Steve Bannon (SB): Excellenciás uram, a pszichopandémia után most az orosz-ukrán válság következik. Egyetlen projekt "második fázisában" vagyunk, vagy most már véget értnek a Covid-bohózat, és foglalkozhatunk az energiaárak emelkedésével?

Őexcellenciája Carlo Maria Viganò (CMV): Ha az elmúlt két évben egy valódi világjárvánnyal szembesültünk volna, amelyet egy olyan halálos vírus okoz, amelyre a vakcinán kívül nincs más gyógymód, akkor azt gondolhatnánk, hogy a vészhelyzet nem volt szándékos. De nem ez történt: a SARS-CoV-2 vírus nem más, mint egy szezonális influenza, amelyet a meglévő kezelésekkel és az immunvédekezés erősítésén alapuló hatékony megelőzéssel meg lehetett volna gyógyítani. A kezelés betiltása, az évtizedek óta alkalmazott gyógyszerek hatékonyságának lejáratása, az idősek otthonában megbetegedett idősek kórházi elhelyezéséről szóló döntés, valamint egy olyan kísérleti génkezelés bevezetése, amelyről bebizonyosodott, hogy nemcsak hatástalan, hanem káros és gyakran halálos kimenetelű is - mindez megerősíti számunkra, hogy a világjárványt a lehető legnagyobb kár okozásának céljával tervezték és irányították. Ezt a tényt a hivatalos adatok is megállapították és megerősítették, annak ellenére, hogy ugyanezeket az adatokat szisztematikusan meghamisították.

Azok, akik a világjárványt ilyen módon akarták kezelni, most biztosan nem hajlandóak könnyen engedni, azért sem, mert milliárdos érdekek állnak az egész mögött. De amit "ők" akarnak, az nem feltétlenül történik meg mindig.

SB: Ön szerint, excellenciás uram, a világjárványt a tapasztalatlanság miatt kezelték így? Vagy az irányító pozícióban lévők korrupciója miatt történt, akik összeférhetetlenségben vannak, mert a gyógyszeripar lefizette őket?

CMV: Ez a második elem, amit figyelembe kell venni: a világjárványra adott válasz az egész világon ugyanaz volt, ahol az egészségügyi hatóságok szolgaian alkalmazkodtak a tudományos szakirodalommal és az orvosi bizonyítékokkal ellentétes egészségügyi protokollokhoz, ehelyett az önjelölt "szakértők" utasításait követték, akik szenzációs kudarcokat, a valóságtól teljesen elrugaszkodott apokaliptikus előrejelzéseket és nagyon súlyos érdekellentéteket jegyeznek. Nem gondolhatjuk, hogy orvosok milliói szerte a világon elvesztették alapvető tudásukat az orvoslás művészetéről, és azt hiszik, hogy hagyni kell, hogy az influenza tüdőgyulladássá alakuljon, majd tachypirinnel vagy a betegek lélegeztetőgépre helyezésével kell kezelni. Ha ezt tették, az az egészségügyi hatóságok által az egészségügyi személyzetre gyakorolt nyomásnak - sőt, a zsarolásig menő nyomásnak - köszönhető, a média terrorizmusának botrányos kampánya segítségével és a nyugati vezetők támogatásával. E vezetők többsége egy olyan lobbi - a Világgazdasági Fórum - tagja, amely kiképezte őket, és a nemzeti és nemzetközi intézmények legmagasabb szintjére helyezte őket, hogy biztos legyen abban, hogy a kormányzók engedelmeskednek nekik. Klaus Schwab több alkalommal is nyilvánosan dicsekedett azzal, hogy még a vallási vezetőkbe is bele tud avatkozni. Ezek is dokumentált tények azokban a nemzetekben, amelyek követték a WHO és a gyógyszergyárak utasításait. Egyértelműen egyetlen forgatókönyv van egyetlen irányítás alatt: ez bizonyítja a bűnös terv létezését és az alkotók rosszindulatát.

SB: Néhány más nyilatkozatában "golpe bianco"-ról ("csendes puccsról") beszélt.

