2023. április 20., csütörtök

BOSTON 2023. ÁPRILIS 28-29-30. FONTOS ÜZENET A SÁTÁNI KÖZGYŰLÉSSEL KAPCSOLATBAN, ROBERT -JOEL CRUZ ATYÁTÓL

 

A Salemi Sátánikus Templom székházában a sátánisták úgy döntöttek, hogy Boston – 2023. április 28-30. – lesz otthont ad második nemzeti konferenciájának, amelyet „SatanCon 2023” neveznek.
A „történelem legnagyobb sátáni összejövetelének” és „az istenkáromlás és emlékezés hétvégéjének” címkézett SátánCon azt tervezi, hogy sátáni rituálékat, sátáni piacot és még egy sátáni esküvői kápolnát is (ami különösen ironikus, tekintve, hogy a sátán volt az a bomlott angyal, aki először támadta meg a házasságot Ádám elpusztításával és Éva edenikus harmóniája Istennel).
Egy promóciós videón egy rejtélyes latin mondat is látható, amelyen az áll, hogy "Sicut Matribus, Sit Satanas Nobis", ami nagyjából annyit jelent, hogy "Legyen nekünk a sátán, mint anyánk. ”
Úgy tűnik, a sátán templom ügyei jobban foglalkoznak a kereszténység akadályozása miatt, mint a tényleges sátánizmus népszerűsítése miatt. A TST-t inkább keresztényellenes trollkodó csoportként lehetne leírni, mint sátánpárti aktivista csoportként. A TST elhatározta, hogy eltávolít minden Krisztusra való utalást a közterületen, és eltávolítja a keresztény erkölcsöt az amerikai törvény De akár tényleg imádják a tagjai Belzebut, akár nem, nem erő azt mondani, hogy az ördög munkáját végzik.
NEMZETKÖZI ÖRDÖZI EGYESÜLET SZABADÍTÁSA
Kedves Ördögűző Testvérek és minden segédmunkás, csatolva egy nagyon fontos üzenet az angol nyelvű országok koordinátorától, Robert-Joel Cruz atyától a történelemben közelgő első sátáni közgyűléssel kapcsolatban, amely 2023. április 28-tól 30-ig lesz Bostonban.
Mellékelve visszahozzuk Mons levelének eredeti angol szövegét is. Mark O'Connelt, a bostoni érsekség segédpüspökét Sean O'Malley bíboros megbízza, hogy válaszoljon a drámai esemény miatt aggódó hívőkre. Hogyan kerülhetjük el ezt a tényt, eljutottunk oda, ahol a sátánizmus nyíltan lelepleződik, és ez jelzi a jelen óra súlyát.
Erősítsük válaszunkat a kölcsönös áldozásban a napi szentmise megünneplésével, Isten Anyjához imádkozva a Szent rózsafüzéren keresztül, Szent Mihály arkangyal vezetőjéhez és a mennyei milíciák karmesteréhez imádkozva, valamint a napi ördögűzésben, amely a függelékben jelentett ördögűzésben jelentett ördögűzésben - (Ima és ördögűzés) különleges körülmények miatt).
Imádkozzunk mi is, hogy ezek a testvéreink, akik az emberiség ellenségének csapdájába estek, ismerve annak valódi kilétététét, akit most követnek, nyissák meg szívüket a Krisztus Szívéből áradó végtelen szeretet előtt és lemondjanak A Sátán és minden műve és minden csábítására. Isten áldjon mindannyiótokat, és a Szeplőtelen Szűz és Szent Mihály őrizzen meg benneteket védelmük alatt.
A Nemzetközi Ördögűző Szövetség elnöke, Francesco Bamonte atya, icms
MONS LEVÉL TESZT. O'Connell
Ne személyesen tiltakozz, hanem imában". És figyelmet kér a szentáldozás osztásán
„Ne szervezzétek meg, és ne bátorítsátok egyik egyházközségetek tagját sem, hogy tüntetni menjenek el az eseményre. Ez csak azoktól táplálná a gyűlöletet, akik támogatják ezt a kezdeményezést, és képekkel táplálják a médiát. Ahelyett, hogy személyesen tiltakoznánk, reméljük, hogy imával provokáljuk az Égieket”. (Mons írta. Mark O'Connell, a bostoni érsekség segédpüspöke a „SatanCon” konferencián, amely április 28-30 között lesz a Boston Marriott Copley Place-en, amit a szervezők „a történelem legnagyobb sátáni összejövetelének” neveznek).
Az érsekség minden plébániáját különösen ébernek hívják április hónapban a szentáldozás kiosztása során. Helyénvaló lenne diszkrét megfigyelőt megvádolni a misék alatt - mons államok. O'Connell - hogy a szentáldozók azonnal vigyék, nehogy bárki elvegye azt, ami a legdrágább, attól félve, hogy a gyülekezet megpróbálja meggyalázni. Templomainkban is helyénvaló lenne biztosítani a Tabernacleink védelmét, amikor nyitva maradnak”.
világ. O'Connell (kisegítő püspök)
Forrás: agensir.it
SZENT MIHÁLY ARCANGYAL BEVONATKOZÁSA
Mennyei milíciák dicső hercege, Szent Mihály arkangyal, védj meg minket a sötétség minden erejével és lelki rosszindulatával szemben. Jöjjetek segítségünkre, akiket Isten teremtett, és megváltottunk nagy áron az ördög zsarnokságától.
Tisztel téged az Egyház, mint gondnokát és pártfogót, és rád bízta az Úr olyan lelkeket, akik egy napon a mennyei székeket foglalják el. Imádkozzunk tehát a Békesség Istenéhez, hogy a Sátánt a lábunk alatt tartsa, hogy ne érje meg rabszolgává tenni az embereket, és ne ártson az Egyháznak.
Ajándékozzátok meg a Magasságosnak mindenféle imáitokkal, hogy Isteni kegyelmei kemények szálljanak ránk, és láncoljátok a sárkányt, az ősi kígyót, a Sátánt, és láncoljátok vissza a mélységbe, ahol már nem tud lelkeket elcsábítani. Ámen
SZENT MIHÁLY ARKANGYAL SEREGEK VEZÉRE
Dicsőséges Szent Mihály, védd meg a katolikus egyházat a sok ellenséggel szemben, akik minden oldalról háborúznak ellene, és különösen segíts mindazoknak, akik szenvednek és közel vannak ahhoz, hogy elhagyják ezt a világot. Gyere és segíts nekünk minden szükségletünkben, megszabadítva minket a test és a lélek minden veszélyétől.
Jótékonyságod felülmúlja az ő bűneiket, ne engedd, hogy az ő kis erejükkel győzedelmeskedjenek. Ha felizgatnak minket Isten sértésében, kímélj meg a bűntől, ha zendülést vetnek, szolgálj minket egyesülésben; ha összeesküvést és árulást készítenek, bontsátok fel béklyóikat; ha meg akarnak lepni minket, akadályozzátok meg gonoszságukat.
Neked ajánljuk az egész Egyházat, tekints ránk jótékonyan és kedvezően kínjaink között, és adj nekünk enyhülést gondozásod és látogatásaid által. Ámen

