2020. november 7., szombat

Megszentségtelenítették az argentin templomot

 

Kapucnis A-fasiszták, akik a mapuche őslakos törzs tagjai, november 6-án megtámadták a katolikus templomot az argentínai El Bolsonban.

Ines San Martin a Twitter.com-on arról számol be, hogy meggyalázták az Oltáriszentséget, megtámadták a papot, és vörös festéket dobtak a falakra és a vallási szimbólumokra.

A támadás az egyházmegyei földterülettel kapcsolatos konfliktus része, amelyet a támadók elfoglaltak.

https://gloria.tv/post/uK3T32s8YkPS28cdVcwTeW8Sz

Eltűnt kegyelem: Nichols bíboros arról prédikál, hogy engedelmeskedni kell a törvénynek

 

Az angliai Westminster bíborosa, Vincent Nichols egy november 5-i levélben felszólította a híveket, hogy tartsák be a drakonikus kijárási tilalom korlátozásait, amelyek tiltják az összes szentséget Angliában.

Korábban Nichols és több angol püspök megtámadta a nyilvános istentisztelet felfüggesztését, mert a templomok biztonságosak és lehetővé teszik a társadalmi távolságtartást.

Miután a parlament jóváhagyta a tilalmat, Nichols felkéri a katolikusokat, hogy tartsák be a törvényt: "Fontos, hogy mi, mint felelős állampolgárok, betartsuk ezeket a törvényerejű rendeleteket."

https://gloria.tv/post/pefc2ZxRuCAw1P2EszDTMHXvZ


A Vatikán megbüntette a 97 éves lengyel bíborost

 

A Vatikán szankcionálta a nyugdíjas Henryk Gulbinowicz wrocławi bíborost (97) - jelentette be a varsói nunciatúra (november 6).

Az intézkedést az álvádak kanonikus vizsgálata után, és korábbi élete "egyéb elemeinek" megvizsgálása után hozták meg.

A feljegyzés nem tartalmazott bűncselekményt. Gulbinowicznak tilos bármilyen nyilvános rendezvényen részt venni püspöki jelvényeket használva, és nem temethető el a székesegyházban.

Parancsot kap, hogy adományozzon a Szent József Alapítványnak, amelyet a lengyel püspökök 2019 októberében hoztak létre a bántalmazás állítólagos áldozatainak támogatására.

2019 májusában Przemysław Kowalczyk, más néven Karol Chum vádolta Gulbinowiczet azzal, hogy 1990 januárjában "bántalmazta". Gulbinowicz ártatlannak vallotta magát.

https://gloria.tv/post/qkw63VbKexcq1vwRyF6YMHTsx

A tönkretett székesegyházat választották a párizsi Notre Dame "modelljeként"

 

A liturgikus tér az osztrák linzi székesegyházban "inspirációs forrás" a párizsi Notre Dame székesegyház presbitériumának átalakításához - írja a Nachrichten.at (október 22).

Michel Aupetit párizsi érsek augusztusban több európai székesegyházat látogatott meg Ausztriában, Németországban és Magyarországon. A linzi székesegyházban tartott esti szentmise alatt a székesegyház "hangulata" nagyon megtetszett neki.

A hívek heves tiltakozása ellenére a székesegyház presbitériumát 2017-ben egy színpad váltotta fel, padokkal körülvéve. Most az egykor gyönyörű templom már nem ismerhető fel katolikus istentiszteleti helyként (cikk képe és lent).

https://gloria.tv/post/Gq7gquwkXDh41jhtxL18Lbkvz