2023. február 16., csütörtök

Márton – Sokan fáradtak, sebesültek és betegek

Miasszonyunk Martin Gavenda a szlovákiai Dechticében, 2022. december 15-én:

Szeretett gyermekeim!

 

Valahányszor rám, a Segítség Királynőjére szegezed tekintetedet, a karjaimban meglátod az egyetlen és igaz Istent. Jézus szent nevére minden térd meghajol. Gyere és borulj le a Megváltó előtt. Tiszta és alázatos szívvel gyere hozzá. Amikor a Megváltó jelenlétében vagy az Eucharisztiában, imádd Őt áhítattal, szeretettel és áhítattal. A szentáldozás a legszentebb és legértékesebb pillanat. Fogadd szent tisztelettel és áhítattal. Aki ezt nem teszi meg, térjen vissza az áhítatos szentáldozáshoz. Elmerítelek Jézus szívének és az enyém szeretetében.

Miasszonyunk Martin Gavenda a szlovákiai Dechticében, 2023. január 15-én:

Szeretett gyermekeim!

 

Anyai vágyam az, hogy továbbra is egységben maradj velem. Ily módon képes leszek megvédeni titeket e világ romlásától. Lelketek egyesüljön lelkemmel, hogy magasztalja Istent. A te lelked egyesüljön az én lelkemmel, hogy örvendezzen Megváltó Istenünkben. Legyen szívetek az én Szívemben, hogy szeressétek Istent és érte éljek. Legyetek üzenetem hírnökei, hogy az elveszettek megtudják, hogy a Szűzanya keresi őket, hogy lelkük üdvözüljön.
 
Sajnos sok gyermekem felhagyott velem, és elfogadta a tisztátalan szellemek vezetését. Még mindig visszatérhetnek Édesanyád Szeplőtelen Szívének útjára, hogy újra Istenhez tartozzanak.

 

Elmerítelek Jézus szívének és az enyém szeretetében.

Miasszonyunk Martin Gavenda a szlovákiai Dechticében, 2023. február 15-én:

Szeretett gyermekeim!
 
Sokan belefáradtatok ebbe a világba, sebesültek és betegek. Keress gyógyulást a kiengesztelődés szentségében és a szentségekben. A bűntől való megszabadulás a legfontosabb gyógyulás. Fiam Szent Testének befogadásával meggyógyultatok. Legtisztább Szívem, az Ő szeretete és Isten kegyelmei, amelyeket gondos kezeim által adok neked, meggyógyít.
 
Nincs szükséged a magát karizmatikusnak valló gyógyítóktól kézrátétel általi gyógyulásra. Ahhoz, hogy szent életet élhess, szükséged van a szentségekre.[1]
 
Elmerítelek Jézus szívének és az enyém szeretetében.

Ez egy kissé rejtélyes utalás a „hamis karizmatikus utakra” Martin Gavenda egyik régebbi üzenetében. Szlovákiában (ahogyan Lengyelországban) szinte biztosan az történik, hogy a hívőket „karizmatikus” gyógyítók vonják el a szentségi élettől.

Törekedj Isten örömében élni

 

„Mária, az igazi anyád” 2023. február 8-án:

Életed minden napján veled vagyok. Mit tennél a segítségünk nélkül ezekben a szörnyű utolsó időkben? Csak azért fogod tudni folytatni, mert Jézus és én soha nem hagyunk el. Jól látod, mi történik a hitetlen testvéreiddel: Sátán addig játszik velük, amíg véget nem vet nekik. Igyekezz soha szem elől téveszteni azokat, akik mindig is szerettek téged, nevezetesen Jézust és engem. Isten kegyelmétől távol álló testvéreid ne legyenek illúziókban: mindig egyedül maradnak egész életükben – először az emberek, majd Isten elhagyja őket.[ Beleértve: ha a pokol a céljuk a megbánhatatlan halálukat követő konkrét ítélet után. ], és a Sátán a pokol mélyén azt tesz velük, amit akar, vagyis kenyér lesz a fogának. Jézus többé nem fog létezni [a pokolban] az Ő gyermekei számára, akik spontán akaratukból elhagyják Őt. Leányom, imádkozz ezekért a hitetlen testvéreidért, mert nincsenek teljesen tudatában annak, hogy mi vár rájuk. Tudod jól, hogy a te időid a végéhez közelednek, utána az átélt rossz dolgok feledésbe merülnek, és végre élvezni fogod Isten szeretetét. Beszélgess tovább ezeknek a testvéreidnek a mennyről és a pokolról, mert utána már késő lesz. Szeretlek titeket, és ti anyák megértitek, mennyit szenvedek ezek miatt az engedetlen gyerekek miatt, ezért továbbra is imádkozzatok értük, hogy „érezzék” rajtuk Legkedvesebb Fiam szeretetét.