(Adnkronos) – Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége elítéli az április 28-tól Bostonban megrendezésre kerülő sátáni nagygyűlést. „Nagyon szomorú, hogy mindez a húsvéti időszakban játszódik, de nem tűnik véletlennek, hogy a sátánista esemény a Walpurgis-éjszakát és a pogány Beltane-ünnepet bevezető napon ér véget, a naptár szerint a mai sátánizmus ünnepei”, elítéli az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségét a „SatanCon” konferenciával kapcsolatban, amelyet április 28. és 30. között tartanak a Boston Marriott Copley Place-ben.

Az IEA angol nyelvű országokért felelős koordinátora, Robert Joel-Cruz atya üzenetében elítéli, hogy a The Satanic Temple of Massachusetts által szervezett konferencia „konferenciákat, kerekasztalokat és szórakoztató pillanatokat tartalmaz aberráns témákról, amelyek célja a társadalom megrontása. megtagadják a keresztény megváltás üzenetét, lealacsonyítják Isten gyermekeinek teremtményi állapotát és lerombolják a keresztény hitet."

https://www-entilocali--online-it.translate.goog/raduno-satanico-a-boston-esorcisti-aberrante/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

https://www-agensir-it.translate.goog/quotidiano/2023/4/20/raduno-satanico-a-boston-associazione-internazionale-esorcisti-tentativo-di-corrompere-la-societa-negare-il-messaggio-cristiano-di-salvezza-e-distruggere-la-fede-cristiana/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Szent kereszt és a választás szabadsága

 

A napokban kivívtam valaki rosszallását, aki bár nyelvre áldozik, mégis szükségét érezte hevesen védeni az ahhoz való „jogot”, hogy a kézreáldozók is dönthessenek a kézreáldozás mellett. Nem mintha most nem ez lenne az általánosan elterjedt gyakorlat, de talán kényszerítő erejűnek érezte az általam felhozott érveket, és nem akarta, hogy szegény másként gondolkodók ki legyenek téve az ilyen gyakorlat ellen szóló érvek „nyomásának”. Mert virágozzék száz virág és ezer, és mivel minden virág szép, hadd dönthesse mindenki el, hogy milyen módon veszi magához az Úr Testét…

Nos, amellett, hogy ebben van egy nagy adag érték-relativizmus, mintha az embereknek azt az állítólagosan meglévő jogát védené, hogy szabadon választhassák a rosszat vagy a kevésbé jót. De ez kétezer évig nem katolikus felfogás volt, mitől vált volna most azzá?

A választás és döntés szabadsága azért adatott meg az embernek, hogy a rossz és a jó közül a jót válassza, a jó dolgok közül pedig a jobbat. Minden ezzel ellentétes használata ennek a képességnek ellenkezik az isteni szándékkal: “Tanúul hívom ma az eget és a földet, hogy elétek tártam az életet és a halált, az áldást és az átkot! Válaszd az életet, hogy élj te is, és utódaid is!” (Kiv 30,19)

Az a vélemény, amely a választás szabadságát úgy értelmezi, mint jogot a rossz választására, súlyosan téves viszonyulás, mert ellenkezik a kinyilatkoztatással, az igazsággal és a józan ésszel – és persze az ezen alapuló katolikus tanítással. A rossz vagy a kevésbé jó választása rendellenes cselekedetek, és ezek rendellenességüknek megfelelő arányos kártételt okoznak az emberben, mert a rendellenességük az emberi természettel való ellenkezésükből is fakad, illetve megvalósítják és fokozzák a bűnbeesés utáni természetünk romlottságának megnyilvánulását.

A zsinati vallásszabadság fogalmában ugyanez a téves nézet nyilvánult meg, mert az egybehangzó katolikus hagyomány ellenében nem úgy értelmezte a vallásszabadságot, mint a vallás állami vagy bármely más külső szereplőtől való független gyakorlásának elvét, hanem mint az ember jogát arra, hogy szabadon válassza meg a vallását. Ez viszont egy relativista világi szempont, és nem Istentől származó elv. Az embernek a magát kinyilatkoztató Istent kell elfogadnia és azt a vallásgyakorlatot, amelyre maga Isten vezetett. Minden más vallás és gyakorlat hazugság, amelynek a hazugságokhoz és tévedésekhez hasonlóan nincsenek jogai. Persze ez nem az ember rosszat megvalósító képességének hiányát jelenti, hanem a választás képességének rossz, rendellenes, bűnös használatát. A vallásszabadság új értelmezése, akárcsak a rossz gyakorlatok védése, ellenkezik Isten jogaival, és az erényekkel, amelyek megvalósításával viszont megvalósul Isten helyes tisztelete.

A napokban két hír is érkezett Franciscusról, amelyek talán rámutathatnak ennek a téves nézetnek széleskörű elterjedtségére. Hallhattunk arról, hogy Franciscus Szent Kereszt ereklyét adományozott Károly király koronázási szertartásához, illetve, hogy megengedte egy csapat anglikán papnak és püspöknek, hogy a lateráni bazilika főoltáránál „misézzenek”. És ennek kapcsán ismét megvalósult az, amiről Szent János beszélt, amikor azt mondta, hogy „e szerint a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájuk”. Mert a világ úgy ünnepli ezeket a „gesztusokat”, mint a szeretet megnyilvánulásait, noha ezek súlyosan ellenkeznek a szeretet természetfölötti erényével, és egy sor más erénnyel is. És nemcsak azért, mert a királyt és a lateráni bazilikában miséző püspököt az anglikanizmus mellett még a szabadkőművesség is összeköti (az istentiszteletet celebráló püspök saját bevallása szerint szabadkőműves, anglikánként pedig alárendeltje a londoni püspöknek – aki történetesen nő. És ez utóbbi „Éva átkának”, azaz a bűnbeesés okának és a bűnbeesettség megnyilvánulásának együttes ünneplése is, tehát cseppet sem kinyilatkoztatás szerinti helyzet).

A szent ereklyék iránti tisztelet Istenre, minden szentség forrására irányul, és ez különösen is megvalósul a Szent Keresztből származó eme nagy méretű ereklye esetében, hiszen itt nem is egy Istennek kedves szentről van szó, hanem annak a keresztnek darabjáról, amelyen a második isteni személy odaadta életét értünk. Egy ilyen ereklyét odaajándékozni egy olyan vallási közösségnek, amely nincs hitegységben velünk, megvalósítja a gyöngyök disznók elé vetésének sajátos esetét, mert ők az eltérő hit miatt nem tudják megvalósítani azt a tiszteletet, amely megilleti Istent. Ebben az esetben tehát az Istennek kijáró tisztelet csorbul: megvonja azoktól az ereklyét, akik megfelelően tisztelik, odaadja azoknak, akik egyáltalán, vagy nem katolikus hittel tisztelik, ezáltal megfosztja Istent attól a dicsőségtől és tisztelettől, ami ezen ereklye miatt is járna neki. Ez tehát vétek az igazságosság erénye ellen, és az igazságosság erényéhez tartozó vallásosság ellen is.

És mivel már sokadszorra láthatjuk az ilyen ereklyék Rómából való elküldését, beindulnak a nyughatatlan agysejtek, és a morfondírozás, hogy ugyan mi lehet ennek az oka és a célja? Mert az világos, hogy a hitetlenség fiai saját logikájuk szerint rombolni akarnak, de valahogy mégis mindig közelebb visznek Isten uralmának megvalósulásához. Lehet, hogy most is ez történik? Talán éppen megmentik ezeket az ereklyéket…

De a világ által szeretetnek tartott gesztus sem igazi értelemben vett szeretet. Mert a szeretet azt jelenti, hogy a másik javának megvalósulását akarjuk. De az a jó, amit a másiknak kívánunk, hierarchiába rendezett jó, és nem az Isten által kinyilatkoztatott és abból fakadó rendtől független. Vannak tehát magasabb rendű javak, amelyeket elhanyagolni az alsóbb rendű javak érdekében szintén az igazságosság elleni vétek. Ezt megvilágító példa lehet a gyereknevelés, amelynek során megtagadunk alacsonyabb rendű javakat gyerekektől annak érdekében, hogy magasabb rendű javakra törekedjenek, és azokat valósítsák meg. Például a pihenéshez való „jogosnak tartott érdeket” adott esetben felülbírálva késztethetünk egy lusta gyereket a kötelességei teljesítésére, és ezáltal közelebb segíthetjük a lustaság bűnének legyőzéséhez, valamint a vele ellentétes erény kifejlesztéséhez. És ennek a nevelésnek elmulasztása nem szeretet, hanem hamis szeretet és/vagy bűnös mulasztás.

Ha az említett ajándékozás a remélt egység előmozdítása érdekében történt, nem megfelelő eszköz volt, és nem is megfelelő cél érdekében történt. A szent dolgok disznók elé vetése talán könnyen belátható módon nem jó eszköz, de itt a cél sem volt rendben. Mert egy ilyen tett nem eredményezhet hitbeli egységet, csak emberi egységet: már csak azért sem, mert a hit természetfölötti adomány, ami nem emberi és világ által ünnepelt gesztusok révén születik meg. Ez a gesztus tehát legfeljebb a világ felfogása szerinti egységet célozhatja meg, ami a javak hierarchiáján belül sokkal alacsonyabban helyezkedik el, mint az Isten iránt minden körülmények között megadandó tisztelet, és az ebből fakadó hitbeli egység.

Az anglikánoknak adott „misézési” engedély ellenkezik Isten jogával a helyes tiszteletre, a neki szentelt templom szentségének, azaz az Istennek szenteltségnek megsértése, mert teret enged szent helyen nem Isten által kívánt „istentiszteletnek”. A bemutatott anglikán istentiszteletet ellenkezik az Isten által kívánttal, mert nem a kinyilatkoztatásnak megfelelő hiten alapszik. És aki nem a kinyilatkoztatásnak megfelelően hisz, az nem természetfölötti hittel hisz, és „aki nem hisz Istennek, az hazugnak tartja őt” (1Jn 5,10). Így az erre szolgáló engedély sem a kinyilatkoztatás hite szerinti, és nem a katolikus hagyományba, hanem inkább a Pachamama oltárraemelésének szentségtelen gyakorlatába illeszkedik. És ugyanolyan botrányos lehet, mint az.

https://invocabo.wordpress.com/2023/04/20/szent-kereszt-es-a-valasztas-szabadsaga/

BKP: Történelmi lépés az egyház megmentéséért

 

2023. március 31-én fejeződött be a Szinodalitásról szóló zsinat kontinentális szakasza. Ennek az öngyilkos folyamatnak a keretében veszi kezdetét 2023. szeptember 30-án a Vatikánban a világtalálkozó. A Zsinat iniciátora a szodómia és az egyéb erkölcsi devianciák fanatikus propagátora. Bergoglio zsinatának hivatalos dokumentumaiban használatos és teljes mértékben elfogadott az LMBTQ rövidítés. Mindeközben a „Q“ fogalom a legsúlyosabb bűncselekményekkel összefüggő szexuális devianciákat is magában foglalja.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://schritt.wistia.com/medias/93yp6jlpu7
https://rumble.com/v2muspe-trtnelmi-lps.html
https://ugetube.com/watch/rqnCH2wCJ67O4vt
https://cos.tv/videos/play/44327962863767552
https://www.bitchute.com/video/HswXGT2JU3QE/
https://gloria.tv/post/Jnm9y8fJG1VB26gUXPiYDjtYq