CMV: A "csendes puccs" olyan államcsíny, amely erőszak alkalmazása nélkül történik, és amelyet a hatalmat alkotmányellenes módon gyakorló kormány hajt végre.

Ebben az esetben a puccsot az összes nyugati országban szinte egyszerre hajtották végre, az 1990-es évek első éveitől kezdve. Olaszország esetében ez a puccs a befektetett vállalatok elidegenítésével és az államkasszát általában terhelő szolgáltatások, például az egészségügyi és közlekedési szolgáltatások privatizálásával kezdődött, a magas pénzügyek által Mario Draghinak 1992. június 2-án, a Britannia jachton adott utasításokat követően.

Igen, Mario Draghi, aki akkoriban a Pénzügyminisztérium főigazgatója volt, és akit Francesco Cossiga, az Olasz Köztársaság akkori elnöke "gyáva üzletembernek" nevezett. Más nemzeteknél ez a puccs hasonló módon zajlott, a szuverenitás fokozatos átruházásával olyan nemzetek feletti szervezetekre, mint az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank. Az euró bevezetésével [2002-ben] a Maastrichti Szerződéshez csatlakozó nemzetektől elvették a monetáris szuverenitást, és azt az Európai Központi Bankra ruházták át, amely egy magánbank. Ez a bank dönti el, hogy milyen arányban finanszírozza a nemzeti költségvetéseket, olyan pénzből, amelyet ugyanezek a nemzetek már adtak neki. A gyakorlatban az Európai Központi Bank kamatot követel a pénzre, amelyet egyszerre csak egy-egy fillért ad vissza, és csak bizonyos feltételek mellett: reformok, a közkiadások csökkentése, a nemek közötti egyenlőséget, az abortuszhoz való jogot, a gyermekek indoktrinálását stb. elősegítő törvények bevezetése. A kiegyensúlyozott költségvetés követelményének bevezetése az [olasz] alkotmányba - mintha az állam egy vállalat lenne - szintén a csendes puccs része volt.

Ezeknek a testületeknek minden tagja, beleértve ugyanazokat az uralkodókat is, akiket nem választott hatalmak ajánlására neveztek ki, vagy az információk manipulálásának köszönhetően sikerült választást nyerniük, egyúttal a nagy pénzügyi hatalmi csoportok vagy nagy befektetési alapok kiszolgálói - egyesek a Goldman Sachs alkalmazottai voltak, mint például Draghi a Goldman Sachsé - mások a megbízatásuk lejárta után váltak alkalmazottaikká. Ahogyan a gyógyszerügynökségekés az egészségügyi szervezetek is a BigPharma egykori alkalmazottaiból állnak, akik gyakran kapnak tanácsadói szerződést, és akiket éppen azok a gyógyszeripari cégek fizetnek, amelyeken állítólag szemmel tartják őket.

 

 

A világjárványig a hatalmat a gyakorlatban még mindig az egyes nemzetek kezelték legalábbis formálisan, a törvényeket pedig a parlamentek fogadták el. Az elmúlt két évben azonban a parlamenteket megfosztották a hatalmuktól, és mindazok, akiket a Világgazdasági Fórumnak és más lobbiknak sikerült a kormányok és nemzetközi intézmények magas szintjére juttatniuk, elkezdtek az alkotmány és a nemzet érdekei ellenében törvényeket alkotni, engedelmeskedve a magasból - "a piacoktól", mondják nekünk - kapott utasításoknak, amelyeket valójában egy nagyon kis számú multinacionális vállalat alkot, amelyek elnyelik a konkurens vállalatokat, a termék minőségének károsodásával eltiporják a szakmai készségeket, és a szakszervezetek és a baloldal cinkosságának köszönhetően csökkentik a munkavállalók védelmét és bérét.

Röviden, az uzsorások és spekulánsok főparancsnoksága irányít bennünket, Bill Gatestől kezdve, aki éppen az élelmiszervészhelyzet előestéjén fektet be nagy farmokba vagy vakcinákba közvetlenül a világjárvány kitörése előtt, Soros Györgyig, aki a valuták és államkötvények ingadozására spekulál, és Hunter Bidennel együtt egy ukrajnai biolaboratóriumot finanszíroz.