Gyermekeim, egy pillanatra sem hagylak magamra; törekedj Isten örömében élni.

„Mária, ő, aki a legtisztább”. Valeria Copponi 2023. február 15-én:

Legkedvesebb gyermekeim, Jézus és én nagyon számítunk rátok; mindig legyen tudatában annak, hogy mit mondasz, mit csinálsz és mit mutatsz meg testvéreidnek. Mindig közel állok hozzád, hogy javaslatot tegyek, hogyan viselkedj, hogy bebizonyítsd, Jézus és Mária a tanítóid. Lelkednek szüksége van rád, hogy igazabb életet élj, hogy mindannyian helyesen tudj imádkozni Jézushoz. Vezetlek: Én vagyok az egyetlen Édesanyád, aki születésed óta ismerlek. Ördögi világban élsz, mivel úgy tűnik, hogy ez jobban megfelel a vágyaidnak. A templomok egyre inkább kiürülnek: a papok magukra maradnak, csak kritizálni vagy képes, és nem próbálsz segíteni a leginkább rászorulókon. Mindig közel állok hozzátok, és azt javaslom, mi a jó, de sokan közületek süket fülekre találnak, és negatívan kritizáljátok azokat, akik minden módon próbálják követni Jézust. Arra kérlek benneteket, maradjatok továbbra is közel papjaidhoz, különösen azokhoz, akik a leggyengébbek, amikor kísértésben vannak. Férfiak, mint oly sok testvéred, de sokkal jobban megkísértik őket, mint sok házas testvérük. Kérlek, gyermekeim, legyetek mindig közel ezekhez a testvéreitekhez: mindig támogassátok őket, és Jézus figyelembe veszi ezt a feladatotokat a leggyengébbekkel kapcsolatban. Mindig közel vagyok hozzád: imádkozz – imádkozz – imádkozz, hogy ne ess kísértésbe.

Lelki tükör Szent Pál intelmei szerint

 

Az alábbi igerészek olyan részletek Szent Pál leveleiból, olyan intelmek, amelyek felráznak bennünket, emlékeztetnek olyan dolgokra amelyek elposványosodtak a lelki életünkben. Idõvel eljuthatunk oda, hogy bármilyen lelki tükröt is veszünk a kezünkbe, nem ismerjük fel bûneinket és tévedéseinket. Lassan elfásulhatunk, közönnyössé válhatunk vagy kiéghetünk.

Szent Pál leveleinek intelmei alkalmasak arra, hogy felismerjük hibáinkat, téves magatartásunkat, életvitelünket, amelyekbe belemumifikálódtunk. Így a lelki múmiánk életre kelhet és elvégeztünk egy jó szentgyónást. Szent Pál leveleinek intelmei által megújulhat a lelki életünk és így felfrissülve, új erõvel kelhetünk szárnyra a hitben a Szentlelek fuvalatán.

Olvassunk figyelmesen az alábbi igéket. Ahol kényelmetlenül érezzük magunkat, azokat az igéket jegyezzük ki. Ezután szánjunk idõt ezekre az igékre. Imádkozzunk és kérjük a Szentlelket, hogy felismerjük a valóságot magunkkal kapcsolatosan, úgy ahogyan az Úr látja.

Kegyelmekben gazdag megtérést kívánok mindenkinek.

(Mt 3:2) Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!


Lelki tükör Szent Pál intelmei szerint

(Róm 12: 1) Adjátok testeteket élő, szent, Istennek tetsző áldozatul...

(Róm 12: 2) Gondolkodástokban megújulva alakuljatok át...

(Róm 12: 3) Senki ne becsülje magát a kelleténél többre...

(Róm 12: 9) Szeressetek tettetés nélkül, irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz...

(Róm 12: 10) A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást...

(Róm 12: 11) A buzgóságban ne lankadjatok, legyetek tüzes lelkületűek...

(Róm 12: 12) A reményben legyetek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban állhatatosak...

(Róm 12: 13) Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet...

(Róm 12: 14) Áldjátok üldözőiteket, áldjátok, s ne átkozzátok...

(Róm 12: 15) Azokkal, akik örülnek, örüljetek, s a sírókkal sírjatok...

(Róm 12: 16) Éljetek egyetértésben...

