2018. június 25., hétfő

Égi Édesanyánk üzenetei 2017. június 25-én Medjugorjéból

Medjugorje, 2018. június 25. a jelenések 37. évfordulója
"Drága gyermekek! Ez az a nap, amelyet az Úr adott nekem, hogy hálát adjak mindnyájatokért, azokért, akik megtértek és elfogadták az üzeneteimet és elindultak a megtérés és a szentség útján. Örüljetek, gyermekeim, mert Isten irgalmas és mérhetetlen szeretettel szeret mindnyájatokat és idejövetelem által az üdvösség útja felé vezet benneteket. Mindnyájatokat szeretlek és nektek adom Fiamat, hogy Ő békét adjon nektek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
A Szűzanya éves jelenése Ivanka látnoknak
Ivanka Ivanković Elez látnoknak 2018. június 25-én volt a szokásos éves jelenése. Az utolsó mindennapos jelenés alkalmával, 1985. május 7-én a Szűzanya Ivankára bízta a 10. titkot, és azt mondta, hogy Ivanka élete végéig évente egyszer fog megjelenni neki, mégpedig a jelenések évfordulóján. Így történt az idén is. Ivanka családi házában, szűk családi körben fogadta a Szűzanya jelenését, amely 3 percig tartott (18:39-18:42).
A jelenés után Ivanka ezt mondta:
A Szűzanya a következő üzenetet adta:
„Gyermekek, imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok.”
A Szűzanya boldog volt és mindannyiunkat megáldott anyai áldásával.

A középkori katedrálisok színpompásak voltak

amiens-cathedral-700x438.jpgA középkor európai építeszete a világ talán leggyönyörűbb és legpompázatosabb épületeit alkotta meg. Mint azonban kiderült, ezek az épületek még pompázatosabbak voltak annál, mint amilyeneknek ma ismerjük őket.
Először is, egy kép a Franciaországban található amiens-i Boldogasszony-katedrálisról, a mai állapotában:
220.jpgAz 1990-es években az épületen külső renoválást kezdtek el. A munkálatok megkezdése után nem sokkal a restaurátor szakértők valami meglepőt találtak a templom külső faragványain: színes festék nyomát. További vizsgálatokkal a restaurátorok azt is ki tudták deríteni, pontosan hogyan is nézett ki a templom eredeti állapotában kifestve, a 13. században.
Az eredmények fényében kreatív ötlet merült fel: a katedrális külső színpompáját megvilágítással rekonstruálják! Az eredmény? Lélegzetelállító kép arról, hogyan nézett ki a katedrális, amikor a középkorban megalkották.
Íme: