2013. április 15., hétfő

Öt kontinenst képviselnek


A sajtó és a Vatikán is húsvét utánra várta az új egyházfő döntéseit a kúria esetleges átszervezéséről és a szentszéki hivatalokban való személycserékről.
Nyolctagú bíborosi tanácsadó testületet nevezett ki szombaton Ferenc pápa; az olasz sajtó szerint ezzel testületi vezetésre bízta az egyházat. A nyolc bíboros feladata lesz többek között a római kúria reformja.

Rövid vatikáni közlemény (vatican.va) adta hírül, hogy Ferenc pápa nyolc bíborost nevezett ki azzal a céllal, hogy "adjanak tanácsokat az egyetemes egyház vezetésében, és tanulmányozzák a római kúriára vonatkozó Pastor bonus apostoli konstitúció felülvizsgálatát".

A közlemény hangsúlyozta, hogy az egyházfő a megválasztása előtt a Vatikánban tartott bíborosi tanácskozásokon (kongregációk) a kollegiális vezetésről felmerült "javaslatot" követte. A bíborosi csoport első együttes ülése október 1-3. között lesz, de a pápa "mostantól kapcsolatban lesz a bíborosokkal".

A sajtó és a Vatikán is húsvét utánra várta az új egyházfő döntéseit a kúria esetleges átszervezéséről és a szentszéki hivatalokban való személycserékről.

A bíborosi testületben mind az öt kontinens képviselői helyet kaptak. A tanács feladata lesz a II. János Pál által 1988-ban kiadott konstitúció átdolgozása, vagyis a világegyházat vezető kúria reformja.

Giuseppe Bertello, Vatikán Városállam Kormányzóságának elnöke a csoport egyetlen tagja, aki a kúrián dolgozik és aki a sajtó szerint a szentszéki államtitkárság várományosa. A bíborosi csoport tagja továbbá Francisco Javier Errázuriz Ossa, a chilei főváros nyugalmazott érseke, Oswald Gracias bombayi érsek, Reinhard Marx, München-Freising érseke, Laurent Monswengo Pasinya, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosának érseke, Sean Patrick O'Malley bostoni érsek, George Pell, Sydney érseke, valamint Óscar Andrés Maradiaga Rodríguez, a hondurasi főváros érseke, aki egyben a csoport koordinátora is. Marcello Semeraro, az olaszországi Albano püspöke titkári feladatot kapott.

"Ez egy csoport, nem tanács és nem is bizottság. Tanácsadói, nem döntéshozó szerepe van" - hangoztatta a sajtónak Federico Lombardi szentszéki szóvivő, miközben az olasz sajtó "forradalmi egyházi fordulatról" írt. Lombardi hangsúlyozta, hogy a döntéseket továbbra is az egyházfő hozza meg a kúria hivatalait vezető bíborosokkal.

A hírt a kinevezések előtt bejelentő La Repubblica olasz napilap azt jósolta, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek lesz a csoport egyik tagja.

Az újság szerint Ferenc pápa a testületi egyházvezetés példáját saját rendjétől, a hasonló struktúrájú jezsuitáktól kölcsönözte, és az első évezred egyházát idézi.

Ferenc pápa a kúria helyett a testületi vezetést részesítette előnyben annak tudatában, hogy ma már az egyházat nem lehet egyedül irányítani - írta az olasz sajtó.