(Róm 12: 16) Ne legyetek fennhéjázók, hanem alkalmazkodjatok az egyszerű emberekhez. Ne legyetek magatokkal eltelve...

(Róm 12: 17) Rosszért rosszal senkinek ne fizessetek...

(Róm 12: 17) Törekedjetek arra, ami jó minden ember szemében...

(Róm 12: 18) Amennyire rajtatok áll, éljetek mindenkivel békességben...

(Róm 12: 19) Ne szolgáltassatok magatoknak igazságot...

(Róm 12: 20) Ha ellenséged éhezik, adj neki enni, ha szomjazik, adj neki inni...

(Róm 12: 21) Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval...

(Róm 13: 1) Mindenki vesse alá magát a fölöttes hatalomnak...

(Róm 13: 7) Adjátok meg mindenkinek, ami jár neki: akinek adó, annak az adót, akinek vám, annak a vámot, akinek hódolat, annak a hódolatot, akinek tisztelet, annak a tiszteletet...

(Róm 13: 8) Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel...

(Róm 13: 13) Éljünk tisztességesen, mint nappal, ne evés-ivásban és részegeskedésben, ne kicsapongásban és tobzódásban, ne civakodásban és versengésben.

(Róm 13: 14) Ne dédelgessétek testeteket, nehogy bűnös kívánságokra gerjedjen...

(Róm 14: 1) Karoljátok fel a hitben gyengét, anélkül, hogy felfogását elítélnétek...

(Róm 15: 2) Törekedjék mindegyikünk embertársa javára és épülésére...

(Róm 15: 7) Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére...

(Róm 16: 17) Tartsátok szemmel azokat, akik ellentétben a kapott tanítással széthúzást és botrányt okoznak. Kerüljétek őket!...

 

(1 Kor 1:10) Éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra, legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban...

(1 Kor 1:31) Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék...

(1 Kor 3:18) Senki ne ámítsa magát! Aki közületek bölcsnek tartja magát ezen a világon, váljék balgává, hogy csakugyan bölcs lehessen...

(1 Kor 4:5) Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, míg el nem jön az Úr...

(1 Kor 4:6) Senki se kérkedjék az egyikkel a másik rovására!...

(1 Kor 5:9) Ne barátkozzatok romlott emberekkel...

(1 Kor 5:11) Ne érintkezzetek azzal, akit testvérnek hívnak, de kicsapongó, kapzsi, bálványimádó, átkozódó, részeges vagy rabló...

(1 Kor 5:13) Távolítsátok el a gonoszt magatok közül!...

(1 Kor 6:9) Ne ámítsátok magatokat!...

(1 Kor 6:18) Kerüljétek az erkölcstelenséget!...

(1 Kor 6:20) Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben!...

(1 Kor 7:10-11) A feleség ne hagyja el férjét. Ha mégis elhagyná, maradjon férj nélkül, vagy béküljön ki férjével. A férfi se bocsássa el feleségét...

(1 Kor 7:12) Ha valamelyik testvérnek hitetlen felesége van, aki kész vele élni, ne küldje el...

(1 Kor 7:17) Mindenki éljen úgy, ahogy az Úr adta neki, s ahogy az Isten hívta...

(1 Kor 8:2) Aki tetszeleg tudásában, még nem értette meg, mi a helyes ismeret...

(1 Kor 8:9) Szabadságotokkal az aggályosokat meg ne botránkoztassátok...

(1 Kor 10:7) Ne legyetek bálványimádóvá, mint néhányan közülük...

(1 Kor 10:8) Ne is vétsünk a tisztaság ellen, mint némelyek közülük...

(1 Kor 10:9) Ne kísértsük az Urat, mint néhányan kísértették...

(1 Kor 10:12) Aki azt hiszi, hogy áll, ügyeljen, nehogy elessék...

(1 Kor 10:23) „Minden szabad”, de nem minden használ. „Minden szabad”, de nem minden szolgál javunkra...

(1 Kor 10:23) Senki se keresse a maga javát, hanem csak a másét...

(1 Kor 11:28) Vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből...

(1 Kor 14:1) Törekedjetek a szeretetre, de igyekezzetek a lelki adományokat is elnyerni, különösen azt, hogy prófétálhassatok...

(1 Kor 14:39) Törekedjetek tehát a prófétálásra, testvérek, s ne akadályozzátok meg az elragadtatás nyelvén szólást...

(1 Kor 15:34) Legyetek józanok, és ne vétkezzetek!...