Azt gondolni, hogy nincs kapcsolat e bűncselekmények felbujtói és azok között, akik a nemzeti kormányok, az EU és az ENSZ legmagasabb szintjein végrehajtják azokat, a rosszhiszeműség jele, mert még egy gyerek is megértheti, hogy egy csoport ideológiailag deviáns és erkölcsileg korrupt technokrata túszként tart minket fogva. A világ népeinek vissza kell követelniük szuverenitásukat, amelyet a globalista elit bitorolt.

E bűncselekmény felbujtói büszkén mutatkoznak a davosi fórumon, a Trilaterális Bizottság vagy a Bilderberg-csoport ülésein az uralkodókkal, miniszterelnökökkel, újságok és televíziós műsorszolgáltatók igazgatóival, szociális bankárok vezérigazgatóival és közösségi platformok és multinacionális vállalatok igazgatóival, bankárokkal és minősítő ügynökségek igazgatóival, alapítványok elnökeivel és önjelölt emberbarátokkal együtt. Mindannyian ugyanazt a napirendet követik - amelyet honlapjaikon tesznek közzé -, és annyira biztosak saját hatalmukban, hogy büntetlenül megerősítik azt - ahogyan Soros és Schwab is tette nemrég -, hogy szükség van egy olyan narratívára, amelyet a mainstream médián keresztül közvetítenek, hogy döntéseiket elfogadhatóvá tegyék az emberek számára. A cenzúrát és a tömeges manipulációt mint instrumentum regni-t fogadják el, és erre bizonyítékot kaptunk mind a pandémiás bohózat, mind az ukrajnai Zelenszkij-párti propaganda esetében.

Meg kell értenünk, hogy uralkodóink nemzetünk árulói, akik a népesség kiirtásának szentelték magukat, és hogy minden cselekedetüket azért hajtják végre, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák a polgároknak. Ez nem a tapasztalatlanság vagy a képtelenség problémája, hanem a szándékos ártó szándéké - a szándékos ártó szándéké. A tisztességes polgárok számára elképzelhetetlen, hogy azok, akik kormányozzák őket, ezt azzal a perverz szándékkal tennék, hogy aláássák és tönkretegyék őket, olyannyira, hogy ezt nagyon nehezen tudják elhinni. Ennek a nagyon súlyos problémának a fő oka a hatalom korrupciójában keresendő, a kormányzottak rezignált engedelmességével együtt.

A katolikus egyház is, a II. vatikáni forradalomtól kezdve, és mindenekelőtt a bergogliai "pontifikátus" utolsó kilenc éve alatt, ugyanezt a kognitív disszonanciát élte át: a hívek és a klérus beletörődött abba, hogy engedelmeskedjen pusztán cinikus hivatalnokoknak - akik nem kevésbé korruptak és perverzek, mint társaik a mély államban -, noha nyilvánvaló volt, hogy az állítólagos "reformok" célja mindig is az egyház szisztematikus megsemmisítése volt legmagasabb vezetői által, akik eretnek és árulók. És megjegyzem, hogy a mélyegyház ugyanezekhez a hamis érvekhez folyamodott, hogy a doktrinális, erkölcsi és liturgikus felbomlasztást elhárítsa: mindenekelőtt ahhoz a hamis állításhoz, hogy ezeket a reformokat "alulról" kérték, és nem felülről erőszakkal kényszerítették ki. Éppen úgy, ahogy a Világgazdasági Fórum, a Bilderberg-csoport és a Trilaterálisok által tervezett reformokat a nemzetek és a nemzetközi szervezetek legmagasabb szintjein beépülők fogadják el, azt a látszatot keltve, hogy terveiket a nép egyetértésével ratifikálják.

SB: És mit tanácsol, excellenciás uram, hogy kijussunk ebből a zsákutcából?