Szép új világ - egy templom lerombolása

Se hívők, se pénz, se akarat - a 2013. év április elején Franciaországban leromboltak egy 12. században épült, többször újjáépített és a II. Világháborút is sértetlenül átvészelő templomot. (képekkel)
A „hit évében a francia Abbeville városban, mely a Picardie régióban Amiens közelében fekszik, április elején lerombolták a 12. századból származó Saint Jacques d’Abbeville templomot. Az 1482-es és 1737-es években lezajlott többszöri át- és újjáépítés után a templomot 1868 és 1876 között Victor Deleforterie építész tervei alapján neogótikus stílusban építették újjá. Abbeville az Amiens-i egyházmegyéhez tartozik. A templomot, mely a II. világháborúban sértetlen maradt, az elmúlt évtizedekben nem tartották karban. Egy a 2005-ös évben történt viharkár után az épület pusztulása gyors ütemben haladt tovább.
A 2008 óta kormányzó városi közigazgatás kijelentette, hogy nem tudják előteremteni a renováláshoz szükséges pénzösszeget, és ezért biztonsági okokból elhatározták a templom lerombolását. Egy 2010-ben alapított egyesület a templom megmentésére nem tudta a városi hatóságot rávenni terve megváltoztatására. 2013. január 31-én a várospolgármestere elrendelte a „preventív” lerombolást, hogy a templom leomló részei ne veszélyeztethessenek senkit. A képviselő testület február 7-én elfogadta a döntést, melynek költségeit 350 ezer euróra becsülték.
2013. április 15-én és 16-án lerombolták a Saint Jacques templomot, mivel megtartásához hiányzott a pénz és az akarat.
(katolisches info )

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Isten Anyja: Amikor Isten gyermekeit a hazugságokkal félrevezetik, el fognak szakadni Istentől

2013. április 14. vasárnap 14:00
Szeretett gyermekem, engedd meg, hogy vigaszt hozzak neked ebben az időben. Engedd, hogy magamhoz szorítsalak téged, hogy erőt adhassak neked, miközben folytatod Isten Szavának terjesztését ezekben a nehéz időkben.
Amikor megkérdezték azokat, akik üldözték Fiamat, és aztán megölték, hogy – „Miért tettétek ezt?” - Ők azt felelték – „hogy védelmezzük Isten Igéjét.” Amikor azt kérdezték tőlük, hogy eltűrné-e Isten egy másik ember meggyilkolását, azzal érveltek, hogy ez megegyezett az Egyház Tanításával. És így lesz ez az utolsó időkben is. Az emberek elferdítik majd Isten tanítását annak érdekében, hogy megindokolják az Ő Szent Szavának elutasítását.
Fiam azért adja ezeket az Üzeneteket a világnak, hogy megtartsátok Tanításait. Ő azért teszi ezt, hogy senki se utasítsa el tévesen Szent Szavát, amikor földi Szent Egyházának Tanításait meghamisítják és megszentségtelenítik. Isten Szavát sohasem szabad megváltoztatni, de a próféciák pontosan megjövendölték ezeket a napokat, hogy mikor fog ez bekövetkezni, és hogy mikor fogja Péter sziklára épített Egyháza ezt megtenni.
Fiam az Ige. Isten Igéjét Isten minden gyermekének tisztelnie kell. Amikor Isten gyermekeit a hazugságokkal félrevezetik, el fognak szakadni Istentől. Amikor valami mást fogadtok el, mint Isten Igazsága, amikor elfogadjátok a bűnt és részt vesztek benne, akkor éket vertek magatok és Fiam közé.
Ne feledjétek, hogy Én, Istennek Anyja, megvédem mindazokat, akik hívnak Engem. Védelmem minden ember és minden vallás számára van. Ha naponta elmondjátok Szent Rózsafüzéremet, akkor mindenfajta védelemben fogtok részesülni, és képesek lesztek megvédeni az Igazságot, Isten Szent Szavát.
Legyen az bárki Fiam földi Egyházában, aki embereket vezet, de ha a gyülekezete előtt nem tudja elmondani a Szent Rózsafüzért, akkor ő nem Istentől jön.
Édesanyátok,
Isten Anyja,
Az Üdvösség Anyja

Jacob atya lelkigyakorlata Füzéren április 13-14.