(1 Kor 15:58) Tegyetek mindig minél többet az Úr ügyéért, hiszen tudjátok, hogy az Úr ügyében való fáradozástok nem hiábavaló...

 

(2 Kor 6:14) Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel!...

(2 Kor 7:1) Õrizkedjünk a test és lélek minden szennyétől...

(2 Kor 10:7) Ha valaki azzal kérkedik, hogy Krisztusé, ne felejtse el, ahogy ő, úgy mi is Krisztusé vagyunk...

(2 Kor 10:17) De „aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék”...

(2 Kor 13:1) Két vagy három tanú vallomása döntsön minden ügyben...

(2 Kor 13:5) Vizsgáljátok meg magatokat, hogy a hitben éltek-e. Tegyétek csak próbára magatokat. Felismeritek-e, hogy bennetek él Jézus Krisztus?...

 

(Gal 1:9) Ha valaki más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit tőlünk hallottatok: átkozott legyen!

(Gal 6:1) Testvérek, ha valakit botláson értek, ti akik lelkiek vagytok, intsétek meg a szelídség szellemében. De ügyelj, hogy magad kísértésbe ne essél!...

(Gal 6:2) Hordozzátok egymás terhét...

(Gal 6:3) Aki beképzeli magának, hogy valaki, holott semmi, önmagát áltatja.

(Gal 6:4) Mindenki a saját tetteit tegye mérlegre, dicsekvését pedig tartsa meg magának, ne tárja mások elé...

(Gal 6:7) Ne áltassátok magatokat, Isten nem hagy magából gúnyt űzni. Amit az ember vet, azt is aratja. Aki tehát test szerint vet, az a testből is arat majd romlást. Aki ellenben a Lélek szerint vet, a Lélekből arat örök életet...

(Gal 6:9) Ne fáradjunk bele tenni a jót, mert ha kitartunk, annak idején aratni is fogunk...

 

(Ef 4:1-2) ...éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok, teljes alázatban, szelídségben és türelemben...

(Ef 4:2) Viseljétek el egymást szeretettel...

(Ef 4:3) Törekedjetek rá, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a Lélek egységét...

(Ef 4:17) Azt mondom tehát, sőt figyelmeztetlek titeket az Úrban, ne éljetek úgy, mint a pogányok, akik hiúságokon járatják az eszüket...

(Ef 4:22) Korábbi életmódotokkal ellentétben vessétek le tehát a régi embert, akit a megtévesztő kívánság romlásba dönt...

(Ef 4:23-24) Újuljatok meg gondolkodástok szellemében, s öltsétek magatokra az új embert, aki az Isten szerint igazságosságban és az igazság szentségében alkotott teremtmény...

(Ef 4:25) Hagyjátok el tehát a hazudozást, beszéljen mindenki őszintén embertársával, hiszen tagjai vagyunk egymásnak...

(Ef 4:26) Ha elfog is benneteket az indulat, ne vétkezzetek. A nap ne nyugodjék le haragotok fölött...

(Ef 4:27) Ne adjatok teret az ördögnek...

(Ef 4:28) Aki lopott, ne lopjon többé, hanem dolgozzék, és keressen kenyeret keze munkájával, hogy legyen miből adnia a szűkölködőknek is...

(Ef 4:29) Semmiféle rossz szó ne hagyja el ajkatokat, hanem csak olyan, amely alkalmas az épülésre, hogy amiben kell, javára váljék hallgatóitoknak...

(Ef 4:30) Ne okozzatok szomorúságot Isten Szentlelkének, akivel meg vagytok jelölve a megváltás napjára...

(Ef 4:31-32) Legyen távol tőletek minden keserűség, indulat, haragtartás, szóváltás, káromkodás és minden egyéb rossz. Inkább legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak, amint Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

(Ef 5:3) Kicsapongásról és egyéb tisztátalanságról vagy kapzsiságról szó se essék köztetek, ahogy a szentekhez illik...

(Ef 5:4) Ocsmány, léha vagy kétértelmű szót ne ejtsetek ki...

(Ef 5:6-7) Senki ne vezessen félre benneteket üres beszéddel, mert ezek miatt éri Isten haragja a hitetlenség fiait. Tehát ne vállaljatok velük közösséget...

(Ef 5:8) Éljetek úgy, mint a világosság fiai...

(Ef 5:10) Azt keressétek, ami kedves az Úr szemében...

(Ef 5:11) Ne legyen részetek a sötétség meddő tetteiben, inkább ítéljétek el őket...

(Ef 5:15) Gondosan ügyeljetek tehát arra, hogyan éltek: ne balgán, hanem bölcsen...