 

 

Minden erkölcsös embert, és főleg azt, aki ismeri Krisztus evangéliumát és tanítását a szív és a cselekedetek tisztaságáról, megdöbbenti a szinodális LMBTQ út programja. Szó szerint sátáni antievangéliumról van szó, amely megnyitja az örök elvettetésre vivő széles utat. A püspöki konferenciák többsége azonban ezt a hívők elől elhallgatja, mintha az LMBTQ propagálásának nem lenne semmi köze az egyházhoz. Ráadásul ezek a konferenciák azt a benyomást keltik, mintha a szinodális út az egyház igaz megújulásának folyamata lenne. Csakhogy ez hatalmas csalás. Azokból a katolikusokból, akik ezt nekik elhiszik, ezek a klerikusok szó szerint bolondot csinálnak. Isten azért engedte meg ezt a mély sötétséget és elvakultságot, mert a katolikus egyház vezetése és tagjai közül egyesek már néhány évtizede elutasítják az igaz kereszténységet és az üdvösség keskeny útját, amely a bűnbánathoz kapcsolódik. Azért vonta meg tőlük Isten kegyelmét és az önismeret és az igazság világosságát, mert az egyház a satanizálás folyamatába került. Ez aztán főként Európa és Amerika katolikus területein jelent meg.

Mi a megoldás? Egyedül a bűnbánat. Mivel kell kezdeni? Először is a hazugságot hazugságnak kell nevezni, az erkölcstelenséget erkölcstelenségnek és a heretikust heretikusnak. Bergoglio beszédben és cselekedetben is a káoszt szorgalmazza. A káoszban lehetetlen megkülönböztetni a jót a gonosztól. Ezért nem tudja senki, hogy mit kell tennie a szabadulásáért. Isten azonban a rend Istene, Ő teremtette a kozmoszt – a harmóniát. Az ördög és szolgái káoszt alakítanak ki.

Hogyan tartson ma bűnbánatot egy püspök?

Isten előtt az igazság mellé kell állnia és kimondani az egyház valódi diagnózisát és krízisének okait. Ebben segítségére lehetnek és támogathatják az igazhitű személyiségek. Ezután nem szabad félnie kimondani az igazságot a heretikusról, aki az egyház legfőbb hivatalát bitorolja. Ebben a helyzetben a püspöknek vagy a Szabadító Krisztus mellett vagy az antikrisztus hamis pápa mellett kell döntenie. Az a püspök, aki képes szembenézni az igazsággal, képes lesz lépéseket tenni a szabadítás irányába, és egyházmegyéjével együtt elhatárolódni Bergoglio Vatikánjának aposztata struktúráitól. Ezzel precedenst teremt a többi egyházmegye számára.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a püspöknek írnia kell egy levelet, amelyben érthető formában bemutatja az egyház állapotát és azt a likvidációs mechanizmust, amely jelenleg az egyházon belül működik. Rá kell mutatnia a legfőbb tekintéllyel való visszaélésre, amely az egyház nagyméretekben történő önpusztítására irányul a legsúlyosabb bűnök legalizációja által. Minden katolikusnak meg kell értenie, hogy Bergoglio szinodális útja a pusztulásba vezet, és hogy a legfőbb egyházi tekintély elárulta Krisztust és az Ő evangéliumát. Ezzel a hívők megértik azt is, hogy az adott helyzetben az egyetlen megoldás a helyi egyház, azaz az egyházmegye megmentése érdekében a Vatikántól való ideiglenes elszakadás, amely aposztázisban van. Egyedül így lehet megőrizni a Krisztus és tanításai iránti hűséget.

Ha ezt a mentő lépést megteszi egy püspök, csatlakozhatnak hozzá a többiek, és az egyházi struktúra ereje az egyház megmenekülését fogja szolgálni. Ezeknek az igazhitű püspököknek aztán lehetőségük nyílik egy igazhitű pápa megválasztására vagy elfogadására. Az egyháztörténelemből tudjuk, hogy 70 évig kettős pápaság állt fenn – a római és az avignoni. Ma nem lehetne szó kettős pápaságról, mert a heretikus nem érvényes pápa, sede vacante állapot van. Ezért az egyházszakadással való ijesztgetés ma nevetséges és az egyház megmentésének akadálya.

Mit tegyenek a papok?

Egyesülniük kell az igazhitű püspökkel az elszakadás lépésében. Támogatniuk és buzdítaniuk kell a püspököt ebben, és a parókiális területükön, ahol szolgálnak, felvilágosítást végezni. Egyúttal buzdítaniuk kell a többi papot is, hogy ők is ugyanígy járjanak el. Nem szabad megfeledkezniük a hívek imádságra és engesztelő áldozatokra való buzdításáról sem, hogy Isten a püspöknek világosságot, felismerést és erőt adjon, mert emberi erővel az egyház és a világ mostani helyzete megoldhatatlan.

Mit tegyenek az igazhitű papok abban a helyzetben, ha a püspök a hamis pápa és egyházi öngyilkos programjának fanatikus híve? Az igazhitű papoknak először is tudatosítaniuk kell, hogy az ilyen püspökök Isten anatémája – átka – alatt vannak, és egyúttal latae sententiae kiközösítés alá esnek. Az igazhitű papnak addig is rejtett és óvatos felvilágosítást kell végeznie, a papokkal és a laikusokkal együtt, akikben megbízik.

Mit tegyenek a hívők?