Jacob Matthew karmelita szerzetes atya és Shiny Sabu péntek estére érkeztek meg Klárival, aki tolmácsolt nekünk.
A szállás Füzérradványban volt, ahol este a helyi Templomban imádkoztunk Jacob atyával a szentmisén majd a Szentségimádáson.
Szombaton egész napos program volt Füzéren.Tele volt a kis templom a több mint 200 résztvevővel. A rózsafüzér imádkozása és a dicsőítés után figyeltük az atya tanítását. Egész nap rendelkezésre álltak a jelenlevő papok, hogy a bűnbánat szentségéhez járulhassunk.
Ebéd után Shiny életét ismerhettük meg. Elérzékenyültünk megpróbáltatásai és a mély hite hallatán. Jézus szeretete töltötte be egész személyét, amely magával ragadó volt. Nagyon mélyen a szívünkbe véste, hogy életünkben első helyen Isten kell, hogy álljon, csak utána jöhet mindenki más. Halleluja! – Ezt jól megtanultuk. Különleges volt a Shiny-t körülvevő virágillat. Amit megérintett, az átvette ezt a finom illatot.
A gyógyító Szentségimádás és a Szentmise után közbenjáró ima volt a jelenlevőkért.
Az Úr kegyelme több testi- és lelki gyógyulást adott.
Vasárnap szentmisével és imádsággal zártuk a találkozót.
Megköszönték vendégeink, hogy nyitott szívvel fogadtuk őket a lelkigyakorlaton, így Isten kegyelme áradt ránk, mint a zuhatag.
Az emberek boldogan mentek haza és továbbadták a szeretetet, amit Isten kegyelméből kaptak.
Néhány rövid tanúságtétel a résztvevők közül:
Katalin: „Mindenki a lelkigyakorlatról beszél, hogy milyen szép volt!”
Ilona: „Életemben csak egyszer voltam ilyen boldog, mint most a lelkigyakorlaton!”
Laura csillogó szemmel ezt mondta: „Úgy érzem, hogy megváltoztam!”
Andrea: „Elvittem az illatos rózsafüzéreket azokhoz az ismerőseimhez, akik nem voltak a lelkigyakorlaton. Nagyon örültek neki. Volt, aki zokogásban tört ki az örömtől.”
Klára: „Fantasztikus volt!”
Mariann: „Boldog vagyok, hogy a családommal megerősödtünk az Isten szeretetében. A kislányomért imádkozott Shiny, és az illatát egy napig lehetett még érezni.”

http://engesztelok.hu/aktualis/jakob-atya-es-shyni-tanusagtetel

A hűség jutalma - sportrajongóknak kötelező!