(Ef 5:16) Használjátok fel az időt, mert rossz napok járnak...

(Ef 5:17) Ne legyetek értetlenek, hanem értsétek meg az Úr akaratát...

(Ef 5:18) Ne részegeskedjetek, mert a bor léhaságra vezet, inkább teljetek el Lélekkel...

(Ef 5:19) Egymás közt énekeljetek zsoltárt, himnuszt és szent énekeket. Énekeljetek és ujjongjatok szívből az Úrnak...

(Ef 5:20) Adjatok hálát mindig mindenért Urunk, Jézus Krisztus nevében az Istennek, az Atyának...

(Ef 5:21) Legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletből...

(Ef 5:22) Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak...

(Ef 5:33) Szeresse hát mindegyiktek a feleségét, mint önmagát, az asszonyok meg tiszteljék férjüket...

(Ef 6:1) Gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert így van rendjén...

(Ef 6:4) Apák, ne keserítsétek meg gyermekeiteket, hanem neveljétek őket fegyelemben az Úr útmutatása szerint...

(Ef 6:5) Szolgák, engedelmeskedjetek földi uratoknak, félő tisztelettel és egyszerű szívvel, akárcsak Krisztusnak...

(Ef 6:9) Gazdák, ti is így viselkedjetek velük szemben. Hagyjátok abba a fenyegetőzést, hiszen tudjátok, hogy nekik is, akárcsak nektek, Uruk van a mennyben, akinél nincs személyválogatás.

(Ef 6:11) Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy az ördög cselvetéseinek ellenállhassatok...

 

(Fil 1:27) Éljetek hát Krisztus evangéliumához méltóan.

(Fil 2:3-4) Semmit se tegyetek vetélkedésből vagy hiú dicsőségvágyból! Inkább mindenki alázatosan a másikat tartsa magánál kiválóbbnak. Senki ne keresse csak a maga javát, hanem a másét is.

(Fil 2:12) Kedveseim, ti mindig engedelmesek voltatok, félve-remegve munkáljátok hát üdvösségeteket...

(Fil 2:14-16) Zúgolódás és huzavona nélkül tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok és tiszták legyetek, Istennek ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedékben, amelyben úgy kell ragyognotok, mint a csillagoknak a mindenségben. Ragaszkodjatok az életet tápláló tanításhoz...

(Fil 3:1) Egyébként, testvéreim, örüljetek az Úrban.

(Fil 3:2-4)  Óvakodjatok a kutyáktól, óvakodjatok a kontár munkásoktól, óvakodjatok a megcsonkítottaktól. A körülmetéltek ugyanis mi vagyunk, akik Isten Lelke szerint szolgálunk, akik Krisztus Jézusban dicsekszünk, s nem a testben bízunk, bár magam a testben is bizakodhatnék.

(Fil 3:14-15) Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban. Mi, a tökéletesek, gondolkodjunk így!

(Fil 3:16)  ...amit már elértünk, abban tartsunk ki.

(Fil 3:17 ) Testvérek, kövessétek a példámat mindnyájan!

(Fil 4:4) Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek.

(Fil 4:6) Ne aggódjatok semmi miatt, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket az Úr elé, hálaadástokkal együtt.

(Fil 4:8-9) Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos. Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt váltsátok tettekre, s veletek lesz a béke Istene.

 

(Kol 2:4) Ezt azért mondom, hogy senki tetszetős szavakkal meg ne tévesszen benneteket.

(Kol 2:7) Verjetek benne gyökeret, épüljetek rá és erősödjetek meg a hitben, ahogy tanultátok, s bővelkedjetek a hálaadásban.

(Kol 2:7) Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson.

(Kol 2:16) Senki se ítélkezzék fölöttetek étel-ital miatt, vagy ünnepre, újholdra és szombatra vonatkozó dolgokban.

(Kol 2:20-22) Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemeinek, miért vállaltok magatokra olyan kötöttségeket, mintha még a világban élnétek, hogy tudniillik: „Ne fogd meg, ne ízleld, ne érintsd!” Hiszen ezek mind arra valók, hogy használat közben elpusztuljanak.

(Kol 3:1-2) Ha tehát Krisztussal feltámadtatok, keressétek, ami fönt van, ahol Krisztus ül az Isten jobbján. Ami ott fönn van, arra legyen gondotok, ne a földiekre.

(Kol 3:5) Öljétek meg tagjaitokban azt, ami földies: az erkölcstelenséget, a tisztátalanságot, az érzéki vágyakat, a bűnös kívánságokat és a kapzsiságot, ami nem más, mint bálványimádás.

