2021. május 4., kedd

A férfiak rózsafüzér imát tartottak, a rendőrség pedig csatlakozott

 

Fiatal férfiak nagy tömegei több mint 25 lengyel városban vettek részt a rózsafüzér imáko május 1-jén, Szent József ünnepén.

Krakkóban a katolikusok letérdeltek az utcán az eső ellenére.

Varsóban spontán csatlakoztak az imához a rendőri erők.

https://gloria.tv/post/V8RXPvJHPH9j1x88LstU3vSGh

Felgyulladt egy újabb francia templom: Az állam a felelős

 

Az észak-franciaországi Flandria fővárosában, Lille belvárosában lévő hatalmas Saint-Pierre-Saint-Paul plébániatemplom május 3-án 20 órakor kigyulladt.

A tűz valószínűleg a sekrestyében keletkezett, és a tűzoltók kiérkezése előtt átterjedt a tetőre. A tüzet 21:30-ra sikerült megfékezni. Vizsgálatot indítottak, és "lehetséges" a baleseti eredet, mivel a sekrestye zárva volt.

A 19. századi templom - amelyért az állam felel - rossz állapotban volt, és 2020-ban több hónapig zárva volt felújítási munkálatok miatt, többek között a villanyszerelés végett. Szeptemberben nyitották meg újra.

Lille-t a szocialisták vezetik, akik nem sokat törődnek az egyházzal. A Saint-Pierre-Saint-Paulnak van egy nagy kriptája, amelyet eredetileg temetkezésre szántak, de soha nem használták erre a célra. Ezért az 1980-as években - a második vatikáni zsinat "megújulása" idején - a plébánia úgy döntött, hogy egy vívótermet telepít bele.

https://gloria.tv/post/gxTWoyp4jqHL4qrZz9qY9mLB8