A történet főszereplői: egy 41 éves mexikói takarító, José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője, és a világ legismertebb sportolói közül jónéhány. De elsőrorban a rajongás, a nagylelkűség és a jóakarat. Igaz mese következik nem csak sportrajongóknak.
Abel Rodriguez és CR a kijáróban.jpg
Az ember hajlamos azt hinni, hogy a modern sport már csak a pénzről szól, hogy a főszereplőkből kihaltak olyan értékek, mint a nagylelkűség, a jó szándék, hogy már nincsenek igaz gesztusok. Mai történetünk bebizonyítja ennek ellenkezőjét.
Főhősünk egy bizonyos Abel Rodriguez. Hogy soha nem hallottak még róla? Nem csoda, hiszen egy 41 éves mexikói-amerikai férfiról van szó, aki Los Angelesben metrótakarításból él, de aki Kaliforniában is a spanyol Real Madrid futballcsapatának hatalmas rajongója.
A hozzá hasonló milliókkal ellentétben rajongása nem merül ki abban, hogy megnézi a csapat meccseit a tévében, esetleg vásárol pár, klubcímerrel ellátott relikviát. Abel Rodriguez tavaly már hetedik éve minden nyári szabadságát úgy időzítette, hogy önkéntesként részt vehessen a klub éves Los Angeles-i edzőtáborán.
Az edzéseken labdát szedett, segédkezett a bóják lepakolásában, egyáltalán: bármiben, amiben kellett. Hajnali 5-kor kelt, elautózott a Real Madrid edzésének színhelyére (ami az UCLA, azaz az egyetemi edzőközpont), egész nap segített, majd este 11-re ért haza, hogy aludjon pár órát. Mindezt teljesen ingyen.
A nagy döntés: irány az El Clásico
A rendszeres éves kapcsolat csak tovább növelte a férfi rajongását, aki idén hatalmas döntésre szánta el magát: úgy határozott, hogy minden megtakarítását feláldozva elutazik Madridba, hogy a helyszínen nézze meg az El Clásicót, azaz a Real Madrid és a Barcelona összecsapását – még mielőtt esetleg José Mourinho elhagyná a klubot.
Mindez persze azt is jelentette, hogy a család idén nem megy nyaralni, ezért sokat hezitált a dolgon, végül a felesége és a lánya győzte meg arról, hogy ha már ez élete álma, ne hagyja ki.
Abel Rodriguez végül útra kelt és március első napjaiban megérkezett a Real valdebebasi edzőközpontjához. Se szállása nem volt, se jegye a március 3-i El Clásicóra, és José Mourinhóhoz sem tudott semmilyen elérhetőséget.
A biztonsági őr természetesen nem engedte be az edzőkomplexumba, így hát leült az út szélére, hátha szerencséje lesz. és esetleg arra jár a Real Madrid vezetőedzője. Öt órát várt a hóesésben.
"Csoda" No.1
Abel Rodriguez és José Mourinho.jpgEkkor megjelent Mourinho, aki felismerte „a Los Angeles-i fickót" és megkérdezte, mit keres majd' 10 ezer kilométerre az amerikai várostól. Ő elmesélte, hogyan került Madridba, mire a vezetőedző szólt egy asszisztensnek, és foglaltatott vele egy szobát ugyanabba a hotelbe, ahol a Real Madrid is megszállt a meccs előtt. Majd felszólította Abel Rodriguezt, hogy menjen, pihenjen le, másnap pedig csatlakozzon a csapathoz az edzőpályán.
A mérkőzés előtti este a világ egyik legjobban fizetett sztáredzője és az ismeretlen mexikói takarító másfél órát töltöttek kettesben, mielőtt csatlakoztak volna vacsorára Mourinho stábjához. Abel Rodriguez elmondta, hogy a meccs után visszautazik az Egyesült Államokba, ám ekkor Mourinho közölte vele, hogy szeretné, ha a férfi a Manchester United elleni idegenbeli Bajnokok Ligája összecsapásra is a csapattal tartana.