(Kol 3: 8-10) Ne hazudjatok egymásnak. Vessétek le a régi embert szokásaival együtt, és öltsétek föl az újat, aki állandóan megújul Teremtőjének képmására a teljes megismerésig.

(Kol 3:13-14) Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza van a másik ellen. Ahogy az Úr megbocsátott nektek, ti is bocsássatok meg egymásnak. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke.

(Kol 3:16) Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Énekeljetek Istennek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.

(Kol 3:17) Akár mondtok, akár tesztek valamit, tegyetek mindent Urunk Jézus nevében, így adjatok hálát általa Istennek, az Atyának.

( Kol 3:18) Asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogy illik az Úrban.

(Kol 3:19) Férfiak, szeressétek feleségeteket, s ne bánjatok durván velük.

(Kol 3:20) Gyermekek, fogadjatok szót szüleiteknek mindenben, mert ez kedves az Úr szemében.

(Kol 3:21) Apák, ne keserítsétek gyermekeiteket, nehogy kedvüket veszítsék.

(Kol 3:22) Szolgák, engedelmeskedjetek mindenben testi uraitoknak, ne látszatra szolgáljátok őket, mint akik emberek tetszését keresik, hanem egyenes lélekkel, az Úr félelmében.

(Kol 3:23) Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak és nem embereknek tennétek.

(Kol 4:1) Gazdák, adjátok meg szolgáitoknak, ami jogos és méltányos.

(Kol 4:2) Legyetek kitartók és éberek az imában meg a hálaadásban.

(Kol 4:5) A kívülállókkal való érintkezésben legyetek okosak.

(Kol 4:5) Az időt jól használjátok fel.

(Kol 4:6) Beszédetek legyen mindig szíves, sóval ízes, akkor majd helyesen meg tudtok felelni mindenkinek.

 

(1Tessz 4:3-5) Isten akarata ugyanis ez: a ti megszentelődésetek, hogy megtartóztassátok magatokat a paráznaságtól; hogy mindegyiktek meg tudja őrizni a testét szentségben és tisztességben, nem a vágyódás szenvedélyében, mint a pogányok, akik nem ismerik Istent.

(1Tessz 4:6) Senki se károsítsa meg és ne csalja meg üzleti ügyben testvérét, mert az Úr megtorol minden ilyesmit, ahogy előbb már megmondtuk és kifejtettük.

(1Tessz 4:11) Becsületbeli kötelességnek tartsátok, hogy békességben éltek, a magatok dolgával törődtök, s a két kezetekkel dolgoztok, ahogy a lelketekre kötöttük.

(1Tessz 5:11) Ezért vigasztaljátok és bátorítsátok egymást, mint ahogy meg is teszitek.

(1Tessz 5:12-13) Kérünk titeket, testvérek, becsüljétek meg azokat, akik körötökben fáradnak, vezetnek és intenek benneteket az Úrban. Munkájukért legyetek irántuk minél nagyobb szeretettel, egymással meg éljetek békében.

(1Tessz 5:14) Kérünk továbbá benneteket, testvérek, feddjétek meg a nyughatatlanokat, bátorítsátok a kislelkűeket, gondozzátok a betegeket, tanúsítsatok mindenki iránt türelmet.

(1Tessz 5:15) Ügyeljetek, hogy senki ne fizessen rosszal a rosszért, hanem törekedjetek mindig jót tenni egymással és mindenkivel.

(1Tessz 5:16) Legyetek derűsek.

(1Tessz 5:17) Imádkozzatok szüntelenül.

(1Tessz 5:18) Adjatok hálát mindenért, mert Isten ezt kívánja mindnyájatoktól Krisztus Jézusban.

(1Tessz 5:19-20) Ne oltsátok ki a Lelket, s a prófétai beszédet ne vessétek meg.

(1Tessz 5:21) Vizsgáljatok felül mindent, a jót tartsátok meg.

(1Tessz 5:22) Mindenféle rossztól óvakodjatok.

 

(2Tessz 2:15) Legyetek hát állhatatosak, testvérek, és ragaszkodjatok a hagyományokhoz, amelyeket tőlünk élőszóban vagy levélben kaptatok.

(2Tessz 3:1-2) Végül, imádkozzatok értünk, testvérek, hogy az Úr szava terjedjen, és dicsőségre jusson, mint nálatok is, és hogy megszabaduljunk az ártó és gonosz emberektől.