Először is tudatosítaniuk kell, hogy az egyház megmenekülésének ügye nem csak a püspökök és papok ügye, hanem az övék is. Nem követelhetik a püspököktől és a papoktól, hogy térjenek meg és váljanak szent püspökökké és szent papokká, miközben ők maguk igaz bűnbánat által nem fognak törekedni arra a szentségre, amelyre hívatva vannak. Óriási imapotenciált jelentenek a nyugdíjas asszonyok is! Mennyi időt vesztegetnek el fölöslegesn a televízió, a smartphon előtt és egyéb hiábavalóságokkal. Ehelyett szó szerint foglalkozásszerű kötelességüknek kellene tartaniuk a napi imarend betartását. Ez a megtisztulásukat és a szentségüket szolgálná és hasznára lenne családjuk úgy élő, mint elhúnyt tagjainak is. A nyugdíjas asszonyok imádságai manapság Isten egyházat megmentő kegyelmének kérése. Az imarendjük tartalmazzon napi néhány órás imát. Elsősorban világosságot és erőt kérjenek a papoknak és a püspököknek. Ugyanígy áldozatul fel kellene ajánlaniuk szenvedéseiket és betegségeiket, de a gyermekeik és unokáik féltéséből fakadó lelki fájdalmaikat is. Ha az asszonyok imádkozni fognak, Isten a megtérés lelkét adja nekik, s akkor alázatos imáik az egeken is győzedelmeskednek. Egy mai példa: Az ortodox asszonyok jelenleg Ukrajnában naponta járnak imádkozni a kijevi Pecserszka Lavra-ba, amely az egyház központja. A fősodratú média manipulálja a nyilvánosságot, és hazug módon azt állítja, hogy az ortodox egyház a nemzet ellensége.

Egy fiatal ujságíró képmutató kérdést tett fel egy idős asszonynak: „Ön itt nem ítéli el, hanem támogatja azokat, akik ukrán fiúkat ölnek?“ Az asszony elcsodálkozva nézett rá és őszintén ezt mondta: „Hogyan ítélhetek el én bárkit is? Én vagyok a legnagyobb gyilkos. Én nem ítélhetek el senkit. Én anya vagyok, aki megölte a méhében a saját gyermekét. Nekem senkit sincs jogom elítélni. Én ide imádkozni járok és bűnbánatot gyakorolni, mert a legnagyobb bűntettet én magam követtem el.“ Aztán megkérdezte az ujságírótól: „Hágy éves vagy, fiam?“ Huszonkettő – válaszolta az. Erre könnyek között hozzátette: „Az én fiam ma harminc lenne. Én öltem meg őt. Nincs nálam nagyobb bűnös.“

Ha a katolikus assszonyok a megbánásnak azt a lelkét fogadják be, mint ez az asszony, és sírnak bűneik fölött és Istenhez kiáltanak, Isten nemcsak megbocsátja bűneiket, hanem ők maguk könyörgik ki bűnbánó imáikkal és engesztelő áldozataikkal a szabadulást gyermekeik számára és Isten kegyelmét a püspökök és papok megtéréséhez. Éppen szent Mónika volt az, aki kiimádkozta nekünk Szent Ágoston püspököt.

Hogy mit imádkozzanak a hívők, az nem lényeges, de imádkozhatják a rózsafüzért vagy más imádságokat. Jó, ha kialakítanak egy imarendet, amit minden nap igyekeznek betartani. A parókiális közös imádságot szolgálhatja a 40 órás dicsőítés a templomban havonta egyszer. Tapasztalatot szereztek ebben a redemptoriánusok a 19. században az USA-ban végzett missziójuk során. Ennek másik formája az imaőrségek kialakítása, amikor a hívők a nap 24 óráját fedik le. Itt gyakorlati okokból hasznos 4 imaőrséget kialakítani, 23 x 4, azaz 92 embert. Mindenki egy órát imádkozik, mégpedig minden negyedik héten. Háromhetente váltják egymást a további őrségek. Az imaőrség minden tagjának napi közös imádsága 20-21 óráig tart.

Mivel szükséges az imádkozást azonnal elkezdeni, nem kell várni az imaőrség megszervezésére, és válassza ki mindenki magának azt az órát, amely a leginkább megfelelő a számára. Egész évben imádkozhat ebben az órában. A Szentóra mindenki számára ugyanakkor van.

A szkizma kérdése

Elvettetnek-e az igazhitű keresztények azért, mert nincsenek a pápának alávetve? Nem! Üdvözülnek-e azok a katolikusok, akik befogadják a hamis pápa aposztata lelkét és a bűn legalizálására irányuló programját? Amennyiben ebben a megátalkodottságban maradnak, elvettetnek. Tehát szkizmával ijesztgetni azért, hogy az igazhitűek féljenek elszakadni a hamis pápától, nevetséges.

Tisztelt püspökök és papok, tudatosítsátok, hogy gőgötök miatt kell bűnbánatot tartanotok. Ti ugyanis magatokat szeretitek, az egótokat szeretitek, és nem Krisztust és a halhatatlan lelkeket. Nektek az a fontos, hogy a nyilvánosság, amelyben a világ lelke lakik és ellenséges Krisztussal szemben, benneteket hivatalos egyházi tekintélyként tiszteljen. Ezért áruljátok el Krisztust és maradtok egységben az aposztata Ferenccel. Ezzel akadályozzátok a rátok bízott lelkek üdvösségét és veszélybe sodorjátok a saját lelki üdvösségeteket is. Ismerjétek el, hogy ezt sajnos nem tekintitek szívügyeteknek. Emlékezzetek a szent püspökökre, a hitvalló és vértanú püspökökre! Minden apostol, akik utódainak magatokat tartjátok, Krisztus és az Ő evangéliuma vértanúi voltak, Júdás kivételével. Tomášek cseh bíboros kijelentette: „Előbb tér meg tíz prostituált, mint egy pap vagy egy püspök.”

Mekkora képmutatása az egyes püspöki konferenciáknak az, amikor tudatosan hallgatják el, hogy a szinodális út idevágó dokumentumaivel együtt az LMBTQ legalizációját propagálja! Mekkore bűnt követnek el ezek a klerikusok, hogy olyan közvélekedést alakítanak ki, mintha az LMBTQ szinodális út a lelki megújulás útja lenne! Ezt egyenesen a Szentlélek elleni bűnnek lehet nevezni, amikor a legnagyobb rosszat, azaz az erkölcsi deviációt és sátánizmust, úgy mutatják be mint a megújulás és szabadítás útját. Ennek a hamis légkörnek a fenntartása olyan feltételeket hoz létre, amelyek közepette lehetetlen az egyház megmentése. Ha majd az aposztázis rendszere lelkileg megfojtja vagy eltávolítja az utolsó őszinte püspököt is és mindenhova heretikusokat ültet, már késő lesz. Az egyházat a pokol kapui sem győzhetik le, azonban azon a területen, amelyet a bergogliánus szekta tart majd megszállás alatt, az igazhitű keresztények katakombákba fognak kényszerülni.