„Azt mondtam neki: 'Kizárt, hogy visszautazz, velünk tartasz Manchesterbe a nyolcaddöntős mérkőzésre. Te segítesz nekünk, és közben egy még nagyobb álmod teljesül: belülről láthatsz egy Bajnokok Ligája mérkőzést" – nyilatkozta az esetről José Mourinho a Sports Illustratednek.
Egy ilyen meghívásra természetesen nem lehet nemet mondani, különösen, hogy minden hiába erősködött a mexikói férfi, hogy kifizeti az útját, Mourinho mosolygott, megrázta a fejét, majd azt mondta: „Amikor velem tartasz Európában, nem fizetsz te semmit!".
Közben a Real Madrid 2-1-re megnyerte az El Clásicót, amit Abel Rodriguez természetesen nagyon jó helyről nézett végig, majd belátogathatott az öltözőbe, ahol közös fotókat készített Cristiano Ronaldóval, és a mérkőzést szintén megtekintő argentin futballistennel, Diego Maradonával.
Abel Rodriguez és Maradona.jpg
"Csoda" No.2
Ezután következett a manchesteri mérkőzés, ahová Abel Rodriguez a Real Madrid stábjának tagjaként, mint a szerelésekért felelős egyik ember, segédedző-asszisztens és kabala utazott. (Mourinho és a játékosok a hasát simogatták pozitív hullámokért.)
A 41 éves mexikói takarító a tévében is látható volt, amint a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson mellett sétál ki a pályára, egy, a YouTube-ra feltöltött videón pedig Cristiano Ronaldo mellett látható a játékoskijáróban. (Az alábbi videón 0'32"-nél neki mutogat egy másik stábtag.)
Beszálltak a manchesteriek is
Pár perccel azelőtt, hogy ez a videó elkészült, a Manchester United mexikói játékosa, Javier Hernandez lépett oda hozzá és megkérdezte, mit szólna, ha a meccs után neki adná a mezét. Hogy honnan tudott egyáltalán róla? Nos, mint utólag kiderült, José Mourinho kérte meg erre a szívességre.
„Úgy kezeltek, mintha tényleg a csapat tagja lennék. Még az unokáimnak is mesélni fogom" – mondta Abel Rodriguez.
Chicharito meze.jpgA mérkőzés után (melyen néhány bírói döntés, egyebek mellett Nani megkérdőjelezhető kiállítása is borzolta az angol kedélyeket) Sir Alex Ferguson nem is állt szóba a sajtóval – Rodriguezzel viszont igen, amikor arra kérte, ugyan sürgesse már meg kicsit Mourinhót a szokásos borozásra.
„Kijött az öltözőből egy pohár borral a kezében és azt mondta: 'Szólj Josénak, hogy várja a bor, mondd meg neki, hogy siessen!'" – mesélte a mexikói.
És még mindig nem volt vége a hihetetlen események sorozatának, hiszen főhősünk volt az, akit a Real védője, Marcelo megkért, hogy segítsen neki mezt cserélni a Manchester sztárjával, Robin van Persie-vel, közben pedig annyi emléktárgyat szedett össze, amennyit csak bírt.
Kacsintás a repülőn
Természetesen Javier Hernandez is betartotta az ígéretét (a dedikált mez itt látható jobbra), mi több, alaposan el is beszélgettek. „Az első kérdése az volt, hogy mióta dolgozom a Real Madridnál? Mire én mondtam, hogy igazság szerint nem is dolgozom nekik, majd elmeséltem, mi történt. Elsőre sokkolta a történet, majd a végén csak annyit mondott: ez csodálatos!".
De minden tárgyi emlék eltörpül az élmények mellett – állítja Abel Rodriguez -, aki talán arra a cinkos kacsintásra emlékszik a legszívesebben, amit José Mourinhótól kapott a visszaúton a repülőn.
A történet vége a madridi visszaérkezés, ahol a mexikói takarító – megbízásának megfelelően – segített lepakolni a csapat csomagjait, majd felszállt az Amerikába tartó repülőre.
A mai napig sincsen semmilyen elérhetősége José Mourinhóhoz.
(Kívül tágasabb blog)