CMV: A tekintély tisztelete a civilizált ember számára természetes, de különbséget kell tenni az engedelmesség és a szolgalelkűség között. Tudja, minden erény két ellentétes erkölcstelenség közötti igazságos középútból áll, anélkül, hogy megalkuvás lenne, hanem úgymond két völgy közötti csúcsként is. Az engedetlenség azáltal vétkezik, hogy alulmarad, nem akar alávetni magát egy törvényes tekintély jó parancsának; a szolgalelkűség viszont a túlzással vétkezik, aláveti magát egy igazságtalan vagy törvénytelen tekintély által adott parancsnak. A jó polgárnak tudnia kell, hogyan kell a polgári hatósággal szemben engedetlenül viselkednie, a jó katolikusnak pedig tudnia kell, hogyan kell ugyanezt tennie az egyházi hatósággal szemben, engedetlenül viselkedve, amikor a hatóság engedelmességet követel egy jogtalan parancsnak.

SB: Nem tűnik egy kicsit forradalminak ez a beszéd, excellenciás uram?

CMV: Messze nem az. Az anarchistáknak és az udvaroncoknak egyaránt torz fogalma van a tekintélyről: az előbbiek tagadják, míg az utóbbiak bálványozzák. Az igazságos középút az egyetlen erkölcsileg járható út, mert ez felel meg annak a rendnek, amelyet az Úr a világra nyomott, és amely tiszteletben tartja a mennyei hierarchiát. A törvényes hatalomnak olyan mértékben tartozunk engedelmességgel, amilyen mértékben hatalmát azokra a célokra gyakorolja, amelyekre a hatalmat Isten létrehozta: az állam esetében a polgárok világi javára, az egyház esetében pedig a hívek lelki javára. Az a hatalom, amely rosszat kényszerít az alattvalókra, éppen ezért törvénytelen, és parancsai semmisek. Ne felejtsük el, hogy az igazi Úr, akitől minden hatalom származik, Isten, és hogy a földi hatalom - a polgári és a lelki egyaránt - mindig helyettesítő, vagyis Jézus Krisztus, a király és főpap hatalmának van alárendelve. Az uralkodók helyettesítő tekintélyének felállítása az Úr királyi tekintélye helyett őrült gesztus, és - igen - forradalmi és lázadó.

 

 

SB: Mit akar az elit elérni? Békét, biztonságot, jólétet és munkát ígér nekünk, de jelenleg több mint ötven fegyveres konfliktus zajlik a világban; városaink élhetetlenek, tele vannak bűnözőkkel, elmerülnek a pusztulásban, és a deviáns emberek kisebbségei uralják őket.

CMV: Ez a harmadik vitathatatlan elem, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni: a világjárványt egy totalitárius rendszer létrehozásának eszközeként tervezték meg, amelyet nem választott technokraták terveztek, akiknek nincs semmi érzékük a demokratikus képviselethez.
Ugyanez történik az ukrán válsággal is: a polgárok többsége egyáltalán nem támogatja, hogy fegyvereket küldjenek Ukrajnába és szankciókat vezessenek be az Orosz Föderáció ellen, a kormányfők mégis úgy tesznek, mintha saját nemzetük teljes támogatását élveznék, amit a mainstream média kínos valósághamisításai támogatnak. És bizonyos országokban, mint például Olaszországban, mindez úgy történik, hogy az állam minden hatalma nyugtalanítóan cinkos, mind az alapvető jogok megsértésének legitimálásában az antikovjet rendeletek alapján, mind pedig a konfliktusban való részvétel ratifikálásában, annak ellenére, hogy az olasz parlament soha nem tárgyalt a belépésről, és amelyet még a köztársasági elnök, az alkotmány garanciája is jóváhagy és bátorít, az európai technokraták tapsa közepette. Ebben az esetben is a kormányzók nem a nép akaratának engedelmeskednek, nem a közjót követik, hanem a saját érdekeikkel rendelkező, nemzetek feletti entitások által rájuk ruházott parancsokat követik, amelyekről tudjuk, hogy felforgatóak.