Az az elgondolás hogy akkor áll be az egyház reformja, amikor hivatalos módon igazhitű pápát választanak, manapság utópia. A Vatikán aposztatikus struktúrájában az 1. számú Ferencet követi majd egy 2. és egy 3. stb. Ferenc. Itt már az antikrisztus lelke uralkodik. A jelen helyzetben az optimális megoldás az, ha az afrikai és észak- és dél-amerikai püspökök vagy a katolikus lengyelországi pöspökök elszakadnak a bergoglioi struktúrától, még ha ez szkizmának is fog tűnni. Valójában azonban ez nem szkizma, hanem az igaz katolicizmus megmentésének szükséges eszköze és az igazhitű pápa eljövetelének feltétele. Ha az apostolok Krisztus és az Ő üdvözítő evangéliuma miatt nem szakadtak volna el az akkori hivatalos vallási struktúrától, amely szembeszegült Istennel és a Megváltóval, a kereszténység már kezdeteiben megszűnt volna.

Az igazhitű struktúra teszi lehetővé a teljes evangélium hirdetését, az igaz bűnbánat tartását és a missziót. A Vatikán szinodális programjával a katolikus egyházat a sátáni New Age antiegyházba vezeti át.

Bárcsak lenne a világon egy püspök az egyházmegyéjével, aki a többiek számára példaértékű lenne. Az ő hősiessége egyenlő a vértanúság koronájával. Ma a világ őszinte katolikusainak minden imádságát és minden engesztelő áldozatát az egyház megmentésének szolgálatába kell állítani.

 

+Illés

a Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód             + Timóteus

Püspök-titkárok

 

2023. 4. 20.

 

Letöltés: BKP: Történelmi lépés az egyház megmentéséért (2023. 4. 20.)

A tévtanítók

 

A tévtanítók témája amennyire kényes, annyira fontos... A tévtanítók veszélyesek a lelkek üdvösségére, ezért van szükség a megkülönböztetés adományára. A megkülönböztetés adománya a legáltalánosabb adomány az egyházban. Azért a legáltalánosabb, mert mindenkinek szüksége van rá, mint a testnek az immunrendszerre. Tehát a megkülönböztetés adománya egyfajta lelki immunitás, amely segít, hogy megóvjuk lelkünket a fertõzésektõl. Ezek a lelki fertõzések a káromlások és az eretnekségek.

A megkülönböztetés adománya, meglátásom szerint, egyszerre a Szentlélek adománya is, meg emberileg kiművelt ismeret is. Attól függõen, hogy ki hol jár a lelki élet létráján, a Szentlélek megérezteti vele a Jó Pásztor hangjától elütő disszonanciákat (Jn 10;16), Krisztus édes szavaitól különböző fanyar ízeket (Jel 10:9), az Ő egészséges tanításától eltérő beteges beszédeket (1Tim 6:3) és az Ő jó illatát elűző rossz szagokat (2 Kor 2:15). Késõbb, a Szentlélek meg is szólal az ember szívében és konkrét kijelentésekkel figyelmeztet... Ugyanakkor, ha az ember már megismeri a Szentírást, akkor a Szentlélek rávilágít Isten igéire, hogy melyik a helyes út, amelyről el akarnak téríteni.

Péter, Pál és Judás apostolok különösen óvnak bennünket leveleikben a tévtanítóktól. Ezeknél az apostoli leveleknél fontos figyelembe venni, hogy kinek címezték azokat. Amint Péter apostol kérdezte az Úr Jézustól: Uram, nekünk mondod, vagy mindenkinek? (Lk 12:41)...

Ezek az intelmek elsõsorban az õsegyház püspökeinek szóltak. De mivel ezeket a leveleket felolvasták a gyülekezetekben, ezért szóltak a presbitereknek is, diákónusoknak is, meg a híveknek is...

Ezért olvassuk el figyelmesen ezeket az intelmeket:

A tévtanítók

(2 Pér 2:1-22) De akadtak a nép körében hamis próféták is, ahogy a ti körötökben is föllépnek majd hamis tanítók, akik romlásba döntő tévtanokat terjesztenek, s még megváltó Urunkat is tagadják, s ezzel gyors pusztulást vonnak magukra. Sokan követik majd őket erkölcstelenségükben, s miattuk szidni fogják az igaz vallást. Kapzsiságukban megkísérlik, hogy hízelgő szavakkal becsapjanak majd titeket. De már rég kimondatott az ítélet, s pusztulásukat nem kerülik el. Mert Isten az angyaloknak sem kegyelmezett, amikor vétkeztek, hanem az alvilág sötét mélyébe taszította őket, hogy maradjanak őrizetben az ítéletre, és a régi világnak sem kegyelmezett, hanem csak Noét, az igazság hírnökét mentette meg nyolcadmagával, amikor az istentelen világra rázúdította a vízözönt, vagy amikor Szodoma és Gomorra városát elhamvasztotta, és végpusztulással büntette, hogy példát adjon a későbbi korok bűnöseinek. Ugyanakkor megmentette az igaz Lótot, aki ezeknek a gonoszoknak kicsapongó életmódja miatt annyira szenvedett. Az igaznak ugyanis, aki köztük élt, napról napra látnia és hallania kellett a törvénysértő tetteket, s ez vallásos lelkének nagy gyötrelmet okozott. Ért hozzá az Úr, hogy az Isten szerint élőket kiragadja a kísértésből, a gonoszok büntetésével pedig várjon az ítélet napjáig, főként azokéval, akik szennyes testi vágyakat hajszolnak és (Isten) felsőbbségét nem ismerik el. Vakmerők, önhittek, nem félnek káromolni (az égi) hatalmasságokat, noha a náluknál erősebb és hatalmasabb angyalok igazságtalanul nem vádolják őket az Úr előtt. De ezek, mint az oktalan állatok, amelyek természetüknél fogva megfogásra és levágásra valók, azt káromolják, amit nem ismernek. Mint azok, ezek is elpusztulnak, az igazságtalanok az igazságtalanság bérét kapják. Élvezetnek tartják világos nappal a dőzsölést, szenny­ és piszokfoltok, kéjelegnek az élvezetekben, amikor veletek együtt lakmároznak. Szemük tele van azzal, akivel házasságot törnek, és éhes a bűnre. Csábítgatják az állhatatlan lelkeket, szívük hozzá van szokva a kapzsisághoz: az átok gyermekei! Az egyenes utat elhagyták és eltévelyedtek, Beor fiának, Bileámnak útjain járnak, aki igazságtalan bérre vágyott, de igazságtalansága miatt kapott feddést: a néma teherhordó állat emberi hangon szólalt meg, és megakadályozta a próféta esztelenségét. Kiszáradt források, szélvész kergette fellegek, akikre a sötétség homálya vár. Mert nagyhangú, üres szólamokkal buja testi vágyakra csábítják azokat, akik éppen csak hogy kiszabadultak azok közül, akik tévúton járnak. Szabadságot ígérnek nekik, jóllehet a romlottság rabjai, hisz mindenki annak a rabja, aki legyőzte. Mert akik a világ romlottságából kimenekültek az Úrnak és Megváltónak, Jézus Krisztusnak megismerése útján, aztán újra belemerültek és hatalmába estek, azoknak ez az utóbbi állapotuk rosszabb, mint az azelőtti volt. Mert jobb lett volna nekik, ha nem ismerték volna a nekik adott szent parancsokat, mint hogy aztán hűtlenek lettek hozzájuk. Illik rájuk, amit a közmondás mond: „Visszatért a kutya a hányadékához” és: „A megfürdött disznó pocsolyában hentereg.”