Terry Jones a cionista agitátor

Terry Jones, az eleve gyanús újprotestáns prédikátorok egyike. Afféle amerikai Németh Sándor, aki hangzatos, de lényegileg semmitmondó nyilatkozataival, könnyen megjegyezhető, sulykolható és reprodukálható kijelentéseivel sikeresen egy közepes méretűnek nevezhető, a fogyasztói társadalomba belehülyült amerikai keresztény csoportra van hatással. Világviszonylatban a vallásos liberalizmus és a demagóg retorika kiemelkedő alakja, tevékenysége és személyisége szerint jól illeszkedik a filoszemita prédikátorok, karizmatikus eszementek (néphülyítők), ügynök-püspökök, demokratikus-buzivédő papok és zsidó bomlasztók sorába. Gyaníthatóan jól fizetett, felépített személy, a tömegeknek marketing-módszerekkel kialakított manipulátor, akinek feladata a vallásos demagógiával befolyásolható amerikaiak lélektani megdolgozása, egyben figyelemelterelés a tényleges cionista ellenségekről. 
Ez a Terry Jones, aki kártékony szellemi szintjét tekintve semmiben sem marad el a démonidézők, kártyajósok, kuruzslók és egyéb szélhámosok mögött, elsősorban iszlám-ellenességéről vált híressé. No meg a Koránégetésről. Egyszer már elégetett egy Koránt, és mindezt azzal kívánja tetézni, hogy több ezer Koránt vet a tűzre.
Furcsa időket élünk. A bibliai nyelvek ismerete elég erősen kiment a divatból minden egyházban, így elég egyszerű félremagyarázni a bibliai szövegeket, és nagyon egyszerű félreérteni. Az pedig, hogy az egyházatyák, apologéták és ókeresztény szerzők értelmezéseit, hivatkozásait hogyan lehet megérteni, emiatt szintén feledésbe merült, és ezzel a hagyomány nagy része is érthetetlenné vált. Nem csoda, hogy a szellemi hagyomány helyett már csak üres szertartásokat űznek az emberek, valósággal a rabjukká válva. Pedig a bibliai nyelvek ismerete áthidalhatná a szakadékot a felekezetek közt, és visszavezetne a gyökerekhez; nem kellene terjengős magyarázatokat írni Szent Ágostonhoz vagy Szent Jusztinhoz, mégis mindenki értené, hogy mit és miért írtak le. És legfőképp, az emberek tudnák, hogy a Korán arab szövegei mire, milyen bibliai összefüggésekre, ószövetségi vagy újszövetségi kinyilatkoztatásra hivatkoznak. A nyugati ember számára az amúgy is félreértett, lefordíthatatlan Korán-szövegek a tudatos, politikai célú félremagyarázások miatt a cionista érdekeknek megfelelően alkalmasak az amerikai vagy európai emberben egyfajta ellenségkép kialakítására. Azok az emberek, prédikátorok pedig, akik a saját vallásukat sem ismerik megfelelően, könnyen megnyerhetők ennek az egyébként veszélyes ügynek. És így a tömegek könnyen az iszlám-ellenességre hangolhatók. 
Évszázadokon keresztül a keresztény és az iszlám oldalon is hasonló módon fordítják egymás ellen az embereket. Ezt úgy is felfoghatjuk, mint egy büntetést Istentől - ha az emberek nem akarják megérteni a kinyilatkoztatásokat, és megvetik a szent szövegeket, elzárkóznak azok megismerése elől, akkor öljék csak egymást. Hiszen amikor Isten Igéjét megvetették, a saját életüket is megvetették, maguknak okoztak kárt. 
Olyanokon vitatkoznak,amin nem kellene vitatkozni, és olyanokat gyűlölnek, amit nem kellene gyűlölni - de mivel nem ismerik azt, amit gyűlölnek és amit vitatnak, ezért csak saját ostobaságukról tesznek bizonyságot. Ha elolvasnák és megértenék, ez nyilvánvaló lenne előttük, de nem akarják sem elolvasni, sem megérteni, ezért megmaradnak az ostobaságban és a vakságban, amelyet még jónak is tartanak.
Terry Jones - akárcsak Németh Sándor - a hívő ember, az igaz hittérítő torz karikatúrája. Egy műveletlen senki. Azért mennek utána az emberek, mert az ő szellemi szintjük is nagyon alacsony. Aki az igazságnak nem hisz, hát higgyen a hazugságnak, a hamis, bűnös ember pedig nem talál mást, mint olyan hamis hitet, ami a számára megfelelő és amely megnyugtatja, elaltatja. Mert ezt is érdemli. 
Érdemes még azon is elgondolkodni, hogy amikor Izraelben ortodox zsidók evangéliumot égetnek, azzal miért nincs tele az amerikai vagy európai média? Amikor a zsidók azt mondják, hogy "igen, megöltük Jézust, és büszkék vagyunk rá", azzal miért nincs tele az amerikai vagy európai média? Amikor az izraeliek arról készítenek felvételeket, hogy hogyan erőszakolják és kínozzák meg a palesztin nőket és gyerekeket, azzal miért nincs tele az amerikai vagy az európai média?
Terry Jonesról sokan azt hihetik, hogy az igazságot szolgálja, de nem azt szolgálja. Leginkább a cionista-sátánista érdekeket szolgálja, és a saját zsebét.
Tamási Attila