Amikor az áruk szolgáltatásokká történő átalakításáról, a digitális szektoron keresztül megvalósuló "megosztáson alapuló gazdaságról" beszélnek, akkor a magántulajdont akarják kisajátítani a polgároktól: "Nem lesz semmid, és boldog leszel". És amikor az állami javak vagy szolgáltatások privatizációját erőltetik, akkor a nyereséget akarják kisajátítani, miközben a költségeket a közösség vállán hagyják. Mivel azonban nem minden ország hajlandó erre a "visszaállításra", gazdasági válságok, világjárványok és háborúk kiprovokálásával kényszerítik őket ennek elfogadására. Ez hazaárulás és felforgatás.

Az alábbi kép: Ukrán menekültek (Forrás: Szergej Bobylev/ITAR-TASZSZ/Imagon).

Ennek a felforgatásnak az előre megfontolt jellege nyilvánvaló, ahogyan az is, hogy mind a világjárvány, mind az ukrajnai válság kapcsán hozott társadalmi, gazdasági és egészségügyi döntések katasztrofális következményeinek tudatában vagyunk. Bergoglio be is ismerte: egy államfő hónapokkal Putyin ukrajnai katonai művelete előtt felfedte előtte, hogy a NATO és az Európai Unió szándékosan provokálja az Orosz Föderációt, miután évekig nem vett tudomást a Kijev által a Donbasszban és a Krímben az orosz ajkú kisebbség ellen végrehajtott etnikai tisztogatásról. A provokáció célja egy olyan konfliktus kirobbantása volt, amely fedezetet biztosítana az Orosz Föderáció elleni szankciók bevezetésének legitimálására, és arra kényszerítené a nyugati nemzeteket, hogy vállalják a "zöld átmenetet". És ugyanakkor a nemzetek gazdaságát néhány nemzetközi befektetési alap és a piaci spekuláció javára lealacsonyítaná. Lényegében ugyanazok a premisszák hangzanak el, amelyekkel az angliai Enclosure Acts-t, majd később az ukrajnai holodomort igazolták, hogy a paraszti tömegeket olcsó munkaerővé alakítsák át a nagyvárosok iparosítása számára. Ha el akarták volna kerülni a háborút, a NATO-t nem lett volna szabad a szerződéseket megsértve kibővíteni, és védelmet kellett volna biztosítani az ukrajnai orosz ajkú kisebbség számára, ahogyan azt a 2014-es minszki jegyzőkönyv is előírja.

Ha ez nem történt meg, az azért van, mert a valódi célnak, amit el akartak érni, semmi köze ahhoz a látszólagos célhoz, amit nyilvánosan kinyilvánítottak. És megjegyzem, hogy ezek nem elvont spekulációk, hanem konkrét tények, amelyeket a Nagy Újraindítás teoretikusai már évtizedekkel ezelőtt megjósoltak és megterveztek, azzal a céllal, hogy olyan társadalmi változást kényszerítsenek ki, amelyet senki sem akar, és a nyugati világ gazdaságát és pénzügyeit a nulláról kezdjék újra - ahogyan egy számítógépet is újraindítanak.

Azt a tényt, hogy ez nyomort, csődöt, a vállalkozások csődjét, munkanélküliséget, társadalmi instabilitást, a szegények és gazdagok közötti szakadék növekedését, a születési ráta csökkenését és az alapvető szolgáltatások leépítését okozza, elhanyagolható részletnek tekintik, és egyetlen céljuk, hogy a tömegeket hamis érvekkel indoktrinálják a háború vagy az emberek életének minden részletének ellenőrzése mellett, kriminalizálva azt, aki másként gondolkodik, és a nép ellenségeként mutogatva rájuk. Nekem úgy tűnik, hogy ez a narratíva elsüllyed az elit és bűntársai hazugságainak súlya alatt.

 

 

SB: Mondana egy példát, excellenciás uram?

CMV: A legkézenfekvőbb példa annak felfedezése, hogy Richard Kalergi, az Európai Unió egyik alapító atyja olyan társadalommérnöki politikát akart folytatni, amelynek célja az európai nemzeti társadalmak módosítása volt a bevándorlás és a keresztezés révén, a migrációs hullámokat az olcsóbb munkaerőköltségek vonzerejével hajtva. Látva azt a gonosz makacsságot, amellyel az illegális bevándorlók hullámait továbbra is üdvözlik, még akkor is, amikor nyilvánvaló, hogy ez a jelenség milyen hatással van a városok biztonságára, az általános bűnözési arányra és a nemzeti lakosság identitására, azt mutatja, hogy az eredeti terv nagyrészt megvalósult, és hogy lépéseket kell tenni annak megakadályozása érdekében, hogy a terv megvalósuljon.