A tévtanítók visszautasítása

(1 Tim 1:3-11) Amikor elindultam Macedóniába, arra kértelek, maradj Efezusban, és figyelmeztess bizonyos embereket, hogy ne tanítsanak téves dolgokat, ne vesződjenek mesékkel és vég nélküli családfákkal, amelyek csak vitatkozásra adnak alkalmat, de a hiten alapuló üdvrendet nem szolgálják. A tanítás célja a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és őszinte hitből fakadó szeretet. Ettől némelyek eltértek, és üres fecsegésre adták magukat. A törvény tanítói szeretnének lenni, de nem értik, amit mondanak, és amit olyan csökönyösen állítanak. Mi tudjuk, hogy a törvény jó, ha valaki helyesen alkalmazza; de tudatában kell lennünk, hogy a törvényt nem az igaz emberért hozták, hanem a gonoszokért, a lázadókért, az istentelenekért, a bűnösökért, a vallástalanokért, a közönséges lelkűekért, az apa­ és anyagyilkosokért, a vérengzőkért, a tisztátalanokért, a fajtalanokért, a rabszolga-kereskedőkért, a hazugokért, a hamisan esküvőkért, és mindazért, ami még ellenkezik az igaz tanítással, a boldog Isten dicsőségéről szóló evangéliummal, amelynek hirdetésére megbízást kaptam.


Az utolsó idők ámítói

(2 Tim 3:1-9) Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint Istent. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől. Mert ezek közül valók azok, akik belopakodnak a házakba, és rabul ejtik a bűnökkel terhelt és sokféle vágytól űzött asszonykákat. Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg. Ahogyan Jannész és Jambrész ellenszegültek Mózesnek, úgy álltak ellent az igazságnak ezek a megromlott értelmű, hit szempontjából megbízhatatlan emberek is. De nem jutnak messzire, mert esztelenségük nyilvánvaló lesz mindenki előtt, mint ahogy amazoké is az lett.

A tévtanítók tanítása

(Jud 1:3-16) Szeretteim, minden igyekezettel azon vagyok, hogy közös üdvösségünkről írjak nektek. Szükségesnek véltem, hogy írásban kérjelek titeket, küzdjetek a hitért, amely egyszer s mindenkorra szóló öröksége a szenteknek. Mert bizonyos emberek befurakodtak közétek, akiknek az ítéletük már rég megíratott; ezek az istentelenek Istenünk kegyelmét kicsapongásra fordítják, az egyetlen Urat, Urunkat, Jézus Krisztust pedig megtagadják. Emlékezetetekbe szeretném idézni, bár egyszer s mindenkorra tudtok mindent, hogy az Úr Egyiptomból kiszabadította a népet, de később azokat, akik nem hittek, elpusztította. Az angyalokat is, akik nem becsülték meg méltóságukat, elhagyták lakóhelyüket, a nagy nap ítéletére örök bilincsekben, sötétségben tartja. Ugyanígy Szodoma és Gomorra, valamint a szomszédos városok, amelyek hozzájuk hasonlóan kicsapongó életet éltek, és természetellenes gyönyöröket hajhásztak, intő példák a számunkra: az örök tűz lett a büntetésük. Ennek ellenére ezek az álmodozók is ugyanúgy megfertőzik a testet, megvetik az (isteni) fölséget, káromolják az (égi) hatalmasságokat, jóllehet még Mihály főangyal sem mert káromló ítéletet kimondani, amikor Mózes holtteste miatt heves vitába szállt az ördöggel, csak ennyit mondott: „Büntessen meg az Úr!” Ezek pedig káromolják azt, amit nem ismernek; azok meg, amiket mint az oktalan állatok, ösztönösen ismernek, romlásukra válnak. Jaj nekik, mert Kain útján járnak, haszonlesésből Bileám tévedésébe esnek, és mint Korach, halálukat lelik a lázadásban. Ezek szennyfoltok szeretetlakomáitokon, akik nem szégyellnek veletek enni, és csak hizlalják magukat; széltől űzött, esőtlen felhők; kétszeresen kiszáradt, gyökerestül kitépett, késő őszi, gyümölcstelen fák; saját gyalázatukat tajtékzó, vad tengeri hullámok; bolygó csillagok, amelyekre az örök sötétség homálya vár. Ezekről jövendölt Hénoch, Ádám után a hetedik pátriárka: „Nézzétek, közeleg az Úr szentjeinek tízezreivel, hogy ítéletet tartson mindenek fölött, és megbüntessen minden istentelent minden istentelenségért, amelyet istentelenül elkövetett, és minden káromló szóért, amit az istentelen bűnösök a szájukon csak kiejtettek.” Ezek, akik zúgolódnak, siránkoznak a sorsuk miatt; szenvedélyeiktől vezettetve élnek, nagyképű szavakkal dobálóznak, és hajbókolnak az embereknek, csak hogy hasznot húzzanak.

