incidens idején Johnston sajtóközleményben jegyezte meg: „Szájkosarat tesznek rám és bibliai üzeneteimre, miközben Mark Zuckerberg azt állítja, hogy az FB semleges”. Miután ismét visszaléphetett Activist Mommy blogjára, Johnston a következőt posztolta:
„Helló! Figyeljetek! Sikerült! Miután történetem bejárta az egész világot, a New York Times, a Fox News hasábjain és még azokon is túl, a Facebook olyant tett, amit ritkán (vagy soha) nem tesz. ELNÉZÉST kértek és visszatették a szóban forgó szöveget eredeti helyére. AZONBAN NE ÖRÜLJETEK TÚL KORÁN!! Azt állították, hogy „véletlenül” törölték ki. Vevők vagytok erre?”
Egy képet is posztolt, amelyen a felirat: „Ilyen az arckifejezésed, amikor a Facebook letilt intolerancia miatt, mert ők olyan toleránsak”.
Részrehajló média hírek a mai amerikai kultúra előterében és középpontjában állnak, különösen annak fényében, hogy Trump elnök szüntelenül felemeli szavát az álhírek, a „fake news” ellen.


http://katolikusvalasz.blogspot.hu/2017/03/a-facebook-elnezest-ker-amiert.html