SB: És ezek a dolgok mégsem véletlenül történnek: ezt ők mondták nekünk.

CMV: Teljesen igazad van: ami zavarba ejt, az az, hogy milyen szemtelenséggel vettem észre, hogy az Agenda 2030 támogatói jó előre elmondták nekünk, hogy milyen bűnös terveket szándékoznak ránk erőltetni akaratunk ellenére; ennek ellenére vannak olyanok, akik ennek ellenére csodálkoznak, hogy az évek óta tartó megállíthatatlan beszivárgás után valójában a szemünk láttára valósítják meg a terveiket, még akkor is, ha azzal vádolnak minket, hogy "összeesküvés-elméletek". Egyértelműen van összeesküvés, de azokat kell bíróság elé állítani, akik azt végrehajtották, nem pedig azokat, akik elítélik.

SB: Joe Biden a válságért a felelősséget Vlagyimir Putyinra hárítja. Egyetért ezzel az ítélettel?

CMV: Az amerikaiak jól tudják, hogy a benzin ára már jóval az orosz-ukrán válság előtt is emelkedett, és tovább nőtt a nemzetközi közösségnek az Orosz Föderációval szembeni - valós vagy állítólagos - szankciói miatt. Ma már tudjuk, hogy a szankciók - ahogy az előre látható volt - a legkevésbé sem érintették Putyint, de a mögöttük álló indíték az, hogy a nyugati nemzeteket, különösen az európai nemzeteket kellett volna sújtaniuk, hogy gazdasági és energiaválságot idézzenek elő, amellyel legitimálni lehet az ökológiai átállást, a fejadagokat, a népességszabályozást és az információ cenzúrázását.

Putyin nem kapta be a csalit, amelyet a mély állam provokációi kínáltak neki, és arra korlátozta magát, hogy csak annyiban avatkozik be, amennyiben szükséges, hogy biztonságot és védelmet nyújtson az orosz nyelvű Donbassznak. És megrohamozta az Azovstal acélgyárat, amely az egyik titkos amerikai biolabort rejtette, amely bakteriológiai fegyvereket gyártott és SARS-CoV-2-vel végzett kísérleteket. Másrészt a Biden családnak minden érdeke megvolt egy ukrajnai háború kirobbantásában, hogy elfedjék a Hunter Bident érintő korrupciós ügyeket, és hogy eltereljék a figyelmet a közelgő botrányokról, amelyek Obama és Hillary Clinton ellen a Russiagate miatt, valamint a Trump ellen elkövetett választási csalás miatt a mély állam ellen küzdenek.

Az orosz invázió elleni amerikai proxyháború valójában a mély állam háborúja egy olyan nemzet ellen, amely nem volt hajlandó elfogadni, hogy elnyeljék a globalista technokraták téveszméi, és amely ma már bizonyítékokkal rendelkezik a mély állam által elkövetett bűncselekményekről. De míg az EU zsarolhatja az európai nemzeteket, a pénzeszközök folyósítását és a hitelek kamatlábait "reformok" végrehajtásához kötve - mivel ezek a nemzetek korlátozott monetáris és fiskális szuverenitással rendelkeznek -, ugyanez nem igaz Oroszországra, amely szuverén és független nemzet, valamint önellátó a nyersanyagok, az energia és a mezőgazdasági élelmiszerforrások tekintetében.

SB: Ez a kétpólusú vízió, amely az USA és a Szovjetunió hidegháborús szembenállását vetíti fel újra, már nem érvényes?

CMV: A hegemón baloldal manicheus felosztást hozott létre jó és rossz között: bal vs. jobb, liberalizmus vs. fasizmus, globalizmus vs. szuverenizmus, vakcinizmus vs. no-vax. A "jók" nyilvánvalóan a baloldaliak: liberálisak, de támogatóak, globalisták, befogadóak, ökumenikusak,rugalmasak és fenntarthatóak. A "rossz fiúk" ugyanilyen nyilvánvalóan hazafiak, keresztények, jobboldaliak, szuverenisták és heteroszexuálisok.