A tévtanítók jellemzõi

A következő jellemzőket lehet felismerni és szintetizálni:

- a legveszedelmesebb tévtanítók a püspökök körébõl kerülnek ki, akik hivataluk szerint apostolutódok és akik tekintélyükkel sokakat rántanak magukkal a mélybe (bizonyos modernisták, progesszivisták, liberálisok, szabadkőmüvesek, ferde hajlamúak, stb.);

- a tévtanítók lehetnek papok, teológusok, de világiak is, vagy szekták vezetõi, akik a Katolikus Egyház ellen beszélnek (romlott pásztoraik méltó követői, vagy önmegváltást hirdető mesterek, ezoterikusok, okkultisták, stb.);

- a tévtanítók erkölcstelenek és sokakat vezetnek az erkölcstelenség széles útjára (szexualitás, házasságtörés, abortusz, euthanázia, stb.);

- a tévtanítók káromlásokat mondanak és megvetik az égi hatalmasságokat (pl. Krisztus istenségét, a Szûzanya istenanyaságát, a szentek közösségét, az egyház dogmáit, a szentségeket: az Oltáriszentség méltetlan kezelése, női papság, stb.);

- a tévtanítók kapzsik és haszonlesõk (korrupciós botrányok, sikkasztások, az egyház javainak elcsalása, stb.);

- a tévtanítók hízelgõ szavakkal csapják be az embereket (fülcsiklandozó beszédekkel, népszerüséggel, sztárpapok, stb.);

- a tévtanítók szenvedélyeiktõl vezérelve élnek bujaságban, paráznaságban, kéjelgésben, házasságtörésben és fajtalanságban (szexuális visszaélések plébániákon, szerzetekben, szemináriumokban: homoszexuális kapcsolatok, paráznaság, pedofilia);

- a tévtanítók tisztátalan szívûek, romlott lelkiismeretûek és szeretetlenek (állandó belső harcok a testvéri szeretet helyett);

- a tévtanítók eltévelyedett eretnekek, amint egykor eltévelyedett Bileám, Beor fia is (tévúton járnak és tévhitre vezetik a kicsinyeket);

- a tévtanítók testvérgyilkosok lelki értelemben, mint Káin, aki megölte az oltárnál testvérét, az igaz Ábelt (lelki romlásba döntik a híveket);

- a tévtanítók titokban lázadnak Krisztus ellen, amint Korach is lázadt Mózes ellen, és megtagadják Õt (antikrisztusi lelkületűek);

- a tévtanítók kiszáradt források, akik nem birtokolják a Szentlelket és nincs meg bennük az örök életre buzogó vízforrás (elveszítették Isten kegyelmét);

- a tévtanítók miatt az emberek megbotránkoznak és az igaz hitet káromolják (az ateisták okot kapnak, hogy gyalázzák a Katolikus Egyházat és az egyház hitét);

- a tévtanítók már el vannak ítélve és pusztulásukat el nem kerülhetik: olyanok, mint a hulló csillagok, mint a gyökerestől kitépett fák vagy mint a tenger tajtékozó hullámai.

Megtapasztalásaim

Amikor egy kanadai magyar jezsuita írását olvastam, amelyben összemosta a krisztusi hitet az iszlámmal, a Szentlélek haraggal szólalt meg bennem: Ez utálatosság...

Amikor egy bizonyos főpap tévtanításáról beszélgettünk, a Szentlélek azt az igerészt adta szívembe, hogy: a hollók vájják ki a szemeit (Péld 30:17). Ez a főpap ravasz tévtanításokkal káromolta Istent és rombolta az Anyaszentegyházat...

Amikor egyszer felnőtt hitoktatás órán voltam és meghallottam egy ismert angol énekes toplistás számát a szomszéd épületből, amelynek videóklippjében egy Moloch-szerű lényhez visznek egy gyermeket, megkérdezte tőlem a Szentlélek: Tudod-e micsoda utálatosságot énekel?...

Mit kér tõlünk Judás apostol a levelében?...

Küzdjetek a hitért, amely egyszer s mindenkorra a szenteknek adatott!

Miben áll a szentek hite? Mindenki tudja ha akarja: a Niceai hitvallás, Isten parancsolatainak megtartása (Mt 22:37-40), a Hegyi beszéd ( Mt 5-7), a gyermeki lelkület (Mt 18;3), a hit, remény és szeretet (1Kor 13) és a Lélek minden jó gyümölcse (Gal 5:22)..

Csak egy kiútat látok: bármilyen magas rangú is legyen egy egyházi előljáró, ha tiszta és világos, hogy tévtanítást tanít, akkor ne bizonytalankodjunk, ne nézzük a személyét, tisztségét vagy tekintélyét, hanem határolodjunk el csendben tőle és óvakodjunk. Ne itélkezzünk, ne kárhoztassuk az ilyent, de inkább kell engedelmeskednünk Istennek mint az embereknek (ApCsel 5:29). Ha lehetséges, intsünk, óvjunk, feddjünk és ragadjuk ki a tűzből akit tudunk...

Ha a tengeren elromlik a hajó motra, akkor nem ugrunk a vízbe, hogy elússzunk az elérhetetlen part felé, hanem a hajón maradunk és várjuk a segítséget. Hasonlóképpen az egyházban is. Ha az egyházunk vezetése olyan amilyen, azért nem ugrunk ki belőle, hanem imádkozunk érte és türelmesen várjuk Isten segítségét...

Mindezek ellenére szeressük az Egyházat, Krisztus Menyasszonyát, de legfőképpen Vőlegényét, a mi Urunkat, Jézus Krisztust.

Ima: Uram Jézus, Te megígérted nekünk az Igazság Lelkét, Aki majd mindent eszünkbe juttat, amit tanítottál. Kérünk ments meg minket az eltévelyedéstõl és a romlástól. Ámen.

https://tanusagtevo.blogspot.com/2023/04/tevtanitok.html