Robert Sarah bíboros attól tart, hogy „néhány nyugati” ember [értsd: német püspök] az Amazonasi-zsinatot arra fogja használni, hogy elérje célját, például házas papok és papnők személyében.

Sarah azt mondta az NCRegister.com-nak (szeptember 23), hogy az egyház egyetemességéhez minden püspök részvétele szükséges: „Mégis nagyon kevés meghívottja van ennek a zsinatnak.”

Arra a tényre hívja fel a figylemet, hogy az „ideológiai projektek” a zsinatot, „méltatlan manipulációra”, „tisztességtelen megtévesztésre” és „Isten sértésére” használják.

A cölibátus elleni támadások a gazdagoktól származnak, akik finanszírozzák a szegény egyházat, tette hozzá: "Nem szabad megijedni a hatalmuktól és a pénzüktől."

"Azok, akik hangosan forradalmakat és a radikális változásokat hirdetnek, hamis próféták”, Sarah azzal vádolja Ferenc pápát, hogy hallgatólagosan hamis próféta, mert Ferenc rendszeresen forradalmakról és radikális változásokról beszél.

Ezenkívül Sarah úgy látja, hogy „az egész nyugati civilizáció összeomlik”. Míg a negyedik századi Rómát hódító barbárok kívülről gyalázták, most a barbárok a rendszeren belül vannak.

"Ezek azok, akik visszautasítják saját emberi természetüket, szégyellik, hogy korlátozott lények, akik apák és örökség nélkül szeretnének magukra gondolni."

A bíboros elmagyarázta, hogy azáltal, hogy megtagadják a függőség, az öröklés és a születés emberi hálózatát, ezek a lázadók arra vannak ítéltetve, hogy a "lecsupaszított versenyben" és az "önellátó gazdaságban" működjenek tovább.

A liturgiáról szólva Sarah azt mondta, hogy „egyszerűen emberi és énközpontú ünneppé, barátságos összejövéssé vált, amely önmagát hangsúlyozza”. És: "A liturgiánk megsemmisítésével kibontottuk a világot és unalmas szomorúsággá redukáltuk a lelkeket."

Tanúja, hogy a fiatalok „abszolút előnyben részesítik” a régi latin szentmisét, és úgy véli, hogy meg kell ismernünk a régi latin szentmisét a Novus Ordo megfelelő ünneplése érdekében.

https://gloria.tv/article/3h1LULuvKJEp3XGzAyyUz2W9C