 

 

SB: Mi különbözteti meg a nyugati országok jelenlegi struktúráját a múlttól?

CMV: A liberalizmus legrosszabbik részének és a kollektív szocializmus legrosszabbik részének összeolvadása. Ma, a világjárványos bohózat két éve után azt látjuk, hogy a globalista liberalizmus hogyan alkalmazza a kommunista és diktatórikus módszereket, hogy a Nagy Újrakezdéssel érvényesüljön, és hogy a kommunista rezsimek hogyan használják a liberális módszereket a párt felső rétegeinek gazdagítására anélkül, hogy elveszítenék a lakosság feletti teljes ellenőrzést. Ez azt mutatja, hogy a geopolitikai egyensúly a többpólusú vízió felé tolódik el, és a mély állam által táplált bipolarizmus hanyatlóban van.

SB: Van-e analógia a katolikus egyházban Jorge Mario Bergoglio pontifikátusa alatt zajló események között?

CMV: A mély egyház bizonyos értelemben a mély állam egyik ága. Ezért nem kell meglepődnünk azon, hogy egyrészt tanúi vagyunk a Hit és Erkölcs lerombolásának az ökumenizmus és a szinodalitás nevében, liberális tévedéseket alkalmazva a teológiai szférában; másrészt pedig a pápaság és a Római Kúria átalakulásának egy olyan politbürová, amelyben az egyházi hatalom egyszerre abszolút, ugyanakkor a tanítóhivatalhoz való hűségtől is megszabadul, követve a hatalomgyakorlás módozatait egy kommunista típusú diktatúrában. A jog már nem az Igazságosságon alapul, hanem inkább azok kényelmén és hasznosságán, akik alkalmazzák: elég, ha megnézzük, milyen keményen bánik a Vatikán a hagyományosnak vallott papsággal és hívekkel, másrészt pedig milyen elnézéssel dicséri a Vatikán a hírhedt abortuszpárti aktivistákat (a legkirívóbb esetek közül Bidenre és Pelosira gondolok), valamint az LMBTQ ideológia és a gender-elmélet propagandistáit. A liberalizmus és a kommunizmus itt is szövetségre lépett, hogy belülről rombolja le az intézményt, ahogyan a civil szférában is történt. De tudjuk, hogy contra legem fit, quod in fraudem legis fit - ami a törvényt megkerüli, az a törvény ellenében történik.

SB: Excellenciás uram, mit gondol, hogyan változhatnak a dolgok az Egyesült Államokban a közeljövőben?

CMV: Donald Trump esetleges visszatérése a Fehér Házba lehetővé tenné a valódi béketárgyalásokat, miután a mély államot kiirtották a kormányzatból és a kormányzati szervekből. De az újjáépítéshez minden bizonnyal mindenki együttműködésére és áldozatvállalására lesz szükség, valamint egy szilárd spirituális vízióra, amely inspirálja a társadalmi szövet újjáépítését. Ha mindez a legutóbbi elnökválasztás bizonyított választási csalásán keresztül történt, Trump győzelme még szembetűnőbb lenne, és erős visszahatással járna a mély állam európai és különösen olaszországi elágazásaira.

Mindenesetre a félidős választások lehetővé tehetik, hogy a republikánusok többségbe kerüljenek a képviselőházban és a szenátusban, miután a mély állam kiszolgálóit - köztük mindenekelőtt a "neokonokat" - kiszorították.

A Trumpot a Capitolium elleni támadás bohózatáért felelőssé tevő törekvés kudarca el kellene, hogy tántorítsa szervezőit - akik közé nem lehet nem sorolni Nancy Pelosit - attól, hogy jövő ősszel megpróbálják megismételni a jelenetet, ami a déjà vu-n kívül a groteszkbe is beleesne.

 

 

SB: Tehát a Nagy Újraindítás megbukott? Elénekelhetjük a győzelmi dalt?