(2Tessz 3:6) Urunk, Jézus Krisztus nevében meghagyjuk nektek, testvérek, kerüljetek minden olyan testvért, aki kifogásolható módon él, és nem ragaszkodik a tőlünk kapott hagyományhoz.

(2Tessz 3:7-12) Hiszen tudjátok, hogyan kell minket követni. Nem éltünk tétlenül közöttetek; senki kenyerét ingyen nem ettük, hanem keserves fáradsággal, éjjel-nappal megdolgoztunk érte, hogy senkinek ne legyünk terhére. Nem mintha nem lett volna rá jogunk, hanem mert példát akartunk nektek adni, hogy kövessétek. Már amikor nálatok voltunk, meghagytuk nektek, hogy aki nem akar dolgozni, ne is egyék. Most mégis azt halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek, semmit sem dolgoznak, hanem haszontalanságra fecsérlik idejüket. Az ilyeneknek megparancsoljuk, figyelmeztetjük őket Urunkban, Jézus Krisztusban, hogy békésen dolgozva a maguk kenyerét egyék.

(2Tessz 3:13) Ti pedig, testvérek, ne unjatok bele a jótettekbe.

(2Tessz 3:14)Ha valaki nem engedelmeskednék a levélben adott tanításnak, azt jegyezzétek meg, és kerüljétek a társaságát, hogy észre térjen.

 

(1Tim 1:19) Tarts ki a hitben, és őrizd meg tisztán a lelkiismeretedet...

(1Tim 2:8) …a férfiak mindenütt tiszta lélekkel emeljék imára kezüket, ne haragos és viszálykodó érzülettel.

(1Tim 2:9-10) ... az asszonyok tisztességes ruhát viseljenek, szemérmesen és szerényen ékesítsék magukat: ne bodorított hajjal, arannyal, gyöngyökkel és drága ruhával, hanem mint istenfélő asszonyokhoz illik, jótettekkel.

(1Tim 2:11-12) Az asszony csöndben, engedelmes lélekkel hallgassa a tanítást. Nem engedem, hogy az asszony tanítson, sem azt, hogy a férfin uralkodjék, hanem maradjon csöndben.

(1Tim 5:1-2) Idős férfit ne korholj, csak figyelmeztesd, mint apádat, az ifjakat, mint öcsédet, az idős nőt, mint anyádat, a fiatalt, mint húgodat, egészen tiszta érzülettel.

(1Tim 5:3) Tiszteld az özvegyeket, ha valóban özvegyek.

(1Tim 5:4) Ha valamely özvegynek gyermekei vagy unokái vannak, ezek tanulják meg, hogy elsősorban saját családjuk tagjaira legyen gondjuk, és róják le hálájukat szüleik iránt, mert ez kedves az Isten előtt.

(1Tim 5:5-7) Aki azonban valóban özvegy, és magára maradt, bízzék az Istenben, imádkozzék kitartóan és könyörögjön éjjel-nappal. Aki ugyanis feslett életet él, eleven halott. Kösd hát szívükre, hogy legyenek feddhetetlenek.

(1Tim 5:8) Aki övéinek, főleg háza népének nem viseli gondját, az megtagadta hitét, és rosszabb a hitetlennél.

(1Tim 5:20) A vétkeseket mindenki előtt ródd meg, hogy a többi is elrettenjen.

(1Tim 5:22) Kezedet elhamarkodva ne tedd föl senkire, s idegen bűnben ne legyen részed. Őrizd meg magadat tisztán.

(1Tim 6:3-5) Ha valaki mást tanít, s nem követi Urunk, Jézus Krisztus üdvös szavait és az istenes tanítást, az felfuvalkodott és semmit sem ért. Betegesen vitázik, üres szóharcot folytat, amiből csak irigykedés, veszekedés, káromlás, rosszindulató gyanúsítás és olyan bomlott agyú, igazságot elferdítő embereknek torzsalkodása származik, akik a vallásosságot jövedelmi forrásnak tekintik.

 

(2Tim 1:6) Ezért figyelmeztetlek, éleszd fel magadban Isten kegyelmét, amely kézföltételem folytán van benned.

(2Tim 1:8) Ne szégyellj hát tanúságot tenni Urunk mellett...

(2Tim 1:9) ...vállald az evangéliumért a szenvedéseket velem együtt, bízva az Isten erejében...

( 2Tim 1:13) Eszményed az a tanítás legyen, amelyet Krisztus Jézus hitében és szeretetében tőlem hallottál.

(2Tim 2:1-2) Légy hát, fiam, Jézus Krisztus kegyelmében erős, s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.

(2Tim 2:3 Vállald velem együtt a nehézségeket, mint Krisztus Jézus hű katonája.

(2Tim 2:4-5) Aki harcol, nem bonyolódik bele az élet mindennapi dolgaiba, különben nem vívja ki vezére elismerését. A versenyző is csak akkor nyeri el a babérkoszorút, ha szabályszerűen küzd.

(2Tim 2:15-16) Törekedj rá, hogy az Isten színe előtt megbízható maradj, munkás, akinek nincs miért szégyenkeznie, s aki az igazság hirdetésében a helyes úton jár. A haszontalan, üres szócsépléstől azonban óvakodjál.

(2Tim 2:19) De azért az Isten alapköve szilárdan áll, s ez van ráírva: „Az Úr ismeri övéit.” Továbbá: „Aki az Úr nevét hívja segítségül, szakítson a bűnös élettel.”

(2Tim 2:22) Kerüld az ifjúkor vágyait, törekedj igaz életre, hitre, szeretetre és békességre azokkal egyetemben, akik tiszta szívvel hívják az Urat segítségül.

(2Tima 2:23) Az oktalan és értelmetlen viták elől térj ki, hisz tudod, hogy csak veszekedéssé fajulnak.

(2Tim 3:15) Gyerekkorod óta ismered a Szentírást: ez megadja neked az útmutatást ahhoz, hogy a Krisztus Jézusba vetett hitben eljuss az üdvösségre.

(2Tim 4:1-2) Kérve kérlek az Istenre és Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak fölött, az Ő eljövetelére és országára: hirdesd az evangéliumot, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.

(2Tim 4:5) Te azonban maradj mindenben meggondolt, viseld el a bajokat, teljesítsd az evangélium hirdetőjének feladatát, töltsd be szolgálatodat.

 

(Tit 1:7-9) A püspök ugyanis, mint az Isten megbízottja, legyen feddhetetlen, ne legyen önhitt, ingerlékeny, iszákos, erőszakos, kapzsi, hanem legyen vendégszerető, jóakaratú, megfontolt, igaz, tisztességes, fegyelmezett. Álljon szilárdan a hiteles tanítás alapján, hogy éppúgy képes legyen az egészséges tanítással buzdítani, mint az ellentmondókat megcáfolni.

(Tit 1:12-13) Saját prófétáik közül az egyik már megállapította: „A krétaiak örök hazugok, gonosz fenevadak és falánk naplopók.” Ez a tanúság igaz. Ezért intsd őket szigorúan, hogy a hitben erősek legyenek!

(Tit 1:14) Ne hallgassanak zsidó mesékre, és ne kövessék az igazságtól elfordult emberek parancsait.

(Tit 2:2-6) Az idős férfiak józanok, tisztességesek, megfontoltak legyenek a hitben, szeretetben és türelemben. Az idős asszonyok hasonlóképpen legyenek komoly magaviseletűek, senkit se rágalmazzanak, ne igyanak sok bort, hanem tanítsanak a jóra. A fiatal asszonyokat tanítsák arra, hogy ragaszkodjanak férjükhöz, szeressék gyermekeiket, legyenek komolyak, tiszták, háziasak, gyöngédek, a férjük iránt engedelmesek, nehogy az Isten szavát káromlás érje. Buzdítsd az ifjakat is, hogy mindenben fegyelmezetten éljenek.

(Tit 2:9-10) A szolgák mindenben engedelmeskedjenek gazdáiknak, keressék kedvüket, ne ellenkezzenek, ne okozzanak kárt, hanem tanúsítsanak mindenben igaz hűséget, hogy minden tekintetben díszére váljanak üdvözítő Istenünk tanításának.

(Tit 3:1-2) Figyelmeztesd őket, hogy vessék alá magukat a fölöttes hatóságoknak, engedelmeskedjenek, és legyenek készen minden jóra. Senkit ne szidalmazzanak, legyenek békeszeretők és barátságosak, s tanúsítsanak kellő szelídséget mindenki iránt.

(Tit 3:9) Kerüld azonban az oktalan vitát, a nemzetségfákat, a veszekedést, a törvényen való szóharcot, mert ez hiábavaló és haszontalan dolog.

(Tit 3:10-11) A tévtanítót néhány figyelmeztetés után kerüld, hiszen tudod, hogy az ilyen ember megromlott, bűnben él és saját magát ítéli el.

https://tanusagtevo.blogspot.com/2023/02/lelki-tukor-szent-pal-intelmei-szerint.html