CMV: Győzelmi dalt csak akkor lehet énekelni, ha a háborút már megnyertük. A Nagy Visszaállítás ontológiailag kudarcra van ítélve, mert embertelen és ördögi elvek ihlették. De a vége, bármennyire is elkerülhetetlen, még eltarthat egy ideig, attól függően, hogy képesek vagyunk-e ellenállni neki, és attól is, hogy mit tartalmaznak az Isteni Gondviselés tervei.

Ha az Úr fegyverszünetet, egy békeidőszakot akar nekünk adni, miután megértettük, milyen szörnyű az a földi pokol, amelyre Isten és az ember ellenségei vágynak, akkor el kell köteleznünk magunkat arra, hogy újjáépítsük - nem "jobban felépíteni", hanem éppen ellenkezőleg - igen, újjáépítsük, amit leromboltak: a családot, a házasság kötelékét, a gyermekek erkölcsi nevelését, a haza iránti szeretetet, a kemény munka iránti elkötelezettséget és a testvéri szeretetet, különösen azok iránt, akik a legvédtelenebbek és legszegényebbek. Újra meg kell erősítenünk az élet szentségét és érinthetetlen szentségét a fogantatástól a természetes halálig; meg kell védenünk a két nem egymást kiegészítő természetét a nemi ideológia őrületével szemben, meg kell védenünk a gyermekeket a romlástól és garantálnunk kell az őket megillető ártatlanságot. Végre félre kell tennünk a profit logikáját - ami a liberális mentalitásra jellemző -, hogy visszanyerjük a büszkeséget, hogy akkor is teljesítsük kötelességünket, amikor senki sem figyel minket, hogy szakszerűen állítsuk elő, amit készítünk, és becsületes áron adjuk el. És abba kell hagynunk, hogy alacsonyabb rendűnek tartsuk magunkat csak azért, mert valaki úgy döntött, hogy az ő istentelen disztópikus társadalmi modelljükben a becsületesség, a hűség, az őszinteség és az istenfélelem szégyellni való dolog. Inkább azoknak kellene szégyellniük magukat, akik a gyermekek és az idősek megölésére, a népesség tervezett kiirtására szólítanak fel gonosz oltási kampányok, tömeges sterilizálás, szodómia, pedofília és a legelvetemültebb aberrációk révén.

SB: Excellenciás uram, hisz abban, hogy a világ visszatérhet Istenhez?

CMV: A világ visszatérhet és vissza is kell térnie Istenhez: ezt a szükségszerűséget az isteni rend diktálja, amelyet a Teremtő a teremtésbe nyomott. Vissza kell térnie Istenhez, mert csak ahol Krisztus uralkodik, ott lehet igazi igazságosság és igazi béke. És a világ megteheti ezt, de nem egy kollektivista vagy közösségi látásmódban, amelyben az egyének eltűnnek a tömegben, hanem egy személyes és egyéni látásmódban, amelyben mindegyikünk szabadon felismeri, hogy semmi sem lehet jobb annál, mint amit Mennyei Atyánk készített számunkra, mivel Ő szeret minket, és az Ő dicsőségének részeseivé akar tenni.

Ha mindannyian visszatérünk Istenhez, akkor nemzeteink is fel fogják ismerni az Ő uralmát, és törvényeiket az Ő törvényéhez fogják igazítani. Imádkozzunk tehát azért, hogy megvalósuljon, amit a zsoltáros énekel: Laudate Dominum omnes gentes; laudate eum omnes populi (Zsolt 116,1)- Dicsérjétek az Urat, ti nemzetek, dicsérjétek őt, ti népek! Quoniam confirmata est super nos misericordia ejus; et veritas Domini manet in æternum (Ps 116,2) - Mert az ő irgalma megerősített minket, és az Úr igazsága megmarad örökké.

+ Carlo Maria Viganò , főpüspök

2022. június 21. , Saint Aloysius Gonzaga

https://pokolafoldon.hu/pandemia/a-hos-vigan-ersek-sars-cov-2-virus-nem-mas-mint-egy-szezonalis-influenza